Re: Despre nimfe - Nymphicus hollandicus
Doamne ce dulci sunt pufilicii!!!O sa iti aduca multa bucurie :heart: :heart:
Forumul tuturor animalelor de companie. Comunitatea posesorilor de animale de companie.
You are not logged in. Please login or register.
Forum 4animale → Pasari → Despre nimfe - Nymphicus hollandicus
Doamne ce dulci sunt pufilicii!!!O sa iti aduca multa bucurie :heart: :heart:
bravo...sunt forte foarte frumosi :k:
succese! aveti niste pufulici grozavi! :iubareti:
Merci zuxy. Momentan nu am timp sa ma ocup de "golanul" meu, dar saptamana care urmeaza o sa ii dau drumul. Dar imi este frica totusi pentru ca nu o sa mai vrea sa intre in cusca si o sa trebuiasca sa il prind in pumn, ceea ce nu ii place nici lui. Ma ingrijoreaza asta. As vrea totusi sa imi stea pe deget ca sa il pot sa il bag in colivie. Tocmai am reusit sa il mangai putin pe burtica, dar a zburat imediat, nu a stat sa il mangai. Cand am bagat a doua oara mana, nu a mai stat, a fugit. Cum as putea sa il fac sa nu ii mai fie frica?
Alta metoda nu mai stiu...adica rabdare si multa iubire ...odata i-am dat drumul prin camera si mergeam dupa el sa il mangai dar tot fugea de mine...am asezat colivia intr-un colt al camerei si s-a dus si s-a urcat pe ea...a stat acolo vreo jumatate de ora nemiscat si avea ceva timp de cand era afara...si m-am gandit ca poate ii e foame si am luat putin mei in palma si m-am dus la el sa ii dau...spre surprinderea mea a inceput sa manance si cu acea ocazie am reusit sa il si mangai...si un timp tot asa am facut cu el...se simtea insiguranta pe cusca sus...acum iasa si intra in cusca cand vrea...e tare cumintica si sta chiar daca inca mai fuge cateodata de mine...chiar vine si se urca e pe tine daca nu o baga nimeni in seama :iubareti:
Merci zuxy. Momentan nu am timp sa ma ocup de "golanul" meu, dar saptamana care urmeaza o sa ii dau drumul. Dar imi este frica totusi pentru ca nu o sa mai vrea sa intre in cusca si o sa trebuiasca sa il prind in pumn, ceea ce nu ii place nici lui. Ma ingrijoreaza asta. As vrea totusi sa imi stea pe deget ca sa il pot sa il bag in colivie. Tocmai am reusit sa il mangai putin pe burtica, dar a zburat imediat, nu a stat sa il mangai. Cand am bagat a doua oara mana, nu a mai stat, a fugit. Cum as putea sa il fac sa nu ii mai fie frica?
Merci. am sa incerc si eu asa saptamana ce urmeaza
Zuxi02,nu ii cumperi pereche nimfei tale? :nimfa:
buna,sunt ingrijorata de greutatea nimfei mele.credeti ca este normal sa aiba 80 de grame ?si daca nu ce ar trebui sa fac ca ca se mai ingrase avand in vedere ca este o fire energica.
Astazi a iesit primul pui din ou. De doua zile stau amandoi parintii in cuib si ies pe rand afara. Acum am auzit primul venit.
:bravo: :bravo: :bravo: :bravo: Ce bine.Sa-ti traiasca!!!
:bravo: :bravo: :hug: Ce bine imi pare !!! Sa traiasca micul motat si ii asteptam si pe fratiorii sau surioarele lui cat mai curand ! :heart:
:bravo: felicitari pt. puiut
Multumesc la fel si celor care au pui si oute. Sper sa fim uniti si sa ne ingrijim pasarile asa cum ne ingrijim pe noi sau pe copii nostri. :hug:
Felicitari deyseby...asteptam cati mai multi!!! :iubareti: ...
yoyo_si_cucky deocamdata nu ii cumpar...dar as vrea in viitorul apropiat
.
zuzu al meu sa obisnuit cu ideea mangaiatului in special in zona gatului, dar daca ma opresc sau incerc sa plec scoate niste caraieli stinse de parca ar plange terbuie sa il mangai non stop ca altfel devine melancolic :cry:
da, stiu ,asa si ai mei, degraba se incepe scoala , dar lor nu le pasa,
nu imi dau pace sa invat
daca ma opresc din mangaiat si iau mana,Poly vine dupa mana mea ca nu catelus pana o mangai dein nou :pup: :heart:
ralukutza.cool wrote:buna,sunt ingrijorata de greutatea nimfei mele.credeti ca este normal sa aiba 80 de grame ?si daca nu ce ar trebui sa fac ca ca se mai ingrase avand in vedere ca este o fire energica.
Buna Raluca... nu cred ca exista o greutate standard pe care nimfa trebuie sa o aiba. Cunoscatorii sa ma corecteze daca gresesc. Tot ceea ce tu trebuie sa faci este sa ii oferi hrana si apa proaspata zilnica.. sa ii aduci aportul de vitamine oferindu`i fructe si legume proaspete, dar sa ii dai si vitamine ( ex :Multivitaminico, Vitakraft ) . Si nu in ultimul rand. Exercitiu. Daca pasarea este energica, nu ar trebui sa iti faci probleme. Asta ii e metabolismul.. la al tau poate merge cu ``acceleratu``.
Bucura-te ca ai o pasare vioaie, nu-ti mai face griji din astea fara rost.
Pupici.
Simona.
buna,multumesc pentru raspuns si sper ca te voi putea ajuta si eu cand va fi nevoie
am citit undeva ca o nimfa are cam 40 cm lungime dar nu scria nicaieri de greutate
deci nu cred ca exista o greutate standard sunt de acord cu tine necunoscuta
de astazi avem 3 oute : :heart:
Felicitari :bravo: Asteptam si pe urmatoarele daca vor mai veni si nu in ultimul rand puisori :pup:
Bravo Nimfa ! :bravo: Mult succes in continuare la oute ! :succes: Si sa ai grija de parinti sa nu le lipseasca calciu si vitamine . :hug: Asteptam vesti !
Adaugat: 30-08-2010 19:48
Am asteptat sa mai iasa un puiut din oul care a mai ramas ... Cred ca astept degeaba ! Trebuia sa iasa de sambata si nici acum nu a iesit . Am sa mai astept pana miercuri si daca nu iese fac curat in cuib si scot si oul si cuibul ... puii am sa-i las jos in colivie , in tavita ! Este bine ce fac ? Ca daca nu scot si cuibul mi-e frica ca o sa faca iar pui ... E bine ? Astept raspuns , va rog ! :pls: :merci:
Va arat si cat de mari sunt puiutii ! :angel:
Doamne ce mari au crescut deja :wow: Sunt adorabili . :hug: Sa iti traiasca si sa se faca mari si sanatosi :pup:
Nimfa, ma bucur foarte mult pentru tine, mai ales ca te-ai stresat atata cu cuibul.. Sper sa ai cat mai multi puisori :heart:
Laura, sunt foarte dragalsi puii si amuzanti.. mai ales cei 2 fara ochisori. Oare or vedea ceva? Cat timp au cei "mari"?
Forum 4animale → Pasari → Despre nimfe - Nymphicus hollandicus