7,126

Re: Despre Perusi - Melopsittacus undulatus

mersi mult....maine il duc la veterinar de dimineata dar il vad cam infoiat....ii dau acum cu ulei de floarea soarelui...sper sa fie mai bine
ms de raspuns :pup:

Doi pitici!Cipi peruselul meu :perus: care are 1 an si 10 luni si Kyky nimfuta mea :nimfa: care are 10 luni smile smile smile

7,127

la problema mea nu raspunde nimeni?? tongue

7,128

eu tind sa il cam cred pe vanzator.....deoarece eu pe cipi l-am luat de puiut si avea dungile de pe cap pana la nari....acum dupa 1 an si 7 luni observ ca dungile de pe capul lui sunt cam unde sunt si cele de la perusul tau...dar este doar o parere poate ceilalti stiu mai  bine big_smile

cipi vad ca s-a mai inveselit i-am dat cu ulei si nu se mai scarpina asa rau :sanatate:

Doi pitici!Cipi peruselul meu :perus: care are 1 an si 10 luni si Kyky nimfuta mea :nimfa: care are 10 luni smile smile smile

7,129

ms pt raspuns wink.Astept si alte raspunsuri

7,130

Oana ma bucur ca micutul e mai bine sper sa ii treaca cat mai repede  :pls:

Animalele mele : Alex - papagal Nimfa, Teddy - catel Bichon Havanese, Dolly - pisica,  Suzy - hamster Campbell, 16 Zebrute Australiene, 3 Pescarusi Japonezi

7,131

Cati perusi as putea tine intr-o cusca ca si aceasta de mare?
Si as putea tine perus cu nimfa? S-ar intelege sau as putea avea probleme? S-ar atasa unul de celalalt?

My Pets:
-Piti (hamster pitic rusesc)

7,132

klausss cred ca poti tine 6 perusi,nu imi dau seama asa in poza,si da ai putea tine un perus cu o nimfa,dar depinde cum se comporta ei doi,sar putea sa nu se inteleaga,acum depinde de ei daca ti-ar face probleme sau nu,nu e un lucru exact,la un moment dat s-ar  atasa daca nu ar avea de ales si fiind doar ei doi,ce ar putea sa faca decat sa incerce sa se accepte reciproc,eu una vin cu vesti,din pacate rele,a murit lola,papagalita mea,aseara nu avea nimic si nici azi dimineata dar...am fost pana pe hol si cand m-am intors era in josul coliviei,am inceput sa plang :cry: o iubesc atat de mult,am ingropat-o,desi as fi vrut sa stea langa mine,sa nu plece,dar cum asta nu se poate... incerc sa accept realitatea,acum ma puteti judeca,dar cred ca s-a intors roata,cand am fost la tara mama a calcat o gaina,am incercat sa o evitam,dar s-a bagat sub rotile masinii,mi-au dat lacrimile,nu ma luati in nume de rau dar asta a fost primul animal calcat,sunt total impotriva masinilor,polueaza aerul si omoara sufletele mici,si ne batea soarele in ochi si nu vedeam nimic,dar scuzele nu merg avand in vedere ca am omorat o vietate,deaea la tara nu imi las gainile pe afara(doar in curte) ca pot muri,si nici nu imi place sa mananc carne,mi-e scarba,dar de ce a murit lola ca nu avea nimic,imi lipseste dar ea va fi eterna in inima mea!!! :perus:

3 caini,2papagali,1 cal,1gaina de casa,5pisici,1porc!!!

7,133

buna,la toata lumea,sunt noua pe aici...am si eu o mare problema,perusica mea kiki a mancat sambata banana,dupa care a regurgitat,stand in provincie,de abia am reusit sa gasesc un medic veterinar,care sa lucreze non stop si sa se mai deplaseze si acasa.D-l doctor ia dat niste antibiotic pe gurita,spre seara si-a mai revenit,jucausa ca de obicei,a si papat,iar duminica,a facut caca cam moale si apatos,imediat dupa ce i-a administrat antibioticul.Azi toata ziua a avut scaune moi inclusiv apa,fecale doar verzi,sau albe,sau verzi si albe impreuna,De mancat ea mananca,si bea si apa,iar asta seara d-l doctor a venit si i-a dat iar un antidiareic,a inceput sa faca caca oarecum bine,iar acum de vreo ora vad ca iar face apatos.i-am dat inclusiv orez fiert,oar antidiareicul administrat se numeste ENTEROGUARD...va rog sa ma ajutati daca mai stiti si alte remedii...va rog.tatalui meu i-au dat de la farmacie si DOXIVET 100

mihakiki

7,134 (edited by biancapoli 03-11-2010 08:14)

imi pare rau pentru perusul tau , chentloveanimals!

