7,801

Re: Despre Perusi - Melopsittacus undulatus

nu mai inteleg nimik...azi mi-am dat seama ca am un  :perus:  foarte  :floare:  :heart: iubaret cum se zice in banat mai pe sleau (curvar domle') eu ai tin pe toti 6 intr-o mini voliere care le ofere stinghi...loc de joac etc plus cuiburi ca poate cine stie...prima data sa format o pereche intere perisitza alba si peruselul albastru dupa un lung mariaj peruselul albastru se inperecheaza pe rand cu perusita galbe si cea albastra dar de dormit doarme langa cea alba, cu ea se joaca, o hraneste uneori....iar daca ai despart ..e mare razboi..in felul acesta ceilalti doi masculi stau degeaba ....apropo de ieri le dau micutzilor oxivit cu seringa ....vad ca toaleta sio fac de mancat mananca dar foarte putin ...daca in trei zile nu le trece incep cu bronhipur!

doctorul meu de familie mia zis acum cateva minute de un anume gel de aloe vera...stie cineva cum se numeste si de unde se poate cumpara??

7,802

multumes.da' femela nu l'a hranit pana acum.mi'e frica sa nu moara .ma gandesc ca e la prima depunere si pe ea o vad asa extenuata si poate nu'l hraneste.normal puiul rezista 24 de ore fara sa'l hraneasca dar poate puiutul a iesit azi-noapte si nu azi-dimineata.ce sa fac? sad

5 :aga: Chiky,Pufy,Maslinutza,Puiu si Puiutza+ 1 pui+ 2 oua- 6 :nimfa: Bruno si Perluta, Mafy si Snow, Tzuiu si Tzuiuka 12 :perus: Papi si Pipa+ 3 pui 4 Zebre Australiene: Cipy si Ciry+ 1 pui 1 peste Betta- Beti- 1 :caine: Brack German -Max- 4 Cucuruzi

7,803

Bunna ! Sunt noua pe forum dar il citesc de o saptamana  smile . Am doua perechi de perusi ( Coco+Kyra si Candy+Paco)  :perus: si inca o zebra australiana ( Mikky)  :ou:

Va rog sa ma ajutati : ce jucarii sa le mai pun la perusii mei in colivie?

Eu pana acum le-am pus in colivie la papagali (colivia este dubla): Un leagan ,un suport pe care pot sa-l mut oriunde pe care sa stea , in colt sus inca un suport pe care sa stea, un breloc de telefon in care este atarnat un clopotel este frumos ca le place sa dea cu ciocul in el si toata ziua aud numai clinchete de clopotei  tongue 

Nu mai stiu ce sa le pun pentru ca toate sunt confectionate de mine ...:)  :angel: Ma gandesc ca daca le pun ceva care sa-i preocupe pozte nu mai fac galagie toata ziua  smile  aa si  EU IUBESC TOATE ANIMALELE!!

Multumesc mult pentru intelegere!

7,804

Andreea sa iti traiasca micutul ! :bravo:  :pup:  :hug: Mult noroc si cu urmatorul ! Sa fie ei sanatosi ! :heart:
Chiar nu cred ca poti face ceva ! Deocamdata ! Asteapta si urmareste daca il hraneste ! Cam atat poti face ! Daca nu il hraneste atunci e mai greu ... Poate pana la urma il hraneste !  :succes:

Adaugat: 12-01-2011 19:25

In relatia Mayei cu nimfele este armonie totala ! smile  smile Pentru inceput au facut schimb de colivii ! Ally mananca mei si Sonny se joaca si o pazeste ! El mananca in colivia lui si acolo doar se joaca ! In schimb , Maya se tine dupa amandoi si ciripeste de cate ori ciripeste cineva . Mananca pe apucate ca nu o lasa Sonny ! Dar la ea in colivie nu a mai intrat deloc ... Nu stiu cum sa o fac sa intre in colivia ei ... e mai bine in colivia mare ! tongue Si Sonny o tot ciocaneste ... Ce o avea cu ea ? hmm Ca nu i-a facut nimic ... Doar se tine ca puiul dupa closca !
Si Maya ciripeste din ce in ce mai frumos ... zic eu ! Si am mutat colivia Mayei deasupra colivie nimfelor ! Poate o fi mai bine asa !

