6,851 (edited by setris 01-09-2010 12:58)

Re: Despre Perusi - Melopsittacus undulatus

alexandra10 wrote:

azi le-am cumparat perusilor un cuib din lemn doar ca e cam mic,dar daca imi vor face pui le voi lua unul mai mare.are batul pe care trebuie sa stea in cuib si in afara nu are nimic,ce trebuie sa fac sa fie si in afara?

Batul se pune asa din motiv de spatiu de depozitare, in magazine, tu nu trebuie decat sa-l tragi de acolo si sa-l prinzi afara...pasarea trebuie sa stea in cuib jos, nu pe bat.

:perus: Kimmy Puta jr.
RIP: Piscotel,Micu&Bella...Kimmy parte din sufletul meu

6,852

multumesc de sfat :pup:

6,853

sorin-mada wrote:

scuze ca nu am mai intrat pe acest forum de ceva timp dar am fost amandoi destul de ocupati...acum anuntam cum bucurie ca fetita noastra a acceptat masculul cu bine ba chiar mai mult se pregateste sa devina mamica si acum a facut 7 oua si asteptam sa vedem daca se opreste sau va mai face...in afara de ce gasim aici pe forum ceva sfaturi utile ne mai puteti da?caci vrem sa fim f atenti cu ei si sa le cream conditii cat mai bune...sper ca voi aveti animalutele sanatoase si fericite si voi alaturi de ei...pupici

Felicitari!  :bravo:

Succes!  :perus:  :perus:  :perus:

O pereche de perusi: Theo (Theodor I) si Elly :X

6,854

@alexandra10 sa nu faci prostia sa ii schimbi cuibul daca va face oua... ca nu va mai intra in cuib...lasa-l asa...daca vrei sa il schimbi si sa iei unu mai mare hotarataste-te cat mai curand

In viata echilibrul e ca fuga pe gheata

6,855

bine nu il voi schimba.multumesc de sfat!

6,856

Am gasit 3 video-uri interesante! wink

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=3BBVG4RD-Mo[/youtube]

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=VWdZkEp1vrI[/youtube]

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=dAIGcy7RFDw[/youtube]

6,857

super videoclip,dar mi-a fost mila cand l-am vazut cat se chinuia sa iasa si altii din oute.cred ca a fost cam suparat cand a vazut ca nu mai avea surioare sau fratiori.

animalute: Cocolino :nimfa: Scayle :caine: Sara si Mark 2  :tzest: ingerasii: cocuta :grey: , chichi si whatup :soarece: , mark 1 :tzest: ,un pui(nu stiu ce pui era)de o zi :ou: , un pui de cateva zile de porumbel :ou: , 2 iepurasi :iepure: puf alb si puf negru :iepure:va rog dati clik http://www.gbx.ro/member_page.php?id=3216

6,858

bratzarinuta wrote:

super videoclip,dar mi-a fost mila cand l-am vazut cat se chinuia sa iasa si altii din oute.cred ca a fost cam suparat cand a vazut ca nu mai avea surioare sau fratiori.

Video-urile acestea ar trebui vazute de cei care doresc sa imperecheze perusii incepand cu a 2-a saptamana de cand sunt la ei, sau care nu au depastit varsta de 1 an!

Sa vada ce ostenita e femela cand depune oul, si cum cade dupa ce l-a depus...

Sunt si ei fiinte! NU CHINUITI PASARILE DE DRAGUL DE A AVEA PUI CAT MAI REPEDE!!!

6,859

silviu wrote:
soso_best wrote:

Video-urile acestea ar trebui vazute de cei care doresc sa imperecheze perusii incepand cu a 2-a saptamana de cand sunt la ei, sau care nu au depastit varsta de 1 an!

Sa vada ce ostenita e femela cand depune oul, si cum cade dupa ce l-a depus...

Sunt si ei fiinte! NU CHINUITI PASARILE DE DRAGUL DE A AVEA PUI CAT MAI REPEDE!!!

smile La inceputul mesajului spui ca perusii trebuiesc imperecheati sub varsta de 1 an, iar la sfarsitul mesajului te contrazici total spunand ca sa nu grabim procesul, doar de dragul de a avea pui. Cum vine aia?

Cred ca nu ai inteles mesajul!  :wow:

Ziceam ca sunt multi care doresc sa-i imperecheze de foarte mici, inainte de a implini varsta de un an... wink Aceia ar trebui sa vada filmuletele, sa vda riscul la care supun femela, nu am afirmat ca TREBUIESC imperecheati sub varta de un an!

Chiar sunt impotriva acestei practici, de a imperechea puiutii (sub un 1 an)! :sol:

6,860

Pai tocmai ca nu s-a contrazis  wink  A zis ca trebuie sa se uite de video-urile alea cei care doresc sa isi imperecheze perusii la varsta sub un an nu ca trebuie sa ii imperechem  tongue

Animalele mele : Alex - papagal Nimfa, Teddy - catel Bichon Havanese, Dolly - pisica,  Suzy - hamster Campbell, 16 Zebrute Australiene, 3 Pescarusi Japonezi

6,861

leam facut perusilor mei mei un nou cuib dar mi se pare ca in interior au cam putina lumina.lumina nu intra decat pe gaura de intrare ce are 5 cm diamentru.Mai trebuiesc facute alte gauri pentru luminare?

O pereche de perusi si o catea carpatina+1 puiut al acesteia

6,862

Si la mine era intuneric dar nu le-am facut nici o gaura ca le mai place asa mai intuneric .

Animalele mele : Alex - papagal Nimfa, Teddy - catel Bichon Havanese, Dolly - pisica,  Suzy - hamster Campbell, 16 Zebrute Australiene, 3 Pescarusi Japonezi

6,863

Estera wrote:

Si la mine era intuneric dar nu le-am facut nici o gaura ca le mai place asa mai intuneric .

ms.Am vazut in filmuletele de mai sus ca au multa lumina si deaia am intrebat!

6,864

Pai eu i-am lasat usita de la cuib putin intredeschisa pana a intrat femela odata sau de doua ori sa se obisnuiasca cu cuibul si dupaia am inchiso si a intrat fara probleme tongue

6,865

Cred ca acolo a lasat sa fie lumina ca sa se vada mai bine in filmulet! wink

Ei au nevoie de intimitate in "casuta" lor! wink

6,866

Estera wrote:

Pai eu i-am lasat usita de la cuib putin intredeschisa pana a intrat femela odata sau de doua ori sa se obisnuiasca cu cuibul si dupaia am inchiso si a intrat fara probleme tongue

usita de la cuib la care te referi este de fapt partea detasabila de sus nu?

6,867

Da usa de sus big_smile

6,868

un amic de al meu a luat un cuib de perusi.Nu a stiut ce sa ia si a luat cel mai mic model.Are 14 cm latime si lungime si 19 inatltime.Credeti ca e prea mic sau e cat de cat bun?

6,869

Nu e bun deloc ala e potrivit pentru zebrute australiene. Pentru perusi e prea mic ca atunci cand cresc puii inainte sa iasa din cuib sunt aproape cat parintii de mari. Si daca va face vreo 3-4 pui unde vor incapea toti plus si mama lor ca sa le dea sa manance ?

6,870

Buna! Sunt nou pe acest forum si ca si voi un iubitor de perusi. Am si eu un :perus: Pacho si de cand fetita a murit e foarte ursuz este oare bn sa ii iau alta papagalita?

Cat despre acel cuib nu cred ca este cel mai potrivit pentru un perus parerea mea.

6,871

Familia noastra a mai ierdut un membru... Maya ne-a parasit ieri...  :cry:
Nu-mi vine sa cred ca s-a dus atat de repede... In doar doua zile! Alalteieri am mers la medic cu ea, ieri rasundea bine la tratament, iar seara am gasit-o moarta.  :cry:   :cry:   :cry:  Si era cea mai mare, cea mai vioaie si cea mai grasa dintre toti. Ii ziceam "Tancul" cand ii dadea pe ceilalti la o parte de la mancare...

S-a dus Tancul meu!  :cry:  :cry:  :cry:

Adriana

6,872

Elfie, imi pare foarte rau pentru pierderea suferita!
Stiu si eu cum e sa pierzi un animaleut drag sad

Silviu, nu vreau sa te contrazic, dar la mine in magazin perusii, si in general toate animalele sunt foarte bine ingrijite.

perus95, bine ai venit! Nu ai setat orasul din care vii, dar indiferent de unde ai fi, ar fi bine sa mergi cu perusul tau la petshop/crescator sa isi aleaga el prietena smile

Asteptam vesti!

Noemi = workaholic smile  Bundas -  :perus:  meu, Picike alintatul meu  :dans:
Csuri, Tyopoka, nu va voi uita niciodata! sad :perus:

6,873

Imi pare rau de Maya elfi. Condoleante

6,874

Multumesc, Silviu smile
Indiferent cine si de unde ar cumpara ceva animal, trebuie sa se uite la conditiile in care sunt tinute animalelele/animalul respectiv.
Adica sa aiba apa proaspata, mancare si curatenie.
Asta este minimul.
Perus95, pana la urma nu ne-ai povestit: iti iei perus sau il lasi singur pe Pacho?

Noemi = workaholic smile  Bundas -  :perus:  meu, Picike alintatul meu  :dans:
Csuri, Tyopoka, nu va voi uita niciodata! sad :perus:

6,875

Nu  nu o sa il las singu o sa ii iau o prietena. maine o sa merg in cora si voi vedea.