8,526

Re: Despre nimfe - Nymphicus hollandicus

deutzza_1994 wrote:

stiti cumva daca hranitoarele trebuie umplute cu mancare? mai ales ca al meu nu mananca deloc acum.. eu le-am pus jumate. e bine? si apa trebuie sa fie rece sau calaie? si voi ce mancare le dati?

N-are rost sa umpli hranitoarea pentru ca va da mancare pe jos.Apa se pune la temperatura camerei si de preferat apa plata,ca de la robinet nu e buna deloc pentru nimeni.Exista mancare speciala pentru diferite specii de pasari ,adaptate nevoilor fiecaruia.Pe punga de mancare arata clar o poza cu pasarea careia ii e adresata mancarea.

Tratamentul umanitar al animalelor,bazat pe compasiune si respect,este un drept al omului.
3 chow-chow,1 ciobanesc caucazian,1 mare alexandru,3 perusi,4 nimfe,2 borke,1 iepuras pitic
:perus:  ~ Ramona ~ :perus:

8,527

Si in legatura cu ciripitul, eu stiam ca doar masculii scot zgomote.Scot si femelele mai rar sau sunt mute big_smile?

8,528

Normal ca scot sunete,ai si auzit pe a mea tongue

My Pets:
-Piti (hamster pitic rusesc)

8,529

mancare special pentru nimfe. dar sunt unele si cu vitamine, si fara. cred ca nu ii place mancarea. celalalt papagal care a murit  sad  manca mereu si nu ia trebuit nicio zi sa se acomodeze. poate nu ii place mancarea asta. are mai multe seminte in ea.

8,530

Al meu nu prea mananca alte seminte din pachet doar mei.Celelalte le lasa ultimele si nu le mai mananca doar cateodata..Acum si pana se acomodeaza..Poate la petshop era obisnuit cu alt fel de mancare..incearca sa i dai printre gratii mar sau morcov ca le place foarte mult. wink

8,531

eu de abia l-am luat ieri. si nu mananca nimic de cand l-am luat. nu mananca el mancare special pentru nimfe, si mananca fructe? nici atat. daca nu mananca 2 zile, nu se imbolnaveste?

8,532

Daca i se face foarte foame si are mancarea in fata e imposibil sa nu manance ceva.. :soarece:  :maimuta:

8,533

Pai eu zic sa nu'i dai inca fructe ca inca nu s'a acomodat nici cu semintele lui si garantat nu o sa manance nici fructe(momentan) mai bine lasa'l sa se acomodeze cu mancarea speciala si apoi incepi cu fructele :k:

Doi pitici!Cipi peruselul meu :perus: care are 1 an si 10 luni si Kyky nimfuta mea :nimfa: care are 10 luni smile smile smile

8,534

oana_ioana, nimfa ta din imagine are 4 luni?  :nimfa:

8,535

Nuu e mai mare o am eu de 9 luni si avea vreo 4 cand am luat'o deci are peste un an big_smile

Doi pitici!Cipi peruselul meu :perus: care are 1 an si 10 luni si Kyky nimfuta mea :nimfa: care are 10 luni smile smile smile

8,536

acum miam dat seama in sfarsit ca e baiat pentru ca aseara a antat in jur de 10 minute foarte frumos

si de obicei canta cand femela doarme jos in locul unde clocea de obicei

8,537

aa, sa iti traiasca. Dodo al meu tot nu mananca. ia pus mama intr-un capac de borcan mancare. sta langa el dar nu mananca. mie frica sa nu se imbolnaveasca ca celalalt si sa moara  sad    :nimfa:

8,538

daca zici ca il ai de mai multe zile iti dai seama daca manaca daca vezi gaint proaspat
daca il aveai de 2 zile si nu manaca nimica iti dai seama ca o digerat tot

8,539

deutzza_1994 am impresia ca stresezi prea tare nimfa. Las-o!!!!!!! Daca i-ai pus mancare si apa plata la temperatura camerei, LAS-O!!!!! Nu o tot mai urmari si tot umbla prin colivie. Tremura si sasaie pentru ca ii este frica. Acesta este comportamentul lor atunci cand le este frica si cand se simt in pericol.
Este normal sa aiba comportamentul acesta pentru ca a schimbat mediul.
Apa bea destul de putin, nu cred ca se observa in adapatoare decat daca puneti semn, asa la ochiul liber nu va dati seama.
Asa a facut si golanul meu la inceput, nu manca deloc, nu bea apa, ci doar facea 13/14 in colivie, cred ca a facut mii de km in prima saptamana. Apoi s-a obisnuit.

