Re: Despre Perusi - Melopsittacus undulatus
Dragii mei,
Cum sunt noua pe acest forum si vazand atatia iubitori de necuvantatoare si prieteni intr-ale animalelor de companie inaripate sau nu, m-am gandit sa ma strecor si eu si sa va felicit in primul rand pentru dragostea sincera pe care o purtati iubitelor voastre si in al doilea rand (dar nu in cele din urma) pentru acest forum. Cum tocmai mi-am "insusit" (achizitionat, cumparat, luat nu sunt cuvinte care isi au rostul in acest context, dupa parerea mea) un perusel mascul (sper ), va pot spune cu draga inima ca am studiat indelung toate resursele de pe internet in legatura cu pasarile - companioane si m-am oprit partial asupra acestei specii despre care am citit ca este descrisa ca "banala". Insa, dupa ce am citit aproape cele 336 pagini ale thread-ului despre perusi de pe acest forum, m-am hotarat cu adevarat ca nu este deloc adevarat, astfel ca m-am decis definitiv.
Asadar, iata-ma astazi intr-un pet shop din Bucuresti analizand fiecare exemplar in parte pana m-am oprit asupra unuia - este vorba de un mascul albastru cu capul galben (imi cer mii de scuze, voi reveni cat se poate de repede cu ceva foto) in varsta de aprx. 5 luni. In anturajul lui din voliera era foarte sociabil, si din cate am inteles de la "pet-shop keeper" era masculul alfa al anturajului respectiv. Evident, am cumparat tot arsenalul posibil pentru el, dar in casa acum este foarte tacut, a "cantat"destul de putin, am vorbit cu el, nu pare speriat, sunt sigura ca este vorba doar de perioada de acomodare. Voi reveni cu detalii pe masura ce le am. Imi cer scuze anticipat, pentru lipsa mea de experienta in acest sens.
Si cu siguranta ca ma voi mai "strecura" printre voi cu ceva intrebari, pareri, sfaturi.
Pana atunci, va doresc din tot sufletul viata indelungata alaturi de aceste sufletele si multa sanatate.
Numai bine.