7,026

Re: Despre Perusi - Melopsittacus undulatus

Smire, stiind cat de mult iubesti tu perusii, nu avea nimeni puterea sa ti-l ia si pe singurul ramas. Eu stau aproape de tine si veneam eu sa-l iau dar sincer nu m-a last inima sa fac asta, chiar ma gandeam sa-ti aduc un pui de nimfa crescut la mana din tura asta ca meritai din suflet. Ma gandeam ca un perus si o nimfa se inteleg si le va fi mai bine.Acum ma bucur ca s-a rezolvat si e bine. Ai mai salvat si tu un sufletel de la chinul in care a fost tinut.    :bravo:

- Mary-
Sa-ti feresti capul de frig si de prostie. Pr. Arsenie Boca
             http://deyseby.sunphoto.ro

7,027

eu cred ca asa e cel mai bine....felicitari pt noua achizitie sunt convinsa ca o vei putea imblanzii smile stiu ca o nu o vei putea uita niciodata pe yoyo dar gandeste pozitiv trebuie sa mergi mai departe ca daca nu de acolo de langa ceilalti ingerasi ca ea yoyo se va supara pe tine  wink

Doi pitici!Cipi peruselul meu :perus: care are 1 an si 10 luni si Kyky nimfuta mea :nimfa: care are 10 luni smile smile smile

7,028

ma bucr foarte mult ca nu l-ai dat pe kuki si evident ca inka nu o va inlocui pe yoyo dar macar nu ii va simti kuki lipsa asa de mult.  :heart:
Maya a facut un out duminica seara si azi trebuie sa apara al 2-lea . O sa ma uit in cuib doar daca iese ea afara ca nu vreau sa o deranjez.  :k:  cred ca de data asta o sa iasa puiuti pentru ca deja se vedeau venisoare de sange  wink   si i-am vazut si imperechindu-se ceea ce pana acum nu au facut-o , cel putin ea si Coco pentru ca prin vara se mai imperechea cu Rocky dar nu ieseau puiuti pentru ca el e mai batran asa ca , cum spuneam l-a parasit pe Rocky pentru Coco.  :hug:   big_smile

:heart: ¤ Anyta ¤  :heart:

7,029

Annymary40, dintre jucariile postate noi avem scarita care este si foarte colorata, mai avem un soi de leagan dar nu il prefera pentru ca se sperie cand se clatina  smile
Oglinda nu am luat pentru ca am inteles ca sunt preferatele papagalilor fara pereche Cineva scria ca saptamanal le schimba sa nu se plictiseasca, le roteste Oare sa mai cumpar ceva ? Mingiute, clopotei de la copii nu sunt bune oare ?

In privinta puilor....delicat si greu pentru mine ca nu stiu unde sa citesc exact, cred...
Bun, sa le iau cronologic cumva:

1. da Doamne sa ajung sa ma faca bunica.....adica sa avem oua  tongue In cuib pusesem bucatele de sfoara (le-au scos in cateva zile), pene de ale lor (asisderea, scoase), rumegus adus de la munte (mai este in cuib dar nu stiu daca a scos si din el sau nu) De ce le scot ? Oare trebuia sa las cuibul curat, sa scot si rumegusul ?

2. sper ca ouale sa fie ok  :merci:  Aici, am iar nelamuriri....depune oua (am inteles ca dureaza ceva zile) Nu stiu cum am sa procedez dar papagalii mei inca nu sunt liberi in casa...asteptam sa se mai invete cu noi, ca toata vara au stat in balcon Cine cloceste ouale: ea sau el  :wis:  ? In cat timp apar puisorii? Am citit acum ca 3-4 saptamani sunt in grija parintilor, eu trebuie sa am grija doar sa asigur hrana celor mici...si mari Asa-i ?

3. cum ies din cuib puii ? Trebuie pusi separati de parintii lor ?

Ei tot fac curat in cuib, ieri au fost simultan in cuib dar nu stiu daca au facut prostioare iar de catva timp cavalerul doarme noaptea pe colivie agatat...desi am pus si o lumina slaba sa vada batul pentru asezat..

Cu mancarea...ca la copii mofturosi: struguri boabe curatate de seminte, morcov ras, orez fiert, cartof fiert, seminte germinate de trifoi rosu, pere - nic nu papa din astea  :cry:  :cry:  :cry:  desi le-am pus in farfuriute jos pe tava de nisip, apoi le-am pus in hranitorile lor....nu si pace ! Numai seminte si mere Imi puteti spune ceva tactici sa ii amagesc ?

:floare:

Traim toti sub acelasi soare, dar n-avem acelasi orizont.