8,540

Inca o intrebare din partea mea...masculul,cu totul ca are 4 zile,si femela peste 2 luni,de cand l-am adus,toata colivia e a lui,nu mai e a femelei,isi impune totul,dar mai grav este ca,nu o lasa sa manance,cand ea merge la mancare,el coboara in jos la cutiuta si o impinge,la fel si la apa,doar ca apa bea putina,ce pot face in privinta asta?

My Pets:

8,541

klauss pune 2 recipiente pentru mancare.E atat de normal ce face unul sa faca celalalt.Si eu am la fiecare colivie 2 sau mai multe recipiente.

Tratamentul umanitar al animalelor,bazat pe compasiune si respect,este un drept al omului.
3 chow-chow,1 ciobanesc caucazian,1 mare alexandru,3 perusi,4 nimfe,2 borke,1 iepuras pitic

8,542

Eu am 2 recipiente cu mancare in cusca dar cele cu apa nu trebuie sa fie 2 nu?

8,543 (edited by Misu85 02-01-2011 19:08)

@deutzza_1994 sa inteleg ca tiai luat tot de la pet-shop asa-i?,daca aveai un pic rabdare iti dadeam eu un pui sanatos,apropo La multi ani! eu am lipsit 3 zile si iam lasat pacolini si puii cu ai mei si cand m-am intors erau asa veseli cand m-au vazut, deci deutzza gandeste ce ti-am zis.

http://nimfa185.sunphoto.ro My Nymphs Pacolina :nimfa: Paco  :grey: Silver :grey: Dodo :caine:
==>Misu<==

8,544

masteru wrote:

Eu am 2 recipiente cu mancare in cusca dar cele cu apa nu trebuie sa fie 2 nu?

E de ajuns unul cu apa.Oricum vor vrea sa faca acelasi lucru dar la apa nu e asa competitie ca la mancare.

8,545

Ok suana,atunci voi face in felul urmator:
Recipientul in care le pun de mancare este identic cu cel in care le pun apa,asa ca maine voi merge la pet-shop si voi cumpara un adapator,iar in cele 2 recipiente le voi pune de mancare,un recipient este in dreapta si unul in stang,trebuie puse unul langa celalalt sau nu este problema?

My Pets:

8,546

La mine unul e langa batul pe care stau ei si unul mai jos.Nu-i neaparat sa el pui unu langa altul smile.

8,547 (edited by suana 02-01-2011 19:17)

E foarte bine.Poti pune cum crezi de cuviintza dar e mai bine sa nu fie unul langa celalalt,ca fiecare sa aiba loc sa manance nederanjat.Oricum se vor face schimb,ca intotdeauna ce-i a altuia e mai bun!!! ;)Da ,si e bine sa aiba si un bat in apropiere,sa poata accesa usor recipientele cu mancare.

8,548

E usor la al meu ca are in fata ceva pe care sa stea,ok atunci,bine zici smile)
Unul in stanga,celalalt in dreapta si s-a rezolvat problema.
As mai avea o intrebare,a mea fetita s-a obisnuit cu noi si era obisnuita sa iasa afara din cand in cand (ii mai deschideam eu usita),dar acum,cand ii deschid usita,zboara de jur in prejurul camerei,iar el se zbate foarte tare in cusca pana ce o bag pe ea inapoi,si e cam greu pana o prind deoarece zboara continuu.

My Pets:

8,549

Poate o poti duce sa zboare in alta camera ca sa nu o mai vada masculul.Sa fie singura cand e afara smile.

8,550

Tot agitat ramane,mai astept pana se calmeaza el sa le pot da drumul amandurora prin casa.

My Pets: