Re: Despre nimfe - Nymphicus hollandicus
Multumesc Simona ! :pup: Cei "mari" au 10 , 9 , repectiv 8 zile ! Cei mici au 5 si 3 zile ! Si mai mult ca sigur ei nu vad ... ei simt !
Printul & Kid :angel: :angel:
Forumul tuturor animalelor de companie. Comunitatea posesorilor de animale de companie.
You are not logged in. Please login or register.
Forum 4animale → Pasari → Despre nimfe - Nymphicus hollandicus
Multumesc Simona ! :pup: Cei "mari" au 10 , 9 , repectiv 8 zile ! Cei mici au 5 si 3 zile ! Si mai mult ca sigur ei nu vad ... ei simt !
Hmm se pare ca au crescut destul in cateva zile.. le-au dat deja si fulgisorii .. :heart:
Dar cum li se deschid ochisorii? Asa, din senin?
Cred ca da ... asa ca la pisici O sa ma uit pe poze sa vad cand au facut ochi ! Ca le fac poze in fiecare zi !
Sa va traiasca puisorii!!! Si "golanul" meu e bine, ne-am mai imprietenit, inca nu am reusit sa il fac sa stea pe deget la mine. Alte sugestii, cum as putea sa imi stea pe deget? Cineva imi zicea de infometare, dar il iubesc prea mult si nu vreau asa ceva. Alte sugetii. Ma gandeam, ca saptamana aceasta, intr-o seara cand vin de la servici sa ii dau drumul prin camera, dar ma gandesc, ca ce o sa fac, cand e timpul somnului si el nu mai intra in colivie. Nu sunt decis de ceea ce o sa fac. Sugestii? Multumesc
Multumesc Silviu ! Sa stii ca infometarea nu este o solutie ... Rabdarea e cea mai buna solutie ! Poti sa-i dai drumul prin camera , iar daca nu intra inapoi pana seara , il lasi afara ! Cand i se face foame sau sete , trebuie sa intre ! Al meu l-am lasat ziua afara , iar seara nu a vrut sa mai intre si a dormit afara ! Dar cine era dimineata la prima ora in colivie , la draguta lui si la mancare ? El ! Bineinteles !
Asa ca lasa ca intra el cand vrea ! E cel mai bine asa . Succes , orice ai decide !
Stiti ceva, m-am saturat sa aud sfaturi legate de infometare. Ma scuzati dar trebuie sa fii inconstient sa dai un asemenea sfat. N-are niciun rost sa infometezi pasarea, n-o apropii de tine in niciun fel, n-are nicio logica. Tine mancarea ei preferata in mana si va veni singura sa manance.
Stiti ceva, m-am saturat sa aud sfaturi legate de infometare. Ma scuzati dar trebuie sa fii inconstient sa dai un asemenea sfat. N-are niciun rost sa infometezi pasarea, n-o apropii de tine in niciun fel, n-are nicio logica. Tine mancarea ei preferata in mana si va veni singura sa manance.
Merci de sfat, dar acum intrebarea de baraj pentru mine: care e mancarea lui preferata???? Are o saptamana de cand e la mine si nu mananca decat seminte de mei, de floarea soarelui, biscuite (de foame). Prune nu a mancat. Nu prea imi dau seama care ar fi mancarea lui preferata. Am mai incercat, am pus in palma mancare si am bagat mana in colivie. Nici o sansa, parca eram bau bau
In schimb ii place sa ne jucam. Cand ma apropii de colivie el se duce in partea cealalta, iar cand ma departez el vine aproape. Cand sunt mai la distanta de colivie, vine aproape sa vada ce fac. Cand intru in camera unde e el, intotdeauna se intinde si se scutura. E tare simpatic. Cand vorbesc cu el, se uita atent la mine. Deja il iubesc tare mult.
Multumesc Silviu ! Sa stii ca infometarea nu este o solutie ... Rabdarea e cea mai buna solutie ! Poti sa-i dai drumul prin camera , iar daca nu intra inapoi pana seara , il lasi afara ! Cand i se face foame sau sete , trebuie sa intre ! Al meu l-am lasat ziua afara , iar seara nu a vrut sa mai intre si a dormit afara ! Dar cine era dimineata la prima ora in colivie , la draguta lui si la mancare ? El ! Bineinteles !
![]()
Asa ca lasa ca intra el cand vrea ! E cel mai bine asa . Succes , orice ai decide !
Ceea ce mi-ati scris dumneavoastra, la aceea m-am gandit si eu. Bine, el o sa vina singur in colivie, dar cum il fac sa ne pupacim? sa il imblanzesc?? :wis: :sol:
Il ai de prea putin timp ... E mult prea devreme sa aiba incredere in tine ! Lasa-l pe el sa decida cand vine . Fa-te ca nu-l bagi in seama , fa-ti de lucru la calculator si pune pe birou seminte. Daca vine la ele , sa nu te repezi la el . Lasa-l sa prinda curaj si o sa vina singur . Sigur , o sa dureze un timp ... depinde de cat de repede prinde incredere in tine ! Si sa stii ca rabdarea e totul ! Poti sa-i dai sa pape ou fiert dat pe razatoare si mai incearca si morcov , rosie , ardei gras ... Desi nici ai mei nu mananca in afara de ou , seminte si putin patrunjel , nimic altceva !
Am si eu o intrbare pentru cei care aveti nimfe.....Ati reusit sa ii invatati diverse fluieraturi?
Pot invata mai multe sunete?
Merci flyaway. Chiar astazi i-am lasat usa de la colivie deschisa. Nu a vrut sa iasa in nici un chip. Cred ca i-a fost frica sa iasa. Se uita ca vaca la poarta noua, nu ii venea sa creada ca usita e ridica, dar nu vrut deloc sa iasa afara. Nu stiu cum sa fac. Sa il dau eu afara? Nu cred. O sa incerc si eu cu oul sa vad daca merge. I-as da si morcov, struguri. Dar nu vrea sa se atinga de fructe. Stiu ca trebuie sa am rabdare si chiar nu ma grabesc deloc, dar as fi vrut sa fim deja cei mai buni prieteni. Dar dureaza. Prietenia adevarata se castiga in timp
nu?
Merci flyaway. Chiar astazi i-am lasat usa de la colivie deschisa. Nu a vrut sa iasa in nici un chip. Cred ca i-a fost frica sa iasa. Se uita ca vaca la poarta noua, nu ii venea sa creada ca usita e ridica, dar nu vrut deloc sa iasa afara. Nu stiu cum sa fac. Sa il dau eu afara? Nu cred. O sa incerc si eu cu oul sa vad daca merge. I-as da si morcov, struguri. Dar nu vrea sa se atinga de fructe. Stiu ca trebuie sa am rabdare si chiar nu ma grabesc deloc, dar as fi vrut sa fim deja cei mai buni prieteni. Dar dureaza. Prietenia adevarata se castiga in timp
![]()
![]()
nu?
salut, si eu am o pereche de nimfe, pe mascul Pufi, l-am invatat sa imi stea pe mana cand a naparlit, a ramas fara penele de zbor pe o aripa si nu putea zbura, asa ca l-am luat pe mana si de atunci e tare bland. Nici la el nu ii place sa bag mana dupa el in colivie sa il scot daca nu vrea, asa ca ii las usita deshisa si iese singur. In schimb femela Pufulina e incapatanata, ii e frica de mine de numa. Am prins-o de cateva ori cand a cazut dupa dulap, dar nu pisca deloc, nici nu prea incearca sa te prinda. Acum devine si ea mai indrazneata, sper sa fie ca si Pufi. Spor la imblanzirea nimfei, si doar un sfat iti dau multa rabdare!
