776

Re: Probleme medicale pasari: tratamente , medicamente , cabinete vet!

de mancat mananca dar mai mult o hraneste masculu....din osul de sepie nu mananca(decat masculu).......in camera e cald...le dau vita plus....ma duc in wekewnd sa le iau  vitamine mai bune......fructe leam dat si nu sau atins.....ou cu morcov leam dat si tot la fel nu sau atins de el am sa incerc sa le mai. dau.....si le dau si nisip......am sa incerc sa le mai dau hrana moale (pesmet...ou...morcov) ...pot sa rad din osul de sepie putin in hrana moale sa aiba calciu??

Adaugat: 08-12-2010 09:20

?????????????pot sa rad din osul de sepie putin in hrana moale sa aiba calciu????????

1 chow chow;3 perusi 
                          ->Alex<-

777

da, si coaja de ou pisata e buna.

"Numai cand vei iubi un animal vei simti iubirea cu toata inima." (Anatole France) ->Dany<-1 perus Candy,1 nimfa Miki

778

buna seara. acum am observat ca exista o sectiune cu probleme medicale. problema mea se poate transforma in una medicala. am un papagal jako si zilele trecute cand se plimba prin bucatarie a varsat peste el un borcan ce continea ulei ars de bucatarie. acum e tot negru. am incercat pe moment sa il spal un pic dar nu ii placea. scoatea niste sunete ciudate si am renuntat. l-am bagat in apa crezand ca atunci cand se va usca va reveni la culoarea lui naturala. dar nu s.a intamplat asta si acum nu stiu ce sa fac. sa astept sa isi revina singur sau ar trebui sa iau anumite masuri. v.as fi recunoscator daca m.ati ajuta. multumesc anticipat. o seara buna

779

S-a ars sau i-au ramas penele murdare? hmm Daca sunt doar penele murdare nu te mai chinuii ca nu or se se mia faca frumoase, dupa naparlire o sa fie ca nou. wink

"Numai cand vei iubi un animal vei simti iubirea cu toata inima." (Anatole France) ->Dany<-1 perus Candy,1 nimfa Miki

780

Poate si-a oparit pielea si il ustura  neutral Incearca sa-l speli cu un fas-fas cu apa calda, dar nu exagera cu udatul..

781

un perus de al meu este bolnav...nu vrea sa manance si e foarte "bleg" si usor  :cry: nu stiu ce sa ii fac, ca nu vreau sa il pierd  :cry: ce pot sa ii fac daca nu vrea sa manance?l'am separat de ceilalti

5 :aga: Chiky,Pufy,Maslinutza,Puiu si Puiutza+ 1 pui+ 2 oua- 6 :nimfa: Bruno si Perluta, Mafy si Snow, Tzuiu si Tzuiuka 12 :perus: Papi si Pipa+ 3 pui 4 Zebre Australiene: Cipy si Ciry+ 1 pui 1 peste Betta- Beti- 1 :caine: Brack German -Max- 4 Cucuruzi

782

incearca niste MULTIVITAMINICO de la PADOVAN...uita-te la scaun(dc face moale), la cum respira...vezi dc varsa si baga-l pe regim dc are asa ceva...E bine k l-ai separat...poate isi revine...................

yoyo

783

Buna! am si eu o problema cu perusul. In seara asta l-am auzit ca stranuta si m-a cam speriat. Am Bronchipur in casa cumparat in primavara anului cred, pentru micul alexandru. Pe sticla scrie ca expira in 2013, asa ca am pus cateva picaturi in apa si pentru perus, a si baut de cateva ori pentru ca ii place sa se balaceasca cum vede apa, asa ca a gustat ceva. El sta in casa, dar in seara asta mi-am dat seama ca poate fi un usor curent in locul inde sta,  la vreo 30 cm de geam si nici nu este perdea la geamul respectiv sad. in casa este cald, vreo 23 de grade, oricum peste 20 constant. Si noatea il acopeream cu o paturica, sa il feresc de lumina...il izola si de curentul respectiv.
Cam cate picaturi de Brochipur sa-i pun in apa, nu mai stiu doza, acum nu i-am pus prea mult, de frica sa nu aiba efect negativ. Daca maine este la fel, adica doar stranuta, dar in rest ok, sa continui cu Brochipur, sau sa-l duc la doctor? Mi-e cam frica de doctorii de la noi, toti dau un antibiotic si gata. Si tin enorm la el, desi l-am cumparat de o saptamana, ar este extraordinar de bland si afectuos, pur si simplu cand este liber nu mai scap de el, e mereu pe mine.
Eu am ceva experienta la pasari, am un Micul Alex aproape de 2 ani, dar cu perusei nu stiu nimic, mi se par asa mici si sensibili, mereu mi-e frica sa nu pateasca ceva, sa se loveasca...Alexelul e mare, de 5 ori cat el, asta mic a iesit din cuib de 2 saptamini, nici coada nu-i crescuse bine cand a venit la noi.
Ce sfaturi imi dati? Mai exista altceva in afara de Bronchipur? sa continui cu asta daca nu se agraveaza, cateva zile sau sa-l uc la doctor? si ce doctor?

