2,626

Re: Micul Alexander - Psittacula krameri

Simona, David al tau este adorabil. Primul filmulet este comic. Ce sta el la alintat si ce se imfoaie...   :pup:

- Mary-
Sa-ti feresti capul de frig si de prostie. Pr. Arsenie Boca
             http://deyseby.sunphoto.ro

2,627

in fine...sper sa fie asa...am reusit sa descifrez ce scrie pe inel .... "0003 si pe o parte a inelului "10" ...cam atat smile,oricum ....vad ca sunt cam putine pareri despre acel crescator....fata de cati il laudau inainte... smile sau e mort site-ul,una din 2 big_smile

2,628

daca iti scrie 10 pe el inseamna ca e pui de anul acesta smile

2,629

azi cand am venit de afara.....sa vad minune...papagalul atarnat de colivie ...asa cu capu in sus....prima data...ma amuzat...cand sa vad...ca defapt avea ciocul prins intre acele bare... neutral ....am largit barele....a iesit de acolo...si dupa sa vad...ca ii s-au luat penele asa....deasupra narilor....si nu stiu daca i-a curs si sange... sad(....ma gandesc ca poate nu-i mai cresc altele acolo...ca poate s-a luat pielea cu totul sad(...uff

aa...si inca ceva....de ieri pana acum n-a mancat absolut nimic...i-am pus mancarea care o mai aveam de la nimfa mea...si nici macar nu s-a atins....doar de putin castravete bagat printre gratii.....l-a incercat putin...in rest...nu mananca deloc...mi-e sa nu moara de foame....poate imi rasp si mie la astea 2 msg... sad .... ms all

2,630

Se intampla ca la inceput sa nu manance,o zi ,doua dar, ar trebui sa-i dai mancare pentru papagali mai mari,incearca si cu banana,mar sau ceva legume pana se obisnuieste cu cusca,cu camera si cu tine, nu stiu ce colivie ai dar nu ar trebui sa poata sa-si prinda ciocul...nu face galagie mare prin camera sau miscari bruste care l-ar putea speria.

2,631

Buna tuturor,ce mai face nazdravanii vostri?de 1 saptamana am o problema cu Cookie al meu,ii cade penajul foarte mult,covorul din camera s-a transformat in covor de pene si puf albastru,este normal sa ii cada atat de multe pene?prostutzul isi mai smulge cate o panutza,o curata si apoi o arunca jos.
Voi ati trecut prin faza asta,cu ciripitorul vostru?
Eu il am din martie,ca varsta are 1 an si 1 luna,nu  i-au mai cazut asa de multe niciodata de cand il am.
Va multumesc!
Sanatate!

2,632

da si la al meu i-au cazut multe ....de cateva zile am observat ca s-a oprit....am inteles ca-i perioada lor de naparlire(sau a fost).

2,633

sper sa fie cum zici andrei....aa....ce mai vreau sa sa precizez....cand l-am luat....acasa am vazut,ca domnul balanoiu ii taiase aripile...mi se pare super urat....chiar daca se spune ca asa il imblanzesti mai rpd....sper sa se faca mare si frm \:D/ ,e un gri albastrui,am inteles ca e sunt rari de culoarea asta.. smile

2,634 (edited by birdslover 04-09-2010 15:28)

@lilbroStai linistit ca ii vor creste la loc fulgisorii, iar de mancat o sa manance el. Mancarea pentru nimfe e ok, doar ca nu ii poate asigura toti nutrientii de care are el nevoie. Ideala ar fi mancarea pentru papagali mari. Iti recomand Lolo Pets, Padovan sau Vitakraft (amestec cu miere, hrana pentru papagali africani...)

@rashana: Se mai intampla sa naparleasca si asa masiv, iar penele si le smulge pentru ca nu mai sunt bune si uneori fac ei asta, nu le lasa sa cada singure. Ar fi bine daca i-ai pune in perioada asta niste vitamine in apa.. cateva zile, pentru ca penele sa creasca frumoase. Vitamine pentru pene, sau pentru uz general smile

@Mary: merci mult  :pup:

2,635

Multumesc  tuturor  pentru raspunsuri!   :floare:

2,636

aham...sper sa-i creasca cat mai repde...ca am vrut sa-i dau si  lui drumu..si cand am vazut saracu..cum vrea sa zboare si nu poate mi s-a facut si mila..si l-ma bagat la loc in colivie..birdlover....nu stiu daca ai citit postu meu sus....cand am zis ca a ramas prins cu ciocul intre gratii...si pana am venit eu acasa..sa-l scot....i s-a facut rana asa...sa merg cu el la doctor,sau ?...deocamdata i-am dat cu alifie de galbenele smile

2,637 (edited by birdslover 04-09-2010 14:50)

Penele alea, din cate stiu, cresc mai greut. Nu stiu ce e cu dl Balanoiu de a inceput sa le taie aripile ca se mai plangea cineva. Nu are rost sa mergi cu el la doctor daca nu e grav. Cel mai bine ar fi sa-i dai cu Baneocin Gel. Il gasesti la farmacia umana si vindeca super repede. Asta mi-a fost recomandat mie de un crescator/medic veterinar cand David avea o mica rana in aceeasi zona. Ii dai de 2 ori pe zi, iar in vreo 3 zile i se face coaja si ii si cade.

2,638

pai nu cred ca a curs sange....dar s-au luat penele deasupra narilor...si a ramas asa rosu....pentru ca a s-a frecat de gratiile alea...incercand sa iasa cu ciocu din ele...:((....da.... nici eu nu stiu ce-i cu el....sincer vreau sa spun...ca desii multi pe aici il laudau...ca e crescator de nota 10...si multe altele...mi-a lasat o impresie fix pe dos...vreau sa zic ca avea un jako...care nu avea pene...si tremura saracu...parca era mort...si cica si le zmulge el...de gelozie sau nu stiu ce incerca el sa minta pe acolo...in fine..nici n-am stat sa-l ascult prea mult...cand am vazut sad

imi era asa o mila de saracul papagal....nu stiu ce crescator serios...ar tine papagalul in asemenea hal..

2,639

Nu este nimic grav, da-i cu Baneocin si se vindeca. Daca nu poti sa-i iei, continua cu crema de galbenele. Da-i tot de 2 ori pe zi.  David al meu, la 2 saptamani dupa ce l-am luat era sa se spanzure. Ii legasem niste stelute de colivie si incercand sa se joace cu ele, a ramas agatat cu gatul de ata aia si l-am gasit atarnat. Bine ca nu plecasem de acasa.. tocmai ma imbracam.
Legat de dl  Balanoiu.. eu n-as zice ca e de nota 10.. are destule puncte rele (mizeria din curte, am luat pasarea cu paduchi..), in schimb am impresia ca la varste nu minte. De aceea il consider mai de incredere. Mie mi-a dat si o punga de seminte cand l-am luat pe David si m-a asigurat ca mi-l schimba daca nu ma inteleg cu el.
Dar sa stii ca unii papagali chiar isi smulg penele de invidie, singuratate, plictiseala etc. Exista aici, pe site, un crescator care a cumparat un Ara intr-o situatie deplorabila (chel) din cauza conditiilor proaste in care a fost tinut.

2,640

hmm nu stiu....apropo...pe inelul la alex-ul meu..scrie 0003 si pe lateral 10 .....el a zis ca e pui...ca nsh ce...dar are o umbra de guler putin ...aaa..si desii zicea ca el ii creste la siringa etc...cand l-a scos din colivie.....aoleoo....se zbatea in toate felurile...si urla de rupea.... pe cand unul crescut la siringa presupun ca trebuia sa fie bland...mai ales cu cel care l-a crescut

2,641

deci e fetita?  smile  bun venit in familie  smile   :pup: 

sh eu am imblanzit'o repede pe rocco   :rusine:  .. inseamna ca mai sunt si exceptii  big_smile

Ana :heart:

2,642

cam bate vantul pe aici ...:D:)) uff.....birdslove ai iesit si tu?;))

2,643

Lilbro ti-am mai spus odata ca papagalul tau e din anul acesta daca scrie 10 pe el, acel inel se baga la doua saptamani dupa nu se mai poate baga (mai citeste pe latifa ca gasesti) deci nu te poate trage in piept cu varsta daca are acel inel metalic de tip inchis.

2,644

Simona , acuma m-am uitat si eu la filmuletele tale ... si sincera sa fiu mor de ciuda  :cry: e tare dulce si cuminte mi-as dori sa fie Tweety asa de cuminte  neutral

2,645

Ana, tu cui te adresezi?  smile
@lilbro: Am fost pe afara. Pai da, are umbra de guleras, dar daca e baiat i se va face negru, iar daca e fata, va ramane asa. Si legat de hranit, ai dreptate. Dar si mie mi-a zis ca l-a hranit cu seringa si se zbateaaa...de fapt nu el ii reproduce, ci ii cumpara din alta parte de la o varsta cand deja stiu sa pape singuri.
@Goti: Multumim big_smile Cand voi putea sa mai incarc, voi mai pune unul de ieri. Asta este.. ce sa zic.. fiecare papagal cu personalitatea lui.. eu din primele 2 saptamani am zis ca m-am plictisit de David ca nu statea sa-l ating, deci pe tine te inteleg perfect..

2,646

daa...si al meu se zbatea in ult hal...nu stiu de ce tot zice ca i-a crescut el cu siringa,ca se vede clar ca minte:),in legatura cu sexul...eu am inteles de la diversi...ca cica mai mult la musculi se pune inel la picior big_smile ,aa...si gulerul lui...e asa negru putin...adica are gulerul format doar sub cioc 2 dungulite negre,ca o barba asa ,in rest nimic big_smile

2,647

lilbro, nu mai scrie mesaje consecutive! Ai rabdare si ti se va raspunde. Aici lumea nu sta non-stop sa astepte intrebari ca sa sara repede sa raspunda la ele. Daca nu esti atent la aceste doua aspecte vei primi ban.

Intrebari frecvente si raspunsurile lor
Termeni si conditii
Va multumim pentru ca sunteti membri activi ai forumului Latifa.ro si va rugam sa va respectati intotdeauna partenerii de discutie!

2,648

struguri e bine daca-i dau ?

2,649

E bine dar nu in exces (eu nu i-as da mai mult de 2 boabe/zi)

2,650

Apropo de struguri big_smile