6,901

Re: Despre Perusi - Melopsittacus undulatus

Nu e nici o problema asa fac ei ouale la interval de 2 zile  wink  Si la mine a fost diferenta mare intre primul si ultimul pui dar nu e nicio problema ca dupaia fratii mai mari ii ajuta pe cei mici si e bine smile Felicitari pentru puisor si ii asteptam si pe urmatorii  :k:

Animalele mele : Alex - papagal Nimfa, Teddy - catel Bichon Havanese, Dolly - pisica,  Suzy - hamster Campbell, 16 Zebrute Australiene, 3 Pescarusi Japonezi

6,902

A venit vremea sa-mi cumpar si eu in sfirsit papagal. Am terminat concediul si am ceva mai mult timp sa ma pot ocupa de el. Deja colivia il asteapta,complet utilata.
Problema este ca vreau un perus cel din specia ceva mai mare (parca englezesc ii zice).
Vreau neaparat baiat,alb complet sau galben complet cu ochii rosii cit mai mic.
Cum stiu daca este mic daca are ochii rosii si nu negrii ?
Cum imi dau seama daca este baiat fiind mic?

6,903 (edited by gabriela094 10-09-2010 18:59)

Acum aproximativ o luna, primesc pe seara un telefon de la mama mea. Raspund si aud "A prins Violeta un papagal mare si frumos! Vino si adu-i si lui putina mancare de la aia mici. Hai, ca te asteptam!". Ma imbrac repede, iau tramvaiul, ajung... si vad o nimfa destul de maricica, intr-o cusca minuscula de pasari. Ma rog, n-am comentat pe moment, crezand ca este provizorie, avand in vedere ca abia prinsesera pasarea. Priveam perplexa cum ii pusesera in recipientele de mancare apa si intr-o scumiera mancare de la perusii mei. Revin la doua zile, ii duc 3 bete de plastic, o adapatoare si un recipient pentru mancare si cand intru, ce vad? Papagalul tipa ingrozit (aproape ragusit) ca verisoara mea de aproape 2 ani bagase mana in cusca si il tragea de coada. Tac din gura, incerc sa-i explic ca nu e bine ce face, ca-l doare si pe el, ea nimic. I-am scos mana de acolo cu forta si a inceput sa faca urat, de parca era salbatica. Vazand asta, am decis ca nu-mi pot bate joc chiar asa de animalele astea, ca nu au gresit cu nimic si ca nu merita o astfel de viata, nu merita sa fie chinuiti de o copila ai carei parinti sunt iresponsabili si nepasatori. Cat despre matusa cealalta, nu are timp sa-i dea sa manance si sa il scoata afara pe catelul cu care doarme de vreo 8 ani de zile, deci nu are rost sa-i mai ocup timpul si cu animalele mele, nu de alta, da' cred c-ar muri de foame.
Asa ca, revin cu un anunt de donatie. Avand in vedere ca matusile mele s-au dovedit a fi incapabile si nu mi-au putut demonstra ca le pot oferi o viata linistita papagalilor, precum nici ingrijire corespunzatoare, doresc sa dau doi dintre puiutii albastri (numar 2 si 3), in speranta ca vor duce o viata mult mai buna si ca vor avea parte de stapani iubitori si responsabili. Deocamdata, am adaugat-o pe misha67 in lista si, in cazul in care nu mai doreste papagalii (ei i-am promis), doresc sa stiu daca mai sunt doritori in Bucuresti ca sa stiu daca am alternative sau nu. Aparatul este undeva prin camera, cand fac rost de el, pun si poze.
Numai bine!
Edit: Papagalii ii dau absolut gratis.

Gabriela

6,904

Gabriela, multumesc mult, ne-ai facut o mare bucurie  smile . Oricare dintre micuti ar fi, ca e nr. 2 sau 3, ca e baiat sau fata, e binevenit in familia noastra. Va avea companie si va fi foarte bine ingrijit, de asta pot sa te asigur.

Vicky - Mamica fericita

6,905 (edited by gabriela094 10-09-2010 21:00)

Acolo sunt toti 4 puiutii, numerotati. Au venit pe rand pe geam. big_smile
Imi pare rau ca trebuie sa renunt la doi, dar le doresc numai binele, in primul rand lor. misha67, te-am adaugat in lista de messenger, asta daca mai ai id-ul acela. Discutam in privat, da? Te pup.
P.S.: Nu ma grabesc sa-i dau pe puiuti, ii puteti lua oricand. smile

Gabriela

6,906

Gabriela sunt superbi micutii  :pup:  Sa iti traiasca si ma bucur ca poate o sa ii dai doi lui Vicky  ca sunt sigura ca vor fi bine ingrijiti ca si toti ceilalti puiuti ai ei  :hug:

Animalele mele : Alex - papagal Nimfa, Teddy - catel Bichon Havanese, Dolly - pisica,  Suzy - hamster Campbell, 16 Zebrute Australiene, 3 Pescarusi Japonezi

6,907

Pui numar 4 in prima poza este albastru smile))

