8,126

Re: Despre nimfe - Nymphicus hollandicus

Golanul meu vad ca se obrazniceste. Face pozne. Am legat usita de la colivie cu un cablu de tipul celor care sunt legate firile la orice aparat, cand il cumparam (nu stiu daca m-am facut inteles- e un cablu cu un fir de sarma si pe deasupra e un plastic) Golanul meu, ce a facut? A inceput sa roada plasticul acela de pe fir si ce ma ingrijoreaza, sper, sa nu fi papat bucatile acelea de plastic. Am luat eu tot plasticul, ca sa nu mai aiba el ce roade, dar acum roade sarma aceea. Tot ce prinde roade. Minunat. Bine ca nu se da la pantofi, ca Tora in vechime. A inceput sa roada tot ce se poate. Astazi i-am cumparat o jucarie noua, dar vad ca nu s-a atins de ea.
Poate imi raspundeti deyseby si nimfa 185.
:pup:  la motati

8,127

Ce le poti face...nu iti pot raspunde la mesaj dar de papat plasticul nu cred...

My Pets:
-Piti (hamster pitic rusesc)

8,128

klausss wrote:

Ce le poti face...nu iti pot raspunde la mesaj dar de papat plasticul nu cred...

Intrebarea a fost pentru mine si nimfa 185, tu ce sa-i raspunzi?.
Bianca sa stii ca acea colivie este groaznic de mica si incomoda pt doua nimfe. Am vazut ca aveai si cuib. Pai tu in conditiile alea vrei pui? Ei nici nu se pot invarti bine in ea, ce sa mai spun de desfacut aripile sa se dezmorteasca. Of. Betele sunt patratoase , nu rotunde.....
Silviuof, nimfele mele stau pe jos deoarece le am de 2 ani( perechea asta), puii sunt crescuti in casa alaturi de mine si sunt hraniti de mana mea. Nimfa 185 are pui de la mine, cei care au facut la randul lor alti pui si sunt foarte blanzi. Se joaca, vin la tine si restul pe care cei cumparati din petshop nu pot face.

- Mary-
Sa-ti feresti capul de frig si de prostie. Pr. Arsenie Boca
             http://deyseby.sunphoto.ro

8,129

Va multumesc tuturor de incurajari ! Am nevoie de ele ca de aer !  :hug: Printul meu acum este in ceruri ... Stiu ca odata si odata o sa ajung sa-l vad din nou ! Dar acum imi este tare dor de el ! :cry: E pustie casa fara el !... L-am ingropat aseara , dupa ce a venit sotul de la munca , in gradina , sub prunul din fata geamului meu de la bucatarie ! Sa fie langa mine sa pot sa-l vad mereu ! E ingerasul sufletului meu ! :angel:  :angel:  :angel: Intr-un fel e mai bine ca nu mai sufera ! Acolo "sus" poate sa zboare si sa mearga cat vrea el ! :angel:

Adaugat: 03-11-2010 21:08

Cateva poze inainte de accident ...

:fluture: _ LAURA _ :fluture: Ally :nimfa: + Sonny :grey: + 4 puiuti + Maya :perus: + Tisa :pisica:
Printul & Kid :angel: :angel:

8,130

Si totusi,parea atat de activ si de sanatos...soarta e soarta,nu avem ce sa ii facem  :nimfa:  :grey:

My Pets:

8,131

silviuof wrote:

Golanul meu vad ca se obrazniceste. Face pozne. Am legat usita de la colivie cu un cablu de tipul celor care sunt legate firile la orice aparat, cand il cumparam (nu stiu daca m-am facut inteles- e un cablu cu un fir de sarma si pe deasupra e un plastic) Golanul meu, ce a facut? A inceput sa roada plasticul acela de pe fir si ce ma ingrijoreaza, sper, sa nu fi papat bucatile acelea de plastic. Am luat eu tot plasticul, ca sa nu mai aiba el ce roade, dar acum roade sarma aceea. Tot ce prinde roade. Minunat. Bine ca nu se da la pantofi, ca Tora in vechime. A inceput sa roada tot ce se poate. Astazi i-am cumparat o jucarie noua, dar vad ca nu s-a atins de ea.
Poate imi raspundeti deyseby si nimfa 185.
:pup:  la motati

vreau sa iti spun ca nu se acomodeza la jucarie din primele zile.si stai linistit si mie mi sa intamplat faza cu plasticul si sarma si inca sunt sanatosi si in forma.

