8,651

Re: Despre nimfe - Nymphicus hollandicus

Ce frumos. Flyaway, ce este bucata acea alba din fata usii de la colivie? Asa sta si golanul meu, pe usita. AM vazut la d-voastra ca i-ati pus un dup, am sa ii pun si eu, ca nu cumva sa il doara piciorusele cand sta la balconas.
Am mai intrebat o data, cu siguranta, dar nu mai tin minte si nici nu mai stiu unde sa caut. Ce se da din ou? galbenusul sau albusul??
Golanul meu tot salbaticut a ramas. Dar nu stiu ce sa  ma mai fac cu el, ca imi tipa tot timpul. E o lupta intre noi doi, care fluiera mai tare si mai mult smile) El m-a invins, ca a fluierat vreo  ora incontinuu. smile
Astazi vad ca e mai cuminte si asta ma bucura. Nu ma mai laud, ca parca vad ca iar incepe concertul de tipat.

8,652 (edited by suana 13-01-2011 10:59)

Silviu poti sa le dai tocat marunt din tot oul.Se da de regula galbenusul,dar depinde de gustul fiecarui motzat.Ai mei vin direct la mine cand ma vad cu oul in mana.Cand deschid frigiderul stiu ca acolo am ceva bun pentru ei si vin.Eu la ,,balcon'' ,la iesirea din colivie am taiat un bat si l-am asezat acolo ca sa poata sta fara sa ii deranjeze la picioruse.Sau sunt cordeline tari speciale pentru pasari,care se indoaie.Pe ele stau foarte bie papagalii.La colivia din mijloc daca te uti am o asa cordelina.
Mary sincer mi-ar place sa am puiutzi. :heart: Hanny si Motzatul sunt asa scumpi cum intra in cuib si el canta de numa'..... :wis: Dany cu sigurantza esti pe lista daca voi avea puiutzi.Sa fie puiutzi .....oricum cu mare rigoare voi ,,ancheta'' viitorul stapan. tongue

Tratamentul umanitar al animalelor,bazat pe compasiune si respect,este un drept al omului.
3 chow-chow,1 ciobanesc caucazian,1 mare alexandru,3 perusi,4 nimfe,2 borke,1 iepuras pitic
:perus:  ~ Ramona ~ :perus:

8,653

am cumparat si eu o nimfa si as vrea sa va intreb daca stie cineva cum se dreseaza mai "usor"
inaimte am avut un perus pe cere reusisem sa-l invatam diferite chestii destul de usor.
daca din imagine poate cineva sa ne spuna daca este baiat
Va multumesc ! :grey:

8,654

Elly iti multumesc pentru raspunsuri.. din pacate nu am putut sa intru pe forum, deoarece am fost banata. Dodo a inceput sa manance akum 6 zile.. si perusu nu mai e in cusca cu el, nu pot sa ii tin mereu usita deschisa deoarece mai am un catel pechinez, si mie frica sa nu ii faca ceva. Cand sunt eu acasa, il iau in alta camera si ii dau drumu. sa imblanzit deja  :nimfa:  l-am invatat si anumite comenzi  big_smile  cand sta pe deget, ii spun "buna" si el ridica "gheruta" dreapta in sus, ii zic sa dea pup, si ma pupa  big_smile  . si cusca aceea nu e asa mica daca el sta mai mult pe afara... si Deyseby eu nu chinui papagalul.. am pus niste intrebari doar la inceput. nu stiam ce sa ii mai fac ca nu manca.  :nimfa:

8,655

nu ne raspunde si noua nimeni??? va rugam........ :perus:

8,656 (edited by iloveanimals 13-01-2011 19:06)

Uite aici daca te intereseaza de dresaj: http://www.4animale.ro/forum/topic141-i … resaj.html
Si aici un articol intreg: http://www.4animale.ro/pasari/papagali/ … -pasarilor
Chiar doua: http://www.4animale.ro/pasari/papagali/ … izitionate
Iar cu sexul, ai putea pune poze? NU putem sa ne dam seama din poza aia minuscula de la semnatura.  smile Poze la codita si sub aripi. Cine va stii iti va raspunde. Pana atunci intereseazate mai bine de ceea de vrei sa stii pt ca e obositor sa raspunsi unor intrebari care au fost puse de mii de ori pe forum si mai citeste o data regulamentul!

"Numai cand vei iubi un animal vei simti iubirea cu toata inima." (Anatole France) ->Dany<-1 perus Candy,1 nimfa Miki

8,657

@ Maestru - eu zic ca perechea e deja formata ! Altfel nu il lasa deloc sa se apropie de ea ! Are si ea toane, ca orice femeie ! wink Penajul sigur se reface , iar culoarea obisnuita a pielii lor este roz ... la a ta poate fi mai rosie din cauza ca se ciuguleste si se curata mai des ! Deci , eu nu cred ca trebuie sa te ingrijorezi ...

@ Ramona - sa dea Dumnezeu sa le vina la motatii tai mintea la cap si sa puna "aripa" sa faca odata pui !!! :succes: ... Ei nu vad cata lume abia asteapta sa ii vada ? :hihi: Ca sa nu spun ca si eu as fi in stare sa iau unul whiteface de la tine ... Mie mi-ai da ? smile ... Desi cred ca mama mai are putin si ma bate ! :hihi:  :hihi:

@ Chelie  - sa sti ca cele mai bune pet-shop-uri sunt cele mai mici  wink In Cora ... etc. nu prea gasesti ce cauti , de obicei ! Mai repede gasesti in cele mai micute care sunt si mai bine aprovizionate ! De ex. am cautat in Animaxul de pe Iancului Oxivit si nu aveau (nu mai spun cum mi-au vorbit mad )... si m-am dus vis-a-vis la un pet-shop care era si farmacie veterinara si am gasit ! Si ce frumos vorbea vanzatoarea ...

@ Silviuof - Este pur si simplu o bucata de BCA taiata ... nimic mai mult ! E pusa pe post de scarita , ca sa urce si sa isi toceasca si gherutele si ciocul in acelasi timp . Vad ca la ai mei le place ! Si dopul (pus la colivia perusei) e o improvizatie pana am sa reusesc sa ii fac si Mayei un bat ca la colivia nimfelor . Nu prea am avut timp !

Si nu mi-a spus si mie nimeni daca e bine ca am suprapus coliviile  sad  sad
Apropo , sa nu uit sa va spun ca acum jumatate de ora Ally era la ora de "amor" ! :hihi: Poate o sa imi faca iar pui ?? :wow:

:fluture: _ LAURA _ :fluture: Ally :nimfa: + Sonny :grey: + 4 puiuti + Maya :perus: + Tisa :pisica:
Printul & Kid :angel: :angel:

8,658 (edited by suana 13-01-2011 21:57)

Laura cu cea mai mare placere ti-as da.Dar se pare ca la noi prin zona nu prea vrea sa vina,,barza''.Asta e.....Poate se hotarasc si sper sa fie totul ok.Ultima data cand Silverina a depus un ou i-a iesit cloaca si m-am speriat foarte tare,am crezut ca e altceva.Am tratat-o si si-a revenit foarte repede.Important e ca ei sa fie sanatosi.Ar iesi pui minunati dintre Silverina si Bombonel.Niste dulceturi mici cu creasta.E o idee haioasa cu coliviile,Laura.Arata bine si in plus sunt aproape unii de altii.Sotul meu s-a uitat si el la poze si mi-a zis:bine ca nu suntem singurii dusi cu pluta pe lumea asta....cu atatea colivii,pasari si decoratii.  smile Glumea,norocul lui..... :bang: Oricum si el ii iubeste pe toti.

Tratamentul umanitar al animalelor,bazat pe compasiune si respect,este un drept al omului.
3 chow-chow,1 ciobanesc caucazian,1 mare alexandru,3 perusi,4 nimfe,2 borke,1 iepuras pitic

8,659

Am mai observat ceva..Cand scot femela pe afara si o pun intr-un loc masculul iese singur din cusca si zboara spre ea si cand aterizeaza se arunca direct pe spatele femelei..si femela face cativa pasi si il musca..astazi se muscau amandoi de cioc..Nu trebuie sa le fac vreun cuib sau ceva..nu?

