8,451

Re: Despre nimfe - Nymphicus hollandicus

Suana sa sti ca chiar imi era dor de motatii tai ! :heart:  :hug: Nu i-am mai vazut de mult timp ! Parca sunt mai frumosi acum decat data trecuta cand ai postat poze cu ei ! :hihi: Pe zi ce trece se fac mai frumosi , sau unde nu ii vad eu asa des ?
Klausss imi pare bine ca Kiki e mai bine ! Si imi pare bine ca mai este cineva pe forum care sa raspunda cand eu nu sunt ! :pup:  wink
La noi totul e okk ! Vad ca motatii mei se impaca bine pana acum cu Maya ! Si inca nu i-am dat drumul afara din colivie ! Sa vad cum vor reactiona cand vor vedea ca iese si Maya afara cu ei ... tongue
Deocamdata Maya face pe spiderman in colivie si eu mor de ras ! :hihi: Astazi mami i-a luat fetitei si leagan , ca nu aveam ! Vom vedea ce va mai fi ! ...

:fluture: _ LAURA _ :fluture: Ally :nimfa: + Sonny :grey: + 4 puiuti + Maya :perus: + Tisa :pisica:
Printul & Kid :angel: :angel:

8,452

Apropo de ''afara'',voi aveti mare noroc,le dati drumul afara...va jucati...a mea Kiki,ma lasa sa o ating,ii deschis portita se pune pe ea,dar nici in ruptul capului nu iese afara ! Ce sa ii fac? Se poate din cauza ca inca este pui? (4-5 luni)...
Cand ii voi lua un partener,cum il voi introduce in cusca? Vin cu el de la petshop..si pur si simplu il bag in cusca ei? Sau pe ea sa o scot putin afara? Apropo de transport,petshop-ul este destul de departe de mine,asa ca in ce il voi transporta?

My Pets:
-Piti (hamster pitic rusesc)

8,453

In mod normal de la magazin iti vor da o cutie de transport. Este o cutie din carton, care are gauri sa respire, astfel poti transpora pasarea usor. Daca mergi pe jos, ai grija sa nu raceasca!

Noemi = workaholic smile  Bundas -  :perus:  meu, Picike alintatul meu  :dans:
Csuri, Tyopoka, nu va voi uita niciodata! sad :perus:

8,454

Ma duc cu masina,sa vedem ce va fi dimineata,s-ar putea la prima ora sa plec dupa el,daca nu,probabil dupa revelion neutral.Oricum va spun maine ce si cum.

My Pets:

8,455 (edited by suana 30-12-2010 00:08)

Ar fi bine sa mai ai o colivie de rezerva.Sa nu ii sperii dintr-odata.Sa pui coliviile una langa alta sa se cunoasca.O solutie ideala ar fi sa iei unul foarte bland si sa-l poti lasa afara.Eu cand i-am primit pe Motzatul si Bombonel de la deyseby,prima noapte au dormit afara,pe colivii.Cand vii spre casa,chiar si cu masina,inveleste cutia de carton in ceva dar sa lasi putin aer sa intre,schimbul de temperatura ii afecteaza.

Tratamentul umanitar al animalelor,bazat pe compasiune si respect,este un drept al omului.
3 chow-chow,1 ciobanesc caucazian,1 mare alexandru,3 perusi,4 nimfe,2 borke,1 iepuras pitic
:perus:  ~ Ramona ~ :perus:

8,456

Si am ajuns cu masculul acasa,agitatie mare,foarte cuminti amandoi,fac tot cate un pas unul langa celalalt,revin cu detalii mai tarziu !!! :sanatate:

Adaugat: 30-12-2010 15:15

Am revenit,deja de peste o ora masculul in continuu face tumbe si ii canta femelei,ii las in pace,e nebun rau smile) Ia il tot ciupeste de cioc cand se atinge de ea...

