Re: Despre nimfe - Nymphicus hollandicus
o sa le fac astazi un ciubar provizoriu,dintr-o cutie mai rezistenta(izolata termic) cand ajung acasa(asta,pana apuc sa cumpar un ciubar bun).
nimfele mele : Kiri-fata ; Stevie-baiat ; puii - Mavro si Aspro
Forumul tuturor animalelor de companie. Comunitatea posesorilor de animale de companie.
You are not logged in. Please login or register.
Forum 4animale → Pasari → Despre nimfe - Nymphicus hollandicus
o sa le fac astazi un ciubar provizoriu,dintr-o cutie mai rezistenta(izolata termic) cand ajung acasa(asta,pana apuc sa cumpar un ciubar bun).
salut,as vrea si eu niste sfaturi cu privire la niste pui de nimfa pe care mi i-au facut "copilasii" mei
(am citit ceva prin forum,dar chiar nu am timp sa citesc toate cele 416 pagini,cu toate ca sunt sigur ca voi gasi multe lucruri interesante si ajutatoare,insa sper pe masura ce timpul imi va permite sa-l lecturez
)
puisorii au deja 23-26 de zile,dar parca nu s-au dezvoltat cum trebuie(o sa atasez si o poza cu ei la 24 de zile).Daca stiti imi puteti spune si mie daca sunt in regula sau nu ???(si ce e de facut daca nu sunt in regula,adica bine crescuti.........parinti le dau mereu sa manance,dar nu stiu ce se intampla de nu cresc
![]()
orice sfat este binevenit,multumesc
problema ta nu este cuibul ci faptul ca puiutii nu au crescut aproape deloc,ceea ce indica faptul ca hrana primita de la parinti nu este de ajuns ptr. micuti.
trebuie sa te interesezi ce fel de hrana este buna ptr. ei (aici din pacate nu ti pot da niciun sfat) si sa incepi sa i hranesti la mana altfel risca sa nu se dezvolte normal sau chiar sa moara.
de asemenea trebuie sa suplimentezi si dieta parintilor cu cat mai multe vitanime pe care le pot lua din diferite fructe sau legume(mai ales in cazul mamei al carui sistem a fost foarte suprasolicitat din cauza clocitului,fapt ptr. care este posibil ca hrana pe care le o administreaza puilor este saraca in vitamine,ducand asfel la nedezvoltarea puilor,iar dak mama este la prima "nastere" este prioritar sa o monitorizezi atent pe ea cat si pe puiuti).
incearca sa fierbi un ou sa le dai parintilor,ori un morcov ras,iar in tavita in care le pui nisip sau in alta pune le putina coaja de ou pisata FOARTE marunt sa nu i zgarie pe gat(speli foarte bine coaja de ou inainte sa nu continua vreun microb sau ceva de genul)...este foarte bun fiindca contine foarte mult calciu.
numai bine micutilor si parintilor asteptam numai vesti bune!!!!
am luat id lui katygwen si a zis ca ea momentan are ban si m-a rugat sa iti transmit acel mesaj suana,si a zis ca ii pare rau daca esti suparata pe ea dar sa ii spui siteul daca il mai observi :merci:
Imi pare rau, dar cred ca te-ai gandit cam tarziu la minciuna asta.
buna. ce va mai fac nimfele voastre? :heart: :nimfa:
o sa pun cateva poze cu dodo... si daca imi puteti spune daca e destul de mare cusca pentru el.. in realitate e mai mare. dar asa pare in poze.. astept pareri...
sincer cusca pare cam mica ptr motatul tau,mai ales ca acum tii si perusul acolo din cate am inteles,dar nu vad a fi o problema daca le tii cusca in permanenta deschisa astfel incat copiii sa poata iesii cand vor ei ptr. a se mai destinde.si eu am un perus si,mai nou,o nimfa dar dar fiecare are cusca lui(au dimensiunile asemanatoare cu cusca ta),dar ai mei au in permanenta usa deschisa si au libertate totala...dar dak decizi sa le tii usita mereu deschisa nonstop trebuie sa fii foarte atenta cu geamurile ele vor fi prioritatea ta nr. 1.
dupa mine,cred ca aceasta este solutia cea mai buna daca cusca este cam mica si nu ti poti permite alta.
cat despre celelalte intrebari ale tale am sa incerc sa ti explic sistematic...
daca dodo al tau inca nu mananca cat ar trebui sau deloc,trebuie sa il inveti tu sa manance singur fiindca este inca puiandru si nu stie.cand ai sa l mai lasi afara ia cu tine un prosopel si mancarica lui si in loc sa l stresezi incercand sa pui mana pe el sau altele intinde i o samanta incet si fal sa manance de la tine din mana.iti dau acest sfat fiindca l am aplicat chiar eu cu vechea mea nimfa.la fel ca al tau,si ea era puiandru si desi credeam ca mananca ea lua bobitele in cioc si le arunca intregi pe jos.fiindca era si ea blanda ca motatul tau am inceput sa intind spre ea cate o samanta.la inceput nu manca deloc,nici nu se uita la mana mea,apoi a inceput sa ia samanta in cioc si o arunca jos,apoi a inceput sa sparga singura semintele si sa manance singura...dar trebuie sa ai mare rabdare cu el daca intradevar doresti sa i fie bine si sa manance.
cat despre faptul ca dodo este putin mai sperios decat prima nimfa pe care ai avut o ,nu trebuie sa ti faci prea multe griji din cauza asta.daca motatul tau se va simtii iubit si ingrijit se va atasa de tine,dar IN TIMP nu imediat,inca odata trebuie sa ai rabdare cu el ,sa l lasi cat mai liber si sa nu l sufoci incercand sa l tii cu forta sau sa l alergi prin casa fiindca vrei tu sa l mangai sau mai stiu eu ce.pasarile necesita o iubire sufleteasca mai mult decat o iubire fizica...incearca sa vorbesti cat mai mult cu el,sa l alinti,fara sa te apropii fizic prea mult de el.daca va vedea ca nu l stresezi va incepe sa nu se mai fereasca de tine,sa zboare pe langa tine,sa te strige sa stai pe langa el si in cele din urma se va aseza pe tine.esential este sa i dai cat mai multa libertate ca el sa se simta in largul sau.un alt factor important este sa eviti car mai mult sa bagi mana in cusca dupa el ptr. a l mangaia sau scoate afara.cusca reprezinta zona lui de confort,locul lui personal.de asemenea este bine sa i faci curat in cusca atunci cand el este afara,dar te poate vedea ce faci ca sa prinda incredere in tine....si cel mai important este sa nu faci diferenta intre el si cel vechi deoarece simte acest lucru si e posibil sa prinda ura pe tine.
ce ma deranjaza cel mai mult este faptul ca,desi nu te ai atasat prea mult de dodo,te gandesti sa i iei o pereche.dupa parerea mea nu cred ca ar trebui sa faci acest pas deoarece tu vrei ca motatul tau sa fie bland,sa ti stea pe deget si chiar sa vorbeasca.avand o pereche acesta se va alia cu perechea sa si se va indeparta de tine,iar daca asta ar fi sa se intample cred ca iti vei pierde interesul fata de ei si nu i vei mai ingrijii cum trebuie.cel mai bine este sa astepti cel putin un an sa se acomodeje mititelul,si apoi daca tu inca consideri ca este trist si singur ,sa i iei o pereche.daca procedezi astfel,dodo va avea timp sa se acomodeze mult mai bine cu tine si cu casa,se va imblanzii mult mai usor iar aducerea unei femele nu l va face sa rupa legatura cu tine de finitiv.va continua sa te considere in continuare "parintele" lui.daca totusi vei decide sa i iei un partener afla cu exactitate sexul lui ca sa nu te trezesti cu doua nimfe de acelasi gen.
in rest ce sa ti mai zic?mai multa rabdare.
am postat mai devreme cateva poze cu printisorul meu si as vrea sa mi spuneti daca este baiat sau fata fiindca ruda de la care l am luat a zis ca nu i cunoaste si sincer nici eu nu i cunosc pe cei albi ca el.
eu cred ca este baiat voi ce ziceti?
numai bine
love.animals wrote:am luat id lui katygwen si a zis ca ea momentan are ban si m-a rugat sa iti transmit acel mesaj suana,si a zis ca ii pare rau daca esti suparata pe ea dar sa ii spui siteul daca il mai observi :merci:
Crezi ce vrei,chiar nu vreau sa ma cert,daca vrei iti dau copy-paste la tot ce am vorbit
love.animals wrote:am luat id lui katygwen si a zis ca ea momentan are ban si m-a rugat sa iti transmit acel mesaj suana,si a zis ca ii pare rau daca esti suparata pe ea dar sa ii spui siteul daca il mai observi :merci:
N-ar avea rost in mod normal sa raspund..........si nici nu mai raspund. :bang:
bine stiti ce?pricep ca sunt noua,dar nu are nici un drept iloveanimals sa ma faca mincinoasa,bine haideti,deja suntem off-topic,nu cred ca acest topic este despre cearta ci despre sufletelele mici pe care le numim nimfe :nimfa:
am postat mai devreme cateva poze cu printisorul meu si as vrea sa mi spuneti daca este baiat sau fata fiindca ruda de la care l am luat a zis ca nu i cunoaste si sincer nici eu nu i cunosc pe cei albi ca el.
numai bine
Mie in poza in care printisorul tau este pe masa, imi pare ca ar canta/fluiera, cel putin motatul meu cand fluiera are pozitia aia.Acum ramane sa iti dai tu seama daca auzi din cioculetul lui sunete melodioase, sau doar tipete orice ar fi, este un dragut, sa-ti traiasca!
elly wrote:am postat mai devreme cateva poze cu printisorul meu si as vrea sa mi spuneti daca este baiat sau fata fiindca ruda de la care l am luat a zis ca nu i cunoaste si sincer nici eu nu i cunosc pe cei albi ca el.
numai bineMie in poza in care printisorul tau este pe masa, imi pare ca ar canta/fluiera, cel putin motatul meu cand fluiera are pozitia aia.Acum ramane sa iti dai tu seama daca auzi din cioculetul lui sunete melodioase, sau doar tipete
orice ar fi, este un dragut, sa-ti traiasca!
de fapt nu canta ci se pregatea sa zboare jos pe covor(ii place covorul fiindca e stufos si fuge pe el in continuu,cred ca l gadila )
de cantat inca nu si a dat drumul la ciculet inca,nu s a obijnuit cu casa fiindca il am de 2 zile...este intradevar un mic print cand vorbesc cu el isi scoate pieptul in fata si sta tantos...el si perusul sunt comorile mele de pret :heart: :heart: :heart: :heart:
Adaugat: 11-01-2011 22:55
imi cer scuze ptr. cuvintele gresite din mesajul anterior..am vrut sa scriu "cioculet" si "obisnuit" in loc de "ciculet" si "obijnuit"...ah!romana asta!grea mai este!!
puisorii au deja 23-26 de zile,dar parca nu s-au dezvoltat cum trebuie(o sa atasez si o poza cu ei la 24 de zile).Daca stiti imi puteti spune si mie daca sunt in regula sau nu ???(si ce e de facut daca nu sunt in regula,adica bine crescuti.........parinti le dau mereu sa manance,dar nu stiu ce se intampla de nu cresc
![]()
Desi cateva persoane de pe forum au avut pui, nu au raspuns sau nu si-au dat seama ca puii au 2 respectiv 5 zile. Dupa cum arata eu zic ca sunt ok, ceea ce tu ai spus a fost perioada de depunere a oualor. Primul 26 zile si al doi-lea 23. Nimfele clocesc, nu fata. Puii ies la 21 zile din ou. Asa ca singurul fapt care ma deranjeaza la pui este ca nu au un cuib unde sa fie incalziti de parinti si ca pe fundul coliviei i-si fac nevoile si parintii. Acolo peste pui.Puii sunt hraniti bine dupa cum arata gusa. Cel mic este vanat ( albastru de frig). Are nevoie de temperatura ridicata . Acolo nu va avea, numai in cuib ei se incalzesc reciproc sau ii incalzesc parintii. Ei nici nu se gasesc unul pe altul in colivia aia. Dupa culoarea gusei puiului cel mic, cred ca le-ai dat deja out fiert. Este bine. Seminte, ou fiert, calciu sau os sepia alb simplu si apa proaspata sau cu calciu in ea este foarte bine.
elly, parerea mea este sa pui niste poze mai in detaliu, aripioare, codita si sa asteptam parerea lui Mary( deyseby), ea este cea care da "verdictul " final. Dar ti-am zis, orice ar fi, este un dragalas, cu o mutrita comica
problema ta nu este cuibul ci faptul ca puiutii nu au crescut aproape deloc,ceea ce indica faptul ca hrana primita de la parinti nu este de ajuns ptr. micuti.
trebuie sa te interesezi ce fel de hrana este buna ptr. ei (aici din pacate nu ti pot da niciun sfat) si sa incepi sa i hranesti la mana altfel risca sa nu se dezvolte normal sau chiar sa moara.
de asemenea trebuie sa suplimentezi si dieta parintilor cu cat mai multe vitanime pe care le pot lua din diferite fructe sau legume(mai ales in cazul mamei al carui sistem a fost foarte suprasolicitat din cauza clocitului,fapt ptr. care este posibil ca hrana pe care le o administreaza puilor este saraca in vitamine,ducand asfel la nedezvoltarea puilor,iar dak mama este la prima "nastere" este prioritar sa o monitorizezi atent pe ea cat si pe puiuti).
incearca sa fierbi un ou sa le dai parintilor,ori un morcov ras,iar in tavita in care le pui nisip sau in alta pune le putina coaja de ou pisata FOARTE marunt sa nu i zgarie pe gat(speli foarte bine coaja de ou inainte sa nu continua vreun microb sau ceva de genul)...este foarte bun fiindca contine foarte mult calciu.numai bine micutilor si parintilor asteptam numai vesti bune!!!!
Am zis ca nu te voi contrazice, dar incearca sa dai sfaturi de care esti sigura suta la suta si nu aiurea. Mi-a placut mult ce i-ai scris Deutzzei dar aici esti total pe dinafara. Cum sa nu fie cuibul important? Cum sa le dai parintilor nisip sa-si hranesca puii? Nisipul nu este indicat nimfelor deoarece el este necesar doar papagalilor de talie mare care mananca semintele intregi. Nisipul ajuta la digerarea semintelor la pasari. Nimfele decojesc semintele si nu au nevoie de nisip. Nisipul poate provoca blocaj intestinal la papagalii de talie mica. Coaja de ou trebuie pusa in cuptor la o temperatura mare sa se distruga eventualii " microbi", apoi trebuie dat prin blender sau orice altceva pana se face praf si se pune peste oul fiert.
elly wrote:problema ta nu este cuibul ci faptul ca puiutii nu au crescut aproape deloc,ceea ce indica faptul ca hrana primita de la parinti nu este de ajuns ptr. micuti.
incearca sa fierbi un ou sa le dai parintilor,ori un morcov ras,iar in tavita in care le pui nisip sau in alta pune le putina coaja de ou pisata FOARTE marunt sa nu i zgarie pe gat(speli foarte bine coaja de ou inainte sa nu continua vreun microb sau ceva de genul)...este foarte bun fiindca contine foarte mult calciu.numai bine micutilor si parintilor asteptam numai vesti bune!!!!