Adaugat: 03-11-2010 21:59

deyseby wrote:
klausss wrote:

Intrebarea a fost pentru mine si nimfa 185, tu ce sa-i raspunzi?.
Bianca sa stii ca acea colivie este groaznic de mica si incomoda pt doua nimfe. Am vazut ca aveai si cuib. Pai tu in conditiile alea vrei pui? Ei nici nu se pot invarti bine in ea, ce sa mai spun de desfacut aripile sa se dezmorteasca. Of. Betele sunt patratoase , nu rotunde.....
Silviuof, nimfele mele stau pe jos deoarece le am de 2 ani( perechea asta), puii sunt crescuti in casa alaturi de mine si sunt hraniti de mana mea. Nimfa 185 are pui de la mine, cei care au facut la randul lor alti pui si sunt foarte blanzi. Se joaca, vin la tine si restul pe care cei cumparati din petshop nu pot face.

o sa imi ia o prietena in iarna o colivie mare si ce daca sunt patratoase betele si in plus acum nu le mai au , o sa le pun altele,poza nu este recenta.

Bianca-am 12 ani -data de nastere:23 ianuarie-am :iubareti: ,2 :ou: ai lor si 1 :caine:  si I :heart: them !-http://biancapoli.sunphoto.ro/

8,132

Uite un video cu nifma mea

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=4ReXo-t-zms[/youtube]

My Pets:

8,133

dragut dar este foarte sperios....din cate vad eu

http://nimfa185.sunphoto.ro My Nymphs Pacolina :nimfa: Paco  :grey: Silver :grey: Dodo :caine:
==>Misu<==

8,134

Am inteles deyseby. Poate o sa ai un pui fetita ALBA ca sa o iau de la d-voastra ca sa il invete si pe golanul meu ce inseamna sa iubesti pe taticul   smile  De fapt, prima nimfa pe care o sa o mai iau, o sa fie imediat dupa ce poate manca singura, nu o mai iau eu la 4 luni.
Golanul meu nu mai vrea sa intre in colivie, cred ca vrea sa doarma pe ea. Ce sa fac? Nu pot sa stau cu becul aprins toata noaptea, ca vreau sa dorm si eu pana la urma. Sa il las afara sau iar sa il chinui cu prosopul??(dar nu as vrea sa o mai repet). Are ceva daca doarme o noapte afara? Sa il las pe colivie, dar mi-e frica de Tora, sau sa il fugaresc pe dulap, ca acolo o sa fie in siguranta?

8,135

Lasa-l sa doarma pe colivie, nu il mai stresa cu prosopul. Fugarindu`l asa, sa nu-ti fie prea mare mirarea ca nu se va apropia in veci de tine. Va intra dimineata cand va vrea sa manance. Tora e pisica? Du`o in alta camera, sunt imprevizibile.

Simo

8,136

E catel:D
Dar sper sa nu faca nimic, ca e fata educata smile  Merci. Oricum il lasam sa doarma acolo, ca nu o mai scot la capat cu el

8,137

da , inchideo in alta camera pe Tora!si cainele poate sa mai bruscheze papagalul;sau daca nu vrei sa o inchizi in alta camera , inchide-te tu in alta camera,cu papagalul.

Bianca-am 12 ani -data de nastere:23 ianuarie-am :iubareti: ,2 :ou: ai lor si 1 :caine:  si I :heart: them !-http://biancapoli.sunphoto.ro/

8,138

da biancapoli zici ca is ai mei sint identici am sa le fac poza si la oute si pun promit numai sa iasa parintii din cuib ca mereu sta cineva in el ,la mine osul de sepie trece bine mincarea la fel le place foarte mult oul dar jucariile care le au nu le distrug pun poze mai tirziu pppaaaa

http://asia.sunphoto.ro

8,139

Am stat cu totii in aceeasi camera, nu s-a intamplat nimic. Dimineata la 6,30 cand m-am trezit a inceput sa misune si golanul meu, dar abia la 7, cand am aprins lumina a intrat in colivie ca ii era sete.
Astazi, golanul meu m-a dat afara din casa  smile  Deja e sef smile Am incercat sa vorbesc la telefon, o problema f importanta, dar nu am reusit nicicum, ca se tot auzea. Mi-am luat bagajelul si fuga la servici smile  smile  Si asa golanul meu a ramas sef peste casa. Ce tantos a fost, cred, ca m-a dat afara smile  smile
O intrebare. Am cumparat niste mancare in vid de la Fiory. Sunt amestec de seminte cu fructe uscate. Am zis sa incerc sa ii dau asa, ca poate asa il invat sa pape si fructe si legume. Numai ca golanul meu, foarte pretentios, isi alege meiul si apoi mai papa seminte si celelalte nici ca nu vrea sa se apropie de ele. El are mancare in cutiuta (seminte si fructe uscate), dar mi-e oarecum sa nu il tin flamand. Ce sa fac, sa fac in asa fel sa pun si mei mai mult, ca sa aiba ce manca? Sau sa il las asa, poate de foame o sa incerce sa pape si celelalte. Cum sa fac pana la urma. Eu l-as tine asa, ca sa se obisnuiasca si cu celelalte, ca totusi sunt sanatoase pentru el. Voi ce ziceti?

8,140

Si eu am laut un amestec asemanator de la Padovan si nu s-a atins nimeni de el. Incearca sa-i mai dai si branzica de vaca nesarata, out fiert. Treptat se va invata.

