2,601 (edited by birdslover 26-08-2010 15:00)

Re: Micul Alexander - Psittacula krameri

Si David face la fel smile Si se plimba pe langa ele si canta. Dar el prefera tuburile (de spray, de parfum..) sunt indragostiti  smile
... Va multumesc tuturor! smile

2,602

hmmm...atunci...cand tipa tare pune o muzica tare la calculator sau la ce vrei tu...da sa fie tare de tot !!!!! :ok: si sa vezi ce va face atunci...nu i se mai auzi glasul  smile

Metallica !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

2,603

Al meu distruge tot,i-am cumparat o jucarie noua si in 15 min a rupt-o,oglinda care i-am luato iarasi i-a rupt lantisorul de care se prinde,ii un distrugator mic  big_smile

2,604

da ,mister distugator wink stiu cum e sa fie asa distrugator wink  big_smile  big_smile  big_smile  big_smile

picii mei, va iubesc!

2,605

Am reusit sa incarc filmuletul cu David cand se rasfata smile Enjoy

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=FDWy2isOHSg[/youtube]

2,606

ce dulce e :heart: poate ii faci un filmulet si cand te apuca e degetul mare de la picior smile smile smile

- Bianca

2,607

smile Buna idee, am sa fac big_smile

2,608

Ce fain si ce cuminte e :bravo: ,eu daca incerc sa fac asa raman fara degete big_smile

2,609 (edited by birdslover 28-08-2010 13:59)

Multumesc! big_smile
L-am filmat si cand ma ciupea de picioare.. la sfarsit ne-am imprietenit  smile

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=ydCJu1OwEbU[/youtube]

2,610

vai ce tare e smile smile smile da cum de nu zboara? e foarte bland :heart: e scump :heart: frmusel si ff jucaus :heart:

- Bianca

2,611

Multumesc!  smile  De zbor zici?  smile Pai fii atenta: el nu-l suporta pe fratele meu ca isi face mereu voce de papagal si ii zice "ba ce faaaaaaaaci" si aseara David era pe biblioteca si fratele meu a intrat in camera si a inceput sa-i faca asa si David a sarit in zbor in capul lui sa-l atace ca un vultur  smile Si s-a pus pe o jucarie, iar fratele meu ii tot facea asa. Si David intruna sarea pe el ca un tigru care vrea sa te doboare. Asa ce am ras..  smile

2,612

ce tare smile smile e foarte destept :heart: mai vrem filmulete si/sau poze tongue

- Bianca

2,613

foarte frumos si destept cum ai reusit sa-l domesticesti? zimi si mie cum sa fac cu ai mei spunene si noua secretele

http://asia.sunphoto.ro

2,614

Ce sa fac cu Alex ca are unghile prea lungi,pot sa-l chem la mine si vine, chiar imi sta pe mana dar nu ma lasa sa-l ating,cum sa fac sa i le tai sa nu mi se sperie prea tare mai ales ca s-a obisnuit acum cu mine neutral

2,615

Va multumesc!
@bianca: vor mai urma

@xxy: eu l-am luat pe David de la crescator, la varsta de 3-4 luni, spunandu-ni-se ca a fost crescut de mana. In general papagalii luati de pui si crescuti de mana, sunt mai usor de imblanzit. L-am imblanzit in primele 2 saptamani: luam o carpa, o infasuram pe mana si incercam sa-l ating. De fiecare data cand musca din carpa, ii ziceam sa fie cuminte ca ma doare. Pe parcurs, am inceput sa-mi descopar mana. Azi un deget, maine un deget, pana cand am reusit s-o descopar de tot. Sa-l mangai nu-i placea (lor nu prea le place sa le stricam "frezele") dar macar statea sa-l ating, nu mai musca si nu mai zbura prin colivie. Apoi am inceput sa-i dau drumul si cam dupa o saptamana m-am trezit ca vine pe mine in pat. Acum am descoperit ca ii place sa fie si scarpinat la gat, dupa eforturi de a-l invata sa stea cand ii fac asta. Deci n-am facut nimic deosebit pentru a-l imblanzi. Dar avand in vedere ca tu ai 2, ei nu vor mai fi preocupati de tine, ci unul de celalalt, asadar va fi mai greu sa te mai imprietenesti cu ei. Daca totusi iti doresti asta, incearca mai mult cu masculul pentru ca femelele sunt mai salbatice.

@andrei: pt el ar fi un stres destul de mare sa-l prinzi in mana de acum pentru a-i taia unghiile, dar e periculos si pt ca e posibil sa-i tai vena (ei au o vena prin unghie care se vede la lumina puternica). Unghia, pt a fi taiata, trebuie sa depaseasca o jumatate de cerc. Si trebuie taiata de unde se ascute brusc. Dar repet, nu recomand. In alta ordine de idei, papagalii micul alex isi rod singuri unghiile, dar daca totusi n-o face, recomandarea ar fi sa-i iei o piatra mai maricica, s-o speli si s-o pui pe fundul coliviei, in dreptul recipientului cu mancare. Sarind pe piatra, aceasta ii va toci unghia. Mai e indicat sa-i pui in colivie bete de diferite grosimi (de salcie sau de mar ar fi bune), decojite sau tinute putin in cuptor la 100 de grade, pentru a distruge microbii si parazitii. Pe de alta parte, a-i putea sa-l duci la un medic veterinar sa i le taie el, dar unii nu stiu ce si cum si te trezesti ca le taie vena.

2,616

frumos David....frumoase picioare tongue

2,617

smile   smile   smile  Multumesc  smile
Prima poza e facuta azi cand l-am surprins urcat acoolo sus, iar ultimele 2 - zilele trecute inainte sa-i spal colivia. In caz ca vi se pare murdara .. asa se face intr-o saptamana smile

2,618

Minunat David...  :hug: sa-ti traiasca!!!    :nb:

2,619

foarte frumos

http://asia.sunphoto.ro

2,620

Foarte frumos David al tau Simona ....  :pup:

Kiki&Paco :heart:  Ella :fluture:

2,621

salutare tuturor ,am luat un papagal micul alexander,de la crescatorul Sorin balanoiu...nu stiu daca ati auzit de el....papagalul e cam sperios....musca rau....si mi-a zis ca are vreo 4 luni mie mi se pare mai maricel....u stiu daca e de incredere acest crescator...sau a mintit...stiti ceva?

2,622

Am mai vazut si pe altii ca au vorbit de acest crescator,parerile erau oarecum impartite,daca musca intr-un fel e bine ca e curajos si o sa reusesti pana la urma sa-l faci sa vina la tine, asa e si al meu ma cam capseaza,dar din ce in ce mai putin si s-a obisnuit cu mine,pune ceva poze cu el poate te putem ajuta cu varsta si vezi poate are acel inel la picior ca atunci sti cam ce varsta are.

2,623

mda....o sa pun pe maine cred niste poze...are un inel la picior..mi-e cam frica de ciocul lui...ma gandesc ca daca apuca calumea cu el...te perforeaza calumea...nu vreau sa-mi imaginez cum ar fii sa te apuce de ureche sau de buza....:-ss,am mai avut nimfe....perusi...dar ei muscau mai incet...nu ca asta....inel are...o sa vad maine va anunt oricum. ms

nu stiu de ce nu-mi inspira asa mare incredere...domnul Sorin balanoiu...desii multi il laudau....parea un om cam dezinteresat de pasari...sper sa ma insel oricum smile

2,624 (edited by birdslover 02-09-2010 20:11)

Si eu l-am luat de David tot de la Sorin Balanoiu. Te rog sa te uiti atent la pasare ca nu cumva sa aiba paduchi! In rest omu' pare de incredere.. mi-a spus ca daca nu reusesc sa ma inteleg cu el, mi-l schimba. Si al meu musca rau la inceput dar  cu timpul ne-am imprietenit. Acum suntem cei mai buni prieteni.

Ps: va multumim pentru aprecieri!  :pup:

Intrebare: David are ~19 luni si nici urma de inelus. Sa mai astept pana la 2 ani sau pot sa dau verdictul? ... eu as fi mers pe varianta ca e baietel ca l-am imblanzit repede, imita, vorbeste, canta toata ziua si fetitele nu sunt chiar asa  hmm Din cate am citit.

2,625

Pai daca are inel  pe acesta e inscriptionat anul, el ar trebui sa aiba 10 scris pe inel pentru ca e pui din anul acesta,musca destul de tare asa ca incearca sa te feresti iar daca te prinde din lateralul ciocului chiar taie eu am patit-o big_smile