Am zis ca nu te voi contrazice, dar incearca sa dai sfaturi de care esti sigura suta la suta si nu aiurea. Mi-a placut mult ce i-ai scris Deutzzei dar aici esti total pe dinafara. Cum sa nu fie cuibul important? Cum sa le dai parintilor nisip sa-si hranesca puii? Nisipul nu este indicat nimfelor deoarece el este necesar doar papagalilor de talie mare care mananca semintele intregi. Nisipul ajuta la digerarea semintelor la pasari. Nimfele decojesc semintele si nu au nevoie de nisip. Nisipul poate provoca blocaj intestinal la papagalii de talie mica. Coaja de ou trebuie pusa in cuptor la o temperatura mare sa se distruga eventualii " microbi", apoi trebuie dat prin blender sau orice altceva pana se face praf si se pune peste oul fiert.
deyseby apreciez faptul ca esti sincera si m ai corectat si mi cer scuze dar am interpretat gresit cele scrise de chelie_d...dar ma nelinisteste un lucru,ai spus ca nimfele nu au nevoie de nisip...aici sunt foarte bulversata deoarece pufuletele meu a fost crescut de mic cu nisip...stiu acest lucru deoarece persoana de la care il am este ruda cu iubitul meu.persoane respectiva are in acest moment 13 nimfe mari si frumoase ca si pufuletele meu...nici nu stiu ce sa mai zic...
Elly, din pozele pe care le-ai pus nu pot fi sigura suta la suta de sexul nimfei tale. Am nevoie de poze cu interiorul coditei si aripioarei. Pare a fi baiat 70 la suta. Asta din ce vad eu. Posibil sa fie si fata.Crescatorii care au mai multe pasari, folosesc nisipul pe fundul volierelor pt ca absoarbe mai bine excrementele papagalilor si se poate curata mai usor. Daca este acolo, normal ca ele ciugulesc de pe jos, asta nu inseamna ca sunt hraniti cu nisip.
chelie_d wrote:puisorii au deja 23-26 de zile,dar parca nu s-au dezvoltat cum trebuie(o sa atasez si o poza cu ei la 24 de zile).Daca stiti imi puteti spune si mie daca sunt in regula sau nu ???(si ce e de facut daca nu sunt in regula,adica bine crescuti.........parinti le dau mereu sa manance,dar nu stiu ce se intampla de nu cresc
![]()
Seminte, ou fiert, calciu sau os sepia alb simplu si apa proaspata sau cu calciu in ea este foarte bine.
multumesc frumos pentru sfaturi,deja i-am mutat in ciub aseara pe cei mici................le dau ou?,morcov,seminte,mar(mai rar)si in apa le pun calciu sandoz(cate putin)si de 3 ori pe saptamana verdeturi(de obicei patrunjel,cateva fire)
Adaugat: 12-01-2011 09:12
chelie_d wrote:puisorii au deja 23-26 de zile,dar parca nu s-au dezvoltat cum trebuie(o sa atasez si o poza cu ei la 24 de zile).Daca stiti imi puteti spune si mie daca sunt in regula sau nu ???(si ce e de facut daca nu sunt in regula,adica bine crescuti.........parinti le dau mereu sa manance,dar nu stiu ce se intampla de nu cresc
![]()
Desi cateva persoane de pe forum au avut pui, nu au raspuns sau nu si-au dat seama ca puii au 2 respectiv 5 zile.
@deyseby
deci pui de cand au iesit din ou au 23-26 de zile de viata :nimfa: ..........si sper sa aiba cat mai multe zile
Seminte, ou fiert, calciu sau os sepia alb simplu si apa proaspata sau cu calciu in ea este foarte bine.
multumesc frumos pentru sfaturi,deja i-am mutat in ciub asearape cei mici................le dau ouţ,morcov,seminte,mar(mai rar)si in apa le pun calciu sandoz(cate putin)si de 3 ori pe saptamana verdeturi(de obicei patrunjel,cateva fire)
E bine in mare parte ce le dai inafara de verdeturi care provoaca diaree. Fara mar si verdeata.
