6,976

Re: Despre Perusi - Melopsittacus undulatus

pai eu am o pereche de perusi si as vrea sa vad dak chiar sunt fata si baiat.de baiat sunt sigur dar de fata nu prea.cand era mai mica avea ceromul alb complet,acum are ceromul albastru foarte deschis cu 2 punctulete maronii pe langa nari .ei se pupa mai mereu.oare se pot pupa si daca ar fii 2 baieti??poze inca nu am cu ei,nu lea facut dar promit ca o sa le fac wink

6,977

daca are maroniu pe langa narii este o femela adulta in calduri, ai putea sa le pui cuib si in doua saptamani sa apara primele oua.  :bravo:

:perus: Kimmy Puta jr.
RIP: Piscotel,Micu&Bella...Kimmy parte din sufletul meu

6,978

are cuib dar deja ii am impreuna de aproape de 3 sapt dar nici un ou,cred ca inca ea este mica ,el are ceromul format.daca ati putea sa puneti pe forum cu ceromul perusilor femele pt ca nu prea ma pricep la cerom

6,979

Ai aici poze cu femele care nu sunt in calduri ( primele trei) si urmatoarele doua cu femele in calduri . Cel mai indicat ar fi sa pui poze cu ei ca vedem ce varsta au.
A doua poza este o femela la inceput sau la sfarsit de perioada.

6,980

al meu arat mai degraba cu a 3a imagine adica prima din randul 2 cea cu niste frunze in fundal acum incerc sa pun niste poze cu perusii mei;)

Adaugat: 30-09-2010 16:31

baiatul

Adaugat: 30-09-2010 16:55

baitul din prima imag ,iar fata din a2a imag.purtam manusi cand am tinuto pe fata pt ca musca ingrozitor

6,981

Felicitari, ai o pereche frumoasa, fetita am impresia ca e tanara, are cam 6 luni, era bine daca se puteau vedea mai bine si ochisorii...nu este in calduri si este 100% fetita.  :bravo:

6,982

ms de ajutor smile  :k: .aici am o poza cu incaperea de unde l-am luat pe baiat se vede si el in imag e acolo sus e mai mare

Adaugat: 30-09-2010 19:54

Ce parere mai aveti despre perusii mei???Dati-va  :perus:  cu parerea;)

6,983

Cel despre care zici tu ca este baiat , e intradevar baiat si e foarte frumos  :perus:  imi plac peruseii albastri , am si eu 3 albastri  :rusine: . Iar celalalt pare sa fie fata , din cates stiu eu , orice urma de alb de pe ceromul perusului indica o fata.  Sa`ti traiasca dar mai asteapta si alte parerei.  wink Se potrivesc de minune 2 albastrei , la mine s-au format perechi dupa culori: 2 galbeni , 2 albastri si doar unul albastru nu are pereche.

:heart: ¤ Anyta ¤  :heart:

6,984

ms de sugestie anyta;)

Adaugat: 02-10-2010 11:29

Un singur lucru nu stiu la aceasta pereche de perusi:sunt perusi albastrii azurii sau perusi albastrii cobalt???dupa mine sunt azurii.astept si alte pareri;)

6,985

si eu cred ca sunt azurii.  smile nu cred ca o sa iasa nici-un pui pentru ca Maya nu prea mai intra in cuib ... dar nu inteleg de ce nu au iesit pui cu toate ca ea a avut 4 serii de oua la 3 serii un mascul si la ultima altul. Incep sa cred ca la ea e problema.. dar conteaza sa fie sanatoasa ca doar nu am luat-o sa o epuizez si sa o chinuiesc cum sunt alti doritori de pui. Ma gandeam ca sa mai iau o pereche de perusi dar trebuie sa vorbesc cu parintii.. cred ca o sa iau o pereche deja formata.  :heart:

6,986

Am o pereche de perusi foarte iubareti Cand i-am cumparat de la Mall - magazinul specializat, erau ok ...asta in iunie 2010
Bun, mai pe la inceputul lui septembrie am luat cuib si este ok
Domnisoara a intrat in cuib, a stat cam multisor peste zi, zile la rand......din vina mea
Amenajasem in cuib ceva rumegus de munte cu bucatele mici de sfoara....sfoara a scos-o din cuib  smile
Au inceput sa care bucatele de mar in cuib, si cand ea sta pe acolo mai mult, cavalerul, galant, ii aduce mancare acolo ...desi am pus un bat de seminte in zona sa-i fie si ei usor

De ieri am observat ca la "nari" domnisoara mea este rosie si nu era asa
El este ok, arata cum l-am cumparat....poate mai plinut  :angel:

Se intampla ceva cu domnisoara mea ? In anumite perioade de imperechere, cand se apropie sorocul, se inroseste ? Sau este bolnavioara si trebuie dusa la mv ?

Am uitat sa mai intreb un lucru: de cand s-a facut frig afara, perusii nostri sunt in casa...pene nu mai spun  sad  E normal sa-si scoata atatea pene, penisoare, pene mai lungi?

Traim toti sub acelasi soare, dar n-avem acelasi orizont.

6,987

pai dupa cum stiu eu perusii care au ceromul rosu sunt baietei tinerii.asa stiu eu

6,988

smile  cum sa fie baietei tineri cei cu ceromul rosu???...cand sunt mici il au roz spre mov...femelele in calduri au narile maro, rosiatec.  smile

6,989

Poate ca se pregateste de depunere , din moment ce isi petrece mai mult timp in cuib , incearca sa ii hranesti cat se poate de bine in perioada asta , ofera`le fructe , ou fiert si trebuie sa aiba apa si mei la discretie.  smile  :sanatate:

6,990

Acuma io miam dat si io cu parerea asa da nu sunt inca profesionist dar am vazut la cineva avea un perus baiat care inainte sa aiba ceromul albastru l-a avut rosu-roz.doamne da sa fie fata cum ziceti voi si sa aiba multi pui;) :perusi:

6,991

Acum 10 minute m-am uitat in colivie si am gasit toate cele 4 oua sparte. Din calculele mele mi-am dat seama ca unul ar trebui sa fie fertil si restul infertile. Si asa a si fost numai ca papagalita a aruncat ouale din cuib si in unul dintre ele se afla un pui dar din pacate era mort... nu pot sa imi explic , daca nu le arunca in cateva zile ar fi trbuit sa sparga oul si sa iasa din el , embrionul era dezvoltat complet doar ca era mort... nu pot sa imi dau seama de ce era mort , dar in mod sigur a murit din cauza ca l-a aruncat din cuib si a suferit o durere imensa si nici ea nu s-a chinit destul sa il ajute sa iasa si sa il haneasca banuiesc, e prima data cand am vazu un pui de perus  :cry:  :cry:  :cry:  sunt extrem de suparata. Acum Maya si Coco se indragesc si se pupa mai mult ca oricand si stau amandoi in cuib , asa ca nu le-am luat cuibul. Poate la tura urmatoare vor avea si ei vre-u mosenitor. Cred ca si perusita sufera ingrozitor la fel ca mine dar acum mi-am dat seama ca era de vina masculul la celelalte serii de oua care au fost toate infertile.

6,992

Am fost ieri cu Domnisoara la mv....se pare ca este in perioada de imperechere  :sanatate:
Si dr  a spus multa atentie la alimente in perioada asta  :bleah:
Tare mult mi-as dori ceva  :perusi: ....citesc dinc e scrieti voi, ca este foarte posibil sa nu "nimerim" din prima...vai ! cat as suferi...
Astept sa vad ce fac mai departe i desigur trebuie multa documentare ca habar nu am cum se abordeaza problemele de la depunere pana la pui  :sol:

In aceasta perioada, in afara de clasicele seminte ce dati sa manance papagalii si daca puteti, explicati ce tehnologie aplicati.....adica cum ii dati sa manance altceva decat seminte Altceva decat seminte eu am pus intre gratarele coliviei Am incercat odata si am pus intr-un castronel mic, galbenus de ou cu seminte de floarea soarelui curatate si sfaramate toate Ce si cum mai dau ?

Am citit intr-o carte ca ei ar manca si trifoi rosu incoltit....cum il dau ?