6,908

Mai am un puiut de dat, numai in Bucuresti si cu conditia ca adoptatorul sa mai detina un perusel. smile

Gabriela

6,909

Deci nu micul alex big_smile ... Am vorbit cu tata aseara si ar fi vrut sa luam unul dar l-a speriat mizeria pe care o face David si inca nu vrea sa se dubleze  :sol: De fapt, stie ca apoi o sa-i mai cer inca 2 .. perechile. big_smile

6,910

Salut smile De cand zic sa vi-l arat pe Rico, abia acum mi-am facut timp! Ce ziceti de el?:)

6,911

E un dulce :heart:  :heart:  :heart:  Sa iti traiasca si sa ai mare grija de el  :heart:  :heart:  :heart:

Doi pitici!Cipi peruselul meu :perus: care are 1 an si 10 luni si Kyky nimfuta mea :nimfa: care are 10 luni smile smile smile

6,912

Multumesc   big_smile

6,913

iii  :heart:  ce micut e.. sa'ti traiasca  :pup:

asa arata si primul meu perus  :cry:

Ana :heart:

6,914

ryky wrote:
ryky wrote:

A venit vremea sa-mi cumpar si eu in sfirsit papagal. Am terminat concediul si am ceva mai mult timp sa ma pot ocupa de el. Deja colivia il asteapta,complet utilata.
Problema este ca vreau un perus cel din specia ceva mai mare (parca englezesc ii zice).
Vreau neaparat baiat,alb complet sau galben complet cu ochii rosii cit mai mic.
Cum stiu daca este mic daca are ochii rosii si nu negrii ?
Cum imi dau seama daca este baiat fiind mic?

Imi poate raspunde si mie cineva va rog?

Mutatia de culoare , lutino sau albino ( galben/alb) sunt greu de deosebit, in majoritatea cazurilor sunt femele, daca vrei neaparat mascul ai grija sa aiba narile roz, cat se poate de roz, fara nici un pic de alb in jurul narilor.

:perus: Kimmy Puta jr.
RIP: Piscotel,Micu&Bella...Kimmy parte din sufletul meu

6,915

Ok,merci de informatie.
Dar ai idee daca este specie cu ochii rosii,cind sint foarte mici au ochii negrii la inceput si dupa aia se fac rosii sau sint rosii de mici?

6,916 (edited by setris 13-09-2010 11:44)

ryky wrote:

Ok,merci de informatie.
Dar ai idee daca este specie cu ochii rosii,cind sint foarte mici au ochii negrii la inceput si dupa aia se fac rosii sau sint rosii de mici?

Sunt rosii de la inceput...exista si exemplare care au ochii negrii la inceput dar spre maturitate vor avea ochii ca orice perus adult, nu se vor face rosii.

Adaugat: 13-09-2010 12:32

Uite si o poza cu puiut lutino cu ochii rosii .

6,917

Si la maturitate le mai apare inelul alb ca la cei cu ochii negrii sau ramin rosii fara inel?

6,918

ryky wrote:

Si la maturitate le mai apare inelul alb ca la cei cu ochii negrii sau ramin rosii fara inel?

le va aparea si lor cerculet!

O pereche de perusi si o catea carpatina+1 puiut al acesteia

6,919

Ok,multumesc mult.

Foarte dragut puiutul!!!

6,920

Buna,
Sunt noua pe acest site.....de aceea rog intelegere
Am o pereche de perusi achizitionata de la magazin in luna iunie  :perus: cadou pentru copii mei
In privinta alimentatiei, totul este ok, zic eu.......candva, acum multi ani in urma, am mai avut o pereche pe care am donat-o....eh ! eram tanara. :rusine: ...deci stiam cate ceva Bun !
Respectivii sunt foarte iubareti si ciripesc continuu, dar asta nu este o problema  :iubareti: Toata vara au stat in balcon, dar de cand s-a facut frigut afara, noaptea ii aduc in casa si peste zi, cand s-a mai incalzit ii scot din nou pe masuta din balcon - acolo este locul lor
De o saptamana le-am luat un cuib care l-am amplasat in afara coliviei Are usita spre interiorul coliviei, iar in interior locul pt oua Am pus ceva rumegus de la munte adus, si am taiat bucatele mici de sfoara Am inchis cuibul si a stat neinspectat cateva zile Ca tentatie si sa se apropie de cuib, le-am agatat un bat cu seminte de-ale lor langa intrarea de la cuib
Azi, toata ziua, domnisoara mea a stat in cuib si se aude parca tropaind Mai scoate capul pe gaura de la cuib, il saruta pe dumnealui si intra din nou  :wis: El sta de straja la intrare in cuib
Ma intreb:
1. sa ma pregatesc sa devin "bunica" ? :ou:
2. am pus oare suficient rumegus si sforicica in cuib ?
3. cum mai fac curat daca ea tot sta in cuib ?
4. stiu ca in cuib nu am voie sa intru  :wis: , dar cum sa trag cu ochiul ? Daca se supara vreun  :perus: ?
5. cam incearca sa ciuguleasca, sa rupa, din gaurica de intrare la cuib E normal ?
6. cum procedez sa aflu daca ceva....cumva...daca suntem mai multi in apartament  smile ?

Multumiri anticipate  :floare:

Buna iar
Tot citesc ce povestiti voi pe acest forum si ma intreb: daca dau drumul papagalilor in casa cool , nu fac kk peste tot ? Cum procedati in aceasta privinta ?Ei stiu sa vina la colivie sau raman aiurea in casa? Dati-mi niste detalii in privinta asta
Apoi, am profitat ca fetita a iesit din cuib si am facut curat in colivie Azi e prima zi cand am vazut fetita aproape numai in cuib Si ma intreb, dupa ce am citit una alta scrise de voi, cum faceti curat in cazul cand ea a depus cateva oua? Nu stiu cum sa procedez, care ar fi ritualul zilnic de curatenie in colivie

Mercic  :floare:

Traim toti sub acelasi soare, dar n-avem acelasi orizont.

6,921

Am gasit papagalul care-mi place si l-am si cumparat.
L-am luat de la crescator .Alesesem 2 galbeni si i-a pus intr-o colivie separat de ceilalti.
Am bagat mina la ei si incercam sa-l prind pe unul dintre ei.Cel pe care l-am cumparat dupa 2-3 ture de alergat prin colivie s-a si urcat pe deget,si mai sa nu se mai dea jos...
M-am topit cind am vazut si l-am cumparat. Problema e ca dupa ce am ajuns acasa si l-am analizat mai bine am vazut ca are la nari ceva alb.Sper sa nu fie fata ca vreau neaparat baiat.
Am discutat cu crescatoarea care m-a asigurat ca e baiat si i-am spus ca daca nu e fata o duc inapoi si il schimb cu un baiat. Voi ce ziceti?
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=pr0_fqez1Uc[/youtube]

6,922

Buna sunt noua pe forum!rolord23 imi dau si eu cu parerea 1.posibil 2.daca e prea multa dau ei afara daca e prea putina nu e problema ca isi aranjeaja ei,tu ai facut bine ca ai pus 3.nu te apropia de cuib in zilele astea,nu e nevoie sa faci curat pana nu termina ei acolo 4.cand te apropii de colivie te tragi cu un ochi in cuib cand nu sunt ei si trebuie sa vezi ceva alb acolo 5.da e perfect normal,ori din lipsa de ocupatie,ori asa le place lor 6.pai trebuie sa iti dai seama 7.pai le dai drumu,cu kk trebuie sa cureti ca normal ca fac,si intra ei in colivie cand se plitisesc!Succes!!
ryky incredibil de dragut micul tau perus,cred ca e fata dar e doar o parere posibil adv sau falsa,mai asteapta pareri!Succes!!acum va pun cateva poze cu micutii mei,sper sa va placa si daca de poate sa imi spuneti si care e sexul lor ar fi minunat,multumesc anticipat!!! :pup:

3 caini,2papagali,1 cal,1gaina de casa,5pisici,1porc!!!

6,923

Bine ai venit pe forum chent  :lma:  sa-ti traiasca pufosii...din ultima poza trag concluzia ca ai doua femele, cea albastra este ceva mai tanara decat cea galbena...sunt frumoase amandoua si atata timp cat se inteleg este foarte bine.

6,924

multumesc,setris,nu stiu ce sa fac,ori sa dau una ori sa iau inca 2 baieti:(,eu nici cu 2 nu ma descurc,dezastru total smile as mai lua 2 ca la vara ii duc la tara sa stea si ei la aer curat,am o femeie care vrea un perus dar nu stiu ce sa fac,ma doare sufletul sa dau unul,m-am atasat de ei,ei de mine,dar sa vad cum fac cu mama ca a zis ca nu mai vrea inca 2,nici nu vrea sa discute,nu consideram o problema dar se bat,de le dau sangele,si nu stiu ce sa fac,un sfat va rog:((

3 caini,2papagali,1 cal,1gaina de casa,5pisici,1porc!!!

6,925 (edited by alexandra10 18-09-2010 11:57)

in primul rand bine ati venit!
ryky,asteapta sa vezi evolutia ceromului,daca se extinde albul inseamna ca e femela.

chentloveanimals wrote:

multumesc,setris,nu stiu ce sa fac,ori sa dau una ori sa iau inca 2 baieti:(,eu nici cu 2 nu ma descurc,dezastru total smile as mai lua 2 ca la vara ii duc la tara sa stea si ei la aer curat,am o femeie care vrea un perus dar nu stiu ce sa fac,ma doare sufletul sa dau unul,m-am atasat de ei,ei de mine,dar sa vad cum fac cu mama ca a zis ca nu mai vrea inca 2,nici nu vrea sa discute,nu consideram o problema dar se bat,de le dau sangele,si nu stiu ce sa fac,un sfat va rog:((

separa-le daca se bat.e decizia ta daca doresti sa cumperi doi masculi sau sa dai un perus smile