Nu au cum sa aiba 23-26 de zile de la data in care au iesit din ou. Este imposibil.
E bine in mare parte ce le dai inafara de verdeturi care provoaca diaree. Fara mar si verdeata.
Nu au cum sa aiba 23-26 de zile de la data in care au iesit din ou. Este imposibil.
pai hai sa-ti spun : puiul cel mare a iesit din ou sambata 18.12.2010 si cel mic miercuri 22.12.2010 ,deci unul are 25 de zile si celalalt 21 de zile(am gresit eu prima oara cand am spus 23 si 26)
de asta sunt ingrijorat,ca nu arata conform varstei lor.........
E posibil cumva ca lipsa de caldura din cuib sa nu le fi permis o crestere normala?
Elly, din pozele pe care le-ai pus nu pot fi sigura suta la suta de sexul nimfei tale. Am nevoie de poze cu interiorul coditei si aripioarei. Pare a fi baiat 70 la suta. Asta din ce vad eu. Posibil sa fie si fata.Crescatorii care au mai multe pasari, folosesc nisipul pe fundul volierelor pt ca absoarbe mai bine excrementele papagalilor si se poate curata mai usor. Daca este acolo, normal ca ele ciugulesc de pe jos, asta nu inseamna ca sunt hraniti cu nisip.
deyseby voi incerca sa i fac poze cu aripioarele,la codita cred ca vei avea ceva probleme deoarece are cateva pene rupte,dar le voi face mai spre sfarsitul weekendului fiindca nu vreau sa l stresez pe pufulet...vreau sa se acomodeze mai bine cu noi...
privind probleme cu nisipul...nu striu daca persoana de unde l am luat pe motat le pune nisipul pe jos sau intr o hranitoare dar eu ii tin nisipul in hranitoare...dupa ce am vazut ce mi ai scris i l am luat din cusca.
multumesc ptr. sfaturi
Chelie in primul rand bine ai venit in mijlocul nostru !
In al doilea rand , chiar mi se pare imposibil ca puii tai sa aiba 21 ... 25 zile !!! Iti atasez niste poze cu puii mei la o zi si respectiv 21 ... 25 zile !
1. Pui la 1 zi
2. Pui la 11 zile . Cel cu creasta galbena are 11 zile
3. Pui la 15 zile
4. Pui la 21 zile
5. Pui la 25 zile
Nu stiu sa-ti spun de ce puii tai nu se dezvolta normal ... Chiar imi pare rau ca nu stiu ! Cauzele pot fi multiple ... Lipsa de caldura , a cuibului in primele zile de viata ale puilor , lipsa suplimentarii calciului la femela in perioada clocitului , a hranei mai saraca in calciu si vitamine a parintilor , parintii nu hranesc destul puii ... si se poate continua ...
Cat despre ce poti face de acum inainte e sa le dai supliment de calciu si vitamine zi de zi macar o luna . Ca sa iti fie mai usor , se gasasc la Plafar capsule de Calciu Biologic (sunt 30 capsule si costau acum cateva luni 9.00 lei) . Vitaminele sunt bune cele de la Vitakraft (Vitalino forte - care sunt uleioase) sau de la Padovan (Multivitaminico - care se pun in apa) . Desfaci capsula de calciu si pui in oul fiert pe care il mananca parintii , peste care mai pui si vitaminele . Si asa cum a zis Deyseby fara fructe si verdeata !
Daca mai ai nelamuriri spune-ne si te vom ajuta !
Multa sanatate la parinti si la micuti ! Sa ne ti la curent cu evolutia micutilor !
Adaugat: 12-01-2011 19:15
Sa va spun acum cum s-a facut schimb de colivii ! Poate colivia perusei e mai buna decat a lor ! dar Ally mananca meiul perusei , Sonny se joaca si o pazeste iar Maya e patroana pe colivia mare !
Si am suprapus coliviile ! E mai bine asa ???
Sonny are ce are cu Maya ... de cate ori o prinde , o ciocaneste ! Sau se duce dupa ea si nu se lasa pana nu o da deoparte de unde este ea ! In schimb zboara impreuna si ciripesc nevoie mare ! Nu mai spun de aer conditionat !
Sa va spun acum cum s-a facut schimb de colivii ! Poate colivia perusei e mai buna decat a lor !
dar Ally mananca meiul perusei , Sonny se joaca si o pazeste iar Maya e patroana pe colivia mare !
Si am suprapus coliviile ! E mai bine asa ???
![]()
Sonny are ce are cu Maya ... de cate ori o prinde , o ciocaneste ! Sau se duce dupa ea si nu se lasa pana nu o da deoparte de unde este ea ! In schimb zboara impreuna si ciripesc nevoie mare ! Nu mai spun de aer conditionat !
Foarte frumosi :X.Am vazut si mai sus in poze puii care de asemenea sunt frumosi.Vineri se implinesc cam 2 saptamani de cand am cumparat femela.Si masculul il am de aproape 2 luni.Stau amandoi in aceeasi colovie si masculul canta si ciripeste pe langa femela.Stau si unul langa celalalt si masculul isi pune capul pe aripa femelei si sta asa dar de multe ori femela il ciupeste sau se duce de langa el.Cum as putea sa imi dau seama cand este formata bine perechea? Femela cred ca a naparlit o data ...cei de la petshop spuneau ca nu este asa tanara si a naparlit..acum astept sa ii mai creasca niste pene pe gat si sub aripi..incepe sa isi revina la penaj..probabil de la vitamine.Cand ma uitam o data cand se curata unde nu prea avea pene i se vedea pielea mai rosie.E in regula?Niste pareri plz.. ms mult!!
Gasca mea. :heart: :grey: :nimfa: Motzatzii cam dau tarcoale la cuib,in special Hanny si Motzatul.Sa vedem ,poate iubirea va da roade.... :rusine:
Uploaded with ImageShack.us
Uploaded with ImageShack.us
E posibil cumva ca lipsa de caldura din cuib sa nu le fi permis o crestere normala?
Da. Ar fi cam prima cauza in aceasta problema.Acum nu am timp dar voi pune si eu cateva poze cu puii mei din tura asta care au o luna. Sincer spre rusinea mea nu am notat datele in care au iesit puii din ou. Nu am avut timp.
Ramona. Doamne :pls: , poate o sa ai si tu pui odata. Parca astept eu mai mult. Sincer sa-ti vad reactia si agitatia la cat de grijulie te stiu. :k:
Un pui de-al Ramonei e al meu, sunt prima, sa nu va vad ca mii luati. :heart:
Cat despre ce poti face de acum inainte e sa le dai supliment de calciu si vitamine zi de zi macar o luna . Ca sa iti fie mai usor , se gasasc la Plafar capsule de Calciu Biologic (sunt 30 capsule si costau acum cateva luni 9.00 lei) . Vitaminele sunt bune cele de la Vitakraft (Vitalino forte - care sunt uleioase) sau de la Padovan (Multivitaminico - care se pun in apa) . Desfaci capsula de calciu si pui in oul fiert pe care il mananca parintii , peste care mai pui si vitaminele . Si asa cum a zis Deyseby fara fructe si verdeata !
Daca mai ai nelamuriri spune-ne si te vom ajuta !
Multa sanatate la parinti si la micuti ! Sa ne ti la curent cu evolutia micutilor !
am notat ce am de facut in continuare ,diseara o sa caut ce mi-ai spus
multumesc frumos pentru sfaturi....
Adaugat: 13-01-2011 10:16
@flyaway70,stii cumva un petshop bun in Bucuresti(adica sa aiba multe produse)eu am tot fost pe la astea din centrele comerciale(carrefour,cora,etc) si nu prea au cine stie ce marfa........ :pls:
Forum 4animale → Pasari → Despre nimfe - Nymphicus hollandicus