The more you see the less you know
The less you find out as you go
I knew much more then than I do now

784

perusul meu se simte mult mai bine.ieri a mancat normal si il mai tin putin separat de ceilalti

5 :aga: Chiky,Pufy,Maslinutza,Puiu si Puiutza+ 1 pui+ 2 oua- 6 :nimfa: Bruno si Perluta, Mafy si Snow, Tzuiu si Tzuiuka 12 :perus: Papi si Pipa+ 3 pui 4 Zebre Australiene: Cipy si Ciry+ 1 pui 1 peste Betta- Beti- 1 :caine: Brack German -Max- 4 Cucuruzi

785

chorleythecrow, de unde esti? Nu trebuie neaparat sa-i indopi cu medicamente, incearca cu ceai de musetel cald, si bronchipur ii poti da 2-3 picaturi pe cioc sa fii sigur ca le ia, nu cred ca sunt multe 3 picaturi.  hmm Posibil sa stranute si pt ca naparleste si ii intra fulgisiori in nasuc.  :hihi:

786

multumesc mult pentru raspuns. sunt din Bucuresti, Ana ma numesc. Daca este un topic pentru noii veniti o sa scriu si acolo, aseara am fost nerabdatoare sa aflu ce sa aflu ce sa fac exact. I-am mai pus si astazi in apa si a baut. In seara asta nu l-am mai auzit stranutand, dar o sa-i fac si ceai de musetel si o sa il amestec cu apa, daca mai stranuta ii acopar colivia si il bag la abur:)Daca nu are niciun efect negativ o sa mai continui cu Bronchipur cateva zile, preventiv.
Acum am alta problema, am aflat ca si micul alexey care este la parintii mei stranuta asa ca maine ma duc cu sticluta si ii dau si lui. 

Iti multumesc, am vazut ca tu intotdeauna dai cele mai bune raspunsuri si incerci sa ajuti pe toata lumea cat poti de bine. Chiar daca m-am inscris ieri pe forum, il urmaresc de mai mult de un an.

The more you see the less you know
The less you find out as you go
I knew much more then than I do now

787

Multumesc, fac si eu ce pot. Stiu ca Birdslover(Simona) care este din Bucuresti a dus papagalul la un spital veterinar si l-a facut bine, nu mai stiu unde si la ce veterinar, cred ca ea iti poate da raspunsul. Ceaiul nu-l amesteca cu apa, alsa-l sa isi faca efectul mai bine. Chiar daca ai scris doar doua mesaje observ ca tii foarte mult la sanatate lor sigur or sa se faca bine.  :heart:

788

helpppppp!
cipy al meu sta tot infoiat si face caca negru negru nu prea manaca si am senzatia ca a si vomat ca pe capsor are pe puf ceva intarit cleios.ce pot sa-i dau???sunt disperata ..il am de aproape 11 ani

cipy e perusul.

Max-aratinga nanday

789 (edited by gabriela094 24-12-2010 08:35)

Va rog... spuneti-mi si mie, ce se intampla daca papagalita sta aplecata si mananca intr-una? E urgent... Sta zgribulita... si mananca incontinuu.

Adaugat: 24-12-2010 00:01

Uitati cum arata... am vazut ca se tot pupa cu baiatul. Credeti ca are oute? Oricum n-o sa dorm...  sad

Adaugat: 24-12-2010 00:06

Printesa pare sa fie mai bine. Statea moale... mi-a facut treaba mare in mana (apa), i-am dat ceai din gura mea ca altfel nu bea, am stimulat-o sa se miste si acum doarme cu Hedwig. M-am rugat mult pentru ea... Sper ca maine sa fie bine. De fapt, o sa fie, sunt sigura. E o luptatoare, draga de ea.
Va pup si va iubesc! Numai sanatate!
Edit: Am trecut cu bine peste noapte, insa este tot infoiata. Deci, intrebarea mea ramane valabila.
Am uitat sa spun ca ieri a cazut moale langa cusca. M-am speriat asa de tare ca era sa-mi plesneasca o vena de la cap, dar acum este bine... cred.

