7,576

Re: Despre Perusi - Melopsittacus undulatus

Buna seara la toata lumea ! Asa cum am spus , cu cateva pagini in urma , incepand de azi , sunt noua posesoare a unui perus pe nume MARCO ! Nu stiu ce rasa este si nici nu conteaza ! Conteaza ca e al meu si il iubesc !
Sper sa ma primiti si pe mine alaturi de voi ! Referitor la sexul lui ... habar nu am ... sper sa fie totusi baiat ! Daca nu ... asta este ! O sa ii cumpar un baiat anul viitor ! tongue Acum astept pareri cu varsta si sexul lui ...  :pup:
Stiu ca pozele sunt cu blitz . Am sa incerc sa fac fara ! Si inca nu prea sta la poze ... abia are 3 ore de cand il am !

:fluture: _ LAURA _ :fluture: Ally :nimfa: + Sonny :grey: + 4 puiuti + Maya :perus: + Tisa :pisica:
Printul & Kid :angel: :angel:

7,577 (edited by smire 27-12-2010 19:06)

Marco e MARA,e fetitza...  :hihi:  varsta n-o stiu,nu-s clare pozele...sa-ti traiasca!

yoyo

7,578

Daca e fetita atunci o s-o cheme MAYA ! Multumesc Smire ! Oricum nu conta daca primul pe care l-am luat e fata sau baiat ! O sa revin cu poze mai clare !

:fluture: _ LAURA _ :fluture: Ally :nimfa: + Sonny :grey: + 4 puiuti + Maya :perus: + Tisa :pisica:

7,579

e asa frumos :heart: si eu zic ca e fetita smile sa mai pui poze cu ea ca e o frumusete :pup:

- Bianca

7,580

E fetita si are in jur de 5 luni pt ca a trecut de prima naparlire. Sa-ti traiasca. :pup:

"Numai cand vei iubi un animal vei simti iubirea cu toata inima." (Anatole France) ->Dany<-1 perus Candy,1 nimfa Miki

7,581

Laura,sa-ti traiasca micutzica,e tare frumoasa. :hug: Cu nimfele se va intelege fara probleme.De regula perusii sunt mai artagosi.

Tratamentul umanitar al animalelor,bazat pe compasiune si respect,este un drept al omului.
3 chow-chow,1 ciobanesc caucazian,1 mare alexandru,3 perusi,4 nimfe,2 borke,1 iepuras pitic
:perus:  ~ Ramona ~ :perus:

7,582

1.Orice perus naparleste?
2.Aceasta este femela?
3.Ea a naparlit?
4.De ce intra numai ea in cuib?
5.Ei nu dorm in cuib noaptea?

7,583

man wrote:

1.Orice perus naparleste?
2.Aceasta este femela?
3.Ea a naparlit?
4.De ce intra numai ea in cuib?
5.Ei nu dorm in cuib noaptea?

1. Da
2.Da
3. Pare ca acum naparleste dar nu ai pozele clare.  tongue
4.E prea mica sa faca oua, poate intra in cuib doar sa se joace. tongue
5.Nu, cuibul este doar pt reproducere.

"Numai cand vei iubi un animal vei simti iubirea cu toata inima." (Anatole France) ->Dany<-1 perus Candy,1 nimfa Miki

7,584

Atunci cand naparleste ii cad penele?
In cat timp i se face nasul maro??

7,585

Sir Bubu,ca tot a venit vorba de englezi.....  :hihi:
http://image.blingee.com/images18/content/output/000/000/000/71e/679818390_394329.gif
Glitter Graphics

Tratamentul umanitar al animalelor,bazat pe compasiune si respect,este un drept al omului.
3 chow-chow,1 ciobanesc caucazian,1 mare alexandru,3 perusi,4 nimfe,2 borke,1 iepuras pitic

7,586

man wrote:

Atunci cand naparleste ii cad penele?

Pai asta inseamna naparlire nu? smile

man wrote:

In cat timp i se face nasul maro???

masul maro se face doar la femele cand intra in perioada imperecherii. smile

Suana chiar imi era dor de mititeii tai, nu ne-ai mai delectat de mult cu poze. :pup:

7,587

se pare ca la noi vine Pastele  smile inca o pereche de perusi are un ou, iar prima avea 4 oua, dar unul l'a facut pe fundul volierei si parca avea coaja mai subtire...nu stiu de ce  hmm momentan are 3 oua

laura ma bucur pentru micuta ta.sa'ti traiasca

5 :aga: Chiky,Pufy,Maslinutza,Puiu si Puiutza+ 1 pui+ 2 oua- 6 :nimfa: Bruno si Perluta, Mafy si Snow, Tzuiu si Tzuiuka 12 :perus: Papi si Pipa+ 3 pui 4 Zebre Australiene: Cipy si Ciry+ 1 pui 1 peste Betta- Beti- 1 :caine: Brack German -Max- 4 Cucuruzi

7,588

Laura, daca imi permiti sa-ti spun pe nume  smile , bine ai venit si pe la topicul asta despre perusi  :pup: , ai un perus foarte frumos, sa-ti traiasca.
Suana te rog mai posteaza ceva poze cu bubu pentru ca este cu adevarat deosebit, poate si ceva clipulete.  :angel:
Andreea bafta la puiuti si sa ne mai tii la curent cu evolutia lor.  big_smile
Eu as mai vrea sa mentionez ca, desi nu postez multe mesaje, pentru ca in ultima vreme nu am avut timp fiind ocupata cu scoala, intru pe forum aproape zilnic si citesc ce scrieti voi. O sa pun si eu cateva poze cu Cichi. De cand nu am mai postat el a mai facut ceva progrese....inca nu ma lasa sa-l mangai, dar imi sta pe deget si ii place sa il scarpin cu un pai (pentru ca ii este frica de deget) si atunci isi umfla penele de pe cap si incepe sa imi cante...este asa un dragut.  Curand sper sa ii iau si o prietena si o colivie muult mai mare. (scuzati calitatea pozelor...sunt facute cu telefonul)

