6,926

Re: Despre Perusi - Melopsittacus undulatus

Merci de raspunsuri  :k:
Sa inteleg ca in colivie nu se face curat in aceste zile....dar daca este alarma falsa, eu am inteles aiurea mesajele lor si nu fac nic  :wis:  ? Si acum nu prea am cum sa ma feresc de ei sa trag cu ochiul, ceva, ca sunt tot timpul in cuib In privinta zburatului prin camera....mai astept sa ramana in casa si apoi Am scris ca peste zi ii duc in balcon iar cand s-a racit afara ii mut in casa Vremea se va raci si atunci nu voi mai avea parte de astfel de mutari iar ei se vor invata mai mult cu noi, cred Abia dupa un timp, poate imi voi face curaj sa-i las liberi  cool
Ieri am profitat ca dumneaiei era iesita din cuib si am facut curat, dar nu am umblat la cuib Ea nu a mai intrat in cuib si spre seara s-a asezat pe batul din fata cuibului - scuze repetare cuvant "cuib"
Nici azi nu a intrat dar tot pe batul ala a stat Aseara am micsorat lumina din camera si am tras cu ohiul .... si-a asezat sforicelele cum trebuie Dumnealor tot se alinta si se pupacesc de zor  :iubareti: Am incercat sa ii fac sa se aseze pe un deget al meu....ea a pus numai un piciorul, asa in trecere....el - pas, doar m-a ciupit nitel
Nu stiu ce sa zic...daca fac ceva, cumva...eu mai urmaresc si sper sa vad ce si cum trebuie

:floare:

Traim toti sub acelasi soare, dar n-avem acelasi orizont.

6,927

de vreo 3 saptamani le-am pus perusilor mei cuib.de cateva zile perusa sta jumatate de zi in cuib.Pana acum nu a aparut nici un out.Rseara le-am pus in cuib fulgi si pene deale lor stranse in perioadele de naparlire!Azi nu a mai intrat si nici nu sa mai apropiat de cuib.credeti ca are vreo legatura cu faptul ca am pus acolo penele(nustiu poate crede ca e un alt perus ceva??)

O pereche de perusi si o catea carpatina+1 puiut al acesteia

6,928

Este normal daca l-am cumparat de aseara de la ora 19 sa nu manince nimic pina acum?
Sta doar infoiat,nici apa nu a baut.
Caca a facut pina de dimineata normal dar acum face mai mult apa asa, probabil ca nu mai are ce sa faca daca nu a mincat nimic... I-am pus mincare si pe jos ca asa avea la crescator si tot nu coboara de pe bat sa manince.
Cit timp poate rezista perusul fara sa manince?
Sa il iau in mina si sa-i bag cu forta mei pe cioc? Sper sa nu il stresez si mai rau!
L-am dus in alta camera unde e singur acum ca am zis ca ii e frica sa coboare daca este in aceeasi camera cu mine.  Va rog mult sa-mi spuneti ce sa-i fac.

6,929

Da, este foarte normal ca perusul sa nu manace nimic sau sa bea pentru ca nu s-a acomodat inca cu noua lui locuinta. Nu incerca sa il fortezi sa manance pentru ca il vei stresa si mai tare si va deveni sperios , trebui sa il lasi in pace pentru cateva zile , eventual vorbeste`i bland sau canta`i si nu incerca sa il atingi sau sa il iei pe deget in primele zile. Daca a facut caca inseamna ca a mancat  :k: . Trebuie sa manance o data si o data , incerarca sa il mai urmaresti dar sa nu te apropi foarte mult de colivie , poate ca a mancat atunci cand nu ai stat langa el , verifica hranitoarele ca sa vezi daca au ramas cojite de mei. Apa nu ai cum sa iti dai seama daca a baut dar sunt sigura ca a baut . Sa ne spui daca a mancat pana la urma puiutul ceva. Poti sa ii faci un ou fiert.
Perusica mea a facut 5 oute iar pe primul l-a spart si acum a mai ramas cu 4 si le cloceste de zor. Are 2 masculi care o hranesc dar nu am idee care va fi tatal pentru ca nu i`am vazut cand s`au imperechiat. Ea e la a 4-a serie de oua iar din primele 3 nu a iesit nici un pui pentru ca masculul era prea batran adica Roky , iar pe la inceputul verii a venit verisoara mea la mine cu papagalul ei galben la fel ca domnisoara care cloceste si de aceiasi varsta si banuiesc ca el va fi tatal. Sper sa avem noroc si sa iasa puiuti   :ou: . Primul ou avea pete de sange si banuiesc ca era infertil pentru ca de aceea l-a spart. Eu nu prea ma uit in cuib doar daca o vad pe ea afara , atunci cand le pun mancare mai iese sa manance sau aude zgomote de la hranitoare sau tavita pe care le-o schimb mai mereu.
  smile  ce va mai fac peruseii ? mai aveti perechi care au oute sau pui ?  :heart:

:heart: ¤ Anyta ¤  :heart:

6,930

anny mie imi fac cat de cat bine perusii,ma gandesc ce sa fac,oute nu am dar vreau sa am,incerc sa vad cum fac :pup:

3 caini,2papagali,1 cal,1gaina de casa,5pisici,1porc!!!

6,931

Pai trebuie doar sa mai ai rabdare  smile , perusica mea a avut o pauza de un an de cand nu a mai facut oute si asta pentru ca nu i-am mai pus cuibul. Dar e ceva ciudat , i-am pus cuibul si peste o saptamana a inceput sa faca oute  :pup: . Eu le dadeam drumul prin casa cam des si cred ca prin casa s-au imperecheat si intrau cand vroiau ei.

6,932

am inteles ca ale mele sunt amandoua fete,ziceam sa dau unul(cu greu:(()si sa iau altul...

6,933

aaa , scuze nu stiam , de ce nu le faci fericite si le cumperi 2 sotiori? ar fi pacat sa dai unda dintre ele , sau decat sa o dai la pet shop mai bine o dai unei familii iubitoare  :floare:  si celeilalte cumpara-i un perusel . Eu am 5: 3 baieti si 2 fete si se iubesc , nu se bat , iar daca ii separ in alte colivii fac o galagie , am mai multe colivii dar acum ii tin intr`una mare pe toti , ma bucur ca nu intra in cuib ca sa o deranjeze pe Maya care cloceste si intoarce ouale toata ziua  :sanatate: .  Rocky , cel mai batran mascul dintre toti se pupa cu fiecare si mai ales cu baieteii  smile .

6,934

annymary40 wrote:

aaa , scuze nu stiam , de ce nu le faci fericite si le cumperi 2 sotiori? ar fi pacat sa dai unda dintre ele , sau decat sa o dai la pet shop mai bine o dai unei familii iubitoare  :floare:  si celeilalte cumpara-i un perusel . Eu am 5: 3 baieti si 2 fete si se iubesc , nu se bat , iar daca ii separ in alte colivii fac o galagie , am mai multe colivii dar acum ii tin intr`una mare pe toti , ma bucur ca nu intra in cuib ca sa o deranjeze pe Maya care cloceste si intoarce ouale toata ziua  :sanatate: .  Rocky , cel mai batran mascul dintre toti se pupa cu fiecare si mai ales cu baieteii  smile .

Cum sa o conving pe mama? :wow: fac eu curat,dar cika e mei pe jos si nu ii place,nu vrea sa le dea drumu prin casa ca fac mizerie,stau la garsoniere,cum sa o conving,va rog mult un sfat :pls:  :hug:  :pup:

6,935

In sfirsit a mincat aseara de 2 ori... Dupa ce l-am lasat singur a indraznit sa coboare si a mincat f. putin pe la ora 17,dupa care a mai mincat pe la 21.
Dar mi se pare ca a mincat destul de putin,cam cit maninca un perus pe zi?
Oricum si-a revenit cu caca,nu mai face apa.Sper din tot sufletul sa fie baiat ca deja ne-am atasat de el!

6,936

Pt Silviu : cred ca masculul e vinovat in toata treaba si ea e foarte epuizata , ar trebui sa ii separi. Dar e de ajuns sa se imperecheze o data . Si ai mei se imperecheau des dar daca nu au mai vazut cuibul nu au mai facut nimic si peste un an le-am pus iar cuibusorul si iar au inceput. Azi ar trebui sa faca cel de-al 5-lea ou dar ma voi uita doar daca ea e prin colivie , sper sa nu faca foarte multe oute pentru ca o sa-i fie tare greu dar cu 2 care o hranesc o sa se descurce.  smile
Pt Chentloveanimals :Nu stiu cum ai putea sa o convingi , eu nu i-am convins pe ai mei dar m-am gandit sa cumpar eu cate un persuel , 2 pe motiv ca i-am gasit  :rusine:  si atunci nu au avut ce sa imi faca ai mei.
Pt Ryky : ma bucur foarte mult ca a mancat puiutul vostru , acum s-a mai acomodat cu casuta lui  :k: . Pai peruseii mei care sunt maturi mananca pe zi 2 linguri sau 2 linguri jumate de mei si sunt foarte civilizati : daca unul mananca , celalalt care asteapta la rand nu se duce sa il bata , se duce sa manance si el doar dupa ce termina primul .

6,937

Si eu ma bucur enorm!
Ai tai maninca 2 linguri sau  2 lingurite? Mi se pare cam mult 2 linguri...

6,938

Pai vreo 2 linguri jumate mananca cel mai batran , toata ziua sta la hranitoare si mananca dar bineinteles ca mesteca si greu , iar ceilalti mananca mai putin vreo 2 lingurite , nu stiu exact dar mananca toti si nu am momentan probleme cu ei. Inainte le mai luam batoane dar am evitat sa le mai iau pentru ca am inteles ca nu sunt bune si le-am luat crenugute de mei si le adora.  wink

6,939

Dar citi perusi ai in total? Toti maninca din acelasi loc?

