8,376

Re: Despre nimfe - Nymphicus hollandicus

De obicei ei fac asa atunci cand se inaca, poate o doare in gat, o fi racita. Stranuta?

"Numai cand vei iubi un animal vei simti iubirea cu toata inima." (Anatole France) ->Dany<-1 perus Candy,1 nimfa Miki

8,377

Vasi, colivia o am din animax si am dat o groaza de bani pe ea atunci. Erau si mai scumpe. Cica era cea mai acceptabila la dimensiunile dorite de mine.
Flay super pozele cu mosul. I-mi era dor si mie de ei.
Ramona abia astept sa vedem noua locuinta.   :pls: 
In legatura cu nimfele lui Nimfa185 a fost o problema aparte. El a luat doua nimfe  crescute la mana, una a luat-o dintr-o serie de pui  si alta mult mai tarziu din alta serie de pui de la aceea-si  pereche de nimfe. Dupa un timp puii s-au calcat si au avut pui frumosi. Asta este explicatia perechii de frati.

- Mary-
Sa-ti feresti capul de frig si de prostie. Pr. Arsenie Boca
             http://deyseby.sunphoto.ro

8,378

Nimfa mea implineste peste 3 zile o luna.Cand i las usa deschisa si intru in camera iese din cusca zboara putin se se aseaza pe mine..ori pe cap ori pe umar,si sta pe langa mine.Dimineata la 7 cand plec la scoala aprind un bec si incepe sa cante foarte tare vreo 5 minute.Nu stiu de ce nu sta sa il tin in mana..se tot zbate si ciupeste daca incerc sa il iau in mana sau daca bag mana prin cusca.Ce as putea sa il fac sa fie mai bland si sa il pot tine in mana si sa ma mai joc cu el big_smile? :grey:

8,379 (edited by Misu85 09-12-2010 17:46)

poze noi,prima poza este modificata de mine smile speram sa va placa, si imi cer scuze pt atatea poze dar nu am mai pus demult

http://nimfa185.sunphoto.ro My Nymphs Pacolina :nimfa: Paco  :grey: Silver :grey: Dodo :caine:
==>Misu<==

8,380

sunt superbi si imi e asa de drag de ei cand ii vad cum se curata unul pe altul :*

8,381

Golanul meu, iar e in calduri. Ma scoate din casa! Mai mult tipa decat canta, de fapt numai tipa. L-am dat afara din colivie, dar tot nu a tacut. Abia acum, dupa ce l-am fugarit putin de pe dulap si a facut vreo 3 ture de camera a tacut.  smile  M-am laudat degeaba ca a tacut, ca iar a inceput smile  smile  Cred ca iar o sa faca vreo cateva ture prin camera. Asta solutie nu vad, ca sa taca. De ce oare face asa, pe-a nebunul? Ma oftic pentru ca nu ma pot atinge de el!

8,382

Nazbatii a la Ally si Sonny ! smile  smile

Adaugat: 09-12-2010 17:18

Si la safarsit ... Sonny e cel mai cuminte ! El nu a facut nimic ! smile  smile  smile

:fluture: _ LAURA _ :fluture: Ally :nimfa: + Sonny :grey: + 4 puiuti + Maya :perus: + Tisa :pisica:
Printul & Kid :angel: :angel:

8,383

Ce super sunt pozele.   :k:

- Mary-

8,384

Mersi mult Mary !  :pup: Astept si de la tine poze , daca ai timp sa faci cateva ! :hug:

:fluture: _ LAURA _ :fluture: Ally :nimfa: + Sonny :grey: + 4 puiuti + Maya :perus: + Tisa :pisica:
Printul & Kid :angel: :angel:

8,385 (edited by suana 11-12-2010 13:14)

Laura,trebuie verificate toate actele,nu?Daca e ok se poate capsa,daca nu la gunoi cu ele.E bine cand ai asemenea ajutoare la casa..... :hihi: Cunoastem  sistemul si noi suntem cu actele la zi.... smile Pupam motzatii frumosi.... :pup:

Tratamentul umanitar al animalelor,bazat pe compasiune si respect,este un drept al omului.
3 chow-chow,1 ciobanesc caucazian,1 mare alexandru,3 perusi,4 nimfe,2 borke,1 iepuras pitic
:perus:  ~ Ramona ~ :perus:

8,386

buna seara. sper ca adresez unde trebuie intrebarea mea. am un papagal jako si intr-una din zile cand se plimba prin casa a ajuns in bucatarie. a varsat peste el un borcan care continea ulei de bucatarie ars. imediat ce am vazut ca s -a patat am incercat sa il sterg si sa il spal. dar nu ii placea deloc si scotea niste sunete de ti se facea mila de el. acum a ramas patat si nu stiu ce sa ii mai fac. daca aveti vreun sfat pentru mine as fi recunoscator. multumec anticipat.

as fi interesat sa stiu daca isi revine singur la culoarea lui sau este ceva ce ar trebui sa fac eu. el acum este negru pe pene. multumesc anticipat.

8,387

OH MY GOD!!!
Crezi ca poti pune o poza??

My Pets:
-Piti (hamster pitic rusesc)

8,388 (edited by Misu85 12-12-2010 11:43)

1. bine ai venit
2.nu ai postat unde nu trebuie,acesta este un topic de nimfe si tu ai jako
3. ca sa te ajut un pic intri aci pe topicul  JaKo

http://nimfa185.sunphoto.ro My Nymphs Pacolina :nimfa: Paco  :grey: Silver :grey: Dodo :caine:
==>Misu<==

8,389

buna mam intors si am incercat sa fac poze la baiat cu miati cerut numai ca nu is prea reusite ca ii este frica de aparat si se misca cand ma apropi
sper sa ajute ca sa va dati seama daca este baiat sau nu

8,390 (edited by deyseby 13-12-2010 09:46)

Sunt cam neclare. Dupa dungile de pe codita si punctele de pe aripi pare a fi baiat.
La Jako, o sa-i revina culoarea dupa prima naparlire. Pana atunci nu prea ai ce-i face, dar o sa-si revina in primavara sigur  :k:

- Mary-

8,391

pai codita ii rupta de aia nu se vede multumesc

8,392

flo8200 wrote:

Buna seara!

Am o pereche de nimfe. Am mai scris acum cateva luni pe acest forum.
Pe 2 oct a facut primul ou, iar pe 8 oct al patrulea. Au inceput sa cloceasca de 2 zile.
Pe la 7 seara cand am ajuns acasa, niciunul nu clocea. Am luat-o pe fetita si am vazut ca este foarte molesita. A ramas pe fundul coliviei, cu aripile putin lasate.
E drept ca de pe 1 oct avea diaree. Am crezut ca se intampla asta din cauza ca face oua. Asa mi-a facut si acum cateva luni cand a facut oua. Le-am pus zilele trecute ceai de menta, dar in continuare ea facea diaree cam odata pe zi care schimba mirosul in toata casa.
Mi-a dat un doctor veterinar o pastila de Romaxan si o solutie de hidratare.
Ce ma mai sfatuiti sa fac? Va rog sa ma ajutati.
Acum sta cu ochii mai mult inchisi, pe marginea unui castronas aflat pe fundul coliviei.

Pe 13 nov a facut iar primul ou, iar pe al 5-lea pe 21 noiembrie. Pe 8 dec a iesit primul pui, iar pe 10 dec al doilea. Unul din oua sint sigur ca nu era bun si l-am aruncat, dar celelalte mi-e teama sa ma pronunt. Am zis sa mai astept, mai ales ca acum nu prea pot verifica.
Sint foarte trist pentru ca pe 12 dec a murit fetita. A fost molesita de dimineata, seara am plecat la Bucuresti si a doua zi mi-a spus tata care venea sa le dea mancare ca a murit.
Acum abia m-am intors de la Bucuresti si ma bucur ca tatal are grija de cei 2 pui, ii hraneste si este foarte grijuliu si speriat, intra imediat in cuib.
Ce ma sfatuiti in aceasta situatie? Mi-e teama ca exista riscul ca tatal, de unul singur, sa nu aiba grija prea bine de pui, mai ales daca numarul lor va creste.

8,393

Va necajesc si eu cu o problema: am o nimfa pe care am gasit-o acum 3 ani si jumatate. Dupa colorit am crezut ca e baietel; prin urmare, datorita crestei i-am zis Punky...si surprizaaaa ieri de dimineata Punky a facut un ou. Mentionez ca nu are pereche si nu stiu ce sa fac cu Punky, care tot invirte outul prin colivie si, neavind cuib facut, nici nu se poate aseza pe el. Banuiesc ca oul nefiind nefecundat e sortit pieirii. Ce sa fac totusi cu Punky? Mi-e mila sa-i iau oul, dar ma gindesc ca asa daca va sta doar linga el, va slabi si se va imbolnavi. N-as vrea sa o pierd, ca e o dulceatza tare dragastoasa. Am mai citit ca de obicei fac de la 2 oua in sus...sa mai astept sa vad ce se va intimpla miine - poimiine. Ajutati-ma, va rog, cu ceva informatii, ca nu am gasit nicaieri. Ce sa fac? Multumesc din suflet.  :nimfa:

8,394

iai pereche, mai multe iti spune deyseby wink

==>Misu<==

8,395

Cricaoana, bun venit la noi ! Ai o fetita superba. Sfatul meu este sa ii pui un prosopel pe fundul coliviei si outul pe el. Ea va depune in continuare oute. Nu se va intampla nimic rau. Stai linistita. Va fi bine. Daca tu ii iei outul acum, ea va depune pana la epuizare. Simtomele ei sunt de clocire. Deci ea vrea sa le cloceasca si depune mereu pana va avea ce cloci. Daca ii lasi oul, ea va cloci iar dupa 21 de zile de la primul ou depus, poti arunca outele. Poate si 18 zile. In acest timp sa aiba calciu in apa de baut, apa intr-un castronel sa faca baita si os sepia. Pe langa mancarea buna si ou fiert cu morcov si pesmet. Bine ar fi sa eviti fructele si legumele apoase in perioada asta. Ea oricum va face male. Sa nu te sperii.
Florin i-mi pare rau. Ai mp. Nu mai scriu inca o data si aici. Ti-am raspuns acolo. Bine e sa lasi tatal sa-si faca treaba singur fara ca tu sa intervii momentan. Sa aiba tot ce are nevoie si apoi daca va fi nevoie vei interveni.

- Mary-

8,396

E vreo problema daca a mea mananca numai seminte? Nu vrea nici cum sa manance altceva,ma rog,poate si din cauza ca e pui si e mai prostut..la varsta de 4-5 luni cat are nu o pot numi adult.

My Pets:
-Piti (hamster pitic rusesc)

8,397

oana poti sa ii lasi ou pentru ca nu se intampla si mie mi so intamplat ciar de 4 ori in iarna trecuta si nu o avut baietel si nu sa inbolnavit poate ca slabeste dar putin

si daca vrei sa ii faci oua sa stea intrun singur loc eu am folosi o bucata de prosop si o sa mai fie oua

8,398

in primul rand va salut pe toti...ma bucur sa stiu ca exista persoane atat d pasionate de micile lor bijuterii motate..
ca si voi,sunt o mare iubitoare de nimfe...inca de la varsta de 8 ani visam sa mi iau una insa parintii mei nu au fost de acord cu animale sau pasari in apartament asa k a trebuit "sa mi pun pofta in cui" dupa cum spunea mama
acum un an,insa,la scurt timp dupa ce m am mutat din apartamentul parintesc iubitul meu (stiind de pasiunea mea ptr pasari) mi a adus acasa o superba nimfa(asta dupa ce,inaite cu o luna imi cumparase un minunat perus albastru).nici nu pot sa descriu in cuvinte fericirea pe care am simtit o cand am vazut o p scumpa mea Ella.
desi se vedea clar ca este destul de mare ca si varsta(in jur d un an sau doi) era foarte linistita si cuminte.in mai putin de o luna se obijnuise cu mine,statea sa o pup,sa o mangai si imi manca din mana.
din pacate,intr o dimineata cand eu inca dormeam,iubitul meu a scos o din cusca si fiind usa deschisa a zburat in sufragerie p langa socrii mei si a iesit direct p geam oprindu se p creanga copacului din fata geamului de la dormitor unde eram eu.speriat,socrul meu a iesit imediat afara cu un prosop in speranta k o va prinde,dar cum ella nu prea statea cu el,s a speriat si a zburat departe.
cand iubitul meu mi a spus ca a pierdut o m am uitat imediat in toate casa dupa ea iar cand am vazut ca nu este am inceput sa plang ... :cry:  :cry:  :cry:  :cry:  si acum cand imi amintesc de ea imi vine sa plang

Adaugat: 16-12-2010 21:49

desi a trecut destul de mult timp de la pierderea scumpei mele printese inca imi este dor de ea,si desi,acum am doi perusi minunati pe care ii iubesc foarte mult,ei nu pot sa mi inlature dorul de ella,ci doar sa l amelioreze putin... :grey:  :grey:  :grey:  :perusi:
iubitul meu ma indeamna sa mergem sa cautam alta nimfa...adevarul este ca mi surade ideea intru cat nu mai lucrez si as avea destul timp sa i ofer tot ce i trebuie,dar nu stiu ce sa fac...as vrea sa intreb daca  este cineva care sa stie de unde imi pot lua si eu un puiut de nimfa sanatos?deoarece,din cate am vazut,in majoritatea petshopurilor se gasesc doar nimfe bolnave sau batrane(cel putin asta am gasit eu in petshopurile din zona)
va multumesc! smile    :hug:  :hug:

8,399

am eu 2 pui frumosi dar nu stiu singur sexul lor..

==>Misu<==

8,400

serios?!cam ce varsta au?
nu tin neaparat sa fie fata sau baiat vreau doar sa stiu ca este sanatos...ca daca este sanatos iti garantez ca va fi iubit de toata familia,mai ales de mine si de soacra mea