My Pets:

8,457

Bravo Klaus!
Golanul meu e cam agitat. E aiurea, ca acum nu ma mai lasa sa ma mai apropii de el asa de mult cum se intampla pana acum. Trebuie sa ii recastig increderea cu ceva, dar nu stiu cu ce. Trebuie sa am rabdare. Cum sa ii dau vitaminele? Eu le pun in apa si ii dau cam o singura data pe saptamana.

8,458

Pai depinde de care ai,vezi ca scrie pe sticluta mod de administrare...la a mea a fost 5-7 zile,cate 30-40 picaturi la 100 ml/apa,iar tratamentul se poate relua odata la 3-4 saptamani,daca ar fi cazul...

My Pets:

8,459

ma bucur pt tine, klauss. Eu una nu am fost un parinte asa bun cu papagalul meu. Adica l-am cumparat de la petshop acum 6 luni si a fost putin bolnavior asa ca m-am dus la veterinar si mi-a dat niste pastilute . Pt ai da pastilutele trebuia sa il iau in mana si asa am si facut . El nu m-a ciupit nu mi-a facut nimic numai ca s-a speriat foarte tare de mine si cand vedea ca ma apropii de el incepea sa tremure. M-am gandit sa il iau in fiecare zi in mana sa se invete cu mine, dar l-am luat numai cateva zile si apoi nu l-am mai luat ca se speria . Ieri i-am dat drumul prin camera si am pus mana pe el si acum cand vede ca ma apropi de colivie incepe sa tremure si pleaca . Nu stiu ce sa fac sa ma apropii de el va rog sa ma ajutati ca el este sufletul meu si nu imi place cand il vad asa sperios.

8,460

Stai mai mult pe langa el,in preajma lui,eventual sa iti muti activitatile care le poti face in preajma lui acolo sa le faci...

My Pets:

8,461

Asa facea si papagalul meu in primele saptamani..inca nici acum nu sta sa il mangai chiar bine dar asta poate ca este mascul si nu i place.. nu stiu exact.L-am luat si eu in mana de cateva zile si il mangaiam usor pe cap si cand a vazut ca nu i fac nimic nici el nu ma mai ciupea.Acum sta sa il mangai pe cap si i place foarte mult.. il mangai si inchide ochii si roteste capul pe langa mana mea dar daca vreau sa il mangai pe spate sau pe aripi face cativa pasi mai departe si se fereste dar nu stiu de ce :-?

8,462

:bravo:  :bravo: Klausss ! Sa te bucuri de el ! Vrem poze multe si sa ne spui si noua cum il cheama !
Parca ziceai ca ai nevoie de un baiat mai nebun pentru ca Kiki a ta e cam linistita ! smile  smile

:fluture: _ LAURA _ :fluture: Ally :nimfa: + Sonny :grey: + 4 puiuti + Maya :perus: + Tisa :pisica:
Printul & Kid :angel: :angel:

8,463

Fly te rog intra pe mess,avem cate ceva de lamurit,poze mai tarziu sau maine big_smile
Am intrat in camera,ca le-am stins lumina si am inchis usa,si ei sunt lipiti unul de celalalt si dorm ca doi copilasi,absolut superb  :pup:  :sanatate:
P.S: Nu are un nume stabil inca,dar cred ca il va chema CoCo,si de nebun? Nu am cuvinte,never nu am mai vazut asa nebunie !

My Pets:

8,464

am o rugaminte la uni dintre voi sa imi puneti o poza cu un baiat si dupa ce trebuie sa ma iau ca sa vad ca io nu mai inteleg nimik din comportamentu lui

8,465

Daca canta,e mascul,daca nu,e femela,asta e cel mai simplu mod,dupa poze nu te poti lua,mai ales de pe net.Canta sau nu canta?

My Pets:

8,466

Astazi am fost si eu la petshop si am cumparat o cusca mai mare si o femela pentru nimfa mea.Acum stau impreuna in cusca si se uita unul la altul dar nu prea fac miscari multe.Femela e foarte blanda si sta sa pun mana pe ea.E putin cam zburlita dar cred ca e din cauza ca a stat la gramada cu alte nimfe in magazin.Penele cred ca isi vor reveni ..posibil sa fi naparlit.O sa pun in curand si niste poze  :iubareti:

Adaugat: 31-12-2010 10:49

Am pus si pozele acum big_smile(femela e cea deschisa la culoare)

Imi puteti spune ce mutatie e femela?

8,467

S-ar putea sa fie ADMPied (Pied, Harlequin):
-Portiuni din penajul gri sunt inlocuite cu penaj galben. Ochii sunt inchisi la culoare.

My Pets:

8,468

sunt foarte draguti amandoi,nu stiu ce mutatie este femela ,dar te poti uita aici pe latifa la mutatii ale papagalului nimfa. smile

am avut un catel pe nume bobi,un perus pe nume ali,un papagal  pe nume lori,o broasca testoasa;am un papagal nimfa de 5 ani jumatate pe nume coco si un ciobanesc geraman pe nume grand

8,469

Femela are pe aripi puncte galbene si albe dar nu cred ca este pearl..

8,470 (edited by klausn 31-12-2010 11:30)

Cam asa arata un pui de nimfa perlat...
http://www.tieltreasures.com/Mutation/Pastel%20Face%20Pearl%20190.jpg

P.S: Astia a mei urla in continuu,da ii las in pace,cine stie ce fac ei acolo ...

My Pets:

8,471

Mai am si eu de pus o intrebare : Femela inca se plimba incet prin cusca si mananca foarte putin 2-3 boabe de mei si tremura..E normal comportamentul?

8,472

Cum sa nu fie normal ma...daca nu are nici 1 zi de cand ai adus-o... :wow:

My Pets:

8,473

Buna dragilor, profit de ocazie pentru a va spune La multi ani si sa va cer un sfat. plec peste o ora la munte si vreau sa imi las papagalul meu pe care il am de 3 luni la maica mea acasa. Credeti ca va fi afectat sau nu se va acomoda pentru 3 zile?Sotul meu zice sa nu il lasam la ea, k mai bine il lasam acasa ca se va acomoda greu. Nu stiu ce sa fac...ideea este ca nimfa mea frumoasa este extrem de sociabila zboara in cap la toata lumea, ste blanda, jucausa, canta toata ziua. Nu stiu ce sa fac. Voi ce ziceti?

8,474 (edited by suana 31-12-2010 14:57)

Sorinel daca ai unde s-o lasi si sa fie ingrijita,e mult mai bine decat sa stea singura.Si e foarte frumoasa ,sa-ti traiasca.
klauss bun venit motzatului,e bine ca se inteleg.Formeaza o pereche frumoasa si iubitoare.Sa ai parte de ei.
masteru ai o pereche frumoasa.E normal sa fie mai retrasa cateva zile pana se obisnuieste.pe urma va manca si va bea apa.

Tratamentul umanitar al animalelor,bazat pe compasiune si respect,este un drept al omului.
3 chow-chow,1 ciobanesc caucazian,1 mare alexandru,3 perusi,4 nimfe,2 borke,1 iepuras pitic
:perus:  ~ Ramona ~ :perus:

8,475

Apai suana,al meu nu are treaba,a mancat din primul minut,direct la tavita cu mancare si apa s-a aruncat,doar ca femela nu il prea lasa,doar ca au mancat cam 1 minut impreuna.Astazi,am observat ca masculul tot pe langa ea se da,unde merge ea merge si el,a curatat-o vreo 3-4 minute ca l-a lasat,dupa care s-au pupacit putin.Doar ca de azi dimineata (foarte de dimineata),masculu' urla in continuuu,deja nu mai stiu ce sa ii fac,si azi dimineata si femela si el,sunet dupa sunet,minut dupa minut.Care e cauza?O cucereste pe ea sau din cauza mediului cel nou? Ieri adevarul ca mi-a cantat foarte frumos aprox. 30 minute,dupa care dai urlaturi...

My Pets: