8,276

Re: Despre nimfe - Nymphicus hollandicus

am o intrebare pentru tine,nimfa cea ''galbena'',nu cea cu aripile deschise,e femela?

My Pets:
-Piti (hamster pitic rusesc)

8,277

Am citit pe un site despre aimale de companie ca papagalii pot fi purtatori de tuberculoza sau sa se imbolnaveasca de aceasta boala.Greu de crezut dar poate fi adevarat?

8,278

da ea e femela.

Adaugat: 24-11-2010 16:45

nimfa mea a facut 3 oua...au trecut 21 de zile si nu a iesit niciun puiut?e posibil sa nu iasa niciun pui?amandoi au stat pe oua...

Ma laud cu :2 teckeli 2 beagle 2 copoi ardelenesti 2 ciobanesti carpatini si 1 whippet

8,279

21 de zile nu trebuie calculate din ziua cand a facut primul ou.
Incearca sa iei fiecare ou si sa te uiti pe intuneric cu o lanterna in ou si daca veti venisoare rosii e posibil sa iasa, mai asteapta.

8,280

nu pot ptr k intro zi papagalita nu sa mai putut tine si sia facut nevoile in cuib si a murdarit ouale. mam uitat eu asa si nu vad decat in partea de jos a oului unde e bombat asa ca un gol...cum cauti banut la ouale de gaina

Ma laud cu :2 teckeli 2 beagle 2 copoi ardelenesti 2 ciobanesti carpatini si 1 whippet

8,281

Parerea mea este sa le mai lasi...nu ai nimic de pierdut,doar nu vrei sa le arunci... neutral

Adaugat: 24-11-2010 17:48

OK multumesc,am intrebat deoarece si eu am una exact asa,si nu stiam 100% ce este.
Bafta cu puiutii...

My Pets:

8,282

nu dar azi de ex aa iesit femela din colivie sa zboare a zburat umpic si a cazut..ceea ce nu i sa intamplat niciodata si nu vreau sa pateasca ceva.am inteles k poate sa moara de la epuizare cv d genu...

8,283 (edited by flyaway70 24-11-2010 18:51)

dydav wrote:

nimfa mea a facut 3 oua...au trecut 21 de zile si nu a iesit niciun puiut?e posibil sa nu iasa niciun pui?amandoi au stat pe oua...

In primul rand bine ai venit in comunitatea noastra ! Sper sa te simti bine alaturi de noi !  :hug:
Chiar daca au trecut 21 de zile mai ai o sansa sa iasa . Inca nu le arunca . Mai lasa-le pana la 28 de zile , iar daca tot nu au iesit poti sa le scoti . Exista si posibilitatea sa nu iasa nici un pui daca nimfa ta nu a fost "calcata" ! Asa a fost si la mine la a doua tura de puiuti . Nu este nimic neobisnuit sa faca oua fara sa fie fertilizata .

dydav wrote:

nu dar azi de ex aa iesit femela din colivie sa zboare a zburat umpic si a cazut..ceea ce nu i sa intamplat niciodata si nu vreau sa pateasca ceva.am inteles k poate sa moara de la epuizare cv d genu...

In cazul asta trebuie neaparat sa ii dai vitamine si calciu in plus fata de ce i-ai dat pana acum ... Nu stiu daca in perioada in care a facut ouale si pana acum i-ai dat calciu si vitamine . Nu ai specificat nimic de genul asta ... Daca nu i-ai dat este normal ca ea sa fie epuizata si sa nu mai aiba putere sa zboare !  Asa ca daca nu i-ai dat , fugi si da-i macar de acum incolo ! Sa ne ti la curent cu starea nimfei tale ! Si daca mai ai nelamuriri nu ezita sa ne ceri sfaturi . Iti vom da cu cea mai mare placere ! Multa sanatate nimfei tale !
Apropo ! Eu la nimfa mea i-am dat Calciu Biologic capsule pe care l-am luat de la PLAFAR (este in jur de 9.00 lei 30 capsule) ! Capsulele se desfac usor si poti sa ii pui cat crezi tu ... Eu i-am dat pe tot parcursul clocitului si pana au implinit puii 1 luna , cate o capsula pe zi , pusa in oul pe care il mancau zi de zi . Vitamine poti sa ii dai de la Padovan , MULTIVITAMINICO pe care le pui in apa , sau de la Vitakraft VITALINO FORTE pe care le poti pune in seminte sau mancare .

:fluture: _ LAURA _ :fluture: Ally :nimfa: + Sonny :grey: + 4 puiuti + Maya :perus: + Tisa :pisica:
Printul & Kid :angel: :angel:

8,284

le`am dat picaturi de pus in apa multi,,,ceva sunt galbene cu pipeta le`am luat de la farmacia veterinara.ea calcata zic k a fost adik..inainte sa depuna oua in fiecare zi aveau amandoi treaba acolo big_smile si acum dupa ce trec si alea 28 de zile si nu iese nimic acopar sau dau la o parte cuibul? knd sa ii mai las sa faca outze?

in legatura cu calciul biologic...eu am nimfele  astea 2 acasa dar mai am ink 4 la casa si vreo 20 de perusi.... pot sa le dau si lor cate o capsula pe zi in ou cum ai spus? dak da...cateva zile pe luna?inafara de seminte le fac amestec de ou biscuite si morcov si le dau...

8,285

Este prea mare linistea pe forum.
S-a intamplat ceva cu deyseby, cu suana?

8,286

Sunt ocupati...

dydav  - le poti da..doar sunt vitamine

Adaugat: 25-11-2010 15:32

Ca veni vorba de 'blanzitate',nimfele sunt sau nu mai blande ca si perusii?>

Adaugat: 25-11-2010 15:30

eu n-am treaba cu kiki a mea,ma ciupeste,dar nu musca

My Pets:

8,287 (edited by Estera 25-11-2010 16:03)

Depinde de personalitate. Eu am avut perusi care au fost super blanzi iar nimfa ma musca de numa pana la sange. Dar sunt si nimfe foarte blande.

Animalele mele : Alex - papagal Nimfa, Teddy - catel Bichon Havanese, Dolly - pisica,  Suzy - hamster Campbell, 16 Zebrute Australiene, 3 Pescarusi Japonezi

8,288

dydav wrote:

le`am dat picaturi de pus in apa multi,,,ceva sunt galbene cu pipeta le`am luat de la farmacia veterinara.ea calcata zic k a fost adik..inainte sa depuna oua in fiecare zi aveau amandoi treaba acolo big_smile si acum dupa ce trec si alea 28 de zile si nu iese nimic acopar sau dau la o parte cuibul? knd sa ii mai las sa faca outze?

in legatura cu calciul biologic...eu am nimfele  astea 2 acasa dar mai am ink 4 la casa si vreo 20 de perusi.... pot sa le dau si lor cate o capsula pe zi in ou cum ai spus? dak da...cateva zile pe luna?inafara de seminte le fac amestec de ou biscuite si morcov si le dau...

Dupa ce trec cele 28 de zile , daca nu au iesit puiuti , poti sa scoti cuibul de tot pana spre primavara . Pe timpul iernii ei nu fac oua . Abia din primavara(martie/aprilie) se apuca din nou  , pana spre toamna ... wink
Este bine sa ai in colivie neaparat si osul de sepie ... Ca sa fi sigur ca nu le lipseste calciul poti sa le dai mai ales in perioada de imperechere . Si depinde cati mananca din oul cu calciu . Daca mananca doar 2 este suficient un sfert de capsula . Daca mananca toti 24 e nevoie de 2-3 capsule pe zi ... Totusi , preventiv eu le mai dau o data pe luna , timp de 10 zile . Si bineinteles vitaminele : Vitalino forte de la Vitakraft 5 zile pe luna , amestecate cu semintele(ca nu au miros asa de rau ca Multivitaminico). Incearca sa le dai si fructe . E bine daca vor manca ! Ca ai mei nu mananca deloc fructe si nici foarte multe legume ! hmm

:fluture: _ LAURA _ :fluture: Ally :nimfa: + Sonny :grey: + 4 puiuti + Maya :perus: + Tisa :pisica:

8,289

Deci eu ce pot face? Nu se atinge nici cum de osul de sepie neutral

My Pets:

8,290 (edited by flyaway70 25-11-2010 17:54)

klausss wrote:

Deci eu ce pot face? Nu se atinge nici cum de osul de sepie neutral

flyaway70 wrote:

... Ca sa fi sigur ca nu le lipseste calciul poti sa le dai mai ales in perioada de imperechere ... Totusi , preventiv eu le mai dau o data pe luna , timp de 10 zile . Si bineinteles vitaminele : Vitalino forte de la Vitakraft 5 zile pe luna , amestecate cu semintele(ca nu au miros asa de rau ca Multivitaminico care se pun in apa). Incearca sa le dai si fructe . E bine daca vor manca ! ...