Gabriela

790

mai bine e sa o duci la vet.eu asa zic.daca vrei sa te duci ti-am lasat nr de tel la 2 vet-uri la topicul despre perusi si cred ca au program si de sarbatori.
Sper sa se faca bine perusita! :perus:  :pup:

animalute: Cocolino :nimfa: Scayle :caine: Sara si Mark 2  :tzest: ingerasii: cocuta :grey: , chichi si whatup :soarece: , mark 1 :tzest: ,un pui(nu stiu ce pui era)de o zi :ou: , un pui de cateva zile de porumbel :ou: , 2 iepurasi :iepure: puf alb si puf negru :iepure:va rog dati clik http://www.gbx.ro/member_page.php?id=3216

791

Am ascuns o crenguta de vasc intr-un loc in care David nu si-a bagat niciodata narile, nici nu credeam ca va ajunge acolo, iar acum l-am gasit mancand bobite de vasc si stiu ca e otravitor. I-am dat niste banana gandidun-ma ca poate ii acopera din efect si i-am dat cu degetul pe cerul ciocului... ce altceva sa-i fac? Nu vreau sa-l gasesc maine pe burta  :sol:

792

de facut nu stiu inca ce sa faci sad scuze.dar stiu ca otravitor este doar vascul care creste pe copacii din padure mai ales stejarii dar daca e vasc ce creste pe pomii fructiferi mai ales marul atunci nu are nimic.asa stiu eu.daca gasesc ceva postez aici.

animalute: Cocolino :nimfa: Scayle :caine: Sara si Mark 2  :tzest: ingerasii: cocuta :grey: , chichi si whatup :soarece: , mark 1 :tzest: ,un pui(nu stiu ce pui era)de o zi :ou: , un pui de cateva zile de porumbel :ou: , 2 iepurasi :iepure: puf alb si puf negru :iepure:va rog dati clik http://www.gbx.ro/member_page.php?id=3216

793

Am cautat si eu si am gasit asta.. sper sa fie bine.

Adaugat: 26-12-2010 22:07

birdslover wrote:

Am ascuns o crenguta de vasc intr-un loc in care David nu si-a bagat niciodata narile, nici nu credeam ca va ajunge acolo, iar acum l-am gasit mancand bobite de vasc si stiu ca e otravitor. I-am dat niste banana gandidun-ma ca poate ii acopera din efect si i-am dat cu degetul pe cerul ciocului... ce altceva sa-i fac? Nu vreau sa-l gasesc maine pe burta  :sol:

Puisorul meu e bine  :bravo:

794

Ai vazut ca nu ai avut motiv de ingrijorare? :heart: Ma bucur pt micut. :pup:

795

ma bucur ca-i bine puiu smile  :nimfa:

796

Salutare tuturor,

Papagalul meu are burtica foarte foarte umflata cam de un an (am pus si o poza).

Va scriu in speranta ca ma puteti ajuta sau spune daca ati mai intalnit un astfel de caz...

Am fost cu ea (e femela) la mai multi doctori. Se pare ca s-a relaxat peretele muscular si gusa a patruns spre exterior... umflatura este de fapt o extensie a gusii, este plina cu boabe pe care le acumuleaza in fiecare zi si burtica ei creste din ce in ce mai mult.

Nu o doare, nu o deranjeaza, poate doar la zbor pentru ca o dezechilibreaza si se misca greu din cauza ei. In rest este o papagalitza fiarte vesela, blanda, iubitoare, ne pupa toata ziua si fuge dupa noi prin casa sa ni se aseze in cap.

Insa acumularea de seminte si subtierea peretelui gusii sunt foarte periculoase... doctorii nu au stiut ce sa recomande... unul mi-a zis ca o poate opera insa e riscant, altul a zis ca nu recomanda operatia pt ca risca sa moara in primul minut... la fel de bine este riscant sa ramana cu burtica mare, boabele pot fermenta si pot aparea infectii, peretele gusii se poate sparge, ea zboara tot timpul si se poate oricand lovi, mai ales ca isi pierde echilibrul din cauza greutatii gusii...