7,030

poze cu INKA(albastru inkis)...Este o rebela, momentan ne aflam abia la stadiul de vorbit pe langa colivia ei...e ff sperioasa...Am remarcat ca are alta voce decat yoyo,mult mai melodioasa.
DEYSEBY,chiar ma gandisem sa iau o nimfa in locul INKAI, insa mai apoi mi-am zis ca fiecare specie cu rostul ei...Oricum,cand imi va mai creste copilul, o sa-mi iau si nimfe crescute la mana...de la tine  :bravo:

yoyo

7,031

ooo ce dulci sunt :perus:
probabil ca nu ar trebui sa scriu aici dar.....de unde ai luat betele din lemn? ca eu am cautat la toate magazinele si nu am gasit neutral

Doi pitici!Cipi peruselul meu :perus: care are 1 an si 10 luni si Kyky nimfuta mea :nimfa: care are 10 luni smile smile smile

7,032 (edited by deyseby 13-10-2010 12:56)

oana_ioana wrote:

ooo ce dulci sunt :perus:
probabil ca nu ar trebui sa scriu aici dar.....de unde ai luat betele din lemn? ca eu am cautat la toate magazinele si nu am gasit neutral

Nu are rost sa le cauti in magazine. Sunt destui copaci la noi in tara de unde poti procura bete si sa le decojesti si sa le pui in colivie.Poti pune crengute subtiri de pomi fructiferi sau de salcie.  :k:
Smire, poti fi sigura de asta. O sa ai mereu unul rezervat cand o sa am pui.

- Mary-
Sa-ti feresti capul de frig si de prostie. Pr. Arsenie Boca
             http://deyseby.sunphoto.ro

7,033

Smire, tu ce crezi: nu cumva pentru baietelul meu Jimmy, ai tu fratele geaman  smile ? Ma refer la papagalul bleu deschis, nu Inka  :bravo:
Apropo, m-ar interesa betele de lemn si pe mine, avand in vedere ca, mai ales acum, puiutii mei rod colivia  :hihi: 

7,034 (edited by smire 13-10-2010 14:30)

betele sunt de salcie...le-am rupt direct dintr-un parc  wink  nu se procura usor mai ales daca ai o varsta...ma gandeam sa nu ma amendeze vreun comunitar....CA SA IEI DIMENSIUNEA POTRIVITA PT GRATII, TRE' SA AJUNGI DESTUL DE SUS...
eu obisnuiesc sa le rup la dimensiunea dorita si le bag la congelator  48ore...am auzit ca ar muri eventualii microbi.

yoyo

7,035

annymary imi arati o poza k perusul tau care are oua sa ii vad ceromul cum il are pt k perusul meu are aproape tot ceromul maroniu si as vrea sa vad cum arata al tau.astept poze;)

7,036

smile am avut noroc ca nu am intalnit un comunitar....pentru ca am fost in fata blocului si am rupt o crenguta de salcie, mai lunga, pe care am tot infasurat-o de carligul de colivie de sus si astfel le-am facut un leagan
Au inceput sa ciuguleasca...le-am mai dat salcie si altadata, dar iaca acum le-am facut acel soi de leagan si sunt foarte fericiti  :bravo:

7,037

Vlad , din pacate nu i-am mai facut poze pentru ca nu vreau sa o deranjez . O las sa cloceasca linistita. Are ceromul maroniu deschis.
Maine trebuie sa apara cel de-al treilea ou. Azi m-am uitat in cuib si i-am mai pus talas pt ca ea a venit sa manance ou fiert si a baut multa apa. Am vazut ca si-a amenajat ea un spatiu unde a adunat tot talasul de nici nu se mai vad ouale. E pentru prima data cand nu mai arunca talasul afara din cuib.

Adaugat: 14-10-2010 00:05

Ma ingrijoreaza foarte tare ca perusica mea e foarte grasa ( cea care a depus) nici nu prea mai intra pe usita de la cuib . Stiu ca e normal sa fie asa dar banuiesc ca are mai multe oua in ea decat de obicei...  hmm . Ceea ce e si mai rau e faptul ca trebuie sa plec 4  din Bucuresti si va avea grija de perusei o vecina pana duminica , dar vor sta in frig pentru ca ea are caldura doar intr-o singura camera si nu poate sa ii tina acolo pentru ca tine pisica. Sper sa nu se imbolnaveasca peruseii si sa reziste pana vin.  :cry:

7,038

k ms;)

7,039

Annymary40, tu nu ai centrala de apartament ? Ma gandeam sa lasi puii la tine acasa la caldurica si vecina doar sa le dea papa si apa in fiecare zi Poate trage un ochi si vede daca sunt si ok
Sau de pe forum nu este cineva care cunosti personal si sa duci perusii la acea persoana ?
....sa nu le fie frig...

7,040

s-a rezolvat marea problema , maine de-abia astept sa ii vad  big_smile .

7,041

Vand Marele Alexander varsta 5 luni

7,042

Te rog pune mesajul la "Vanzari , cumparari si alte tipuri de anunturi .. " ca asta e un topic pentru perusi smile

Animalele mele : Alex - papagal Nimfa, Teddy - catel Bichon Havanese, Dolly - pisica,  Suzy - hamster Campbell, 16 Zebrute Australiene, 3 Pescarusi Japonezi

7,043

Buna,vin cu noi vesti despre perusii mei.Perusoica mea intra pe zi de aprox 10 ori in cuib iar cateodata intra si el cu ea si am observat in aceste zile ca fac mai multa galagie ca oricand.oare sa fie niste semne ca trebuie sa faca oua??Ceromul perusoaicei s-a schimbat destul de mult in ultimile zile spre maroniu

7,044

Cred ca perusii mei habar nu aveau ce inseamna viata libera..... :wow:
Avand in vedere ca in iunie i-am cumparat, toata vara au stat in balcon, iar de cand este frig i-am adus in casa si cred ca s-au obisnuit cu noi mai bine, dupa amiaza de ieri am deschis usita sa vedem cum decurg bravurile :wis:
In ciuda faptului ca pe ea puneam mana inainte in cuib fara probleme, primul care a iesit a fost el  :aga: A facut un zbor in jos, apoi a zburat spre perdea unde s-a agatat...dar l-am salvat eu, luandu-l cu atentie si l-am dus in fata usitii coliviei dar la o oarece departare Ea in acest timp a tot strigat dupa el, si el vazadu-se in fata usitei a zburat inauntru coliviei Am lasat usita in continuare deschisa, si dupa circa o ora juma, iar a avut curaj si a zburat un pic apoi s-a lovit nitel de o usa L-am luat si iar l-am dus in fata coliviei unde, el a avut optiunea de a intra sau sa se duca pe colivie...normal, a intrat cool
Peste dupa amiaza, l-am luat in mana, l-am alintat nitel, desi el era tare razboinic si ma ciupea big_smile
Apoi am luat-o si pe ea, pentru ca nu a iesit am scos-o eu, m-a ciupit mai tare ca el, si am dus-o inapoi la locul ei...ca nu este asa curajoasa ca el, si cu fetele trebuie sa ne purtam delicat, nu ?
Mai tarziu m-am dus cu morcovel la ei in colivie si au mancat din mana mea :hihi: , desi se cam certau care sa ciupeasca morcovul big_smile
Am considerat ca este mult pentru o zi si le-am urat Noapte buna :nani:

A fost buna tactica ?

Vladcrisan, si perusii mei intrau in cuib de cateva ori impreuna si nu stiu ce faceau acolo dar parca tropaiau  :hihi:
Ea sta si cateva ore in cuib, dar ca o buna gospodina, a scos sforicia si penele care le pusesem inauntru - a facut curat dupa capusorul ei A ramas rumegusul, care nu  stiu daca il vor scoate sau nu :wis:
Ambii perusei sunt maronii la cioculet, si dr spus ca sunt intr-o perioada de mare amor La momentul respectiv dr mi-a dat niste picaturi de vitamine de la Padovan, dar citit pe forum ca se da 5 zile pe luna Deci de cateva zile acestea sunt suspendate O fi bine ?
In cuib nu vreau sa ma uit prea des dupa eventuale oua, sa nu se supere perusica Jimmina

7,045

si ai mei perusi se ascund in cuib amandoi  :hihi:  doar ei stiu ce fac acolo. e cumva semn ca se pregatesc sa faca bebelusi? eu am mai tras cate o privire dar nu am vazut nimik interesant .

7,046

Se pare ca toti asteptam oua smile .Sa vedem care va avea mai multi pui:P
:ou:

7,047

big_smile daa , eu sunt cea mai norocoasa , perusica mea are 3 oute , trebuia sa apara si al 4-lea dar nu a aparut si in plus ai mei stau amandoi in cuib , cred ca cloceste si el si se imperecheaza tot timpul  yikes   :heart: .

7,048

care este temperatura medie la care trebuie sa stea un perus?Intreb asta pentru ca unde tin eu perusii acum noapte temperatura atinge aproximativ 10 grade poate chiar 8 si ma gandeam ca le e frig.voi ce ziceti?

O pereche de perusi si o catea carpatina+1 puiut al acesteia

7,049

eu ii tin la 17-20 grade

7,050

vladcrisan wrote:

eu ii tin la 17-20 grade

deci sa inteleg ca e frig unde ii tin eu??MEntionez ca stau acolo de vreo 2 saptamani si nu au patit nimic!

O pereche de perusi si o catea carpatina+1 puiut al acesteia