Nu m-am uitat sa vad cati pui au iesit pana acum. Am fost plecata la tara si le-am lasat tot ce au nevoie. La mine sunt si multi de iesit doar am 3 oute in total. :ou: Nu conteaza cati sunt ci sa fie sanatosi si frumosi. Flay eu zic sa-i scoti pe fundul coliviei mai incolo. Acum sunt prea mici. Daca te gandesti bine, Aly a depus oute dupa ce au inceput sa iasa puii din cuib. Deci dupa ce le dau penitele poti scoate cuibul. Acum sunt prea mici. Misu asteptam vezti de la motati. Cum se comporta? Clocesc amandoi? ziua unul si seara altul? La tine este prima data si sunt curioasa cum se comporta.
silviuof:am citit pe un site(nu mai stiu cum se numea)comentariul cuiva in legatura cu un papagal extrem de agresiv si care nu se imprietenea deloc,iar mai jos inca un comentariu care zicea ca metoda este absolut sigura:tii papagalul in mana sau in prosop(dupa caz)si il tii la piept vreo 2 min pe zi timp in care il mangai pe cap.cica da rezultate in vreo 1-2 sapt.eu nu am testat,dar poti incerca.
Da.. se zice ca ii simte bataile inimii din care reiese ca nu vrei sa-i faci nimic. Dar eu nu pot fi atata de sigura ca da randament
Laura felicitari pentru puiuti ... si multa bafta cu outele Nimfa .... :pup:
birdslover.intradevar dar poti incerca
Mary , abia astept sa ne spui ce fac puiutii ! Sper sa fie toti bine ! Iti tin pumnii :pup:
M-am gandit eu ca e un pic cam devreme , dar am zis ca daca le captusesc tavita cu scartaietoare si pun si servetele , o sa le fie mai cald ... Si vroiam sa scot cuibul de tot ! Sa nu mai aiba Ally "pat nuptial" !
Poate o sa scot cuibul pe duminica ...
Astazi am facut poze la cei mici , inainte sa ma apuc de curatenie in cuib ... Va delectez si eu cu 3 poze , deocamdata ! Dupa ce fac curat va mai arat si alte poze pe care o sa le fac ! Multi pupici la toate animalutele ! :pup: :pup:
Sunt adorabili :pup: Sa-ti traiasca si sa creasca mari si frumosi. Mai asteptam poze
da,sunt draguti(si dezbracati :hihi: )dar oul acela?l-ai aruncat?
Multumesc Estera si Beatzarinuta ! Normal ca am aruncat outul (desi imi pare rau de el) ! Si acum pozele promise !
ce zburliti sunt si ce creasta amuzanta au.ar fii o idee sa le faci cate o poza in fiecare zi sa notezi data si sa faci un album virtual pana se fac nimfe in toata regula.ai avea o amintire frumoasa. :k:
silviuof:am citit pe un site(nu mai stiu cum se numea)comentariul cuiva in legatura cu un papagal extrem de agresiv si care nu se imprietenea deloc,iar mai jos inca un comentariu care zicea ca metoda este absolut sigura:tii papagalul in mana sau in prosop(dupa caz)si il tii la piept vreo 2 min pe zi timp in care il mangai pe cap.cica da rezultate in vreo 1-2 sapt.eu nu am testat,dar poti incerca.
Eu cred ca il chinui mai tare, asa ca nu incerc asa ceva. Merci oricum, dar il iubesc prea mult sa ii tin strans intr-un prosop
cu placere oricum :wis:
Laura sunt minunati. Imi vine sa ii pap de drag :hug: Daca ai fi stat mai aproape as fi luat unul pentru mine ca sunt adorabili :heart:
Sunt adorabili Laura :heart: :heart: ...iar cel cu creasata galbena e asa de dragut :heart: :heart: ...de fapt toti sunt minunati :iubareti: :iubareti:
Forum 4animale → Pasari → Despre nimfe - Nymphicus hollandicus