8,660

flyaway70 wrote:

Apropo , sa nu uit sa va spun ca acum jumatate de ora Ally era la ora de "amor" ! :hihi: Poate o sa imi faca iar pui ?? :wow:

crezi ca ai mei nu?,se calca zi de zi si nu stiu ce sa fac....

http://nimfa185.sunphoto.ro My Nymphs Pacolina :nimfa: Paco  :grey: Silver :grey: Dodo :caine:
==>Misu<==

8,661

numai ai mei nu se suporta si pe unde se intalnesc, pe acolo se cearta si se gonesc unul pe altul...  sad
as vrea si eu sa-i vad mai tandri, macar sa poata sta linistiti unul langa altul pe bat, dar cred ca n-am sanse...sau cine stie, poate cand se vor mai maturiza putin.

"Inteligenta fara ambitie, este ca pasarea fara aripi." (Salvador Dali)
--Bianca--

8,662

Ultima veste a mea este ca cel mai mic dintre pui nu a mai fost  hranit de parinti. Eu eram la munca si sotul meu m-a sunat ca puiul cel mic este " pe duca" si nu stie ce are. A auzit parintii cum hraneau puii dar nu si-a dat seama daca i-a hranit pe toti. Cand s-a dus sa le dea alt out fiert, cel mic era cazut pe colivie si era rece. A luat repede cateva seminte, le-a dat prin blender cu putina apa si i-a dat un pic de zeama din aia pe cioc cu o seringa. L-a pus langa calorifer pe un prosopel si m-a sunat ca nu stia cum sa pregateasca mancarea pt hranirea la mana. A cumparat 6 seringi si a improvizat una daupa ce a stricat vre-o 4 si i-a dat sa manance din 10 in 10 min cate un pic. Cand am ajuns de la munca, puiul i-si facea siesta langa calorifer. Acum doarme cu noi in dormitor si se comporta ca si Mago al meu care nu mai este. I-am zis: Pe Mago l-am salvat eu din ou, pe asta l-ai salvat tu. E al tau. Si face ce face puiul si zboara la sotul meu pe pat si sta sub plamuma langa el sau pe el. Cei 3 care mai sunt, sunt salbatici. Nu am avut timp sa ma joc cu ei. Sunt frumosi si sanatosi si grasi. O sa pun poze cand o sa am timp.

- Mary-
Sa-ti feresti capul de frig si de prostie. Pr. Arsenie Boca
             http://deyseby.sunphoto.ro

8,663 (edited by suana 14-01-2011 13:22)

Vai Mary...ce bine ca a fost cineva acasa si a putut ajuta puiutzul  :bravo: Sa-i fie de bine mancarica si siesta.Acuma are si sotul tau un pui cu care poate dormi  :hihi: Si,presupun,ca va fi un membru al familie,cam greu sa te desparti de el,dupa ce l-ai salvat si el iti multumeste atat de mult. :heart:

8,664

Sotul tau a fost la locul potrivit, in momentul potrivit.Mare noroc!Sa fie sanatos puiutul si fratii lui si asteptam poze cu ei  smile

"Inteligenta fara ambitie, este ca pasarea fara aripi." (Salvador Dali)
--Bianca--

8,665

buna... stiti cumva cu ce sa ii dau la ochi motatului meu? el e galben, si are ochii rosii, dar daca ma apropii mai mult de el, vad ca ii curg ochii, zici ca are lacrimi in ochi. i-am spalat cusca, i-am curatato, a mancat si acum doarme... Cand l-am adus pentru prima data acasa, dupa ce sa acomodat cu casa si cu noi, i-am dat drumu.. era lumina aprinsa si el zbura direct in lumina/bec, deoarece de unde l-am luat, pe papagali ii incalzea la bec, si el, cred ca deaia se ducea? dar acum nu mai zboara deloc. i-am dat drumu ieri si a cazut jos.. are 5 luni. imi puteti raspunde? multumesc!  :nimfa:

8,666

@ Ramona - sa sti ca o sa vina si la tine puiutii cat de curand ! Doar nu or fi infertili toti ... :hihi: Este imposibil sa nu se calce pana la urma ! Si nu ma supar deloc pe sotul tau . Stiu ca a glumit si totusi a spus un mare adevar ... tongue
@ Maestru - sa sti ca este aceeasi chestie cu toanele la fete ! wink daca nu vrea ea ... poate sa vrea el ca nu vede ... pana nu vrea ea ! smile Chestia cu cuibul nu e neaparat nevoie de el ... inca ! Dupa ce o sa ii vezi ca fac "amor" macar o saptamana , atunci chiar e nevoie de el !
@ Mary nici nu sti ce bine imi pare ca a fost cineva acasa cand s-a intamplat ! Mare noroc cu sotul tau ! E un norocos ! :bravo: Multa sanatate micutului si fratiorilor lui si nu in ultimul rand si voua ! Ca sanatatea e mai buna decat toate ! :heart:  :hug:

:fluture: _ LAURA _ :fluture: Ally :nimfa: + Sonny :grey: + 4 puiuti + Maya :perus: + Tisa :pisica:
Printul & Kid :angel: :angel:

8,667

multumim pentru sfaturi celui care ne-a raspuns.  :nimfa: au fost benefice.vom incerca sa punem si poze mai mari, cand vom putea sa-l pozam sub aripi. :iubareti: deocamdata aceast lucru ni se pare imposibil. :lma: e ffff fricos si salbatic. :tzest: deci nu vad cum as putea sa-i pozez aripile. :perus: multumim pentru intentii.  :music:

8,668

Salutari , va pun si eu niste poze cu Pepi al meu care a devenit dependent de mancarea gatita , mai ales de crenvusti tongue uite si dovada

8,669

Mai am si eu o nelamurire.Cand am cumparat masculul in urma cu 2 luni avea o pana galbena in coada.Ea s-a rupt si a ramas in piele doar un cotor.I-am scos cotorul din piele si acum i-a crescut o pana noua.Problema este ca pana care a crescut este perfect neagra yikes! si inainte era galbena.De ce a crescut neagra si nu galbena ca inainte?

8,670

goti,foarte frumoasa nimfulina ta :heart: si vad ca ii plac crenvustii,ce masa buna aveti acolo smile ,maestru,nu stiu,nu cred ca va creste la fel ca inainte,din cate stiu se mai schimba penajul,dar asteapta pareri de la profesionisti :pup:

8,671

Daca ar creste toate penele dupa naparlire negre ca si  cea din coada ar arata ca o cioara smile).

8,672

o cioara cu mot smile ,pai,se mai schimba penajul,poate doar pana aia i-a crescut neagra :wow:

8,673

Hey...Poate mai sunt cativa care imi stiu povestea cu papagalii ca am luat un papagal nou am cerut femela si mi-a dat mascul...Ei bine stiti ca ei se calca...Asa zisul mascul da sintomele de femela a ros tot osul de sepie maine trebuie sa ii iau altul si sta in cuib destul de des...Desi cand se calca el calca papagalul cel vechi...Pana la urma ce este?Se pare ca majoritatea avem perechi care se pregatesc de puiuti...MULT NOROC TUTUROR!Si sa ma ajutati si pe mine in caz ca o sa am puiuti pentru ca nu prea stiu ce sa fac big_smile

8,674

pai daca calca papagalul vechi inseamna ca e mascul,iar daca ai pui tu doar trebuie sa le iei un cuib si restul fac ei(daca le pui rumegus in cuib sar putea sa il dea pe tot afara)restul fac cei doi,tu mai verifici in cuib cand nu sunt atenti :bravo:

8,675

Ai mei au mancat jumatate din osul de sepie..pe mascul il am de 2 luni si pe femela de vreo 2 saptamani .De cand am luat femela a inceput sa dispara din osul de sepie tot mai mult big_smile.Cred ca e normal.