7,601

Re: Despre nimfe - Nymphicus hollandicus

Si venim si noi cu mult asteptatele poze. Pana cresc puii mari nu le mai fac din cauza ca eu am colivia sus in balcon. Acum am coborat-o si le-am facut poze, drept urmare mi-au lasat niste excremente  groaznice pe covor. Ma refer la parinti. Puii sunt micuti. Avem numai 2 . Al treilea ou este crapat.Sper sa iasa cu bine si el. Parintii i-am scos foarte greu din cuib sa le fac poze puilor si sa le fac curat. Dar se vede ca inca este curatel cuibul si nu este nevoie de interventia mea inca. Se vede clar ca dupa ce am pus colivia la loc parintii sunt afara si cand am dat-o jos erau amandoi in cuib si nu voiau sa iasa. Nu vreau sa-i mai stresez. Mia ma bucur sa vad ca ai facut curat si ca le dai ce le trebuie parintilor. Semintele nu sunt de buna calitate. Daca le iei tot de la vitakraft sau padovan sau verselle larga e perfect. Sunt bune si nu sunt mucegaite ca astea la cutie de carton. Am luat si eu o data de nevoie si nu mai iau. Miroseau a mucegai.

- Mary-
Sa-ti feresti capul de frig si de prostie. Pr. Arsenie Boca
             http://deyseby.sunphoto.ro

7,602 (edited by birdslover 04-09-2010 15:33)

:heart: Sa creasca mari si frumosi ca ceilalti!
Cum ai prins cuibul de colivie? Si inca o intrebare: cand le dai drumul prin casa, nu fac pe jos? Sau nu le dai drumul?  hmm  Ca eu trebuie sa stau numai cu ziare, servetele si biocarpet in mana.

7,603

Mary sa iti traiasca si sa creasca mari si sanatosi  :pup:  Sunt minunati . Iti tin pumnii pentru outul crepat sper sa iasa puisorul si sa fie bine smile

Animalele mele : Alex - papagal Nimfa, Teddy - catel Bichon Havanese, Dolly - pisica,  Suzy - hamster Campbell, 16 Zebrute Australiene, 3 Pescarusi Japonezi

7,604

birdslover wrote:

:heart: Sa creasca mari si frumosi ca ceilalti!
Cum ai prins cuibul de colivie? Si inca o intrebare: cand le dai drumul prin casa, nu fac pe jos? Sau nu le dai drumul?  hmm  Ca eu trebuie sa stau numai cu ziare, servetele si biocarpet in mana.

Pai ce zicem mai sus? Ca mi-au lasat niste... foarte mari si multi. Nu stiu ce i-a apucat. Si Puf si Perluta. Am frecat de mi-a iesit ochii la covor   smile

- Mary-

7,605

smile Pai asta zic.. nu-ti lasa mereu ? big_smile

7,606

Multe multumuiri la toata lumea ! :pup:
Mary ma bucur ca au iesit puisorii ! Asteptam si al treilea puiut sa iasa ! Sa traiasca si sa se faca mari si frumosi ! :pup:  :hug:
Si eu le dau la parinti ou . Il rad pe razatoarea cu ochiuri mici cu tot cu albus si il amestec cu calciu biologic , de la Plafar (sunt capsule care se desfac si pot sa pun cat vreau)! Il mananca foarte bine ! Acum sunt la al doilea ou pe ziua de azi ! Plus ca au terminat si un baton de seminte si toate semintele din castronel ! :hihi: Acum sunt puii mici , dar cand vor mai creste ce le mai dau de mancare ? Iau cu sacul de la pet-shop ? smile  smile O sa dau faliment ! :hihi:

:fluture: _ LAURA _ :fluture: Ally :nimfa: + Sonny :grey: + 4 puiuti + Maya :perus: + Tisa :pisica:
Printul & Kid :angel: :angel:

7,607

Mary ai dreptate ca astea la cutie de carton pot fii mucegaite...chiar mi`sa intamplat cu o cutie,... dar de atunci am fost atenta inainte sa le dau...  big_smile
Dar lor astea le plac ... am avut ceva de la padovan dar nu plea le placeau ...
Oricum am sa le iau altceva... sper sa le placa  smile   Ms.   :pup:

Inca ceva mary, crezi ca puiuti cei doi o sa se faca bine?  hmm

Compasiunea fata de animale  e intim legata cu bunatatea caracterului si se poate afirma cu siguranta  ca cel crud fata de animale nu poate fi un om bun.  :fluture: [ >>Mia<<]  :fluture:

7,608

Daca vor avea calciu suficient si vitamine plus curatenie permanenta, Da.

- Mary-

7,609

Mary si Laura suntem niste bunicutze pe cinste.  :sanatate: Sa va traiasca si sa fie sanatosi toti puiutzii.
Nimfa bravo pentru outze.  :bravo:  Sa speram sa o sa iasa toti puisorii.Atunci sa vezi piu-piu.

Tratamentul umanitar al animalelor,bazat pe compasiune si respect,este un drept al omului.
3 chow-chow,1 ciobanesc caucazian,1 mare alexandru,3 perusi,4 nimfe,2 borke,1 iepuras pitic
:perus:  ~ Ramona ~ :perus:

7,610

Fetelor sunt foarte dulci mititei toti...sa se faca mari si sanatosi...si motati mult asteptati la fel!!! :iubareti:  :iubareti:

Animalele impart cu noi privilegiul de a avea un suflet!!

7,611

Multumim pt urari la toata lumea.   :pup:

- Mary-

7,612

Am o prietena care isi doreste un PUIUT de nimfa, sa reuseasca sa ii imblanzeasca. Oare nu imi vindeti si mie un puiut?
Off, e greu, voi sunteti foarte departe...
Are cineva o oferta si o solutie pentru mine? smile

Noemi = workaholic smile  Bundas -  :perus:  meu, Picike alintatul meu  :dans:
Csuri, Tyopoka, nu va voi uita niciodata! sad :perus:

7,613

Ea vrea imblanzit sau sa-l imblanzeasca ea? Daca mai are rabdare o sa am eu unul cred. Dar peste 2 luni.

- Mary-

7,614

De preferat gata imblanzit smile
E dispusa sa astepte, e dispusa sa plateasca, dar nu vrea sa fie dezamagita.
A luat o nimfa de la un crescator din Cluj care i-a spus ca e pui nimfa, dar nu e. Eu nu m-am putut duce cu ea, iar crescatorul, vazand ca ea nu se pricepe, i-a dat o femela de cativa ani, care cica e un mascul de 4-5 luni...
Deci e disousa sa astepte smile
Mersi mult anticipat, deyseby!

7,615 (edited by deyseby 05-09-2010 10:36)

Daca ai vorbit cu Alina, stii cum sunt puii care ii are de la mine. Deci sper sa fie bine .  Mie una i-mi creste sufletul sa vad pui de la mine si ca sunt iubiti si ca lumea este multumita ca are un pui bland si nu un capsator. Acum am emotii pt nimfa 185 . Are 2 nimfe de la mine si are oute. Emotiile mele sunt mai mari pt nimfele lui decat pt nimfele mele.Eu nu sunt crescator. Fac asta din placere. Crescatorii au mai multe perechi si nu se pot ocupa de pui cum ar trebui. Ma refer la cei care au multi si fac asta pt bani. Sunt crescatori care am tot respectul pt ei si sunt niste oameni deosebiti.

- Mary-

7,616

Da, Alina mi-a povestit despre nimfele de la tine, de aceea am curajul sa cer (sa cumpar, nu pe gratis) o nimfa, pentru ca stiu ca prietena mea nu va fi dezamagita.
Te cred ca ai emotii, sunt practic copii tai! smile
Sunt sigur ca o sa fie totul OK :k:

7,617

Bine. Daca da Dumnezeu sa fie sanatosi o sa aiba un pui.   :k:

- Mary-

7,618

Deyseby, reusesti repede sa imblanzesti un pui? Eu il am pe golanul meu de trei saptamani aproximativ si nu prea am reusit mare lucru, doar nu se mai sperie de mine, dar cand bag mana in colivie, uneori ma lasa sa ma apropii de el, dar cand sunt prea aproape fuge, iar uneori nu ma lasa deloc sa ma apropii de el. Ce as mai putea face sa il apropii. Faza cu mancarea in palma nu merge, pentru ca am tot stat, dar fara rezultat. E pui, are vreo 4 luni si ceva.

7,619

Buna!
Crdca am o problema... un puiut tipa de dimineatza incontinu... si nu pot sa ma uit ca  :grey:  Paco sta cu ei in cuib... si nu sunt sigura ca au fost hraniti azi dim. ... nush ce sa fac .... sad(
Credeti ca r fii mai bine sa ii hranesc la mana???   stiu ca este dificil ... dar o sa imi dau toata silinta sa le fie lor bine
Problema e ca nu cred ca mai gasesc ceva deschis la ora asta in bt...sa imi iau ustensilele si hrana pt. puiuti...

Chiar nush ce se intampla... va rog ajutati`ma... sad

Compasiunea fata de animale  e intim legata cu bunatatea caracterului si se poate afirma cu siguranta  ca cel crud fata de animale nu poate fi un om bun.  :fluture: [ >>Mia<<]  :fluture:

7,620

Daca tipa intruna inseamna ca are ceva ... Da-l afara pe Paco din cuib si uita-te daca are gusa plina . S-ar putea sa nu il fi hranit , sau are el ceva ! Referitor la hranitul la mana sa sti ca este extrem de dificil . Nu stiu ce sa zic ... Eu nu am avut asa o problema . Mary (Deyseby) stie mai bine . Ea i-a hranit asa ! Asteapta si tu sa intre ea sa iti spuna ...

:fluture: _ LAURA _ :fluture: Ally :nimfa: + Sonny :grey: + 4 puiuti + Maya :perus: + Tisa :pisica:

7,621 (edited by Monyxme 07-09-2010 10:40)

deyseby wrote:

Ea vrea imblanzit sau sa-l imblanzeasca ea? Daca mai are rabdare o sa am eu unul cred. Dar peste 2 luni.

Mie imi mai dai puiul?

Good friends are like stars,you don't always see them,but you know they're always there.:)

7,622

Azi am avut iar sedinta foto !

7,623

Ce frumos  :bravo:  :bravo:  :bravo:  ce motati frumosi!!!! Sa iti traiasca si sa fie sanatosi.
Am o rugaminte, spuneti-mi si mie cum i-ati imblanzit pe motatii vostri, ca sa incerc si eu cu golanul meu. Va rog, ca il iubesc prea mult si nu prea imi place ca nu ne pupacim  smile  smile

7,624

Sunt fenomenali! iar cel cu creasta neagra e tare special :heart:

- Bianca

7,625

Laura sunt spendizi  :pup:  Sa-ti traiasca imi plac atat de mult sunt adorabili . Cred ca tot vin pana la tine si iti fur unul  :blb:

Animalele mele : Alex - papagal Nimfa, Teddy - catel Bichon Havanese, Dolly - pisica,  Suzy - hamster Campbell, 16 Zebrute Australiene, 3 Pescarusi Japonezi