7,751

Re: Despre nimfe - Nymphicus hollandicus

NU sunt de acord cu dusul la veterinar (la orice veterinar) am si eu problema asta...acceptati.ma asa cum sunt big_smile
Stiu prea clar si prea bine ce invata medicii veterinari despre animale exotice si stiu N cazuri cu animale exotice moarte dupa vizita la veterinar incat numai suport sa aud asta cu atata usurinta.
Intereseaza.te pe net inainte de a lua legatura cu un veterinar...eu te pot ajuta cu al meu macar telefonic daca nu esti din Bucuresti dar este foarte important sa fie medic specializat pe animale exotice.

Un spitz corcit cu pechinez (Bella) , 2 nimfulini (Mango si Ares). Ingerasii: un roborovsky (Pufu)    [ Sabrina ]

7,752

bubbles ai dreptate cu dusul la veterinar dar nici degeaba nu poate sta. oricum mi se pare mai bine sa vorbeasca prin telefon cu un veterinar bun poate ii recomanda niste vitamine sau ceva wink  :pup:

Doi pitici!Cipi peruselul meu :perus: care are 1 an si 10 luni si Kyky nimfuta mea :nimfa: care are 10 luni smile smile smile

7,753

Da nu poate sta degeaba asa este...dar nici sa ii faca veterinaru doza letala nu e bine...ca doar asta stiu ei sa faca. Un semestru adica jumatate de an din 5 ani pentru animale exotice unde intra pasari, rozatoare, reptile, mi se pare bataie de joc...cum sa ii lasi sa iti trateze animalul? Pai mai bine te apuci si inveti tu singur animale exotice...

Un spitz corcit cu pechinez (Bella) , 2 nimfulini (Mango si Ares). Ingerasii: un roborovsky (Pufu)    [ Sabrina ]

7,754

da ai dreptate dar cu cine sa vorbesti?rareori mai gasesti un veterinar bun

Doi pitici!Cipi peruselul meu :perus: care are 1 an si 10 luni si Kyky nimfuta mea :nimfa: care are 10 luni smile smile smile

7,755 (edited by suana 26-09-2010 00:08)

Draga oana,pentru niste simple vitamine nu cred ca e cazul sa se mearga la veterinar.Daca aici nu s-a scris destul despre boli,remedii si prim ajutor in caz de urgente ,nu stiu ce sa mai zic......As vrea sa vad in urmatorul post a lui alex ca facut ceva pentru nimfa.Ca i-a dat ceai,orez sau vitamine.De multe ori veterinarul pentru ca nu stie ce sa faca ,se repede la injectii si face mai rau pasarii.Dar daca se sta fara a se trata pasarea ,atunci cand se dau sfaturi utile,degeaba ajungi la vet ca mergi degeaba.Deja trebuia sa i se fi administrat ceva pentru a sustine organismul slabit.Dar unii vorbesc si altii nu ne iau in seama.Sa ai animale nu e joaca ci o responsabilitate cat se poate de serioasa,oricat ar fi animalutzul de mic.Sa speram ca va fi bine,daca totusi i-a revenit pofta de mancare.Pana la vet e forumul asta plin cu informatii si suntem si noi cei care am trecut prin diferite situatii cu animalele noastre si suntem in masura sa oferim sfaturi si remedii ,asa ca are oricine de aici posibilitatea sa stea de vorba cu noi ceilalti.

Tratamentul umanitar al animalelor,bazat pe compasiune si respect,este un drept al omului.
3 chow-chow,1 ciobanesc caucazian,1 mare alexandru,3 perusi,4 nimfe,2 borke,1 iepuras pitic
:perus:  ~ Ramona ~ :perus:

7,756

Bine v-am gasit pe toti. Punem si noi cateva poze in mesajul urmator dupa ce am sa va laud un pic frumusetile. Sabrina i-mi era dor de motatii tai, Suana la fel . Ma bucur sa vad baietii si nurorile mele   :k:  . Laura micutii tai sunt super scumpei. Misu sa-ti traiasca trupa si sa creasca mari. Alex daca ai rabdare o sa ai nimfe sanatoase. Nu te acuza nimeni, sa nu crezi ca are cineva ceva cu tine. Cel mai daunator este stresul. Daca ii stresezi zilnic cu prinsul sau imblanzirea ii poti termina cu zile. Lasa-i liberi prin casa mult timp si da-le vitamine in apa zilnic si seminte de buna calitate de la vitakraft, padovan sau verselelarga. Cele din urma sunt cele mai bune. Ai mei le mananca pe nerasuflate. Poti sa le pui si out fiert tare si dat pe razatoare . Nu-i mai stresa. O sa-si revina. Nimfa a stiut ce ti-a spus cand a zis ca a avut si el una si i-a murit.

Adaugat: 26-09-2010 09:29

In prima poza este Mago, ultima poza pe care am facut-o cu el, apoi puiutii , urmeaza Puf si Perluta si o sa pun si un filmulet de astazi cu Puf in ritualul de " atragere la cuib"   smile

- Mary-
Sa-ti feresti capul de frig si de prostie. Pr. Arsenie Boca
             http://deyseby.sunphoto.ro

7,757

ce scumpi suunt :hug:
sa iti traiasca si sa fie sanatosi :heart:

7,758 (edited by deyseby 26-09-2010 09:49)

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=uS8XQpmfnBo[/youtube]
Filmuletul promis

- Mary-

7,759

Mary ai niste motati pe cinste ! Sa fie sanatosi si sa se faca mari mai repede ! :angel:  :pup:
Cand a auzit Sonny filmuletul a inceput sa tipe ! Ziceai ca cineva l-a picat cu ceara ! smile

:fluture: _ LAURA _ :fluture: Ally :nimfa: + Sonny :grey: + 4 puiuti + Maya :perus: + Tisa :pisica:
Printul & Kid :angel: :angel:

7,760

buna tuturor. Vanzatoarea de la magain mi-a zis ca daca ii vad ca nu se inteleg sa o duc inapoi pe cea luata ultima.Imi trece prin cap sa ma duc sa o schimb decat sa am probleme cu ea. Sta tot pe fundul custii si nu e prietenoasa,iar celalat e bland si sociabil. Plus de asta am observat ca a mai si ciocanit-o pe cea galbena. Imi recomandati sa o schimb daca am ocazia ? multumesc

:d

7,761

Aceeasi problema am avut eu cu ai mei la inceput ( l.am luat pe ultimul ca fiind fata si se dovedeste a fi baiat) iar acum se inteleg si numai stau unu fara altul chiar daca se mai ciocanesc uneori.
Daca i.ai luat pentru ca iubesti animalele parerea mea este sa faci tot posibilul sa faci bine nimfa, nu sa o duci inapoi la magazin pentru ca va murii smile
Mai mult nu stiu ce sa mai zic...pentru ca vad ca nu.ti dai silinta sa faci nimic pentru ea. Ma doare sufletul pe mine numai cand ma gandesc la ce ai spus mai sus.

alex.r wrote:

buna tuturor. Vanzatoarea de la magain mi-a zis ca daca ii vad ca nu se inteleg sa o duc inapoi pe cea luata ultima.Imi trece prin cap sa ma duc sa o schimb decat sa am probleme cu ea. Sta tot pe fundul custii si nu e prietenoasa,iar celalat e bland si sociabil. Plus de asta am observat ca a mai si ciocanit-o pe cea galbena. Imi recomandati sa o schimb daca am ocazia ? multumesc

Ti.am dat un mesaj privat CITESTE.L te rog smile

7,762

iti dai seama ca nu mi-am luat papagali ca sa nu am grija de ei da crezi ca-mi place ca iau un papagal din magazin si dupa cateva zile da semne de bolnaviciune? daca era sa se inbolneaveaca in timp atunci ma simteam vinovat dar asa cine stie in ce mediu a fost tinut pana a ajuns in petshop adus din Australia.

cand il scot pe cel grey afara din cusca, cel perlat nu se mai duce pe fundul custii, poate nu-l agreeaza

7,763

Tia.m explicat ca si unul din papagalii mei era praf cand l.am luat si acum estecel mai viovi si mai cataret si mai destept papagal big_smile
Citeste mesajul te rog frumos...nu este timp smile

7,764

l-am citit deja si deja am facut si ce mi-ai recomandat. astept raspunsul smile

7,765

Buna dimineata de la voinicii mei  :heart:  :heart:  :heart:

7,766 (edited by suana 26-09-2010 13:04)

alex,nu renunta asa usor.Ajuta putin papagalul sa-si revina.Noi cei de aici,cei mai multi(si o sa ne cunosti incet tot mai bine)nu suntem de acord cu schimbul de animale ,in cazul in care nu ne convine ceva la ele.Tu ti-ai ales pasarile,asa ca ai o responsabilitate fata de ele.Din poza vad ca sta sus deja asa,chiar daca putin timp.Fierbe ceai de menta si pune-l in apa de baut.Fierbe putin orez si amesteca orezul in mancare iar zeama poti s-o pui tot in apa de baut.O data apa cu ceai ,o data apa cu zeama de la orez.Cumpara-i vitamine si doxivit de la farmacia veterinara.Au nevoie de grija ta ,nu de stres si nu sa simta ca nu sunt doriti si ca oricand pot fi schimbati.Energia ta negativa si tot ce gandesti se rasfrange asupra lor.Iar faptul ca urca cand cel grey e afara,e pentru ca se simte bolnav iar celalat fiind sanatos il domina.Ar fi bine o perioada sa ii tii separat,dar unul langa altul pana isi revine.
Si o intrebare:cum sa fie adusi din Australia????Pasarile astea sunt aduse in cel mai bun caz din Ungaria sau cumparate en-gros.Putini cumpara de la crescatori adevarati.Asa ca re-vanzatorii ii vand exact ca pe o marfa si nu ca pe animale sau fiinte care au nevoi.

Tratamentul umanitar al animalelor,bazat pe compasiune si respect,este un drept al omului.
3 chow-chow,1 ciobanesc caucazian,1 mare alexandru,3 perusi,4 nimfe,2 borke,1 iepuras pitic

7,767

alex.r wrote:

iti dai seama ca nu mi-am luat papagali ca sa nu am grija de ei da crezi ca-mi place ca iau un papagal din magazin si dupa cateva zile da semne de bolnaviciune? daca era sa se inbolneaveaca in timp atunci ma simteam vinovat dar asa cine stie in ce mediu a fost tinut pana a ajuns in petshop adus din Australia.

Alex, aceasta specie este originara din Australia, nicidecum nu sunt adusi in pet shop de acolo. Sunt de la crescatorii din tara la noi sau cel mult sunt adusi din Ungaria. Daca este pui mic, mai da-i out si vitamine sa se inzdraveneasca.

- Mary-

7,768 (edited by suana 26-09-2010 13:19)

Mary,pupam motzurile mici.  :pup: Ce frumos canta Puf,exact ca si Bombonel sau Motzatul.  :bravo:  S-au auzit si au raspuns imediat din bucatarie cand le-am pus filmuletzul.http://img842.imageshack.us/img842/4493/indexbs.jpg

Uploaded with ImageShack.us

7,769 (edited by deyseby 26-09-2010 13:20)

Ma asteptam la reactia asta. Speram sa fii si tu bunicuta cat de curand.   :iubareti:  :ou:

- Mary-

7,770

salutare la toata lumea....du mult timp nu am mai scris nimic.. cred ca de aia ca Pepito e mult prea cuminte si nu face prostii tongue de o saptamana i-am schimbat colivia si i-am luat o colivie care se deschide sus ... si acuma acolo sta toata ziua tongue e un papagal foarte cuminte ..., si mancacios ... singurul lucru care ma cam supara ca nu reusesc  sa-l obisnuesc cu fructe si cu legume .... nu mananca asa ceva ... dar in rest e totul ok cu el tongue

7,771

am o veste proasta a murit cel mai mic pui  sad  cred ca ia calcat puii mai mari....nu imi vine sa cred...ma scuzati de calitate dar am facut fara blitz

http://nimfa185.sunphoto.ro My Nymphs Pacolina :nimfa: Paco  :grey: Silver :grey: Dodo :caine:
==>Misu<==

7,772 (edited by bubbles 26-09-2010 14:00)

Oho cata vila are piticu   :heart:
Eh eu nu reusesc sa ii fac pe ai mei sa faca baie big_smile trebuie fugariti cu fas fas prin casa  smile

Adaugat: 26-09-2010 14:57

nimfa185 wrote:

am o veste proasta a murit cel mai mic pui  sad  cred ca ia calcat puii mai mari....nu imi vine sa cred...ma scuzati de calitate dar am facut fara blitz

sad imi pare rau nu stiu ce sa zic....nu ma pricep la cum trebuie ingrijit puii....dar fi mai atent...

7,773 (edited by Misu85 26-09-2010 14:02)

cred ca cel mic nu a fost hranit cum trebuie ce ziceti daca le dau branza nesarata mamaliga e bun pt ei sa le dau orice ai fii sa fie puisori hraniti bine

http://nimfa185.sunphoto.ro My Nymphs Pacolina :nimfa: Paco  :grey: Silver :grey: Dodo :caine:
==>Misu<==

7,774

frumoasa colivie. Sa-i tineti pumnii la papagalu meu sa nu pateasca ceva daca e bolnav sad

7,775

Goti:e o colivie fooarte frumoasa si spatioasa sa o stapaneasca sanatoasa nimfuta ta
Nimfa185: sad imi pare rau de piticul tau :cry:
Alex.r: noi ii tinem pumnii micutului tau dar sanatatea lui nu tine de noi ci de grija ta fata de el wink cum se mai simte?i-ai luat vitamine sau doxivit?