Re: Despre nimfe - Nymphicus hollandicus
bafta andreea
==>Misu<==
Forumul tuturor animalelor de companie. Comunitatea posesorilor de animale de companie.
You are not logged in. Please login or register.
Forum 4animale → Pasari → Despre nimfe - Nymphicus hollandicus
bafta andreea
bafta andreea,sper sa ai puisori.
Nu cred ca ar fi problema de frig.Eu o tin in camera unde ziua sunt cam 20 de grade si colivia e langa calorifer.Astazi a implinit o saptamana de cand am cumparat-o si de vreo 2 zile cam de dimineata de la 9 incepe sa cante foarte frumos vreo jumatate de ora.Asta inseamna ca e mascul?Am pus si in posturile anterioare niste poze :grey:
Este 100% baietel!
Acum l-am obisnuit sa stea pe mana.Cand se plimba pe jos puneam mana langa el si se urca pe ea.Am vazut ca daca incerc sal ating el ma ciupeste putin dar dupa cateca incercari se obisnuieste.Asta inseamna ca incepe sa se obisnuiasca cu mine ?
categoric se obisnuieste cu tine si din cate vad destul de repede
Si revin cu noi bucurii...
De azi dimineata pana acum,nimfa mea a stat pe mana,pe umar,se curata pe umarul meu,ma ciupea de ureche,se juca si era foarte fericita.Am plimbat-o prin toata casa,inspecta totul,am lasat-o sa umble peste tot,dupa care,am stat amandoi cuminti pe pat si ne uitam la TV
Intr-un final,am plasat-o in casuta ei,unde va trage un pui de somn bine meritat.
ieri i-am mai dat drumul nimfutei mele prin camera si nu stiu ce a avut ca nu a mai vrut sa intre in colivie. A stat toata ziua afara fara sa bea apa sau sa manace ceva si de dormit tot afara a dormit. Cand ma trezi el tot nu intrase in colivie, asa ca il prinsai si il bagai in cusca. Acum este foarte speriat cand ma vede si tremura nu stiu ce sa fac sa ma apropi de el fara sa il speri . Nu cred ca trebuia sa pun mana pe el.
De cat timp il ai ?
Am o problema !!
Nimfa mea,pe care o am de 3 sapt si cateva zile,imi sta in palma,pe umar,ma joc cu ea,dar de osul de sepie nu se atinge nici cum.Are si unul simplu (alb),si unul verde cu aroma de lamaie.
Ce pot face?
Baietelul nu vrea sa faca baie, asa ca il spal eu.
Scuze pentru sunetele din fundal, aveam musafiri.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=RfcUtSUO0p8[/youtube]
Ohoo flo mai usor cu stropit-ul...nu chiar asa de mult !
Am vazut ca ii place si am continuat sa il stropesc. Oare era prea ud? Sau il stropeam de prea aproape?
Stropestel de la aprox 10-15 cm,si nu foarte mult...sa zicem de 5-6 ori,si doar o data pe saptamana nu in fiecare zi,mai ales ca acum este si foarte rece afara,grija sa nu se raceasca.
Eu zic ca nici nu l-ai spalat. Bine, nu prea asa de aproape trebuie. Am observat ca ii place sa faca baita. Invata-l sa faca singur. Daca iti sta pe mana. Atunci, dupa ce incepi sa il uzi, du-l sub jet (usor) si poate face singur.
flo8200 ce dimensiune are colivia ta. E super. Bine, ai si doi de aceea! Sunt tare dragi. Sa iti traiasca si motatii si baietelul:)
Multumesc, asemeni.
Colivia nu este foarte mare, pentru 2 eu cred ca este un minim necesar. E bine ca le dau jos acoperisul si mai pot zbura prin casa.
Dimensiunile sunt 45X45X100.
Pai asteptam si niste poze :d
Adaugat: 22-11-2010 20:41
Scuzati de double-post.
O problema si eu,ce sa fac ca sa roada si kiki a mea din osul de sepie? Nici cum nu se atinge de el...
nu stiu daca ai ce sa faci...al meu s-a atins de osul de sepie de vreo 5 ori maxim de el...nici macar nu se uita la el...numai cand face tumbe prin colivie se urca pe el mai de graba...in rest zici ca e invizibil ...daca afli ajuta-ma si pe mine...saptamana trecuta l-am dus pe iubitzelul meu la deparazitat...cred ca nu a fost niciodata deparazitat...dar e bine...lasa pene prin casa in continuare...si se face mai galben decat e acuma :heart: :heart: ...a zis doctorul ca il ia acasa la cat de cuminte si dulce e...dar nu il dau ca e "fetito-baiatu" lu' mama :iubareti:
oh...si la baitza tot nu sta...a stat odata si atat...acuma face ture ca sa nu il spal...sa se spele singur nu mai vorbesc...sa nu vada castronul cu apa ca o ia la fuga :iubareti:
Macar al tau se mai plimba prin cusca,al meu are locul lui,unde e pozitionat osul de sepie si oglinda,acolo sta cand e in cusca,in rest cand ii este foame merge sa manance,dar eu il scot afara,il iau in mana,chiar daca se impotriveste putin,dar cand il scot afara e fericit si ne jucam cu el,sta pe umar,nu are treaba.E prostut inca,dar toate se invata.
Asta e daca nu se atinge de os,ca inca am 2,unul cu aroma de lamaie si unul simplu...
Inca o intrebare: Raceala de la oameni se poate transmite la papagal? sau de la papagal la om?
Da,se poate foarte usor.
Nu este adevarat. Eu de cand am papagali am fost de o multime de ori racita s nu a patit nici un papagal nimik si nici cand ei au fost raciti eu nu am luat de la ei.
Tu nu ei de al ei,dar citeste ce scrie,ATENTIE: Papagalii pot lua usor raceala de la oameni,dar nu sti oamenii de la papagali.Deci daca esti racit,nu stai si ii suflii in nas...
Huh?Sincer sa fiu nu cred ca se poate lua raceala de la om la papagal...Bine poate daca stai si chiar ii sufli in nas si tusesti/stranuti pe el e posibil dar nu cred ca ar face cineva care isi iubeste papagalul asa ceva...De cand nu am mai postat...stati linistiti ca citesc tot doar ca nu prea mai postez
.La mine totul merge bine
Cody incepe sa ma trezeasca dimineata sa zbiere uneori sau fluiera...azi a lasat mizerie pe langa colivie de ziceai ca e cocina apoi a zburat putin prin casa...L-am luat pe mana 5 minute si apoi l-am bagat in colivie
Tu nu ei de al ei,dar citeste ce scrie,ATENTIE: Papagalii pot lua usor raceala de la oameni,dar nu sti oamenii de la papagali.Deci daca esti racit,nu stai si ii suflii in nas...
Nu vad de ce ma contrazici eu am spus doar ca ai mei nu au luat niciodata de la mine si nici eu de la ei, chiar daca de multe ori am fost foarte racita si chiar gripata si veneau si se urcau pe mine si nu au luat niciodata nici o raceala. Poate ca unii sunt mai sensibili dar eu din atatia papagali cati am avut niciunul nu a luat.
Tot ce am vrut sa zic era sa nu riscam.
pe 28.10 nimfele mele au depus primul ou in cuib, dupa care au mai urmat 2. ziua sta pe oua masculul dar si femela sta in cuib iar seara el iese afara si ramane doar ea.au trecut cele 21 de zile si inca nu a aparut niciun puisor... nu am putut verifica daca ouale au capilare ptr k femela le`a ~~murdarit~~ putin. astazi ca niciodata au iesit amandoi din colivie si femela knd a zburat a cazut jos si a defecat din zbor prin toata camera....pare epuizata..ce sa fac? sa mai las oualee?? m`am uitat cu o lanterna mica la ele si se vede jos unde e partea mai bombata un banut asa ceva gol...astept un raspuns .
Forum 4animale → Pasari → Despre nimfe - Nymphicus hollandicus