Re: Despre nimfe - Nymphicus hollandicus
Este normal grey ! Citeste si asta ca este folositoare ! http://www.4animale.ro/pasari/papagali/ … ollandicus
Printul & Kid :angel: :angel:
Forumul tuturor animalelor de companie. Comunitatea posesorilor de animale de companie.
You are not logged in. Please login or register.
Forum 4animale → Pasari → Despre nimfe - Nymphicus hollandicus
Este normal grey ! Citeste si asta ca este folositoare ! http://www.4animale.ro/pasari/papagali/ … ollandicus
Nu e silver? Pastel silver?
Pastel silver?
Nu . Daca te uiti bine la cel pastel silver, este mai deschis decat al tau la culoarea penelor. Este un gri deschis, pe cand al tau este inchis. Oricum la cate mutatii sunt acum, greu nimeresti mutatia potrivita sau pe aproape. La o nimfa cu noile mutatii ar trebui sa insiri muulte alte mutatii pana sa ajungi la cea reala. Dar al tau este normal grey un 80 la suta. Nu o fi chiar 100 la 100. Poate mama lui era lutino, sau alta mutatie. In fine.
Merci! Oricum, nu cred ca este foarte important acest lucru. Eu il iubesc pe golanul meu, care sta numai pe dulap sus si coboara pe colivie doar cand vrea sa intre sa pape. Acolo ramane pana il dau eu iarasi afara. Sa nu il chinui sa stea in alta parte, nu? O sa coboare el la mine la birou singur?
Eee poate sa fie prea curios sa coboare chiar chiar singur da ajutat putin de tine sigur coboara eu la inceput am invatat-o pe kiki cu batul o luam pe bat si apoi a venit ea singura
Imi zice cineva si mie, dupa c-am cat timp depune femela primul ou de la imperechere, pt ca ai mei Iubiti se calca deja de 3 zile, si nimic?
Pai daca e pe dulap, el oricum vede tot ce se intampla in camera, ce lucrez, la ce ma uit, ce fac, cum fac, etc. Eu cred ca golanul meu era bun la serviciile secrete
pai la cat de atent spui ca este nu cred ca ii scapa nimic
am ramas cu 2 :furios: daca nu iau pe pacolini de coada si le arunc in strada la pisici sa vedem cum e sa pierzi un suflet
Misu,nu se poate sa vorbesti asa sau sa gandesti asa.Sunt pasarile tale indragite,iti dai seama ca nu ai putea sa dai pe nimeni la pisica.Vai de mine......Nu e vina nimanui,sunt asa mici si fragili.Ai vazut si tu ca la prima serie de pui s-a intamplat sa moara toti sau sa ramana doar un pui.Nu fii suparat,mai bine bucura-te de cei ramasi. :iubareti:
@george,un articol pe Latifa care iti va fi util:
http://www.4animale.ro/pasari/papagali/ … rea-puilor
stiu dar nu vorbeam serios...aseara cred ca la lovit sau la calcat pacolina ca tot se misca pe acolo iar paco vrea sa intre si uite asa, e prima oara nu am stiut urmatoarea la primavara am sa le iau un cuib cat mai mare
Nici n-am crezut ca vorbesti serios. Stiu ca iti pare tare rau dar data viitoare vei fi un ,,tatic'' si mai bun.Sa fie sanatosi cei ramasi. :k:
Imi zice cineva si mie, dupa c-am cat timp depune femela primul ou de la imperechere, pt ca ai mei Iubiti se calca deja de 3 zile, si nimic?
Daca vrei sa ai oute si ele sa fie si fertile sa iasa puiuti, nimfele tale ar trebui sa se calce cel putin o saptamana sau doua. Apoi se vor calca si in timp ce ea va depune oute, pana va inceta depunerea. Acum stii? Nu-i stresa te rog. Asta e un lucru foarte important.
Adaugat: 01-10-2010 16:07
stiu dar nu vorbeam serios...aseara cred ca la lovit sau la calcat pacolina ca tot se misca pe acolo iar paco vrea sa intre si uite asa, e prima oara nu am stiut urmatoarea la primavara am sa le iau un cuib cat mai mare
Nu este din cauza cuibului neaparat. Poate fi din mai multe motive. Astazi am vorbit la telefon si stii ce ai de facut de acum .Puii nu sunt hraniti bine si mai exista posibilitatea ca mama sa maltrateze puii pana ii omoara ca apoi sa depuna alte oute. Eu zic sa le restrictionezi parintilor intrarea la pui un timp. Sa vezi daca ii hraneste bine, cine ii hraneste si cine ii loveste. La mine Perluta ii smulge si Puf are grija de ei. Acum ii hranesc si eu la mana.
george89 wrote:Imi zice cineva si mie, dupa c-am cat timp depune femela primul ou de la imperechere, pt ca ai mei Iubiti se calca deja de 3 zile, si nimic?
Daca vrei sa ai oute si ele sa fie si fertile sa iasa puiuti, nimfele tale ar trebui sa se calce cel putin o saptamana sau doua. Apoi se vor calca si in timp ce ea va depune oute, pana va inceta depunerea. Acum stii? Nu-i stresa te rog. Asta e un lucru foarte important.
Nu ii stresez chiar deloc, ii las impace, numai cat le pun apa, mancare si le curat. Azi i-am vazut ca s-au calcat de 2 ori Azi iar au inspectat cuibu.
Cine imi spune si mie ce sex au nimfulinele mele ?
Flay nu vreau sa ma mai pronunt exact in sexul nimfelor dar cred ca ai 2 fetite si 2 baietei. Sper. Cea perlata si cea normal grey par fetite, iar cei lutino pied sunt baietei. Cred. Cei lutino sunt ca mamica lor si ea nu are dungi pe codita, deci e mai greu. Asteapta sa vezi care va canta din ei si apoi8 poti fi sigura. Eu asa am facut. Astia din tura asta sunt deja marisori si o sa mai pun cateva poze cu ei maine. Am noroc sa-i dau persoanelor care nu vor ceva anume. Poate fi si fatita si baietel nu conteaza.
Nu am mai scris de mult dar m-am mai imbogatit cu 2 pui (au 3 luni) primiti de ziua mea, pe langa Kiwi si Suzzy acu il mai am pe Tuyty ( care de fapt am aflat ca e fetita...ca a incalecat-o Kiwi si sa vezi ce alergam sa i despart si Printesa (bebe)ca sta numai printre flori . Tuyty chiar de a 2a zi mia mancat seminte din mana . Printesa iese prima din cusca si nu mai vrea sa intre neam ...
In prima poza sunt; Kiwi, Printesa, Tuyty; Suzzy
In a doua e puiul Tuyty care de fapt cred ca e fetita.
In a 3a e Printesa
In a 4a dovada cu Tuyty..
george89, cat ai dat pe colivia de la nimfe?
D-na Laura, vinde-ti vreun pui de nimfa si la ce pret?
Silviu nu am dat nimic pe colivie, am dat doar comanda unui prieten si mi-a facut-o. Maine o sa scriu si ce dimensiuni are.
-lungime- 84 cm
-latime- 44 cm
-inaltime- 61 cm
poze noi , sper sa nu va suparati pe mine daca am pus multe...
Bine ai revenit Vmir, sunt forte frumosi motatii tai. Nimfa poti sa pui cate poze vrei tu ca eu nu ma supar . Latifa a fost de acord mereu cu pozele si animatul forumului, dar nu in exces. :k:
In seara aceasta cand am venit de la scoala am vazut ca :nimfa: statea tare imbufnata si o tot aud ca stranuta plus ca e foarte deranjata la stomac :cry:
Ce sa ii fac?I-am pus doar niste doxivit in apa....ceva sugestii? :sol:
Oana, ai grija ca pasarea sa nu stea in curent. Ii poti da putin ceai de menta, dar nu concentrat.. sau sa ffierbi cateva boabe de orez si sa ii pui apa in care au fiert in adapatoare.
In curent nu a stat dar nu stiu de ce a racit probabil a luat-o de la mine ceai de menta am facut deja dar nu l-am pus deoarece era doxivitul mersi de raspuns :pup:
Oana,raceala n-a luat-o nicidecum de la tine.Si eu am fost racita de multe ori dar nici un papagal n-a luat microbii de la mine.Pune si ceai de menta impreuna cu doxivitul,are nevoie de tratament mai intens acum,cateva zile.Si tine-l la caldura.Cateva vitamine nu i-ar strica.Si in aceste cazuri e bun si nisipul sau carbunele special pentru pasari pentru ca are deranjat stomacul.
I-am facut ceai de menta si am amestecat in apa impreuna cu doxivitul vad ca acum e mai bine :heart: o sa ii dau si ceva vitamine
Forum 4animale → Pasari → Despre nimfe - Nymphicus hollandicus