Doar clasa 'Super Utilizator' poate da edite.
alexpaco - perusul tau este mascul,deoarece atunci cand perusii sunt pui,narile (aflate in aceeasi zona carnoasa de deasupra ciocului) sunt colorate in roz la mascul si albe la femela.
4Dollar - Te rog frumos,nu mai posta aiurea,ne incurci rau de tot,discutam frumos,cum discuta toti ceilalti,dar nu ne batem joc. Si ca sa te lamuresc,post-ul 8.620,scris de tine,este total AIUREA,nu mai trebuia sa ne postezi ca esti interesat de aceasta chestie,pur si simplu asteptai raspuns-ul daca erai atat de curios.
Si ca sa va lamuresc pentru cei cu perusi...determinarea sex-ului la perusii adulti:
Unul dintre indicatorii cei mai siguri este zona carnoasa de deasupra ciocului (practic, "nasul"), care este colorata in albastru intens la masculul adult si in beige ciocolatiu la femela. Culorile se "adancesc" in perioadele de imperechere, devenind ceva mai inchise, mai profunde.
Atentie, insa - culoarea acestei zone carnoase de deasupra ciocului poate sa insele proprietarii de perusi fara suficienta experienta, intrucat la femelele foarte tinere este colorata in albastru deschis, alburiu.
Adaugat: 23-11-2010 19:26
Imi pare rau,am scris mai multe ''citate'' sa zic asa,si m-am incurcat,deci...
alexpaco - perusul tau este FEMELA.
#scuze inca odata...
My Pets:
-Piti (hamster pitic rusesc)