- Mary-

8,141

K. Merci tare mult D-na Deyseby. Branza de vaca o sa ii cumpar, dar sper sa gasesc sa iau de la cineva de la tara. Ou nu ii mai dau pentru ca am batoane cu ou si ii mai dau din ala. Nu ii pun acum batonul pentru ca o sa nu mai manance din cutiuta semintele, ci o sa pape doar batonul.
Am observat ca nu ii mai place in colivie smile  Intra doar sa pape si sa bea, apoi ori sta pe usita pana la un moment dat cand se duce pe dulap, ori zboara direct pe dulap si acolo sta. App trebuie sa imi schimb mobila ca golanul meu ma ajuta sa mi-o schimb, o roade toata. smile
:pup:

8,142

am si eu o intrebare....nimfa mea alba cred ca are cva in ochisorul drept ca se scarpina intruna si se cam irita.ce sa ii fac?e bine daca o spal putin cu ceai de musetel?

5 :aga: Chiky,Pufy,Maslinutza,Puiu si Puiutza+ 1 pui+ 2 oua- 6 :nimfa: Bruno si Perluta, Mafy si Snow, Tzuiu si Tzuiuka 12 :perus: Papi si Pipa+ 3 pui 4 Zebre Australiene: Cipy si Ciry+ 1 pui 1 peste Betta- Beti- 1 :caine: Brack German -Max- 4 Cucuruzi

8,143

silviuf stai linistit ca nici ai mei nu au mincat detoate de la bun inceput o sa se obisnuiasca cu timpul ,stiu ca am promis ca pun poze cu outele dar credeti ca am putut sa fac o poza cu ele mai greu stteau amindoi motatii pe oua si ma sisiia numai cind ma atingeam de capacul cuibului dar incerc miine sa vad daca ma lasa smile

http://asia.sunphoto.ro

8,144

Silviu , nu stiu ce fel de batoane cu ou ii dai tu, dar daca citeai topicul mai in urma vedeai ca acele batoane sunt foarte toxice.

- Mary-

8,145

Toxice? Atunci de ce se mai vand? Atunci o sa ii dau ou. Parca numai albus? sau numai galbenusul?
Acum, a intrat golanul meu in colivie si m-am decis sa ii inchid usa, sa mai stea si acasa. Nu ii venea sa creada ca e inchisa usa, tot se invartea sa vada pe unde poate iesi. Se tot uita la mine si apoi s-a ofticat si s-a urcat pe bat, unde sta el de obicei. A inceput sa se joace cu oghinda si cu leganelul care i l-am cumparat. Are activitate, decat sa stea pe dulap si sa se uite la mine.

8,146

mary ma ajuti si pe mine cu ce am scris mai sus.te rog frumos.s'a iritat destul de rau  :cry:

5 :aga: Chiky,Pufy,Maslinutza,Puiu si Puiutza+ 1 pui+ 2 oua- 6 :nimfa: Bruno si Perluta, Mafy si Snow, Tzuiu si Tzuiuka 12 :perus: Papi si Pipa+ 3 pui 4 Zebre Australiene: Cipy si Ciry+ 1 pui 1 peste Betta- Beti- 1 :caine: Brack German -Max- 4 Cucuruzi

8,147

E tare simpatic golanul meu. Face 13/14 in colivie, cand sus, cand jos. Coboara si mai manance ceva, ce ii convine lui, iar urca, iar coboara, iar se agita sa iasa, iar se duce sa manance, iar da sa iasa, iar se urca smile  smile  Il las si eu, dar oricum nu il mai las afara, pentru ca nu mai vreau sa doarma pe afara, ci sa doarma in "patul" lui.

8,148

silviuof wrote:

Are activitate, decat sa stea pe dulap si sa se uite la mine.

smile  Tu nu te simti ca o vedeta cand se uita la tine?  smile  ar trebui...tu cand l-ai adus nu ai stat sa te uiti la nimf? Eu cand l-am adus pe Samy ,2 ore nu m-am dezlipit de colivia lui....lasa-l sa se uite la tine....sa vada ce activitati ai ca asa face si samy,sta pe dulap,se uita la mine sta ce sta si cand vede ca stau pe pat vine si el langa mine dar nu se apropie prea mult  wink  rabdarea e totul  smile

Good friends are like stars,you don't always see them,but you know they're always there.:)

8,149

Vai de s-ar uita al meu la mine sau sa iese afara din colivie...

My Pets:

8,150 (edited by Monyxme 04-11-2010 19:06)

klausss,nu te supara dar al tau pare foarte stresat....cred ca e asa pentru ca se simte incoltit...pune-i putina muzica,lasa-i usita deschisa dar daca iese afara nu alerga dupa el si nu incerca sa il iei pe mana pentru ca o sa se sperie...mai lasa-l ceva timp sa se obisnuiasca si de abia dupaia poti sa incerci sa te apropii de el  wink

Good friends are like stars,you don't always see them,but you know they're always there.:)