7,501

Re: Despre nimfe - Nymphicus hollandicus

of doamne...chiar nu stiu ce sa mai zic...azi m-am imprietenit cu perusul meu si acum vreau 2 nimfe...inainte vroiam iepuras...si mai inainte vroiam porcusor de guineea..si mai inainte vroiam veverita...dar cred ca cel mai mult iubes pasarile...orice pasare dar in mod special nimfele  :hug: si vreau sa va felicit pe toti cei care vau facut nimfutele oua  :k:

Metallica !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

7,502

Nu am cum sa fac poze, nu e pasarea mea. Am fost o data fugitiv sa o vad, cateva minute.. Nu sunt bune pozele, am inteles. Dar intrebam doar daca e mascul sigur daca are capul galben , iar corpul e gri. Daca data viitoare cand ma duc, cand o iau, as putea sa ma uit dupa altceva . De exemplu, striatiile de pe coada sau pete sub aripi. Atat as vrea sa stiu ..

Adaugat: 25-08-2010 21:43

Acum am vazut poza de mai sus, cu masculul. Multumesc flyaway70. Puiutul are aceeasi culoare, doar ca e capul gri.. dar cu cateva pene din mot galbene. Ma gandeam ca o sa i se faca si capul galben in cele din urma..

7,503

Seara tuturor si sanatate puisorilor. Al meu, s-a mai cumintit, mananca de rupe, danseaza, se ciufuleste cand ma vede, se apropie de marginea coliviei atunci cand sunt departe (ca sa vada tot ce fac), cand ma apropii de el, se duce in partea cealalta de colivie. Cand bag mana la el, in colivie, se uita cu atentie la degetul meu si cand sa ajung sa pot sa il mangai pe burtica, fuge. Cam unde trebuie tinut degentul, ca sa se poata urca pe el? Ce alte sfaturi mai aveti pentru un incepator de o saptamana!!! In afara sa ii dau drumul prin camera. As vrea mai intai sa il invat sa stea pe deget si apoi sa ii dau drumul. Daca o sa stea pe deget, atunci o sa il pot baga mai usor in colivie, ca el singur sigur nu o sa mai intre in colivie.

7,504

prozax wrote:

Acum am vazut poza de mai sus, cu masculul. Multumesc flyaway70. Puiutul are aceeasi culoare, doar ca e capul gri.. dar cu cateva pene din mot galbene. Ma gandeam ca o sa i se faca si capul galben in cele din urma..

Asta voiam sa-ti spun si eu.

Adaugat: 26-08-2010 08:28

Aici ai in prima poza un pui  de nimfa mascul, in a doua e un mascul nimfa si in ultima o fetita de nimfa normal grey.

- Mary-
Sa-ti feresti capul de frig si de prostie. Pr. Arsenie Boca
             http://deyseby.sunphoto.ro

7,505

Zuzu e transformat in o masina de mangaiat big_smile nu ii mai e frice de nici un membru al familiei si nu mai ciupeste deloc, ba chiar devine trist daca nu il mangai  sad

7,506

deyseby wrote:

Aici ai in prima poza un pui  de nimfa mascul, in a doua e un mascul nimfa si in ultima o fetita de nimfa normal grey.

Tu deja il lasi liber prin camera? Asa de repede l-ai inblanzit?

Adaugat: 26-08-2010 10:12

zuzu wrote:

Zuzu e transformat in o masina de mangaiat big_smile nu ii mai e frice de nici un membru al familiei si nu mai ciupeste deloc, ba chiar devine trist daca nu il mangai  sad

Cum ai reusit? Al meu are astazi o saptamana de cand e la mine, dar inca se mai sperie de mine si de degetul meu. Oricum, ne-am apropiat mai mult fata de cum era la inceput. Zi-mi si mie, te rog, cum ai facut de l-ai imbanzit. Stiu ca depinde de nimfa, dar totusi poate unele metode merg si la al meu. Merci

7,507

Doamne ce nimfe dragute aveti toti  :iubareti:  sa va traiasca si sa fie sanatoase  :pup:

Animalele mele : Alex - papagal Nimfa, Teddy - catel Bichon Havanese, Dolly - pisica,  Suzy - hamster Campbell, 16 Zebrute Australiene, 3 Pescarusi Japonezi

7,508

maine sar putea sa avem alt ou:D ca din cate stiu  scot cate un ou la 2 zile

http://nimfa185.sunphoto.ro My Nymphs Pacolina :nimfa: Paco  :grey: Silver :grey: Dodo :caine:
==>Misu<==

7,509

nimfa felicitari

Doi pitici!Cipi peruselul meu :perus: care are 1 an si 10 luni si Kyky nimfuta mea :nimfa: care are 10 luni smile smile smile

7,510

felicitari! super nimfele voastre! :iubareti:  :grey:  :nimfa:  :ou:

picii mei, va iubesc!