6,940

ryky,scuze ca n-am apucat sa-ti raspund la MP.Si eu am avut un perusel exact ca al tau ,care vorbea foarte frumos,a fost baietzel.Asta vad eu din poze,ca e un baietzel frumos.Nu-ti fa griji,va manca incet,dar sa se mai obisnuiasca cu mediul si cu tine.  :k: Umple-i hranitoare cu mancare pe trei-sfert,el va manca oricum atata cat ii cade bine.

Tratamentul umanitar al animalelor,bazat pe compasiune si respect,este un drept al omului.
3 chow-chow,1 ciobanesc caucazian,1 mare alexandru,3 perusi,4 nimfe,2 borke,1 iepuras pitic
:perus:  ~ Ramona ~ :perus:

6,941 (edited by annymary40 19-09-2010 10:59)

Eu am 5 perusi intr` o colivie mare cu doar 2 hranitori mari dar vroiam sa am cu 4 hranitori.  Mai am colivii dar o sa ii separ doar in cazul in care vor iesi puiuti ,  am vrut sa ii separ de cand a facut perusita primul ou dar mi-a fost frica sa nu ii sperii pe ei cand ii prind si sa sparga si Maya oul. Asa ca i-am lasat pe toti si se inteleg foarte bine. Mancare au tot timpul pentru ca le-o schimb foarte des si 3 adapatori dar un a s-a spart  sad . Dupa ce se termina perioada clocitului eivdent ca ii voi separa asa cum cred eu ca se inteleg mai bine pt ca mai am o colivie la fel de mare si 2 mai mici .  smile

Pot sa verific ouale daca primul are cam 9 zile ? Am o lanterna de la un pix si atunci cand perusita iese din cuib as vrea sa ma uit cu lanterna la oute , daca se vad niste venisoare inseamna ca sunt ouale fertile ? Nu o sa ating ouale doar o sa ma uit. Nu prea ma bazez ca vor iesi puiuti pentru ca nu au iesit niciodata la primele 3 serii de oua  sad . Lanterna nu are o lumina puternica , astfel incat sa patrunda prin ou si sa omoare embrionul. O sa va spun daca se vad acele venisoare sau nu, dar asta doar daca iese Maya din cuib , ca nu vreau sa o deranjez.

6,942

Multumesc,si eu sper sa fie baiat. Pai o sa ii pun 3 sferturi hranitoarea dar problema e ca nu a descoperit-o inca. La crescator aveau o cutie si mincau din ea ,era pusa jos. Inca nu stie sa manince din hranitoare si i-am pus un capac de la un borcanel din plasti jos si maninca din el , dar cam face mizerie.
Oricum e bine ca maninca. Va descoperi el pina la urma si hranitoarea...

6,943

Ai dreptate , important e ca mananca si ai mei au mancat out fiert cu pesmet alb si bucatele de mar. Le-am pus tot asa intr-un capacel , pe fundul coliviei si au mancat tot , mai ales Maya. Ma gandesc sa ii separ pentru ca au inceput ceilalti sa intre in cuib si sa o deranjeze. O sa o las doar pe ea cu , Coco in colivie ; pe Alice si pe Piciu ii pun in alta colivie , dar o sa imi fie foarte greu sa il prind pe Piciu pentru ca ciupeste foarte tare si pe Rokcy in alta colivie dar singur pentru ca mi se pare ca are un inceput de raie si ma apuc sa il tratez si o sa il tin singur sa nu cumva sa ia si ceilalti sad.

6,944

ryky am o intrebare,de unde ti-ai luat perusul,crescator sau petshop? big_smile

6,945

Din Rahova,de la un crescator. Avea f. multe pasari inclusiv 3 Jako...

6,946

Din Rahova mi i`am luat si eu  big_smile

6,947

si cum se comporta?:)

6,948

E posibil sa aiba paduchi? Se tot scarpina cu ciocul pe corp...
Nu prea vreau sa il iau in mina sa vad ca il stresez mai rau.
Exista un tratament preventiv,chiar daca nu are?
Se poate verifica cumva fara sa pun mina pe el?

6,949

daca se scarpina des e posibil sa aiba de la caldura,dar si ai mei se scarpina cat de cat des dar nu au,exista un praf,spray,dui la vet si iti zice el

6,950

Ryky, imi pare rau ca te dezamagesc, dar in Rahova nu e nici un crescator de perusi, sunt doar vanzatori. Iar acestia aduc pasari de la targuri din Ungaria sau Serbia. Asa ca, e posibil sa aiba paduchi, dat fiind ca-s multi la un loc si nu-s tinuti tocmai in curatenia cea mai stricta.

Vicky - Mamica fericita