Bianca-am 12 ani -data de nastere:23 ianuarie-am :iubareti: ,2 :ou: ai lor si 1 :caine:  si I :heart: them !-http://biancapoli.sunphoto.ro/

7,135

milka wrote:

buna,la toata lumea,sunt noua pe aici...am si eu o mare problema,perusica mea kiki a mancat sambata banana,dupa care a regurgitat,stand in provincie,de abia am reusit sa gasesc un medic veterinar,care sa lucreze non stop si sa se mai deplaseze si acasa.D-l doctor ia dat niste antibiotic pe gurita,spre seara si-a mai revenit,jucausa ca de obicei,a si papat,iar duminica,a facut caca cam moale si apatos,imediat dupa ce i-a administrat antibioticul.Azi toata ziua a avut scaune moi inclusiv apa,fecale doar verzi,sau albe,sau verzi si albe impreuna,De mancat ea mananca,si bea si apa,iar asta seara d-l doctor a venit si i-a dat iar un antidiareic,a inceput sa faca caca oarecum bine,iar acum de vreo ora vad ca iar face apatos.i-am dat inclusiv orez fiert,oar antidiareicul administrat se numeste ENTEROGUARD...va rog sa ma ajutati daca mai stiti si alte remedii...va rog.tatalui meu i-au dat de la farmacie si DOXIVET 100

Eu zic sa-i intrerupi orice medicamentatie...sunt prea multe medicamente pt. o banana regurgitata; antibioticele in general dau peste cap intreg sistemul digestiv...si regurgitarea la perusi este oarecum normala, o fac in vederea hranirii puisorilor care vor apare mai devreme sau mai tarziu.
Deci, las-o fara medicamente macar trei patru zile, cu ceai de menta, mancare, numai seminte...si vezi cum evolueaza.  :ill:

:perus: Kimmy Puta jr.
RIP: Piscotel,Micu&Bella...Kimmy parte din sufletul meu

7,136

buna,multumesc de sfaturi,azi se simte mai bine kiki,in sensul ca fecalele si-au revenit,singurul lucru care imi mai da batai de cap,este usoara ei somnolenta,dar cred ce se explica,de la antibiotic,si de la diaree.in rest,sunt fericita,ca e mai bine,ii multumesc lui Dumnezeu,astept s-o vad vesela si ciripind.de mancat mananca.bine si bea si apita.va multumesc,multa sanatate peruseilor!

setris,lasa-mi si mie id-ul tau de mess

Adaugat: 02-11-2010 12:17

buna....vreau si eu sa vb cu cineva pe mess,despre perusul meu...lasati-mi si mie id-ul

mihakiki

7,137

Spune mai degraba ce problema ai si te putem ajuta.

My Pets:

7,138

buna setris,kiki a mea,azi se simte mai bine,dar ieri a mancat pana la 2 iar mai apoi a refuzat bobitele de la vitakraft pe care i le dam de 2 ani deja,norocul nostru a fost ca aveam in casa si trill.aseara a venit iar d-l doctror si ia dat o picatura de antibiotic,a facut putina diaree,dupa care a inceput sa manance si sa faca fecalele normale,iar azi la fel a mancat f bine si caca a facut normal cum facea e o data.oricum eu am devenit paranoica si mi se pare orice diferit,singurul lucru care ma mai ingrijoreaza e starea ei de somnolenta,dar nu ca in zilele trecute in sensul,ca azi s-a mai jucat putin,si-a tot aranjat penele.ce vroiam eu sa te intreb pe langa tot ce ti-am spus,azi m-am uitat atenta la narile ei,care pana acum au fost spre crem,azi parca sunt putin spre albastru...dar ea e sigur fetita...asa li se fac oare si de la schimbarea anotimpului,sau e altceva.iti multumesc ca m-ai ascultat si astept raspuns smile  smile

mihakiki

7,139

Milka, culoarea bleo este culoarea normala a unei femele care nu este dispusa sa se imperecheze, in momentul in care narile incep sa capete tente bej pana la tente de maro inseamna ca femela intra in calduri, si este dispusa sa se imperecheze, in perioada caldurilor, fecalele femelelor sunt considerabil mai mari pt. ca acestea se dilata in vederea depunerii oualelor....oricum ma bucur ca puiuta se simte bine, daca se curata, ingrijorator este sa nu stea zburlita si apatica.  :k:

7,140

:bd: `Neata. Am si eu o mica mare problema  :blb: Am cumparat un perus vineri,[pe cel ma mic] l-am adus acasa si cand sa-l bag in cusca am vazut ca este foarte murdar la fund. :cry:  Am crezut k ii trece.. :wow: dar nu, iar astazi m-am gandit sa va cer cate un sfat  :rusine: 

Si inca ceva: Uneori sta pe fundul cuscii iar daca ii dau drumu sa zboare prin camera nu este chiar asa de entuziasmat... :perus:

,,Libertatea nu înseamna nimic pentru o pasare care nu a-nvatat sa zboare.''

My pets: un perus Daisy-Roco, un caine Pechinez - Tichi si o pisicuta Biju (prescurtare de la bijuterie) ^^ :heart: si cativa pestisori fff colorati :heart: :heart: :heart: (blondu, dolly, poput, neon, blurel si aurora)

7,141

Buna seara !  :blb:  vin si eu cu poze realizate acum 10-15 minute.  :heart:

7,142

Wow,nu mai pot de ras smile)
Cum sa isi bage capul de tot sub apa ,foarte amuzant,ai un animalut foarte dragalas !

My Pets:

7,143

Super , nu am mai vazut asa ceva

7,144

Setris, sa te topesti nu alta dupa perusul tau. Este fantastic.  smile

- Mary-
Sa-ti feresti capul de frig si de prostie. Pr. Arsenie Boca
             http://deyseby.sunphoto.ro

7,145

Da chiar asa,prima data,sincer,am crezut ca e ''mort'' cand statea cu capul asa smile)
Sa iti traiasca mult mult timp si sa te bucuri de el.

My Pets:

7,146

nu raspunde nimeni la probema mea  :pls:

My pets: un perus Daisy-Roco, un caine Pechinez - Tichi si o pisicuta Biju (prescurtare de la bijuterie) ^^ :heart: si cativa pestisori fff colorati :heart: :heart: :heart: (blondu, dolly, poput, neon, blurel si aurora)

7,147

anny1997 wrote:

Nu este chiar atat de entuziasmat in ce sens? Nu prea are ''chef'' sau la ce te referi? Probabil nu este complet acomodat cu ''imprejurimile'' daca tot zici ca e nou in familie smile
Cat despre ''murdar la fund'',foloseste metoda cu ghiuveta.

My Pets:

7,148

klausss wrote:
anny1997 wrote:

Nu este chiar atat de entuziasmat in ce sens? Nu prea are ''chef'' sau la ce te referi? Probabil nu este complet acomodat cu ''imprejurimile'' daca tot zici ca e nou in familie smile
Cat despre ''murdar la fund'',foloseste metoda cu ghiuveta.

da. ai dreptate cred k inca nu s-a acomodat. care partea cu ghiuveta?. ar trebuii sa-i pun o cadita? :perus:

7,149

Si asta,dar poti daca totusi e invatata sa o lasi in chiuveta cu apa curgand usor,dar usor,ATENTIE.
Sau cum zici tu,o cadita,depinde cum o inveti,e mica,asa ca ai mai multe posibilitati smile

My Pets:

7,150

Buna seara ! Pai Anny, cum adica e foarte murdar la fund? Vrei sa zici ca din cauza fecalelor, are diaree, sau e doar murdarie?   Nu stiu cum vei reusi sa il convingi sa faca baita fiind atat de nou. Eu as zice ca mai degraba sa il speli tu ... Ia-l intr`un prosop, vorbeste`i calm.... si inmoaie o bucata de vata in apa calduta si curata`l acolo. Iar daca zici ca e relativ nou, nu ar trebui sa te mire faptul ca nu e asa de entuziasmat. E in mediu nou, alaturi de oameni noi. Acorda-i timpul de acomodare. Ar trebui sa iti faci griji in momentul in care e apatic, nu mananca, nu bea, nu canta, nu e activ, are diaree.

Setris... pretioase momente imortalizate de tine. big_smile

Simo