Re: Despre nimfe - Nymphicus hollandicus
Nu reusesc in nici un chip sa pun mana pe el (:((:(( L-am atins acum putin si a inceput sa zboare prin colivie, s-a speriat. Of, ce sa ii mai fac?
Forumul tuturor animalelor de companie. Comunitatea posesorilor de animale de companie.
You are not logged in. Please login or register.
Forum 4animale → Pasari → Despre nimfe - Nymphicus hollandicus
Nu reusesc in nici un chip sa pun mana pe el (:((:(( L-am atins acum putin si a inceput sa zboare prin colivie, s-a speriat. Of, ce sa ii mai fac?
sa iti traiasca laura, toti grey ca tasu :bravo:
buna!
Va rog, stie cineva sa imi zica o hrana speciala pt.pui de nimfa hraniti cu mana???
va rog, dak stiti o hrana ( cum se numeste? ) spuneti`mi cat mai repede.
va multumesc.
Mia e greu de crescut la mana. Nu esti intrata ca ii trimeteai pe sotul meu la mine si tii cresteam eu. Tii dadeam marisori inapoi. I-ti dau id-ul meu in MP.
Adaugat: 06-09-2010 10:06
Ce frumos :bravo: :bravo: :bravo: ce motati frumosi!!!! Sa iti traiasca si sa fie sanatosi.
Am o rugaminte, spuneti-mi si mie cum i-ati imblanzit pe motatii vostri, ca sa incerc si eu cu golanul meu. Va rog, ca il iubesc prea mult si nu prea imi place ca nu ne pupacim![]()
Ai mei care au fost blanzi , au fost crescuti la mana cu seringa. De asta sunt blanzi. Daca sunt crescuti de parinti fara sa pui mana pe ei deloc, sunt salbatici. Tu tre sa ai rabdare sa te apropii de el ca sanse rapide nu sunt ci treptat.
mary, tiam povestit totul in MP... Am uitat sa spun ca totusi am luat ceva ...sa il hramesc ...aseara din Mall iam luat ceva mancarica pt. bebelusi cu morcov... mazari ... si ceva cu fructe....
iar azi iam luat cv de la padovan BlancPatee.... ceva o o pasta marunta ... alba ... bogata in miere ... si iam dat acum... a mancat el un pikutz ....
Merci deyseby. Atunci rog pe cei care au imblanzit pui crescuti de parintii lor, sa imi spuna si mie cum au facut-o. Va rog! Stiu, am rabdare, dar totusi trebuie sa fac, ca sa ma apropii de el
Mary, cand mai intri... te rog mai zimi cate ceva... in legatura cu cresterea puiutului... eu nu stiu prea multe.
te rog mult. ms.
parintii nu ma lasa sa ma uit in cuibul lor nu mam uitat de vreo 5-6 zile peste cateva sapt o sa avem puisori
:caine: ...abia asteptam vesti nimfa...sa iasa toti frumosi si sanatosi :heart:
Mi se pare mie sau nimfele astea sunt infometate? :sol:
Sau asa fac ele de obicei?
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=5keMQfvXIzo&feature=related[/youtube]
mie mi se pare ca sunt speriate...sau nu pot respira :wow: :wow:
Si mie mi se par speriate
Zuxi, ati luat nimfele gata imblanzite, sau au fist crescute de mana? Sau le-ati imblanzit d-voastra? Cum ati facut-o? Nu stiu ce sa ii mai fac golanului meu, ca sa ii fie bine. El se simte bine, din cate am citit despre comportamentul lor, dar vreau sa ne imprietenim mai mult si sa ii fie mai bine si lui.
le foame
Si mie mi se par speriate
Zuxi, ati luat nimfele gata imblanzite, sau au fist crescute de mana? Sau le-ati imblanzit d-voastra? Cum ati facut-o? Nu stiu ce sa ii mai fac golanului meu, ca sa ii fie bine. El se simte bine, din cate am citit despre comportamentul lor, dar vreau sa ne imprietenim mai mult si sa ii fie mai bine si lui.
Cand zuxi a luat nimfa era salbatica.A devenit blanda pentru ca nu mai putea sa zboare.Daca te uiti la o poza cu nimfa ei o sa vezi ca are o aripioara mai lasata.
Am inteles. Multumesc. Tot nu gasesc pe cineva care a imblanzit el un motat. Nu stiu ce sa ii mai fac la al meu si de aceea tot intreb
Silviu,mai intai acorda-i timp.El are o gandire complicata,e o pasare,nu o sa il intelegi niciodata.Daca nu iese singur din colivie scoate-l tu si lasa-l in camera in care stai tu.Vezi-ti de treaba si nu il baga in seama,lasa-l sa se uite si sa exploreze,incet o sa vada ca nu ii vrei raul.Fereste-te sa tipi la el , sa il bruschezi sau sa te enervezi,daca tu faci asta pasarea o sa simta asta,e desteapta.Nu te astepta sa se imblanzeasca dupa o saptamana.Trebuie sa ai rabdare.Cand ii pui mancare incearca sa nu tii mancarea in punga...tine-o intr-o caserola si misca caserola cand vrei sa ii pui mancare.O sa se familiarizeze cu sunetul si alta data cand e afara si ii e foame deschizi cutia dupa ce o misti ca sa auda sunetul ala si o pui pe pat sau undeva.Daca pasarea cunoaste sunetul o sa vina.Dar tu nu sta langa cutie ca o sa se sperie.Stai putin mai departe.Cand o sa vezi ca o sa vina la cutia cu mancare deja l-ai cumparat.E tot al tau.Dar daca vezi ca e in continuare agitat lasa-l inca e speriat de tine.Poti sa mai incerci sa ii pui o bratara din margele in colivie atarnata de o bara,o s-o guste si o sa inceapa sa se joace cu ea.Daca vezi ca se joaca cu ea incearca sa o pui afara din colivie undeva langa tine,dar tu nu sta in continuu cu ochii pe pasare tu uite-te la televizor.O sa vina sigur.Evita sa te uiti la ea daca vine langa tine.Daca te uiti la ea o sa se simta amenintata si o sa fuga.
Sper ca te-am ajutat macar putin.Asta stiu din propria experienta.Nimai ca eu nu am nimfa....inca
Merci, am sa incerc. deja a invatat sunetul cand ii pun mancare in caserola lui. Aude boabele si stie ca urmeaza sa ii pun in colivie mancare. Am sa incerc sa il dau afara fortat, ca singur nu iese. A avut vreo 2 zile usa deschisa si nu a iesit. Multumesc de sfat. Poate sunt si altii care mai stiu si alte solutii, ca golanul meu e destept si smecher:))
Moni videoclipul de mai sus nu este al tau si ar trebui sa nu mai pui filmulete de pe net ca o sa fie probleme. Sunt puii unui crescator din Craiova, parca. Nu sunt infometate. Asa plang puii de nimfa cand nu sunt parintii lanaga ei.
Mda...Monyxme are dreptate Silviuof...era foarte salbatica cand eram prin preajma ei...Nu poate zbura decat jumate de metru...si imi pare atat de rau
...mi-as fi dorit sa o vad zburand...sa o vad fericita cu adevarat...chiar daca lua mai mult timp pentru imblanzit...s-a lovit la aripa cand a fost bagata in cutie si asa i s-a vindecat aripioara...nu o doare...si le intinde si zboara de pe pat jos si inapoi...si e o scumpete cand vine si se urca pe tine...chiar daca esti in picioare...pana sus pe umar se urca... :iubareti: :iubareti: ...dar cel mai rau imi pare ca nu poate zbura
... Rabdaree si Iubire...de asta este nevoie :iubareti: :iubareti:
Moni videoclipul de mai sus nu este al tau si ar trebui sa nu mai pui filmulete de pe net ca o sa fie probleme. Sunt puii unui crescator din Craiova, parca. Nu sunt infometate. Asa plang puii de nimfa cand nu sunt parintii lanaga ei.
Ok multumesc de lamurire.Nu o sa mai pun filmulete.
Cine imi da si mie o ideea cum sa il dau afara pe golanul meu din colivie???? Ma chinui cu el de 5 minute si vad ca s-a enervat ia la ros toate gratiile
desfa cusca de jos sa ramana fara ladita,pune-o pe jos si baga mana dupa el pe usa pana coboara si apoi o ridici de pe el...si e afara...eu asa faceam...acum sta ori pe usa ori pe cusca si intra la mancare si la apa cand vrea...de obicei doar daca are mei...daca nu sta afara pana il primeste... :iubareti:
Asa am facut si eu pana la urma
e golan mare :rusine: :ok: :ok: a stat afara pana acum, ca ii era foame si a intrat sa pape si papa ca un spart, cred ca pe sistem nervos
De acum o sa il scot zilnic, sau mai bine, nu ii inchid usa de la colivie. Multumesc de sfat. M-am bucurat pentru ca a functionat sfaturile lui Monyxme. El fiind pe birou, eu imi faceam treaba mea pe langa birou si nu se speria, doar daca ma apropiam mai tare fugea in alta parte de birou. Ma bucur mult!!!
Asa am facut si eu pana la urma
![]()
![]()
e golan mare :rusine: :ok: :ok: a stat afara pana acum, ca ii era foame si a intrat sa pape si papa ca un spart, cred ca pe sistem nervos
De acum o sa il scot zilnic, sau mai bine, nu ii inchid usa de la colivie. Multumesc de sfat. M-am bucurat pentru ca a functionat sfaturile lui Monyxme. El fiind pe birou, eu imi faceam treaba mea pe langa birou si nu se speria, doar daca ma apropiam mai tare fugea in alta parte de birou. Ma bucur mult!!!
Ma bucur ca au functionat!
Vezi? Deja e un progres
Astazi am facut marea schimbare ! Am mutat puii in colivie si am scos cuibul definitiv (spun eu , sa vedem ce zic si parintii ) ) ! A fost un pic de agitatie dar totul a fost ok pana la urma !
Adaugat: 08-09-2010 22:22
Ce nu inteleg eu este comportamentul lui Ally (din nou) ! Iar il fugareste pe Sonny si nu il lasa sa dea de mancare la pui ! Asta acum seara ! Sa vad maine cum se comporta ! Nu il lasa sa intre in colivie si isi deschide aripile si mananca cu ele asa ! Ce vrea sa spuna ? Eu nu stiu ...
Pentru exemplificare atasam si poze ! Si sa vedeti unde sta Sonny !
Adaugat: 08-09-2010 22:31
Ca sa vedeti in ce hal au ajuns bratarile ! Chiar si dupa ce le-am cusut ! Trebuie neaparat altele !
Cateva poze de azi ! Poate va era dor de noi ! Orice elastic de par e bun !
Forum 4animale → Pasari → Despre nimfe - Nymphicus hollandicus