:fluture: _ LAURA _ :fluture: Ally :nimfa: + Sonny :grey: + 4 puiuti + Maya :perus: + Tisa :pisica:
Printul & Kid :angel: :angel:

7,805

multumesc ramona.inca nu la hranit si nu mi se pare ca are pielea roz.mi'e frica sa nu moara  :cry:

5 :aga: Chiky,Pufy,Maslinutza,Puiu si Puiutza+ 1 pui+ 2 oua- 6 :nimfa: Bruno si Perluta, Mafy si Snow, Tzuiu si Tzuiuka 12 :perus: Papi si Pipa+ 3 pui 4 Zebre Australiene: Cipy si Ciry+ 1 pui 1 peste Betta- Beti- 1 :caine: Brack German -Max- 4 Cucuruzi

7,806

Andreea stai linistita, puiul o sa supravietuiasca 24 de ore dupa ce iese din ou, daca dupa 24 de ore nu-l hraneste, da-i tu cu seringa.  smile

"Numai cand vei iubi un animal vei simti iubirea cu toata inima." (Anatole France) ->Dany<-1 perus Candy,1 nimfa Miki

7,807

din pacate puisorul a murit.  :cry:  dany am crezut ca o sa'l hraneasca si am zis sa nu interzin.mai e un ou si daca nu hraneste nici puisorul acesta am sa'l hranesc eu cu reteta de la mary.ma gandesc ca e la prima depunere si nu a stiut cum sa'l hraneasca

7,808

off. sad imi pare rau.

"Numai cand vei iubi un animal vei simti iubirea cu toata inima." (Anatole France) ->Dany<-1 perus Candy,1 nimfa Miki

7,809

Andreea e dureros sa vezi cum niste puisori ies din ou numai ca sa moara...dar incearca sa nu te mai uiti mereu la ei...lasa femela sa isi faca treaba....e noua in domeniul asta si probabil clocitul a obosit-o prea mult...a mea si hranit puisorul 2 zile si apoi l-a lasat sa moara..restu oualor le-am aruncat ca nu mai vroia sa intre in cuib iar a doua seria a facut 5 din 5.
Deci eu zic sa o lasi sa se descurce cum poate e bine ca cloceste inca..
Si chiar daca vei vrea sa il hranesti pe urmatorul ..sa speram ca nu va trebui..nu cred ca vei reusi...eu am incercat cu puiul si nu am reusit...este prea mic..nu ai cum sa ii deschizi cioculetul iar singur nu prea vrea sa-l deschida...asigura-te ca au hrana adecvata si ca femelei ii e bine..e singurul lucru care il poti face.

In viata echilibrul e ca fuga pe gheata

7,810

:fluture: Va rog sa ma ajutati  :fluture:

7,811

Cu atitudinea asta sacaitoare nu stiu daca o sa te ajute cineva vreo data. smile Sunt milioane de jucarii la petshop, cum de nu stii ce sa-i pui in cusca? Du-te si tu la pet cu bani si ii poti cumpara o multime.

7,812

sad  sad  sad Imi puteti da si mie idei de jucarii pentru papagali va rog? sad  sad  sad
Pai eu vreau sa fie munca mea adica vreau sa le fac eu intelegi?:(:(:(
Si sincer imi pare rau andreea pentru puisor...Pacat de el ...  sad

7,813

daca vei continua sa postezi post dupa post probabil vei lua un ban  in loc sa primesti ajutor...
lasa mofutirle si cumpara-le de la shop ca unele jucarii chiar sunt bune..sunt useri care au construit leagane si scarite...daca vrei si tu sa faci unul exista posturi precedente si topicuri speciale

7,814

Este un topic intreg despre jucarii chiar aici: http://www.4animale.ro/forum/topic332-j … asari.html
Si un aricol chiar aici: http://www.4animale.ro/pasari/papagali/ … nfectionam
Daca te interesa asa mult puteai sa cauti.  wink
Apropo, Latifa ti-a dat un avertisment, il stii?

Latifa wrote:

adryannaelenna avertisment pentru postarea a 5 mesaje aiurea unul dupa altul. Abia ai venit si ai si dat cu batul in balta... Daca nu-ti revizuiesti atitudinea urmeaza ban.

7,815

Imi pare rau andreea sad  sad

7,816

Nici nu sti ce rau imi pare Andreea !  sad  sad E foarte greu sa treci prin asa ceva ! sad

:fluture: _ LAURA _ :fluture: Ally :nimfa: + Sonny :grey: + 4 puiuti + Maya :perus: + Tisa :pisica:
Printul & Kid :angel: :angel:

7,817

Laura, apropo de Maya.  :hihi: Sonny o ciugule pt ca el e mai boss, sa zic asa.  smile Papagalii au rangurii, unul e mai sus ca celalat, la mine, de exemplu, Candy a fost mereu prima dupa care perechea ei(Snowy sau Dave) si pe urma Miky, cu toate ca el e cel mai mare dintre ei si Candy ce-a mai mica, ii comanda pe toti indiferent de situatie. smile

7,818

andreea, am scapat din mesaje.....imi pare rau pentru pierderile suferite.Am sarit peste o pagina cred,la citit. :wow:
Dany ai dreptate,exista o ierarhie.Eu observ cel mai bine la mancare.Si la perusi si la nimfe.Hanny e sefa la motzatzi iar verzitura mica Lola,cea mai veche in gasca e prima care mananca.Daca sunt afara si intra Lola,o urmeaza toti.Ca merge la o hranitoare ,evident acolo vor toti,cu toate ca exista mai multe locuri in care pot manca.Si ma distreaza Bubu,care se tot plimba pe jos,de colo colo,pana reuseste sa se impuna si el si apoi mananca linistit.

Tratamentul umanitar al animalelor,bazat pe compasiune si respect,este un drept al omului.
3 chow-chow,1 ciobanesc caucazian,1 mare alexandru,3 perusi,4 nimfe,2 borke,1 iepuras pitic
:perus:  ~ Ramona ~ :perus:

7,819

george155 wrote:

Andreea e dureros sa vezi cum niste puisori ies din ou numai ca sa moara...dar incearca sa nu te mai uiti mereu la ei...lasa femela sa isi faca treaba....e noua in domeniul asta si probabil clocitul a obosit-o prea mult...a mea si hranit puisorul 2 zile si apoi l-a lasat sa moara..restu oualor le-am aruncat ca nu mai vroia sa intre in cuib iar a doua seria a facut 5 din 5.
Deci eu zic sa o lasi sa se descurce cum poate e bine ca cloceste inca..
Si chiar daca vei vrea sa il hranesti pe urmatorul ..sa speram ca nu va trebui..nu cred ca vei reusi...eu am incercat cu puiul si nu am reusit...este prea mic..nu ai cum sa ii deschizi cioculetul iar singur nu prea vrea sa-l deschida...asigura-te ca au hrana adecvata si ca femelei ii e bine..e singurul lucru care il poti face.

george treaba e ca nu am sacait femela.nu m'am uitat la ea non-stop.m'am uitat de 2 ori.au toate conditiile necesare.m'am gandit, cum ai spus si tu, ca e la inceput.sper sa isi revina si sa isi faca datoria de mamica

multumesc tuturor ca sunteti alaturi de mine  :pup: de asta ma simt eu bine aici.sunt cateva persoane pe lumea asta care iubesc cu adevarat un animalut si stiu cat de important e pentru noi un suflet.multumesc inca o data

7,820

andreea latifa este o mare familie si fiecare ne iubim perusii sad si eu am suferit pierderea unui perus...i-a murit in mana mamei mele incercand sa il hranim..cum am spus si mai sus avea 2 zile...nu am putut sa-l ingrop nu am nici o zona in apropiere sad si am plans dupa el 2 zile.

Acum am si eu o problema...de cateva zile piticii mei nu vor sa mai iasa din cusca..oare de ce? nu vor sa mai zboare deloc..femela nici macar nu mai incearca..doar se catara si sare iar masculul ultima oara cand a iesit a fost saptamana trecuta parca.. foarte ciudat pentru el..de vioi e vioi..canta si mananca toata ziua

7,821

Probabil se plictisesc. Muta-le locul coliviei in camera, mai pune-le ce muzica le place si mai schimba-le ceva prin colivie, poate ii mai inveselesti. smile

7,822

Buna! sunt noua pe acest forum..am si eu doi galagiosi. Ii am de putin timp dar s-au acomodat destul de bine. Baietelul e alb si il cheama Cipi iar fetita verde si o cheama Bibi. El a fost tare bland de la inceput, ea e cam salbatica , ciupeste puternis si e cam fricoasa. Cred ca e asa pentru ca e mai mare decat el din cate am aflat pe forum. Eu doream sa intreb ceva ca am o nedumerire. Nu stiu exact ce varsta au perusii mei dar cum am spus el e mai tanar. Am observat ca Cipi tot incearca sa o iubeasca pe fetita si sa se urce pe ea. Ea nu prea il lasa si il cam alunga. Credeti ca ar trebui sa le iau un cuib? Ii am de putin timp si mi se pare cam devreme. Multumesc anticipat pentru ajutor.

7,823

la doar 1 saptamana dupa cei doi pui au iesit din cuib perusa mea a facut un alt ou pe care il cloceste din secunda dun care la facut.Ce parere aveti!

Adaugat: 15-01-2011 11:31

veronika_m84 wrote:

Buna! sunt noua pe acest forum..am si eu doi galagiosi. Ii am de putin timp dar s-au acomodat destul de bine. Baietelul e alb si il cheama Cipi iar fetita verde si o cheama Bibi. El a fost tare bland de la inceput, ea e cam salbatica , ciupeste puternis si e cam fricoasa. Cred ca e asa pentru ca e mai mare decat el din cate am aflat pe forum. Eu doream sa intreb ceva ca am o nedumerire. Nu stiu exact ce varsta au perusii mei dar cum am spus el e mai tanar. Am observat ca Cipi tot incearca sa o iubeasca pe fetita si sa se urce pe ea. Ea nu prea il lasa si il cam alunga. Credeti ca ar trebui sa le iau un cuib? Ii am de putin timp si mi se pare cam devreme. Multumesc anticipat pentru ajutor.

din cate cred eu au in jur de 5-6 luni asa ca sigur nu se vor imperechea!

O pereche de perusi si o catea carpatina+1 puiut al acesteia

7,824

veronika_m84 wrote:

Nu e cazul de cuib pt ca sunt foarte mici.  :hihi: Baiatul are vreo 4 lui, abia de la un an si ceva este recomandat sa se imperecheze, iar fata, pare ca naparleste, observ ca are penele zburlite si dungile de pe frunte nu mai sunt, probabil are mai mult de 6 luni.

Adaugat: 15-01-2011 12:03

iancumarian wrote:

la doar 1 saptamana dupa cei doi pui au iesit din cuib perusa mea a facut un alt ou pe care il cloceste din secunda dun care la facut.Ce parere aveti!

Pai nu prea e de bine. Las-o sa-l cloceasca, si dupa ce iese puiul din cuib sa ii iei cuibul.  tongue

7,825

iloveanimals wrote:
iancumarian wrote:

Pai nu prea e de bine. Las-o sa-l cloceasca, si dupa ce iese puiul din cuib sa ii iei cuibul.  tongue

ou asta la facut ieri dar cred ca o sa mai faca!

O pereche de perusi si o catea carpatina+1 puiut al acesteia