7,051

Re: Despre Perusi - Melopsittacus undulatus

Dragii mei,

Cum sunt noua pe acest forum si vazand atatia iubitori de necuvantatoare si prieteni intr-ale animalelor de companie inaripate sau nu, m-am gandit sa ma strecor si eu si sa va felicit in primul rand pentru dragostea sincera pe care o purtati iubitelor voastre si in al doilea rand (dar nu in cele din urma) pentru acest forum. Cum tocmai mi-am "insusit" (achizitionat, cumparat, luat nu sunt cuvinte care isi au rostul in acest context, dupa parerea mea) un perusel mascul (sper  smile ), va pot spune cu draga inima ca am studiat indelung toate resursele de pe internet in legatura cu pasarile - companioane si m-am oprit partial asupra acestei specii despre care am citit ca este descrisa ca "banala". Insa, dupa ce am citit aproape cele 336 pagini ale thread-ului despre perusi de pe acest forum, m-am hotarat cu adevarat ca nu este deloc adevarat, astfel ca m-am decis definitiv.

Asadar, iata-ma astazi intr-un pet shop din Bucuresti analizand fiecare exemplar in parte pana m-am oprit asupra unuia - este vorba de un mascul albastru cu capul galben (imi cer mii de scuze, voi reveni cat se poate de repede cu ceva foto) in varsta de aprx. 5 luni. In anturajul lui din voliera era foarte sociabil, si din cate am inteles de la "pet-shop keeper" era masculul alfa al anturajului respectiv. Evident, am cumparat tot arsenalul posibil pentru el, dar in casa acum este foarte tacut, a "cantat"destul de putin, am vorbit cu el, nu pare speriat, sunt sigura ca este vorba doar de perioada de acomodare. Voi reveni cu detalii pe masura ce le am. Imi cer scuze anticipat, pentru lipsa mea de experienta in acest sens.

Si cu siguranta ca ma voi mai "strecura" printre voi cu ceva intrebari, pareri, sfaturi.

Pana atunci, va doresc din tot sufletul viata indelungata alaturi de aceste sufletele si multa sanatate.

Numai bine.

7,052 (edited by suana 18-10-2010 22:05)

Bine ai venit printre noi redhot. :hug: Cu siguranta o sa te simti bine aici.E un site cu totul si cu totul special pe care multa lume de aici il iubeste si care a devenit ca o dependenta,in sensul bun.Bun venit si micului perus,asteptam si poze.Acuma are nevoie de cateva zile de acomodare, poate maine deja va manca si va bea apa.Dar daca a si ciripit putin inseamna ca incepe sa se simta bine.Sfaturi poti sa ceri oricui de aici,sunt si topicuri pentru mancarea pasarilor si amenajarea coliviilor.

Tratamentul umanitar al animalelor,bazat pe compasiune si respect,este un drept al omului.
3 chow-chow,1 ciobanesc caucazian,1 mare alexandru,3 perusi,4 nimfe,2 borke,1 iepuras pitic
:perus:  ~ Ramona ~ :perus:

7,053

suana wrote:

Bine ai venit printre noi redhot. :hug: Cu siguranta o sa te simti bine aici.E un site cu totul si cu totul special pe care multa lume de aici il iubeste si care a devenit ca o dependenta,in sensul bun.Bun venit si micului perus,asteptam si poze.Acuma are nevoie de cateva zile de acomodare, poate maine deja va manca si va bea apa.Dar daca a si ciripit putin inseamna ca incepe sa se simta bine.Sfaturi poti sa ceri oricui de aici,sunt si topicuri pentru mancarea pasarilor si amenajarea coliviilor.

Wow, Suana, multumesc frumos pentru raspunsul prompt.  :hug:   Apropo de ce ai spus, sa stii ca deja a mancat si a si baut. Pot spune ca s-a uitat si la desene animate (am un baietel de 4 ani jumatate) dar e posibil ca imaginatia mea sa fi rodit cam mult smile Multumesc de asemenea pentru urari, si te asigur (si pe ceilalti deopotriva) ca nu as fi postat aici pe forum daca nu as fi simtit ca intr-adevar merita.

7,054 (edited by suana 18-10-2010 22:36)

Sa-ti traiasca si baietzelul.Nimic  nu e mai frumos decat o familie cu copii si animale.Asa invata sa le iubeasca de mici si va avea cu siguranta in plus ceva pretios fata de cei care nu impart viata cu animalele.Ce super ca s-au uitat amandoi la desene animate  :k: ....Cred ca se vor distra bine.....  :hihi:

Tratamentul umanitar al animalelor,bazat pe compasiune si respect,este un drept al omului.
3 chow-chow,1 ciobanesc caucazian,1 mare alexandru,3 perusi,4 nimfe,2 borke,1 iepuras pitic
:perus:  ~ Ramona ~ :perus:

7,055

Bun venit in familia noastra redhot.nici eu nu sunt de mult timp pe acest site dar ma simt foarte bine intre atatiaiubitori de animale.Iti urez succes in ingrijirea perusului. wink

7,056

Salutare! Va multumesc din suflet pentru urari.
Sper sa fiu la inaltimea asteptarilor mele in ceea ce priveste perusul. Momentan e cuminte ca un bibelou, din ce am citit mai am de asteptat cateva saptamani pana isi intra in drepturi, nu?
Suana, da, e minunat sa cresti cu un animal de casa, si nu inteleg de ce foarte multi ocolesc si resping chiar aceasta idee, din comoditate, din lipsa de responsabilitate pe care trebuie sa ti-o asumi? Habar n-am. Fiul meu e in elementul lui intre animale, avem la curte 2 catei mai mici si un ditamai lupul, plus 1 pisica care e la al treilea rand de pui.
O seara buna va doresc.

7,057

Redhot cam tarzior dar va urez si eu bun venit tie si inaripatului tau kikita mea ii transmite un  :pup:  maare...
vad ca esti destul de "bogata" in animale de companie :hihi:
sigur baietelul tau e foarte incantat de ele  smile

Doi pitici!Cipi peruselul meu :perus: care are 1 an si 10 luni si Kyky nimfuta mea :nimfa: care are 10 luni smile smile smile

7,058

Multumesc oana_ioana! Da, intr-adevar suntem. Eu una cel putin as umple casa de animale, dar spatiul nu imi mai permite si deh, copiii mici iti cam ocupa totul smile Momentan, prefer sa umplu casa de copii  :k:

7,059

Buna smile  sunt noua pe acest site!
:nb: am si eu niste perusi:Yoyta si Cuckylas! ii vedeti pe imaginea de mai sus tongue

picii mei, va iubesc!!!!!!!!!!!!!!!!! ingerul meu pazitor este dasa

7,060

sa-ti traiasca! seamana cu kuky al meu

yoyo

7,061

ms mult , smire!!!!!!!!!!! eu tot le-am pus Yoyo si Cucky, dar le spun Yoytza si Cuckylas
eu am avut o papagalitza ca yoyo ta.  tot era  blinda , tot da pup! (o chema Dasa) big_smile

7,062

buna seara!vreau sa spun in primul rand bun venit noilor iubitori de animale!foarte frumoase inariptele! :heart: se pare ca micutul tau,redhot,este foarte indraznet.in scut timp se va obisnui cu tine si familia ta si poate mai tarziu isi va gasi si o sotioara.perusii mei sunt bine si sanatosi,nu s-a mai intamplat nimic in ultimul timp,dar sper ca la primavara sa ma bucur si eu de sosirea pe lume a catorva puisori :heart: sa va traiasca peruseii si asteptam mai multe poze!

7,063

alexandra10 wrote:

buna seara!vreau sa spun in primul rand bun venit noilor iubitori de animale!foarte frumoase inariptele! :heart: se pare ca micutul tau,redhot,este foarte indraznet.in scut timp se va obisnui cu tine si familia ta si poate mai tarziu isi va gasi si o sotioara.perusii mei sunt bine si sanatosi,nu s-a mai intamplat nimic in ultimul timp,dar sper ca la primavara sa ma bucur si eu de sosirea pe lume a catorva puisori :heart: sa va traiasca peruseii si asteptam mai multe poze!

Buna, alexandra_10. Iti doresc multi puisori sanatosi si frumosi! Micutul meu inaripat pot sa spun ca aseara a iesit pentru prima oara (il am de luni) din cusca. Dar cum... am observat ca avea niste rahatel uscat (scuzati franceza) la fundulet si l-am rugat pe sotul meu sa il scoata incetisor ca sa il curat, numai ca l-a ciugulit si i-a dat drumul din mana. Pot spune ca toata seara a zburat prin sufragerie si a ciripit intr-una. M-am gandit ca i-a placut mult sa zboare "in libertate" si nu l-am bruscat sa il bag inapoi in colivie peste noapte. Asa ca a adormit bine-mersi pe biblioteca. Azi parca e mai receptiv la vorbele mele, nu stiu daca are vreo legatura cu faptul ca a fost liber aseara. As vrea sa ii dau drumul si in seara asta, nu stiu daca procedez bine sau nu.

Ce parere aveti? E bine sa il las liber atat de devreme? Orice parere sau sfat e binevenit. Nu stiu daca am specificat mai devreme, dar am fix 0 experienta in cresterea pasarilor si toate resursele de care dispun reprezinta internetul si acest forum pe care l-am "tocit".

Va multumesc frumos.

PS: Fiu-meu i-a pus numele Coco (eu ma gandeam la ceva mai "original" dar nu pot sa comentez nimic)

7,064

multumesc redhot!poti sa il lasi cat doresti pe afara cu atat mai bine pentru el. :k:

7,065

salutari...nu am mai vb cu voi de f multa vreme...primi nostri puiuti sunt mari mari acum...au deja o luna jumatate exploreaza camera in fiecare secunda sunt f curiosi.femela ca o zapacita cum e de obicei cand aveau puiutii doar o luna si nici nu iesisera din cuib sa apucat iar de facut oua si deja are 7 ca si prima data si nush daca se va opri.toti sunt cam identici pt ca parintii sunt albastri unul mai inchis si unul mai deschis si pui sunt cam la fel si find pe drum o noua serie de puiuti care probabil va fi la fel ma gandeam daca e cineva din iasi care are puiuti sau vreun perus de alta culoare si e sanatos am fi dispusi sa facem schimb pt a diversifica culorile pt ca vrem sa ne achizitionam o colivie mare si nu e parca frumos aceeasi coloare in ea chiar daca ii iubim f mult pe puiuti...sper sa nu fim criticati gresit...nu vrem o afacere doar sa diversificam culorile...e cineva interesat?noi suntem din iasi

7,066

Buna  :bd: !ieri am  facut prima data baita!eram tare bucurosi!va pun fotografii pe urma big_smile

7,067

Poate ma ajuta cineva dar am o dilema: papagalii mei cand sunt liberi prin casa, au mereu tendita de a se duce langa o floare mai mare de apartament - Dracena, si tot ciugulesc din ea :wow: iar eu nu prea i-am lasat de frica sa nu pateasca ceva
Stie cineva daca aceasta planta le dauneaza ?

Piciulica,
Papagalul meu - baiatul seamana cu cel din poza ta - cel albastru, iar fetita este cu verde - poza tot de la tine

Sa-ti traiasca !
:floare:

Traim toti sub acelasi soare, dar n-avem acelasi orizont.

7,068

ms mult! :perus: ma bucur big_smile

7,069

Dupa indelungi cautari am reusit si eu sa achizitionez o "sotie" pentru Theo! Este alba exact cum cautam!

Doar ca avem o mica problema... e foarte timida si speriata... si am mai observat ceva... mi se pare ca are diaree... o fi de la stres?

O pereche de perusi: Theo (Theodor I) si Elly :X

7,070

nu stiu sad dar ma bucur de sotioara :pup:
o noua poza cu neastimparatii mei

7,071

L-am scapat in casa... sad

Si daca tot l-am scapat am facut niste poze!

7,072

foarte frumoase !!!! :pup: Ma bucur.(seamana cu Yoyo mea) big_smile

7,073

cat ai dat pe ea?

7,074

Multumesc!

Si baiatul meu seamana cu Cuckylas al tau!  :k: Cred ca marti ii voi pune impreuna... pana atunci pe ea o tin in carantina...

Am dat 45 de lei... dar si pe Theo l-am luat de la acel om... si e foarte sanatos si frumos!

PS: Ea e un pic murdara de la morcov...  big_smile

7,075

45ron iese isftin.eu am vazut la un crescator cunoscut perusica-80ron , iar perusul-95ron(sunt blinzi) tongue .toti spun ca este incredibil hmm