Re: Despre nimfe - Nymphicus hollandicus
ai mp
==>Misu<==
Forumul tuturor animalelor de companie. Comunitatea posesorilor de animale de companie.
You are not logged in. Please login or register.
Forum 4animale → Pasari → Despre nimfe - Nymphicus hollandicus
ai mp
Salut,am o problema cu nimfa mea.
Am observat in dimineata asta ca la o nara (Cea stanga),ii este acoperita cu ceva,de culoare maro parca.Nu stiu ce poate fi? Oare s-a racit?
buna,nu stiu ce poate fi,dar pt a te liniste du-o la vet
Hey!Il mai stiti pe Cody?Ei a devenit un mare alintat si foarte jucaus...A inceput sa roada cablul de la mouse,sa "tasteze" la tastatura ba chiar a reusit sa invinga un monstrulet de la un joc!Nu de unul singur l-am ajutat si eu dar dupa ce monstrul a fost invins baietelul meu s-a urcat la loc pe birou...A inceput sa imi roada degetul daca il dau si a avut niste tentative de venit dupa mine cand deschideam usa sa plec .Doua poze cu el in timp ce lua pranzul
Adaugat: 21-12-2010 13:29
Alte 3 poze...Oh si am uitat de craciun baietelul meu va primi o craciunita:))Si la anu vreau niste "spiridusi" de la ei
mai am o intrebare diferenta de varsta dintre perechi conteaza pentru ca fata mea inca nu il accepta pe baiat nici macar sa o purece il tot bate si sunt impreuna de 6 luni aproape
Am luat o femela pentru masculul meu si nu sunt sigur daca este mascul...
Adaugat: 23-12-2010 18:22
Poze noi...Am vb la telefon cu omul acela si mi-a spus ca fata lui este medic veternar si i-a spus ca cica este femela...Am observat ca papagalul fluiera ca am fluierat eu sa vad cum reactioneaza si ori face un zgomot care il face deobicei ori fluiera...Vad ca Cody cam fuge de papagalul cel nou si daca sunt prea aproape cei doi se pregatesc sa se atace reciproc dar se calmeaza
Oh si vad ca noul papagal roade tot ce prinde chiar si recipientul cu mancare
cred ca are importanta diferenta de varsta ,dar nu stiu cat de mult ,eu am doua nimfe ,masculul acum de sarbatori implineste 6 anisori ,iar femela are un an si o luna ,sunt impreuna de cand ea avea 7 luni ,sa vezi iubire intre ei ,is curioasa ce o sa iasa ,el find Normal grey (cred) si ea Lutino
Bine... Deci 2 oameni mi-au spus dupa ce le-am povestit comportamentul ca este femela:D Apropo acum am observat ca are o aripa fara penele acelea lungi cu care sa zboare...Cred ca au fost smulse din greseala de la cel din petshop cand a prins-o ca mi s-a parut ca am observat niste pene pe acolo la mana lui care au cazut...Eh asta e...Am o femela unica pe care am numit-o Bella si sper ca la anul daca vor cei doi sa am niste puiuti...Deja Cody a inceput sa stea numai pe langa ea...Si ea cand vede ca nu e langa ea il striga ).I-am dat drumul si ei de curiozitate pentru ca l-am luat pe Cody pe bat si apoi am vrut sa vad daca vine si ea si a venit
)Deci am noroc ca am o femela blanda si frumoasa si la fel un mascul frumos si bland...Diferenta de varstra dintre ei cred ca e cam de 2 ani si 6 luni.Femela avand in jur de 6 luni...Dar tot vreau sa va dati cu parerea despre sexul femelei...