7,589

Ramona , Bubu e un frumos si jumatate ! :pup:
Am mai facut si noi cateva poze ! Tot cu blitz , ca la ora la care ajung acasa e intuneric si afara si in camera ! Nu conteaza daca e fata ! Oricum o sa vina si perechea ei ! Pana atunci ea este Maya !
Oricum zici ca e omul paianjen ! smile Nu sta locului nici o clipa ... se prinde cu picioarele de peretele lateral al coliviei si isi baga capul printre picioare si isi da drumul jos  smile Ma stric de ras ! smile
Inca nu am vazut-o sa puna gura pe mancare   hmm Sau mamanca cand nu suntem noi atenti ? Am sa o urmaresc sa vad daca chiar nu mamanca ... De mana ii e putin frica , desi de cateva ori s-a urcat pe mana mea cand am bagat-o in colivie ... a incercat si sa ma ciupeasca si am lasat-o ! Nu doare deloc ! Dupa 2-3 incercari nu mai fuge asa de mana ! As vrea sa ii dau si ei drumul in camera , dar nu sunt acasa sa ii pot supraveghea pe motati sa nu o ciupeasca ... Vad ca vrea si ea sa iasa din colivie . O ciuguleste din toate partile ! Cred ca o sa o las si pe ea afara cat stau eu acasa de Revelion . Poate pana plec la munca are timp sa se obisnuiasca cu motatii !

7,590

Buna tuturor ,imi dati voie sa vi prezint pe Coco si Lino ,sper sa va placa,mie da .Mai ales Coco,cand se pune la oglinda cu capusorul in jos,ca la rugaciune si canta incet, .Dar si Lino,e o dulceata ,curioasa  dar si certareata.apropo Sarbatori fericite!!!

Cine te iubeste nu te face sa suferi...

7,591

O sa revenim si noi in forta cu pozele,avem de recuperat.Bubu va multumeste pentru aprecieri.Intr-adevar e un scump si jumatate si mi-e drag de el ca ma lasa sa-l pupacesc cat vreu eu.Toti ai mei sunt bine,astazi au zburat prima oara in camera noua amenajata.Le-am pus tot copacelul lor vechi cu care sunt obisnuiti,sa-l vada ca reper.Insa sunt descurcareti,s-au adaptat repede la noul decor.Au tras cateva ture,au facut vizita la motzatzi si apoi au intrat inapoi in coliei.
Laura e o scumpa Maya.Cred ca va veni si perechea cat de curand :hihi: Se va obisnui cu motatii care nu sunt foarte rai si accepta usor vizitatori mici. tongue
andreea ai o adevarata crescatorie,am citit si la cafenea ce ai scris.va fi un balcon de vis.Asa le-am amenajat eu acum o camera separat,unde sunt florile,papagalii si iepurasul.
Naria sa-ti traiasca micutzeii.frumosi foc. :hug:

Adaugat: 28-12-2010 22:31

Bubu-linu... :heart:
http://img696.imageshack.us/img696/5189/dscn0003r.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Lola si Lori... :heart:
http://img89.imageshack.us/img89/4985/dscn0009t.jpg

Lolita@Bubu.... :heart:
http://img210.imageshack.us/img210/7713/dscn0021c.jpg

7,592

pui pe ei sa nu/i deochi! apropo imi place ideea cu amenajatul unei camere/spatiu numai pt ei.Daca imi ajuta Dumnezeu si reusesc sa imi fac casuta ,cel putin parterul,anul acesta care vine,vor avea si  ei un loc numai al lor ,numai sa ma lase mami si tati sa le fac transferul. La multi ani!!!!

Cine te iubeste nu te face sa suferi...

7,593

cred ca papagalii au poliurie .....nu leam mai dat amestec de ou cu morcov pesmet si coaja de ou pisata .........de la ce este aceasta poliurie ....leam dat zeama de orez fiert ,ceai de menta si sau mai reglat putin....le mai dau ceva ? .....hrana moale le mai dau?

1 chow chow;3 perusi 
                          ->Alex<-

7,594

Nu am mai auzit de poliura la perusi. hmm

7,595

am citit aici: http://www.4animale.ro/pasari/papagali/ … rpretare/4

1 chow chow;3 perusi 
                          ->Alex<-

7,596

Pai poate ca ar trebuii sa o lasi mai moale cu lichidele , fructele si legumele, lasa-i doar apa in adapatoare si mixul normal de seminte.  hmm

7,597

pai asa am lasat pana acum apa plata cu vitamilino de la vitakraft ....si azi lem dat :ceai de menta,si hrana moale (ou fiert,pesmet,morcov,coaja de ou pisat),si bineinteles meiul care este permanent..........dar de cand ii am asa fac excrementele,uratiile si in jur un lichid care cred ca este urina.dar mi se pare ca lichidul acela(urina) este prea mult
vitalino quell le puneam in apa

1 chow chow;3 perusi 
                          ->Alex<-

7,598

Pune un servetel pe fundul custii, asteapta sa isi faca nevoile si fa-i o poza. Nu cred ca e nimic grav oricum.  tongue

7,599

Ramona numai frumuseti ai acolo !Pupam dulce cioculetele lor ! Si nu numai al lor , ci al tuturor perusilor de pe acest forum ! wink Multumesc de primire Andreea si Rocks ! Nu am fost atenta la tot ce s-a scris ! Eram prea grabita ...  :hug:  :heart:  :pup:

7,600

uite pozele

1 chow chow;3 perusi 
                          ->Alex<-