Re: Despre Perusi - Melopsittacus undulatus
naspa
Forumul tuturor animalelor de companie. Comunitatea posesorilor de animale de companie.
You are not logged in. Please login or register.
Forum 4animale → Pasari → Despre Perusi - Melopsittacus undulatus
naspa
Ryky, te poti uita mai de aproape. Se vor vedea mai greu pt ca sunt caramizii. Tratamentul se face cu Ectocid.
Il mai las asa citeva zile,ca vad ca nu se scarpina excesiv si incepe ca nu mai fie asa fricos.Ieri a scos si citeva sunete :bravo: . Poate doar se spala si mi s-a parut mie.
Asta e cu Rahova,acum nu mai am ce face,acum sper sa fie baiat si sanatos.
Aveti idee cam ce virsta ar avea? Sa mai fac niste poze?
Buna iar
S-a facut frig afara deci perechea mea de nazdravani va ramane in casa pana la primavara Si astfel sper sa se lege mai mult de noi :angel:
Nu stiu unde cresteti voi papagalii, dar la mine sunt in apartament in sufragerie, unde stam cel mai mult timp E dificil sa le dau drumul acum prin casa ...nu stiu daca stiu drumul inapoi la colivie sa manance sau nu stiu ce mai vor sa faca Voi unde ii tineti ca citesc de multe colivii...?
Nu stiu daca respectivii mei au facut ceva sau nu La noi progarmul este mai incarcat, ca de dimineata pana la pranz stau singuri ... asa ca nu cred ca ii pot surprinde asupra vreunei ghidusii
Dar inca nu am primit un raspuns la o intrebare importanta (printre altele puse anterior): daca e sa faca ceva, stiu ca in cuib nu fac curat, dar in colivia mare....
Curatenia decurge la modul ca luam colivia (cuibul este atasat intr-un lateral al acesteia) si o ducem in cada Scoatem cutia mare de dedesubt si o curatam apoi se reface colivia la forma ei de magazin Se face curat (schimbam apa, semintele, curatam totul in jur inclusiv gratiile si betele pe care stau) apoi ii ducem la locul lor in sufragerie E bine ?
Trebuie oare sa verific cuibul din cand in cand sa vad daca a aparut ceva ?
Sau pur si simplu sa nu ma agit sa vad daca fac oua si sa las treburile sa curga in voia lor
Tare mi-as dori puiuti, ceva... :perusi:
:floare:
misha67:scz ca te contrazic dar eu mi-am luat papagalul de la un crescator care avea extrem de multi papagali,statea la casa,si avea la fieacare pas papagali si toate coliviile cuiburile sunt facute ,manual'.
Si ca sa nu fiu off-topic rolord23,dupa cate stiu eu nu are nimic daca face ti curat in restul coliviei,si in cea ce priveste verificatul cuibului am citit pe site ca nu este indicat sa se verifice mai mult de 1 data pe zi.Tot pe site am citit ca dimineata aveti sanse sa nu fie vre un papagal in cuib ca atunci se duc sa manace.sper ca v am fost de ajutor.
Dar nu umblu in cuib decat o data pe zi cel mult...cand fac curat - zilnic, nu ma uit mereu :hihi:
Inteleg ca trebuie sa astept daca o fi ceva... :ou:
Merci mult Bratzarinuta :pup:
eu prima oara ma uitam doar odata pe zi si nu a iesit decat un pui care a murit....
a doua oara ma uitam de 3/4 ori pe zi in cuib si cand aveau puii si cand nu-i aveau si i-a crescut mari si sanatosi pe toti 5. si a 3a oara cand i-am furat ouale la fel....deci depinde si de comportamentul papagalului :bang:
In cazul in care are paduchi un perus se scarpina mai des intr-o anumita parte a corpului?
Sau nu este o regula,se poate scarpina peste tot?
salutare, nu am mai dat pe aici de mult timp ... ce va mai fac perusii ? ai mei sunt bine, sanatosi. am facut cateva schimbari si anume am format 3 perechi noi, singurele de altfel care le mai am!
ce scumpi sunt :heart: ai mei sunt bine ii tin separati o vreme ca sunt rai si se iau la bataie :pup:
mihay sunt foarte frumosi dar nu aveai cumva si o nimfuta ea ce face?
Va rog mult mult mult de tot ajutati-ma si pe mine!!!
Cred ca am luat o frumusete de baiat adult in toata regula.
Ce sex si ce virsta credeti ca are ? Va rog, nu ma pricep!
Am facut niste poze mai de calitate la lumina zilei...
Multumesc anticipat!
tin sa te anunt ca este fata nu baiat
Nu este fetita, titi.coco, este baiat 110%.
Confirm ca este baiat! Si Theo avea ceromul la fel cand l-am cumparat... si speram ca e fetita... s-a dovedit a fi baiat!
Ai un baiat la prima naparlire! :hihi:
Cam la ce virsta are loc prima naparlire?
De asta se scarpina asa des? Eu am crezut ca are raie sau paduchi...
La ce virsta se considera un perus adult?
Banuiesc ca un perus devine adult pe la 5-6 luni , dar nu stiu foarte bine.
Eu am citit ca puii de perusi devin adulti la 6-7 luni, dar puii mei pe care mi ia facut Dia si Chipy li s-a colorat ceromul in albastru inchis si au avut prima naparlire la 2 luni jumate :wow: Deci chiar nu mai stiu ce sa cred.
Miercuri trebuie sa iasa primul puiut dar m-am uitat la oua acum cateva zile cu lanterna si mi se pare ca doar un ou este bun. Nu stiu ce sa cred pentru ca la 3 dintre oua se observa un lichid si un spatiu fara lichid dar nu prea am vazut venisoare de sange. Daca in ou se vede doar lichidul inseamna ca are in el doar albus? Dar in fiecare ou lichidul ala este diferit , nu in toate este aceiasi portiune. Intr-un singur ou nu se observa nici-un fel de lichid. Voi cum va dati seama daca ouale sunt fertile sau nu>? Putin ajutor , va rog. :rusine:
Eu tocmai am fost anuntata ca tatal puiutilor, Coco, a... murit. In consecinta, nu mai pot da puiutii, nu acum... sunt singurele inimioare pe care le-a lasat in urma.
Offf imi pare rau Gabriela
salcamul este otravitor :iubareti: pt. perusi ??
Imi pare rau Gabriela , sper sa treci peste asta si sa te bucuri de puiuti ! :k:
Nu stiu daca salcamul este otravitor si nici nu le-am dat pana acum. In schimb le-am dat salcie , care le-a placut enorm.
Maya e epuizata dupa clocit , nici nu mai poate sa mearga cum trebuie si nici nu vrea sa mai iasa din cuib ,azi trebuie sa iasa primul puiut dar ma voi uita in cuib diseara doar daca e ea afara.
Buna sunt nou pe aici si as vrea sa aflu cat mai multe despre perusii mei :OLa,Paco(nume puse de sora mea: )
Buna! Bine ai venit! ce ai vrea sa afli mai exact despre perusi? mai multe informatii sunt date chiar pe site , respectiv pagina principala . Poate pui si cateva poze cu peruseii , frumoase nume apropo. :wis:
Vlad bine ai venit :hug: pe pagina principala gasesti cam toate informatiile despre ei sa pui si niste poze cu :perusi: ca tare mai suntem curiosi
Forum 4animale → Pasari → Despre Perusi - Melopsittacus undulatus