Adaugat: 23-12-2010 22:18
HEEEEEELP!S-a intamplat ceva incredibil:|.Acum cateva minute asa zisa Bela a inceput sa ii cante pentru a doua oara lui asa zisul Cody.Cand Cody s-a ghemuit si Bela s-a urcat pe el O.o si apoi restul e cancan Se pare ca eu pana acum am avut o fetita:| Si ca ce am luat sa fie baiat
?Ce intorsatura:|
Adaugat: 24-12-2010 17:12
Bella(fostul Cody) a inceput sa caste incontinuu:|HEEELP
Pupam toate motucurile. :pup: sa vina Mosul cu bunatati pt toti.
buna. sunt noua pe forum. am o intrebare: am o nifa de 2 luni. lam luat knd avea 2 luni. akum are 4 luni, sh a avut probleme ku ochii, ii tinea inchisi, sh am fost ku el la veterinar sh nea dat o crema sa il dam. i-au cazut toti fulgii dupa cap, mai are doar motul... stiti cumva dak ii mai cresc? :nimfa:
o sa va arat niste poze kum era el knd l-am cumparat. cred k e baiat, nu? il cheama dodo :grey:
Adaugat: 25-12-2010 16:15
o sa mai bag cateva poze ku el.. poate imi puteti spune dak e fata sau baiat... :nimfa:
In primul rand bine ai venit,este frumos nimfa ta.
Te rog sa vorbesti mai pe romaneste sa intelegem si noi,la ochisori poti sa dai cu ceai de musetel si dai usor la ochisor cu vata sau ceva de genul asta.
ceaiu de musetel e bun? deci... sa vb mai pe romaneste... :nimfa: Dodo tinea ochii inchisi, i se umflase, sh veterinarul ne-a zis sa ii dam cu o crema ciplox... sh a zis k i-au cazut penele dupa cap, ia ramas doar motul, k i-am dat prea multe vitamine in apa.
de 1 saptamana ii dam cu crema aceea sh nu ii mai tine asa k inainte. si-a mai revenit... mai facem putin pauza de la crema. credeti k ii mai cresc penele la loc? are de abia 4 luni, sh din cate stiu la 9 luni isi schimba penajul definitiv.
Bun venit Deutzza! Mai pe romaneste inseamna sa nu mai folosesti limbajul chat. Scrie corect. E un scump motatul tau.
bn... deci pot sa ii dau cu ceai de musetel la ochi? :nimfa:
sh imi poti spune dak e fata sau baiat?
scuze, acum am inteles cum trebuie sa scriu.
Adaugat: 25-12-2010 20:06
desi a trecut destul de mult timp de la pierderea scumpei mele printese inca imi este dor de ea,si desi,acum am doi perusi minunati pe care ii iubesc foarte mult,ei nu pot sa mi inlature dorul de ella,ci doar sa l amelioreze putin... :grey: :grey: :grey: :perusi:
iubitul meu ma indeamna sa mergem sa cautam alta nimfa...adevarul este ca mi surade ideea intru cat nu mai lucrez si as avea destul timp sa i ofer tot ce i trebuie,dar nu stiu ce sa fac...as vrea sa intreb daca este cineva care sa stie de unde imi pot lua si eu un puiut de nimfa sanatos?deoarece,din cate am vazut,in majoritatea petshopurilor se gasesc doar nimfe bolnave sau batrane(cel putin asta am gasit eu in petshopurile din zona)
va multumesc!:hug: :hug:
Daca esti din Bucuresti, poti sa te duci la Iancului, este un Animax acolo are orice pasare. Eu de acolo l-am luat pe motatul meu(dodo). te asigur ca acolo toate nimfele sunt blande. Cum am ajuns acasa, l-am scos pe motat din cutie si a fost foarte bland... sta toata ziua cu mine, face "urat" daca nu il bagi in seama. toate nimfele de acolo sunt asa.
o sa mai bag cateva poze ku el.. poate imi puteti spune dak e fata sau baiat... :nimfa:
vad k in poza e f aproape de un soricar papagalul...eu am un tekel si cand vede k ies papagalii din cusca se ridica la ei k sa vada sai miroase..latra si zuzii se infoaie si dau sal ciupeasca...mereu trb sa am grija ptr k mie frik sa nu cumva sa sara catelul la ei..u ai aceeasi problema?
deutzza_1994 intelegete sa nu mai vorbesti asa ... citeste regulamentul si eu am patito :furios: 3-4x post nu e necesar .. ai rabdare!
deutzza_1994 te rog sa nu mai scrii nu stiu cate mesaje consecutive, daca nu iti corectezi atitudinea urmeaza ban.