Ce au voie exact sa manance perusii ? Ce fructe si ce legume ? Unde pun mancarea respectiva ?
:floare:

6,993

eu in afara de seminte le mai dau ou fiert, salata de mere , salcie, crengute de mei , este foarte bun si cate o lingurita de iaurt la 2 saptamani , bucatele mici de pui fiert , dar foarte rar. La mine sunt pofticiosi si vin singuri sa pape , nu tebuie sa ma chinuiesc... ieri s-au imperecheat si pana acum nu i-am vazut sa faca asta   :wow:  ..

6,994

YOYO A DEVENIT INGERAS IN DIMINEATA ACEASTA. ERA SANATOASA DE DIMINEATZA, VESELE, CIRIPEA INSUFLETITA LANGA KUKY AL EI... EU ERAM IN A-4-A KIRIE PE CARE AM CAPATAT-O IN ULTIMELE 3 LUNI, STATEAM CU BAIATELUL NOSTRU DE NUMAI 3 LUNI...PE PAPAGALI I-AM LASAT IN APARTAMENTUL MAMEI, CARE ERA IN RENOVARE...SOTUL S-A DUS DE DIMINEATZA ACOLO INTRUCAT TREBUIAU SA VINA CEI CARE MONTAU CALORIFERELE SI CENTRALA TERMICA...PUII ERAU OK, EL A PLECAT JUMA' DE ORA CA SA MAI CUMPERE NISTE SCULE, LE-A PUS IN VEDERE MUNCITORILOR SA NU FUMEZE CACI AVEM PAPAGALI...CAND S-A INTORS YOYTZA ERA PE FUNDUL COLIVIEI, ABIA MAI RESPIRA, IN CAMERA FUMUL ERA GROS, SA-L TAI CU CUTITUL...M-A SUNAT SI I-AM ZIS SA MI-O ADUCA IMEDIAT...A LUAT-O IN MANA SI I-A MURIT IN ACEEASI MANA 2-3 INTERSECTII MAI INCOLO,LA UN SEMAFOR...MI-A ADUS-O CU OCHISORII INKISI, INCA ERA CALDA...BLEAGA...CU PENELE ZBURLITE, GHERUTELE STRANSE ASA CUM SI LE STRANGEA EA CAND PLECA LA ZBOR...DEGEABA VROIAM SA LE FAC IN BALCON UN PARC DE JOACA NUMAI PENTRU EI...NU MAI AM CUI...PE KUKY L-AM SALVAT, SI-A REVENIT COMPLET, DAR E EXTREM DE TRIST... INTRE TIMP S-A AFLAT SI ADEVARUL...A MURIT DE LA FAPTUL CA AIA AU TAIAT TEVILE DE POLIPROPILENE CU NU-STIU-CE SI S-A DEGAJAT FF MULT FUM...N-AU TINUT CONT DE RECOMANDARILE SOTULUI SI AU MAI SI FUMAT....N-AVEA SECRETII LA NAS, CLOACA ERA CURATA, N-AVEA PARAZITI EXTERNI, NU ERA LOVITA, NU AVEA OUTZ RAMAS IN EA...ERA USOARA CA UN FULG...A MURIT SARACA DIN NEGLIJENTA NOASTRA...DACA M-AS FI NASCUT SI EU INTR-O FAMILIE NORMALA SI AS FI AVUT CASA MEA, YOYO AR FI TRAIT SI ACUMA...DAR NU, EU A TREBUIT SA STAU PRIN CHIRII DIN MILA LUMII....AVEA NUMAI 2 ANI SI UN PIC...
VREAU SA-L DONEZ URGENT PE KUKY, DE PREFERAT CUIVA DIN BUZAU CARE SA-I OFERE MULTA DRAGOSTE,LIBERTATE CATEVA ORE PE ZI, SA-I FACA ZILNIC CURAT SI SA AIBA MAI MULT GRIJA DE EL DECAT AM FOST EU IN STARE...E BLANG, DAR NU VORBESTE... ACUM E TERIBIL DE TRIST.....PE YOYO AM DUS-O INTR-UN PARC "CRING" SI AM LASAT-O ACOPERITA DE FRUNZE...VREMEA ASTA RECE DE AFARA A TRIUMFAT ASUPRA CALDURII SUFLETESTI A ACESTUI SUFLET NEVINOVAT...
CINE-L VREA PE KUKY SA MA CAUTE URGENT LA 0740 460 119
REMEMBER YOYO, CRED CA SINGURA FEMELA DE PE FORUM CARE VORBEA...DE ACUM NIMENI NU-MI VA MAI ZICE "piciul","chitibushul" ,"baiatu;""YOYO", CA DOAR ATATEA VORBEA MITITICA....  :cry:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=LejNEvNbRp4[/youtube]
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=5Xi6EiQ_qQ8&feature=related[/youtube]
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=z2Q9Kt9n3fk&feature=related[/youtube]

yoyo

6,995

:cry:  imi pare rau smire...pupam aripioarele de ingerasi  :angel: ...eu zic sa nu renunti la Kuky, mai ales acum cand a ramas singur, stiu ca iti este greu si cu copil si cu pasare , dar cred ca in timp ii vei duce doru.  :pup:

6,996

imi pare rau pt yoyo :cry:  sad chiar ca era o papagalita foarte frumoasa si desteapta.l-as adopta eu pe kuky dar nu stiu cum pt ca nu prea putem ajunge unul la altul eu sunt din salaj iar tu esti din buzau.dunt f multi kilometri intre noi 2.daca am putea rezolva cumva pt ca sunt sigur ca s-ar intelege de minune cu paco al meu si ola si ar zbura fericiti pt ca in fiecare zii ii las sa zboare;)

6,997

Imi pare extrem de rau Smire , intr-adevar e un ingeras ascum   :cry:   :pup:  , era foarte frumoasa si se vede ca era foarte bine ingrijita . Si eu zic la fel , nu il da pe Kuky pentru ca ii vei simti lipsa , el normal ca este trist , i-ar prinde tare bine foarte multa atentie sau in cel mai fericit caz ori o familie iubitoare care sa mai aiba perusei sau o perusita numai pentru el.
La mine Roky si Alice se indragesc toata ziua iar Maya si Coco se pupa la fel de mult si se ingrijesc unul pe celalalt. Il mai am pe Piciu dar din pacate nu mai vor parintii sa ii cumpar si lui pereche...  :cry:

6,998

Intr-adevar, cred ca a cazut totul ca un trasnet pe tine....imi pare rau de ingeras...dar acum zboara intr-un loc frumos unde vrem sa ajungem cu totii
Nici eu nu cred ca ar fi o idee buna sa dai celalalt papagal.....el te stie pe tine....daca schimba stapanii, ar fi si mai rau pentru el

Cred ca o consolare pentru Kuky ar fi o fetita langa el...si apoi o consolare pentru tine :iubareti:
:floare:

6,999

Off, :cry:  E asa de greu,cand te lovesc atatea nenorociri dintr-o data.Imi pare asa rau pentru Yoyo.E un sentiment cumplit cand pleca sufletele dragi de langa noi.Dar,poate ar fi mai bine sa-l pastrezi pe Kuky,el e atasat de voi si pe langa Yoyo va mai pierde si pe voi.Dar faci cum crezi tu ca e mai bine.....Numai ganduri bune,stiu ca e atat de greu. :cry:

Tratamentul umanitar al animalelor,bazat pe compasiune si respect,este un drept al omului.
3 chow-chow,1 ciobanesc caucazian,1 mare alexandru,3 perusi,4 nimfe,2 borke,1 iepuras pitic
:perus:  ~ Ramona ~ :perus:

7,000

Nu-mi vine sa cred cata impertinenta din partea celor care renoveaza. I-mi vine sa-i fac bucatele. Eu am dat o pereche de pui nimfa unei prietene care i-a lasat in balcon deschis pe o vreme din asta si a zis ca au murit de la fumul din cuptor unde  cocea vinete.Inseamana ca asa a fost. Sunt sensibili la fum. I-mi pare rau pt yoyo.  :wow:  :cry:

- Mary-
Sa-ti feresti capul de frig si de prostie. Pr. Arsenie Boca
             http://deyseby.sunphoto.ro