Mi se rupa sufletul sa ma uit la ea si sa nu pot face nimic pentru ea...
Nu stiu pe unde sa o mai apuc... sunt dispusa sa fac orice ca sa imi pot ajuta puiul...

A mai intalnit cineva o astfel de problema cu un perus?
Ma poate ajuta cineva cu un sfat?

797 (edited by smire 30-12-2010 13:41)

presupun ca burtica i s-a umflat treptat pe parcursul acestui an...n-am mai intalnit  asa, dar ma gandesc ca e un prolaps al gusii...ori poate si o hernie.....cred ca operatia e singura solutie, insa riscurile sunt uriase...ma gandesc ca ar fi bine sa pape mancare "usoara", gen OVOMIX de la padovan, iar semintele sa i le mixezi tu,sa i le macini cumva k s-o ajuti sa le digere mai usor...

yoyo

798

Imi poate spunde cineva ce simpome are un perus cand are raie pt ca perusa mea este cam suspecta de raie :e foarte ciufulita si murdara in jurul capului,i cad multe pene,sub cerom ii cad penele.
Astept raspunsuri

799

Vladcrisan nu stiu daca are rost sa mai repet dar exact sa inceputul subiectului si cu cateva pagini in urma am postat eu despre raie tot ce vrei sa stii. In paginile din urma a citat Suana si am mai adaugat eu ceva, mai bine cauta acolo. Oricum nu cred ca persua ta are raie, sufera doar de naparlire. :hihi:

800

smire wrote:

presupun ca burtica i s-a umflat treptat pe parcursul acestui an...n-am mai intalnit  asa, dar ma gandesc ca e un prolaps al gusii...ori poate si o hernie.....cred ca operatia e singura solutie, insa riscurile sunt uriase...ma gandesc ca ar fi bine sa pape mancare "usoara", gen OVOMIX de la padovan, iar semintele sa i le mixezi tu,sa i le macini cumva k s-o ajuti sa le digere mai usor...

Da Smire, burtica i s-a umflat treptat. Asa s-a exprimat si doctorul, "Prolaps" al gusii.
Eu am adoptat-o doar de cateva luni. Stapanii initiali au nascut gemeni si nu au mai avut timp de ea, au tinut-o timp de un an inchisa in cusca in conditiile in care ea e un papagal care nu se mai dezlipea de ei.

Cand am luat-o era total salbaticita, nu mai stia sa zboare, devenise obeza, facea oua si avea burtica. Eu cred ca asa a aparut burtica.

Am aflat ce era abia cand am dus-o la doctor. Ca sa scape de obezitate am tinut-o pe cura serioasa de slabire, reimblanzire si zburat,  si intr-o luna a fost ca noua, sociabila, iubitoare, scazuse si burtica, zbura fara probleme, nu a mai facut oua.

Insa acum burtica ii creste din ce in ce mai mult. Mi-a recomandat si doctorul sa ii dau si altceva in afara de boabe, insa imi este frica de cand mi-a zis ca s-ar putea ca alimentele sa fermenteze in gusa si sa ii fac mai mult rau.

Mi-au mai recomandat sa presar nisip de scoici printre boabe. Am cumparat nisip de scoici insa cand am citit prospectul scria ca este pentru dusumeaua coliviei si mi-a fost frica sa ii dau... exista un nisip special pentru mancare? sau merge orice fel de nisip de scoici?

Nu ma pricep la alimentatia de papagali. Poti sa imi dai mai multe detalii? Ce este acest ovomix? Am vazut pe net ca este un fel de mancare piure... nu ii poate face mai rau in conditiile date?

Cum as putea sa ii variez meniul? Mi s-a recomandat banana, morcov, salata, ou fiert... e ok sa ii dau si astfel de alimente in conditiile in care bolul alimentar ramane "blocat" in gusa si tranzitul este foarte lent? nu mareste riscul de fermentare?

Primul doctor mi-a zis ca e esential sa ii fac in fiecare zi "masaj" la burtica. Alt doctor mi-a zis sa nu fac asta pentru ca are peretele foarte subtire si se poate "rupe".

Primul doctor mi-a zis sa ii fac operatie, alt doctor mi-a zis sa nu ii fac pentru ca riscurile sa moara sunt mai mari.

Imi cer scuze pentru mesajul foarte lung insa sunt total debusolata, am o groaza de semne de intrebare si vreau neaparat sa fac ceva, orice ca sa imi ajut puiul sa se simta mai bine...