Sarbatori fericite tuturor!!! Voua si motatilor vostri. Nu am mai scris de mult nici eu. Am fost foarte ocupat. Golanul meu tot la fel, nu s-a apropiat deloc de mine. Canta, vorbeste, ma joc cu el, cantam impreuna Totusi, ma cam oftic pentru faptul ca nu vrea sa se apropie de mine deloc. Nu stiu ce sa ii mai fac. Mai dati-mi si mine niste idei, cum ati imblanzit voi pe motatii vostri. Am incercat si cu batul, dar s-a speriat de el. Nu stiu ce sa ii mai fac. :maimuta:
Va rog, imi dati idei?
Silviu frate nu stiu ce sa mai zic...deja de foarte mult timp tot asa Probabil asta e temperamentul sau....zi bine ca te joci cu el !
cam cat de mare trebuie sa fie o colivie pentru o nimfa?
51x30x48
61x40x68
bafta
Sarbatori fericite tuturor!!! Voua si motatilor vostri. Nu am mai scris de mult nici eu. Am fost foarte ocupat. Golanul meu tot la fel, nu s-a apropiat deloc de mine. Canta, vorbeste, ma joc cu el, cantam impreuna
Totusi, ma cam oftic pentru faptul ca nu vrea sa se apropie de mine deloc. Nu stiu ce sa ii mai fac. Mai dati-mi si mine niste idei, cum ati imblanzit voi pe motatii vostri. Am incercat si cu batul, dar s-a speriat de el. Nu stiu ce sa ii mai fac. :maimuta:
Va rog, imi dati idei?
Exact aceeasi problema si la mine..Il am pe al meu de o luna si vreo 2 saptamani.Cand il las sa zboare prin casa ma duc langa el si pun mana ma ciupeste si isi ia zborul.In cusca daca pun mana pe el sta sa il mangai vreo 5-10 secunde dupa care se apuca de cantat si sare jos de pe batul ala din cusca.Tot timpul se fereste de maini..Cateodata cand il lasam afara daca il luam in mana incepea sa urle si sa ciupeasca ..parca ar fi salbatic..Ce as putea sa fac?
Adaugat: 27-12-2010 09:57
Scuze pentru dublu post..am uitat sa pun niste poze
Salut!
Matusa mea are o nimfa pe care a prins-o dintr-un copac. Era infometata si speriata.
Chiar si dupa ce a trecut un timp, aceasta tot scoate un sunet asemanator unei pisici care scuipa. Este un semn de ingrijorare sau vi s-a mai intamplat sa faca asa? Dupa petele de pe aripi si coada, am dedus ca este fetita dar varsta nu o pot nici macar aproxima. Este normal sa scoata acest sunet?
Am zis ca-i voi face si poze dar am tot uitat sa iau aparatul si nici nu stiu daca sta la poze.
Numai bine va doresc voua si nimfelor voastre!
E normal sa sasaie.Nu cunoaste locul si persoanele.Probabil nici de unde a scapat n-a fost prea apropiata de oameni.Se poate aseza jos,sa-si desfaca aripile,se leagana si sasaie.Trebuie putina rabdare si se va acomoda.
Salut,revin cu o problema.
Nimfa mea,care e fetita,de obicei dimineata,casca in continuu,deschide gura la maxim,o inchide,si tot asa in repetate randuri,dar fara sa scoata vreun sunet.Si acum de 2 minute ma uitam la ea si facea acest lucru,dupamasa sau seara nu am vazut-o niciodata.Ce poate fi? Mi-e frica sa nu fie bolnava sau ceva de genul,de mult timp am observat aceasta chestie.
Forum 4animale → Pasari → Despre nimfe - Nymphicus hollandicus