7,511

Buna tuturor!Pe zi ce trece,familia Latifa se mareste cu cate un nou membru,un nou out sau cu cate un puiut!Sper ca nimfele tuturor sa fie sanatoase si fericite!

Am o mica problema in legatura cu nimfa mea si am decis sa va cer(din nou) ajutorul pentru ca mereu sfaturile voatre sunt eficiente! Ma ingrijoreaza faptul ca de cand a inceput sa isi schimbe penajul,nu prea mai este la fel de vioaie...Astazi am observat ca excrementele sale s-au schimbat intr-o culoare maronie si nu mai sta cu penele lipite de corp asa cum statea inainte.Acum sta umflata in pene si am surprins-o dormind in cusca cu un piciorus in pene si la fel de infoiata.In rest mananca si mai are momente cand canta si se joaca.
Astept cu nerabdare sfaturile voastre!Multumesc mult!

~Animalele impart cu noi privilegiul de a avea suflet.(Pitagora)~

7,512

lilium wrote:

Buna tuturor!Pe zi ce trece,familia Latifa se mareste cu cate un nou membru,un nou out sau cu cate un puiut!Sper ca nimfele tuturor sa fie sanatoase si fericite!

Am o mica problema in legatura cu nimfa mea si am decis sa va cer(din nou) ajutorul pentru ca mereu sfaturile voatre sunt eficiente! Ma ingrijoreaza faptul ca de cand a inceput sa isi schimbe penajul,nu prea mai este la fel de vioaie...Astazi am observat ca excrementele sale s-au schimbat intr-o culoare maronie si nu mai sta cu penele lipite de corp asa cum statea inainte.Acum sta umflata in pene si am surprins-o dormind in cusca cu un piciorus in pene si la fel de infoiata.In rest mananca si mai are momente cand canta si se joaca.
Astept cu nerabdare sfaturile voastre!Multumesc mult!

Din cate am citit eu, acesta este comportamentul lor, atunci cand dorm. Stau infoiete si intr-un picior. Nu stiu daca trebuie sa iti faci probleme.
Totusi si pe mine ma ingrijoreaza faptul ca baiatul meu sta infoiat si tremura. Asa mi se pare, ca tremura tot timpul. Sa imi fac griji? Ce as putea sa ii dau? Sa ii cumpar  ceva medicamente?

7,513

Atata timp cat mananca, se joaca, bea apa, canta.. nu trebuie sa iti faci griji ca e bolnav. Plus ca in perioada de naparlire nu e ceva neobisnuit sa tremure.

7,514

Merci. ma gandeam ca are ceva, pentru ca a schimbat mediul. Cum as putea sa o fac sa imi stea pe deget? Am mai scris mai sus.

7,515

Mereu cand observ ceva neobisnuit in comportamentul sau,ma ingrijorez repede(uneori fara motiv).Pur si simplu tin foarte mult la nimfa mea si nu vreau sa actionez prea tarziu in cazul in care se imbolnaveste.
Multumesc mult pentru tot!
big_smile  :hug:

~Animalele impart cu noi privilegiul de a avea suflet.(Pitagora)~

7,516

silviuouf, pt ca nimfa ta sa iti poata sta pe deget...ai putea incepe prin a o hranio din palma....apoi ti se va urca pe mana...si cu timpul vei putea sa o tii si pe deget ...  big_smile  daca nu merge nu insista cu chestia asta...nu ma pricep foarte bine dar cu fortul meu perus asa am facut  :k:

7,517

Multumesc din nou pentru poze, deyseby. Cred ca e mascul, asa pare a fi. Peste cateva saptamani o sa ma duc iar sa il vad si probabil o sa fie si mai clar atunci.

