Re: Despre Perusi - Melopsittacus undulatus
A reusit cineva sa imblanzeasca doi perusi in acelasi timp?? Daca da, cum?
Forumul tuturor animalelor de companie. Comunitatea posesorilor de animale de companie.
You are not logged in. Please login or register.
Forum 4animale → Pasari → Despre Perusi - Melopsittacus undulatus
Eu am 2 perusi dar doar pe unul am reusit sa il imblanzesc cat de cat(sa stea pe mana,sa ma pupe,sa ma uit cu el la TV)
Cu multa rabdare, dragoste, timp si devotament.
Eu am 2 perusi dar doar pe unul am reusit sa il imblanzesc cat de cat(sa stea pe mana,sa ma pupe,sa ma uit cu el la TV)
Cam cat timp ti-a luat?
aprox 1 luna dar eu le-am taiat penele si doar asa l-am putut imblanzii pe baiat.Fata inca este rea,mai astept sa se mai maturizeze pt ca are doar 8-9 luni
Eu am reusit in mai putin de o saptamana sa-mi fac perusii sa ma alerge prin casa, sa stea cu mine in pat, culcati, sa ma pupe, sa vorbeasca cu mine, sa stea pe cap, pe deget, pe umar. Bine, asta nu cred ca se aplica la perusii mai batranei/salbatici. Eu le-am scurtat aripile pentru a zbura numai pe distante mici si nu am avut probleme. Desigur, acest lucru nu garanteaza imblanzirea peruseilor in masura in care nu le schimbi decat apa si mancarea...
Daca ai rabdare cu ei se vor imblanzi si fara sa le tai aripile. Este doar alegerea ta.
Buna seara!Ce mai faceti?Sper ca nu m-ati uitat :blb: Bine v-am regasit!Mi-ati lipsit muuult!!! :heart: Imi pare rau ca nu v-am mai scris- am avut o problema,dar voi scrie mai des acum... :hug:
Am mult de recuperat ...dar o voi face cu placere
Ce va mai fac micutii? :perus: :perusi:
Acum o sapatamna am revenit si eu. Ce-ti mai fac piticii? :heart:
Am observat ca femela mea,Kiki, si-a facut scobitura in cuib pana la lemn (si-a scos tot rumegusul dintr-o mica parte a cuibului),unde a asezat ouale. Mi-a fost mila de ouale alea ca stateau pe lemn si erau si reci (le-am luat umpic in mana cat timp am...) si am pus niste vata ca sa le tina cald. Azi, Kiki a iesit mai des din cuib (dar nu foarte),am vazut a slabit a lot :wow: . Rocco ii dadea de papa,iar ea intra inapoi in cuib (dupa).Ma gandesc ca a iesit asa de des fiindca mai "racorea" ouale,le mai lasa sa se raceasca. Pana maine,cand aduca tata niste rumegus sa mai pun umpic,las vata acolo. E ok?N-am acoperit toata sup. cuibului cu vata,doar vreo jumate sau chiar mai putin
. :perus:
Am niste poze adorabile :iubareti: cu Rocco & Kiki si cu ouale :ou: ,da' nu imi mai merge bluetooth-ul :furios: . sa speram ca rezolv problema ! :bang:
Va salut pe toti , nu am mai intrat de mult pe acest forum , dar acum am o problema cu perusul meu Tweety , poate nu il mai stiti de aia am pus o poza cu el sa vi-l reamintiti Problema e ca de cateva zile incoace , nu stiu ce are dar in unele momente ale zilei , mai ales dimineata , face asa ciudat ca si cum ar tusi sau ar stranuta , nu stiu , parca s-ar ineca cand face face , face asa un zgomot "tz,tz,tz,tz" repede repede , face vreo juma de minut , si gata , apoi mi-e foarte frica cand face asa ma infricoseaza sa nu pateasca ceva , nu stiti ce poate avea ??
Cum sa nu ni-l amintim pe Twitty, eu una il tin minte. :heart: Poate face asa pt ca il gadila frulgisorii sau s-a inecat cu apa sau mancare, sau e recita. Dar nu cred ca e ceva grav, e normal sa mai stranute din cand in cand.
Vai,voi,detinatori de perusi ! :cry:
Am scos azi vata dicuib,deci am luat ouale.Dar vai si amar de mine, ca am scapat unul si s-a crapat.S-a vazut inauntru doar galbenus,l-am desfacut de tot,am vazut ca nu avea pui....deci l-am aruncat.Cand am tinut in mana ouale,cand am luat unul s-a miscat unul,probabil fiindca era putin sustinut pe el.Sper ca nu e problema.Dar au mai ramas doar 4,iar Kiki nu mai sta asa mult pe ele ca inainte. :cry:
Deci,din cauza mea, ESEC TOTAL !!
Eu ce sa mai fac?Mai am si grija asta sa nu fi omorat vreun pui pe-acolo !:(
Pai nu trebuia sa le iei in mana pt ca coaja oului are niste pori prin care respira puiul si exista riscul ca porii aia sa se acopere si puiul sa moara sufocat.
Miru, ouale nu sunt jucarii si nu trebuie plimbate de colo-colo cand ai tu chef.
De asemenea, si talasul trebuie lasat asa cum il aranjeaza papagalita.
Daca tu te vei mai juca mult cu ele cu vata si alte cele vei constata ca nu vei avea niciun rezultat.
Da,Gabriela, asta stiu si eu,nu sunt chiar atat de iresponsabila .
Nu eu m-am "jucat" cu ele,mama a tras concluzia ca "le este frig" oualor. Eu dormeam deja cand a pus vata aseara,iar azi dimineata am scos-o contrar dorintei mamei.
Nu stiu cum imi poti zice asa ceva, cica ma joc...hello,nu le-am pus cuib ca sa joc fotbal cu ouale lor. Oricum,stiu ca a fost o greseala dar daca mama nu punea vata eu nu le mai scoteam ,de unde si pana unde ai tras tu concluzia ca ma joc cu ele ? :bang:
La outele din cuib nu se umbla decat strictul necesar adica atunci cand le faci curat. Eu mi-am luat masuri de protectie (manusi, cand am curatat cuibul am pus ouale pe vata curata / prosopel intr-un castronel, nu am luat ouale cu mana goala) desi nu erau necesare intrucat peruseii mei erau obisnuiti cu mine, cu mirosul meu.
Nu stiu cum este la tine, dar la mine femela nu iesea foarte des din cuib si de cele mai multe ori primea mancare de la baiat. Daca ii scoti prin camera pentru a umbla in voie la oua, nu faci bine. Mie femela imi rupea mainile daca puneam mana acolo.
Numai bine... outelor.
As vrea ca si Minitza mea sa lase niste outze ... ea are 4 ani ... mai poate face? :ou:
si eu am 2 perusi la munca cel albastru e f domestic....
Adaugat: 13-12-2010 19:51
:perus: 3 sunt...scuze uitasem ca atunci cand am facut poza era si cel alb ....mai nou cel alb are un camin nou
nu neaaparat..deoarece ei trebuie sa se acomodeze cu cuibul acela..si da..ar trebuii sa aibe si nasul maro inchis..dar sa stii ca nu iti vor face oua imediat..dureaza pana se acomodeaza cu cuibul apoi pana fac oua..trebuie sa ii lasi in pace intr-un loc luminat..doar pe ei 2..in lumea lor..tu trebe doar sa le schimbi mancarea si apa
Dar de ce femela nu mai intra in cuib?
A intrat o perioada de 2 zile si dupa aia nu a mai intrat.
Deci perusica mea mai poate face outze ? ca sa stiu . sa le cumpar un cuib
Buna seara!
iloveanimals: Piticii sunt bine,chiar acum va saluta pe toti :hihi: Ai tai ce mai fac?
4dollar: Eu cred ca da. Asteapta sa vezi ce spun si ceilalti...poate ma insel... :wis:
aprox 1 luna dar eu le-am taiat penele si doar asa l-am putut imblanzii pe baiat.Fata inca este rea,mai astept sa se mai maturizeze pt ca are doar 8-9 luni
hmm..eu am un mascul..cum pot sa il imblanzesc?daca ii tai penele nu se accidenteaza?
Pai depinde cum le tai.Daca le tai mult nu mai pozte zbura si nu se accidenteaza sau daca le tai uniform dar daca o aripa e mai mare si una mai mica nu are echilibru
Deci perusica mea mai poate face outze ? ca sa stiu . sa le cumpar un cuib
4 ani e totusi cam mare. Fara pui nu poti sta?
Adaugat: 14-12-2010 15:52
Buna seara!
iloveanimals: Piticii sunt bine,chiar acum va saluta pe toti :hihi: Ai tai ce mai fac?
4dollar: Eu cred ca da.Asteapta sa vezi ce spun si ceilalti...poate ma insel... :wis:
Nu-l mai am pe Snowy daca il stii, dar nu am lasat-o pe Candy singurica si l-am luat pe Dave. :d
Pai imi doresc foarte tare un pui , si ma gandeam
Forum 4animale → Pasari → Despre Perusi - Melopsittacus undulatus