Nu am timp sa scriu din nou ! Citeste si tu ce se scrie !!!

8,291

Nu se atinge nici cum de alta mancare,numai seminte,si cand spun seminte ma refer la samanta de floarea soarelui si mei.

My Pets:

8,292

Atunci dizolva calciul in apa si pune-i in adapatoare . Vitaminele poti sa iei de la Vitakraft , Vitalino forte care sunt uleioase si le pui in seminte si le amesteci ! Simplu ! wink

8,293

scriu de la un prieten,...

klaus: deci cum ? sa dizolv osul de sepie ?? sau la ce te referi ? dar oricum ma duc cat de curand sa ii cumpar vitamine de pus in apa,sunt ff ieftine.

8,294

Nu dizolvi osul de sepie ... tongue Citeste mai bine ! Capsule de Calciu Biologic cumparate de la plafar !!! mad
Daca vrei niste vitamine bune , in toate privintele , ia de la Padovan - MULTIVITAMINICO .. Sunt mai scumpe si mult mai bune ! ... 2 lei dai -- 2 lei face ! wink

8,295 (edited by suana 25-11-2010 20:27)

klausss wrote:

Da,se poate foarte usor.

De cate cate ori n-am fost racita dar nici unul din papagalii mei n-a contactat nici un virus.Sunt boli transmisibile  dar nu vorbim de raceala.In legatura cu cine e mai bland,nimfa sau perusul,e vorba de cand  iei pasarea si cum te ocupi de ea.La fel de rai sau blanzi pot fi ambele specii.
@flo eu sunt in tranzit ,ocupata cu mutatul.Dar voi reveni cat de curatnd.Mary cred ca e si ea ocupata.

Tratamentul umanitar al animalelor,bazat pe compasiune si respect,este un drept al omului.
3 chow-chow,1 ciobanesc caucazian,1 mare alexandru,3 perusi,4 nimfe,2 borke,1 iepuras pitic
:perus:  ~ Ramona ~ :perus:

8,296

Am sa vad ce gasesc pe la magazin,la mine in oras nu au prea multe,cred ca numai un fel de vitamine.

My Pets:

8,297 (edited by deyseby 26-11-2010 08:37)

dydav wrote:

Bun venit si din partea mea. Dupa 28 de zile le scoti cuibul cu totul pana in luna aprilie, mai, cand incepe perioada de imperechere. Daca le lasi cuibul risti ca femela sa depuna din nou oute si sa se epuizeze la maxim sau chiar sa o pierzi cu totul.
Florin, i-mi cer scuze ca scriu mai rar. O sa intru mai des. Promit. Suana este in perioada mutarilor si abia astept sa puna poze cu noua locuinta a animalutelor ei. Acum a nins la noi si sper ca o sa avem poze cu cateii ei prin zapada si nimfele din casa binenteles.   :bravo:
La mine este totul bine. Perluta si Puf sunt 2 alintati care umbla prin casa toata ziua si fac ce le trece lor prin minte. Nu mai sunt atat de speriati. Perluta da pup numai cand vrea. Puf sta sa-l mangai pe codita. Atat. Doar e barbat.  tongue
Am citit mesajul Ramonei dupa ce am postat al meu   :bang:  . To aia e. Bine ca am raspuns amandoua.  :hihi:

- Mary-
Sa-ti feresti capul de frig si de prostie. Pr. Arsenie Boca
             http://deyseby.sunphoto.ro

8,298

deysebi, suana> Nicio problema, astept sa va rezolvati problemele. Spor la treaba!

8,299

Daca ai avea in aceeasi cusca o nimfa si un perus , atunci s-ar mai obisnui sa stea in preajma omolui si sa te asculte?S-ar intelege intre ei ca sa nu se simta singuri? hmm

8,300

sunt curios si eu sa aflu raspunsul la intrebare,dar mai degraba as cumpara inca o nimfa decat un perus.:|

My Pets: