Re: Despre nimfe - Nymphicus hollandicus
:heart: :heart: :heart: Sunt frumooosi. Vad ca mai este unul cu ochisorii inchisi :heart:
Forumul tuturor animalelor de companie. Comunitatea posesorilor de animale de companie.
You are not logged in. Please login or register.
Forum 4animale → Pasari → Despre nimfe - Nymphicus hollandicus
:heart: :heart: :heart: Sunt frumooosi. Vad ca mai este unul cu ochisorii inchisi :heart:
Felicitari pentru puiuti . Sunt foarte frumosi :heart:
Sa-ti traiasca puiuti, laura! Sunt foarte dragalasi si sa te bucuri de iei :hug:
laura sunt foarte frumosi puiutii :heart: sa iti traiasca :pup:
avem si noi 4 oute :ou:
Bravo :bravo:
felicitari pt. puiuti sint frumosi si bafta la puiuti nimfa185
Va multumesc la toti ! :pup: :hug:
Estera si eu sunt curioasa sa vad ce culori vor avea ! Daca stateai mai aproape iti dadeam cu mare drag ! Si asa trebuie sa vad pe unde ii dau ... ca nu vreau sa-i dau la pet !
Simona , ala este mezinul ... astazi face 6 zile !
Nimfa :bravo: pentru oute ! Multe inainte ! Sa ai parte de puiuti sanatosi si voiosi !
Ceea ce nu-mi place mie este ca ieri am facut poze la fiecare in parte si toate au iesit varza ! Numai cele de grup au iesit bine ! Acum trebuie sa repetam sedinta foto ! Nu stiu daca azi sau maine ...
Pe mine nu ma lasa parintii sa ma uit la pui.Stau mereu in cuib si amandoi au grija de ei . Nu reusesc sa vad nimic. Colivia mea este pe perete in balcon sus si cuibul este in interiorul ei. Asa ca este foarte greu sa vad ceva. O sa mai incerc sa vad daca au iesit toti puii. Ca de iesit au iesit 1-2 cred. Nu reusesc sa vad nimic numai aud parintii cand ii hraneste.Misu ma bucur sa vad ca ai 4 oute si sper sa fie bine pana la urma. Flay, pozele cu Aly la pui sunt tare frumoase.
Buna! flyaway70 sunt f. frumosi puiuti tai, sa`ti traiasca si sa te bucuri de ei...puiuti tai par f. sanatosi , si au toti cam aceeiasi marime...in schimb ai mei sunt f. mici si mi`se pare ca nu mai cresc:( doar unul e mai dolofan...nush ce sa fac ... eu chiar nu ii vad sa creasca ...pun si eu niste pozici cu ei ...
Imi cer scz. dar nu am putut sa fac curat in cuib ...
Ajutati`ma ... cum sa le fac curat in cuib?? nu am incercat pana acum pt. ca am auzit ca dak pun mana pe iei parinti nu ii mai hranesc... e adevarat!? :rusine:
PS. Sunt la primii mei puiutzi... nu am experientza ...>>sfaturi<<<
Nu , nu e adevarat. La zebrutele australiene nu e recomandat sa pui mana pe puisori ca ii poate parasii parintii dar la nimfe nu e nimik. Iii iei usurel de acolo si ii pui intr-un bol in care pui un servetel pana le faci curat in cuib si gata nu e mare lucru Sper sa reusesti :k: Sa-ti traiasca si sa creasca mari si sanatosi
nici eu nu am experienta cu puisorii...dar din cate m-am informat poti sa iti acoperi mana cu un prosop sau sa cu o manusa...astfel sunt feriti de mirosul tau...acum nu stiu sigur...mai asteapta putin pana mai raspund si ceilalti...sa-ti traiasca...sunt foarte frumosi :heart: :heart:
Buna Mia ! Sa-ti traiasca si tie puisorii ! Cate zile au ? Din cate vad sunt hraniti binisor , dar sunt micuti ... nu au mai mult de 5-6 zile cei mici , iar cel mare cam 8 zile ... Nici nu stiu cu ce sa incep ... Din cate vad mai ai oua in cuib , nu ? In primul rand trebuie sa faci curat in cuib neaparat ! Te speli foarte bine pe maini inainte ...Scoti puisorii cu mare grija si ii pui pe un prosop impreuna cu ouale care le mai ai . Pe urma scoti toata mizeria din cuib si cureti bine cuibul cu o carpa uda (ca daca il speli trebuie sa se usuce si nu ai timp acum). Dupa ce se usuca un pic ii pui pe fundul lui un strat de servetele (asa fac eu) , peste servetele pui un strat de talaj iar deasupra alt strat de servetele . Si acum trebuie sa faci curat cel mult la 2-3 zile !
Cand le dai la parinti mancare trebuie neaparat sa le pui vitamine in apa sau in mancare ! Si calciu neaparat !
Nu stiu ce sa-ti mai spun ... Mai pune intrebari !
Ce bine de voi, toata lumea are puisori Si eu am vesti in legatura cu micutul meu. Alaltaieri seara i-am dat drumul prin camera(l-am dat afara din colivie fortat), m-am bucurat pentru ca nu s-a izbit de pereti si de geamuri. A zburat foarte frumos. Sincer, l-am chinuit putin
, il fugaream dintr-un loc in altul. In fine, cand sa ma pun in pat, l-am fugarit ceva mai mult pana s-a asezat pe colivie, unde a dormit toata noaptea. Abia la pranz s-a apropiat de usa coliviei si l-am speriat putin, ca sa intre. A intrat si o ora nu s-a oprit din mancat
I-am inchis usa atunci. Astazi am stat toata ziua cu el, i-am lasat usa de la colivie deschisa, dar nu a vrut sa iasa si nu l-am mai dat eu afara fortat. Sper sa iasa el singur, sa nu il mai dau eu afara. Ma bucur ca ne-am mai apropiat asa putin, nu se mai sperie de mine.
O intrebare: De ce tot scrasneste din cioc? Parca tot mesteca ceva. De ce? Si apoi, o alta nelamurire. De ce, dupa ce ma departez de colivie, el se infoaie si sta asa infoiet?
Sedinta foto este gata !
In ordinea numerelor de pe tricouri !
Adaugat: 03-09-2010 20:53
Silviu , ei scrasnesc din cioc atunci cand sunt somnorosi ! In privinta infoierii s-ar putea sa ii fie frig . Asa mai stau si ai mei , seara mai ales, pana inchid usa de la balcon !
Adaugat: 03-09-2010 21:00
Vai !!!
Rusine mie ! Am sarit un pui ! Puiul al doilea ! :hihi:
laura sunt foarte frumosi.pupam cioculetele... :pup: fotomodeli/fotomodele ii/le faci
Tare frumosi sunt puiutii Laura, sa iti traiasca! Am scris intr-o vreme ca imi face cineva o colivie mai mare pt nimfe, in sfarsit este gata. Acum astept sa mi-o aduca acasa. cand o voi primi o sa pun poze.
Da.Mia puii sunt hraniti destul dupa gusa pe care o au. Ce le dai parintilor mancare sa hraneasca puii? Daca ii hraneste numai cu seminte, puii nu cresc atat de bine cum cresc puii hraniti corect. Oul fiert calciu si vitaminele sunt esentiale. Morcov ras si daca vrei poti sa le pui putin pesmet peste oul fiert si dat prin razatoare. Cuibul este groaznic. Pana si un pui este murdar pe cioc. Eu zic sa le faci curat cu toate riscurile. Daca nu le faci curat , puii mor de infectie si vad ca si parintii au smuls puii de puf. Asta este semn ca parintii sunt stresati sau ca nu au toate conditiile necesare de a creste puii bine. Flay baravo! Pupam cioculetele mici. :pup:
avem 5 oute
deyseby, merci mult pt. ajutor... este adevarat ca cuibul arata groaznic le`am schimbat talajul...si despre hrana le dau: morcovel si sfecla rosie rasa, outz fiert (tare) dar fara pesmet ( de acum incolo am sa pun si pesmet) brocoli, si din cand in cand un pik de pepene galben...
(am observat ca mai ciugulesc si pepene)
pun niste poze cu hrana lor... sper sa fie bine.
Sa nu radeti de mine, pentru ca am facut-o eu destul. De doua zile usa de la colivie sta deschisa, dar golanul meu nu vrea sa iasa. Am incercat acum sa il dau afara. Am pus mainile pe colivie in asa fel sa ajunga la usa si sa iasa, dar nimic. Parca nici nu vede ca e usa deschisa. Intrebarea de baraj:
Cum sa il dau afara din colivie, ca sa mai zboare?
Hmm incearca sa pui niste felii de banana pe usita si sa amesteci seminte acolo ca sa-i atragi atentia.
Merci, buna idee. Poate asa reusesc sa il fac sa pape si alte fructe. I-am dat pruna nu a papat, i-am dat mar nu a papat, i-am dat para nu a papat. App, cum sa ii dau morcovul? Eu l-am pus bucatele printre gratii acolo unde are mancare, dar nu s-a atins de el, apoi i-am pus cu mancarea si tot nu a muscat din el. Din toate ce i-am dat, in afara de semintele lui, a mancat doar eu, atat. E mofturos golanelul meu. Ma amuza pentru faptul ca ma urmareste de parca ar fi de le SRI
Alte pareri in privinta scrasnetului din cioc?
* ou
Eu i-am dat si albus si galbenus strivit. Asa se da? Parca am citit mai de mult, ca i se da doar albusul?
Usor, usor. Pai morcovul poti sa i-l dai si ras, si bucatele. Eu ii dau papagalului meu fructele si legumele intr-o scrumiera pusa pe fundul coliviei. Despre scrasnitul din cioc ... toti papagalii fac asta. Uite ce scrie si aici: Daca papagalul scoate un zgomot asemanator scrasnitului din dinti si este relaxata inseamna ca isi arata multumirea. Scrasnirea ciocului poate fi auzita in special cand pasarea este somnoroasa. (Latifa.ro)
Din ou se da doar galbenusul! Maruntit, eventual amestecat cu pesmet, morcov ras..
Multumesc tare mult!
Forum 4animale → Pasari → Despre nimfe - Nymphicus hollandicus