Re: Despre nimfe - Nymphicus hollandicus
leam hranit si eu de mana adineauri sa vede ce le place..vine paco si le ia din seringa si le da si el acum sunt saturati mai le dau diseara..revin cu videoclip diseara
==>Misu<==
Forumul tuturor animalelor de companie. Comunitatea posesorilor de animale de companie.
You are not logged in. Please login or register.
Forum 4animale → Pasari → Despre nimfe - Nymphicus hollandicus
leam hranit si eu de mana adineauri sa vede ce le place..vine paco si le ia din seringa si le da si el acum sunt saturati mai le dau diseara..revin cu videoclip diseara
Spune-mi, te rog, ce le dai sa mananci cu siringa?
Spune-mi, te rog, ce le dai sa mananci cu siringa?
:muscle:
Nimfa ta este extenuata de la colocit si depus fara sa-i dai out sau calciu si vitamine. Posibil ai lasat-o sa depuna o tura dupa alta si este extenuata. De ce te intereseaza hranirea la mana? Nu ai pui abandonati.
Bogdan bine ai venit, se vede ca iubiti nimfa. Este foarte cuminte. Sa va bucurati de ea alaturi de noi. :k:
flo8200 wrote:Spune-mi, te rog, ce le dai sa mananci cu siringa?
:muscle:
Nimfa ta este extenuata de la colocit si depus fara sa-i dai out sau calciu si vitamine. Posibil ai lasat-o sa depuna o tura dupa alta si este extenuata. De ce te intereseaza hranirea la mana? Nu ai pui abandonati.
In iulie a mai facut un rand de 4 pui, bine, sanatosi.
Ma intereseaza hranirea la mana pentru ea, in cazul in care nu o vad sa manance. Am mai fugit mai devreme acasa si i-am mai dat zeama de orez, cateva bobite dintr-un fel de carbune negru special pentru diaree la pasari.
Clocitul incepuse de 2 zile, si faceau pe rand. Probabil ca depusul oualelor a extenuat-o.
Adaugat: 13-10-2010 14:12
A inceput sa cloceasca din nou, desi este inca molesita. A iesit acum din cuib pentru ca a intrat el, a incercat sa ajunga la oul ras si a alunecat. A incercat sa manance seminte de jos, eu i-am mai pus cateva pe jos si a urcat pe bat. El a iesit si a intrat ea iar la oua.
Intrebarea cea mai importanta este ce fac cu ouale din cuib?
Pe 2 oct a facut primul ou si pe 8 oct al patrulea, pe 11 oct parca i-am vazut ca nu mai lasa ouale, pe 12 oct nu au mai clocit in a doua parte a zilei pentru ca ea era molesita, iar azi, pe 13 oct, in a doua parte a zilei au inceput sa cloceasca. Mai sunt sanse sa iasa pui din aceste oua? Daca nu, poate cel mai indicat ar fi sa scap de ele, pentru ca si fetita sa isi revina.
Multumesc anticipat.
Florin, nu crezi ca 2 luni e prea devreme sa depuna din nou oute. Ea a scos o tura de pui si deja a depus alta. Despre asta vorbeam eu.Chiar daca puii au fost sanatosi , asta nu inseamna ca femela poate fi in regula mai ales daca este si foarte tanara. Pana la varsta de un an este tanara si dupa un an este foarte periculos sa depuna. Tre sa stai mereu sa o supraveghezi. Nu am zis ca este o tragedie ca poate nu ai stiut, dar citind forumul ai observat cat sunt de sensibili. Daca ea are calciu suficient nu se poate extenua atat de repede. Daca ai citit postarile lui Flay ai vazut ca a avut 3 ture de oute una dupa alta, dar ce grija a avut de femela. Vitamine, calciul si mancarea diversificata fara fructe si legume care sa le provoace diaree, este necesar. La tine nici nu stii cum va evolua starea femelei in continuare si deja te interesa hranirea la mana. Asta m-a deranjat, nu faptul ca nu vreau sa te ajut. Daca intrebai ce sa faci cu puii deoarece nu sunt hraniti de parinti te ajutam, dar asa ca un moft nu sunt de acord. Mai ales ca este reteta mea proprie si nu o da oricine fara acordul meu.
Nu arunca outele ca sunt inca bune. La mine nu au clocit aproape doua zile si dupa aia au inceput sa le cloceasca si au iesit toti puii. Cel mai important este sa-i dai fetei mancare cat mai buna si calciu lactic in apa de baut. Foarte urgend calciu in apa. Os sepia simplu. Osul sepia cu gust de fructe nu este bun. Cel alb ieftin este cel mai bine consumat de ei. Mancare de ou cu morcov ras si putin pesmet presurat peste sau pate pt pui. Ovomix, mai este bun presarat peste oul fiert si morcov. E bine sa le pui intr-o zi un varf de cutit de calciu lactic la o adapatoare de apa si in alata zi cate 3 picaturi de vitamine multivitaminico de la Padovan in adapatoare.
Si trupa mea. . Unul din pui este un pic murdareal ca se baga in castronelul cu mancare . :hihi:
Deyseby> iti multumesc pentru sfaturi. Nu ma interesa hranirea la mana pentru pui, ci pentru ea, in cazul in care nu ar mai fi mancat. Am vazut ca incearca totusi sa manace.
Daca stiu ca viata ei este pusa in pericol, as arunca chiar acum ouale. Nu ma intereseaza sa vand pui, primii 4 i-am dat cadou la 4 persoane diferite.
Citisem pe forum de cazuri cand nici nu intarcau puii si faceau iar oua. M-am gandit ca la mine 2 luni ar fi suficient, dar m-am inselat.
Multumesc inca odata.
Pe mine nu ma intereseaza ce faci cu puii. Ma deranjeaza depusul rapid unul dupa altul de oute. Am mai scris cu 100 de pagini in urma ca depunerea lor este ca la o femeie care naste din 9 in 9 luni. I-ti dai seama ca nu e bine. Sunt crescatori care pun pasarile sa depuna cate 2-3 ture una dupa alta si cica nu au nimic. Eu nu cred si sustin depunerea de 2 ori pe an. Primavara si toamna.
E bine sa le pui intr-o zi un varf de cutit de calciu lactic la o adapatoare de apa si in alata zi cate 3 picaturi de vitamine multivitaminico de la Padovan in adapatoare.
Inseamna ca Ally a mea a avut calciu cat pentru un elefant ! :hihi: E supervitaminizata si calciuita ! :hihi: :hihi: Eu i-am pus in fiecare zi cate o capsula de Calciu Biologic (luat de la Plafar. nu e scump , doar 9 lei 30 capsule) peste outul fiert , plus Vitalino forte de la Vitakraft ... pe toata durata depusului oualelor si pana acum cateva zile . Am si Multivitaminico , dar mie una nu imi place cum miroase ! :bleah:
Cat despre cele 3 ture de oute ... ce sa zic ... asa a fost sa fie ! Dupa prima tura nu am stiut si am lasat cuibul . A facut oute dar au fost nefertile ! La a treia tura am scos cuibul si am gasit ouale langa teava de la calorifer ... Ce era sa fac ! Am pus cuibul inapoi ! Oricum acum nu au cum sa mai faca pentru ca (zic eu) este Printul in colivie si nu are nici cuib !
Oricum ar fi eu ii iubesc la nebunie pe motatii astia toti ! :iubareti:
Bine v-am gasit,ma bucur ca am intrat in "familia" voastra,sa va traiasca copilasii si sa va bucurati de ei.
Sanatate tuturor.
Si trupa mea.
. Unul din pui este un pic murdareal ca se baga in castronelul cu mancare . :hihi:
Ce frumosi sunt toti, am vazut ca ai si unul perlat ca si Pufulina mea. Este mascul cel perlat? Se pare ca e femela :nimfa: , am vazut pozele cu ea pe sitt, e tare frumoasa.
Vai Mary ! Sa-mi fie rusine de 3 ori ! :rusine: :rusine: :rusine: Am uitat sa iti spun ca trupa ta e super ! :k: Si ce daca puiutul e murdarel ! :angel: La mine toti puii intra cu picioarele in castronelele de mancare si cand ies scot o gramada de seminte si le dau pe jos ... Asa se duce mancarea mai repede !
Multumim pt urari, acum sper ca fetita lui Florin sa se faca bine.
venim cu noutati am scos pui afara si cel mare la vazut ca zbureau si a zburat si el de 2 ori dar sa lovit un pic dar se invata 2 videoclip-uri in colivia lor
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=6ePUg4NAYJg[/youtube]
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=hopg_mamSkc[/youtube]
sper sa nu fie vreo problema daca pun doua,vizionare placuta
nimfa185 : sa iti traiasca puisori,sunt foarte frumosi si haiosi.
flo8200 : insatosire grabnica fetitei si sa auzim numai de bine.
deyseby : iti multumesc mult, mult noroc si spor in toate.
Sanatate tuturor ca ii mai buna ca toate.
Multumesc.
Se pare ca suntem pe drumul cel bun.
Multumesc.
Se pare ca suntem pe drumul cel bun.
Ce frumos stau ei acolo si se pupacesc,bravo ma bucur,sa iti traiasca :bravo: .
ce scumpa e trupa noastra de motati :heart: :heart: unul mai frumos ca altul...sa creasca toti mari sanatosi si frumosi!!! :iubareti:
Misu, ce tare i-a smuls, Dar sunt foarte comici.
Florin ce mai face fetita? Sta pe betele din colivie? Mananca mai bine?
Bogdan multumesc si asta va doresc si eu la toti unserii de pe Latifa. :k:
Bogdan, o intrebare am si eu. Cum ai reusit sa il faci ce baietelul tau sa iti stea pe mana. Eu il am pe golanul meu de 2 luni si inca se sperie de mana mea, fuge, are alergie la culoarea pielii de la maini. Daca ma apropii cu fata de el, nu fuge, dar in schimb cand vede mana parca vede pe ....
Misu, ce tare i-a smuls, Dar sunt foarte comici.
Florin ce mai face fetita? Sta pe betele din colivie? Mananca mai bine?
Bogdan multumesc si asta va doresc si eu la toti unserii de pe Latifa. :k:
In seara asta, cand am ajuns acasa a iesit de cateva ori si a mancat seminte. Oricum parea insanatosita, nu mai era infoiata si era mult mai sigura in miscari. Am inteles ca in timpul zilei a mancat si ou amestecat cu morcov, pesmet si Ovomix. Am mai cumparat astazi un produs marca Cliffi care contine ou cu miere si vitamine. La prima vedere pare identic cu Ovomix.
Am cumparta si seminte care par mai speciale, Vitapol Karma.
Ieri seara am schimbat asternutul si pana acum, deci dupa 24 ore, nu este niciun gainat. Poate doar unul intins pe peretii coliviei si pe care nu l-am observat ieri. Sper sa nu fie asta o problema.
Bogdan, o intrebare am si eu. Cum ai reusit sa il faci ce baietelul tau sa iti stea pe mana. Eu il am pe golanul meu de 2 luni si inca se sperie de mana mea, fuge, are alergie la culoarea pielii de la maini. Daca ma apropii cu fata de el, nu fuge, dar in schimb cand vede mana parca vede pe ....
Salut,pai a fost chiar usor,am asteptat sa iasa din cusca,cand a iesit l-am luat intr-un prosop,tipa de mama focului de parca cine stie ce ii vroiam sa ii fac,l-am tinut in prosop am vorbit cu el pana sa linistit,in timp ce era in prosop i-am dat sa manance din mana mea niste seminte,dupa aproximativ 15 min i-am dat drumul din prosop,spre uimirea mea,hop top sa urcat pe mana si de pe mana pe umarul meu,asta a fost tot,toate astea dupa o saptamana de cand l-am luat.
Bafta multa si sa iti traiasca copilasu.
Florine, ea daca este in perioada de clocire va face excrementele moi. Deci nu e grav daca iese mole si mult. Dar daca este apatica si bleguta se pun semne de intrebare. Important e ca mananca bine si ca este mai vioaie. Poti sa-i pui pana la sfarsitul saptamanii zeama de orez si ceai de menta iar de luni sa-i pui apa si 3 pic de vitamine si calciu lactic .Separat o zi si o zi.Ma bucur sa vad ca este mai bine.
Dimineata, inainte de a pleca la servici, cand le-am pus seminte si mancare moale, l-a impins pe baiat care statea la intrare in cuib si a iesit ea "fioroasa" sa vada ce se intampla. Asta este un semn bun, are mai multa energie.
O sa fac asa cum spui. Multumesc.
poze facute de ieri
Merci Bogdan. Ceilalti, ce spuneti, sa incerc si eu cu prosopul? Mi-e frica sa nu il stresez prea mult si sa supere pe mine. Dar imi doresc mult sa fim prieteni mult mai buni, nu doar asa printre gratii. Chiar si cand il scot din colivie, ( nu iese singur, trebuie sa iau fundul coliviei si sa il fugaresc putin. S-a invatat si el, cand vede ca il fugaresc prin colivie, sare pe fund si da sa fuga. A invatat lectia. Cand vrea afara, se agita in colivie, da sa zboare) tot fuge de mine.
Vai, ma scoate din sarinte
Eu ascult muzica greceasca si vad ca si lui ii place, ca imi canta si el si canta cat poate el de tare, ca sa il bag si pe el in seama. Si-a facut obiceiul. Cand ajung de la servici, imi canta de nu stiu cum sa il opresc. trebuie sa sting becul ca sa taca si eu stau pe intuneric
Incepe de pe la 21 si canta pana ii sting becul, pana chiar la 23
:pup: :pup:
Astept parerile voastre.
Bogdan, dar al tau, cand l-ai luat, ce varsta avea? Al meu, acum are vreo 6 luni. Canta si, cred, ca si vorbeste. Intr-o seara lucram la pc si eram atent la lucrul meu, iar golanul are colivia putin mai sus, intr-un colt de birou, si a inceput sa zica ceva. eu cred ca spunea ceva, ca mi se parea ca sunt cuvinte in doua silabe. Cand ma uitam la el, tacea, iar cand imi vedeam de lucru, iar bolborosea ceva in legea lui. M-am bucurat mult.
Forum 4animale → Pasari → Despre nimfe - Nymphicus hollandicus