Acum, sa vin prezint si eu pe motatul meu.. cel caruia ii tot caut pereche. El e Uchy , are 1 an si jumatate aproape si e foarte prietenos si dornic de atentie si scarpinat. Am vazut ca se discuta despre ora de trezire.. El se trezeste dimineata pe la 8-9 si abia pe la 11 face galagie ca sa il scot. Sta prin casa pana seara la 8 cand intra singur in cusca si se apuca de cantat  big_smile

Intr-una din poze i se vede si cusca. Aveti vreo idee ce as mai putea sa ii pun acolo in afara de niste crengute?

7,518

prozax wrote:

Multumesc din nou pentru poze, deyseby. Cred ca e mascul, asa pare a fi. Peste cateva saptamani o sa ma duc iar sa il vad si probabil o sa fie si mai clar atunci.

Acum, sa vin prezint si eu pe motatul meu.. cel caruia ii tot caut pereche. El e Uchy , are 1 an si jumatate aproape si e foarte prietenos si dornic de atentie si scarpinat. Am vazut ca se discuta despre ora de trezire.. El se trezeste dimineata pe la 8-9 si abia pe la 11 face galagie ca sa il scot. Sta prin casa pana seara la 8 cand intra singur in cusca si se apuca de cantat  big_smile

Intr-una din poze i se vede si cusca. Aveti vreo idee ce as mai putea sa ii pun acolo in afara de niste crengute?

Cat are colivia? Tu ai facut-o? si cum?:D big_smile

7,519

mai graba cred ca e fetita.. 99%

http://nimfa185.sunphoto.ro My Nymphs Pacolina :nimfa: Paco  :grey: Silver :grey: Dodo :caine:
==>Misu<==

7,520

Colivia are 100 x 80 x 75 . Eu am facut-o, da. Nu a fost usor dar pentru motatul meu ce nu fac  big_smile Am facut scheletul dintr-un material ca cel de la geamurile termopan, pe asta nu stiu de unde il am ca l-a adus tata. Iar plasa cred ca iti dai seama cum am pus-o. Aia din fata e o fata de colivie, e cumparata separat.

nimfa185, te referi la puiutul din pozele mele? :merci:

7,521

avem 2 oua  :angel:

==>Misu<==

7,522

BRAVO !!! nimfa...sa-ti traiasca micutii pufosi  big_smile

7,523

Felicitari Laura pt noii membrii ai familiei...sa-ti  traiasca...sunt niste scumpi...Nimfa si deyseby asteptam si noi cu nerabdare puiutii...Am lipsit si eu o saptamana si s-au intamplat atatea!!!
Zuzu al tau e ca Poly al meu!!ar sta sa fie mangaiata cat se poate de mult!!Ma bucur pt tine!! Silviuof eu i-am dat drumul prin casa dupa vreo 5 zile si asa am reusit sa o imblanzesc...si acuma mai fuge cateodata de noi dar se intoarce singurica...acum se tot urca pe cusca hamsterilor...a mea nu prea sta pe deget...adica se urca dar se duce tot pe umar smile ...mi-a fost tare dor de animalutele mele!!! Sa va traiasca!!! si sa va bucurati de ei!!! :pup:

Animalele impart cu noi privilegiul de a avea un suflet!!

7,524

Bravo nimfa
sa ai parte de niste pitici sooper scumpi :pup:

Doi pitici!Cipi peruselul meu :perus: care are 1 an si 10 luni si Kyky nimfuta mea :nimfa: care are 10 luni smile smile smile

7,525 (edited by flyaway70 27-08-2010 17:17)

Multumesc Zuxy , dar intre timp s-a mai marit numarul de puiuti ! Acum am 5 ! :bravo:  :pup:  :angel: Mai am un out . Sper sa iasa si ultimul puiut ! Si sper sa se potoleasca si "nebunii" astia , sa nu mai faca alte oua ! Gata ! Ajunge ! tongue  smile  smile Abia astept sa iasa si ultimul puiut ca sa fac curat in cuib ... acum mi-e frica sa iau oul si sa-l mut ! :hug:
Acum cand ma uitam la poze am vazut ca primii 3 pui au facut ochi deja ! :hihi:  :bang:

:fluture: _ LAURA _ :fluture: Ally :nimfa: + Sonny :grey: + 4 puiuti + Maya :perus: + Tisa :pisica:
Printul & Kid :angel: :angel: