Re: Zebre australiene - Taeniopygia guttata
Enervanta fetita, nu?
Imi pare rau pentru claxoneii tai! :cry: :cry: :cry:
Forumul tuturor animalelor de companie. Comunitatea posesorilor de animale de companie.
You are not logged in. Please login or register.
Forum 4animale → Pasari → Zebre australiene - Taeniopygia guttata
Enervanta fetita, nu?
Imi pare rau pentru claxoneii tai! :cry: :cry: :cry:
Raluca,sigur nu a facut-o cu intentie depinde si cati ani are
? nu e vina ei ...
Da...ai dreptate...poate era micuta rau.La asta nu m-am gandit. Mea culpa.
nu'i nicio problema toti gresim oricm imi pare rau de puiutii tai
mare pacat dar sunt sigura ca fetita nu a facut-o cu intentie
Evident că n-a fost cu intentie ! Primejdia aia de pustoaică, are vre-o 4 - 5 ani si se catăra ca o veverită peste tot .. . mai ales când adultii o scapă din vedere fiind ocupati cu altecele... O plâns de n-o mai puteam consola, că ea vruse doar "să-i drăgălească" cum face la tară cu puii bunică-si, doar că ăia fiind de găină, nu zboară (eventuaL mor de prea multă drăgăleală) :hihi:
Doar că asta nu mă incălzeste cu nimic, io tot fără ciripei am rămas.până prin septembrie
Si mi-e jale de Puia, care cred că a ajuns în burtica vre-unui pisoi, mi-e jale si de Puiu, răposat si el de inimă albastră :cry:
... si ca să am ocupatie, mi-am luat până una alta, niste plăntute carnivore, că de astea n-am avut de când sunt (nici n-am văzut până acum)... Stiti cum se spune: "când omu' n-are treabă , îsi caută" :wis:
Inainte am avut un canar... insa acum ma gandeam sa imi iau o pereche de zebrute... totusi nu sunt sigura ( mama nu vrea sa imi ia si un hamster pe langa, tre sa aleg intre ele ). as vrea sa stiu daca se pot obisnui cu tine si le poti lua in mana.
Fac multa mizerie? Cam cat de des trebuie sa le fac curat? Aveti probleme cu penele care se imprastie prin casa?
salut!bine ai venit pe latifa.pai:zebrele traiesc cam 8 ani in captivitate(hamsterii 2 ani maxim).sa le iei in mana....greu adica se obisnuiesc cu tine si poate te lasa sa le atingi(daca vrei sa stea pe deget si sa stea pe umar iati perus,baiat pui mic).mizerie tre sa le curei ma la 3-4 zile(la hamster cam la 2 zile ptr ca miroase daca nu ii schimbi).pene fac,dar nu multe si sutn putine.
sper ca team ajutat,si ca osa sti ce sa iti iei.
gresit! la hamsteri la 2 saptamani si nu miroase deloc (crede-ma ce zic am avut 60 de hamsteri pana acum
)
Multumesc de primire. Eu am avut un hamster pitic, la fel ca si canarul a murit saptamana trecuta. acum vreau sa imi iau roborovski ca traieste mai mult cu vreun an. In fine. Hamsterul il curatam si la 3 saptamani ca nu mirosea si nici nu era mizerie acolo.
Dar sa revenim la zebrute... O sa mi le iau pe ele primele. Intre timp o sa imi cer milogeala si pentru cel deal doilea hamster . Am gasit un crescator in oras, care pare serios si imi voi lua zebrutele de acolo.
Credeti ca e mai bine de la crescatorie decat de la pet shop? Eu nu prea am incredere in magazine. Femelele fac oua constant?
Voi cum ati ales numele zebrutelor?
uitati o poza cu fostul meu hamster... Pirtzi )
biancadumi, miar placea si mie sa am atatea animale ca tine ). Mama nu are incredere in mine nici macar pentru doua feluri... Soramea urmeaza sa plece la facultate si nu mai are cum sa aiba un animal ( canarul era al ei ), asa ca mama e greu de convins.
eu am avut acei 50 de hamsteri de la unul care ii dadea la serpi .... si am zis 60 cu tot ce am mai avut pe parcusrs acum numai am nici eu decat 2
si ce mai am pe-acolo pe la semnatura
:hihi:
sunt si asa destul de multisoare animalutele ). Eu am suferit mult la despartirea de cele doua. De 5 zile caut disperata alte animalute de companie si am ajuns la cele doua variante. Cel mai greu va fi acum sa le gasesc un nume
di.modi condoleante pt baietel acum am vazut ce ai patit imi pare rau
Bine ai venit, irinukadji!
Pai poti sa le pui ceva in genul Cira si Cyry.Pe ai mei ii cheama Riki si Candy.
Pe fosta mea zebruta o chema Mika...poate sa fie si asta o idee de nume.
Zebrutele sunt putin mai speriase, dar daca le iei de mici poate se imblanzesc putintel.
Din ce oras esti, ca poate te ajut cu un loc de unde sa cumperi.
Femelele fac oua doar daca au cuib.Atunci se pun pe ouat, dar nu ii lasa sa faca simultan mai mult de 2-3 ture.Apoi, da-le o pauza de o luna, 2, 3.
Sunt din brasov, dar am gasit o crescatorie care dupa parerea mea ofera conditii destul de bune. Custi mari, destul de curate etc. Voi de cat timp aveti zebrutele? Daca au cuib nu fac pui decat cand au toate conditiile, nu? Nu prea imi doresc puisori :-?. Cel putin nu inca. :ou:
Pai eu il am pe Riky din februarie. Am luat-o pe Mika la 2 zile dupa.
Apoi Mika a zburat (poveste lunga) si am luat-o in aprilie parca pe Candy.
Vezi ca ai mai multe articole pe site despre imperecherea zebrutelor. Acolo vei vedea care sunt conditiile optime.
Am citit tot despre zebrute de aici ... Sper doar sa nu se imperecheze aiurea, daca au cuib si totusi nu si celelalte conditii. Sunt usor de ingrijit? Le place muzica? Ce ati mai putea sa imi spuneti despre ele?
Urmeaza sa plec la mare saptamana viitoare, dar cand ma intorc mi le iau. Am permisiunea mamei )
Uite niste linkuri cu articole de pe site care contin cunostinte de baza!.
Iti vor fi de mare folos.
http://www.4animale.ro/pasari/canari-cinteze/ingrijire/cintezele-australiene-zebrate-taeniopygia-guttata
http://www.4animale.ro/pasari/canari-cinteze/ingrijire/amenajarea-unei-colivii-pentru-cintezele-australiene-zebrate-taeniopygia-guttata
http://www.4animale.ro/pasari/canari-cinteze/hrana/hranirea-zebrelor-australiene
http://www.4animale.ro/pasari/canari-cinteze/reproducere/imperecherea-z
Leam citit , asta si cam tot ce e pe site despre pasari si animale mici
). De cand miau murit celelalte animale mia luat foarte mult sa ma hotarasca la altele.
Totusi, pe langa articolele respective miar fi placut sa stiu parerea unor stapani, care au avut mai mult de lucru cu ele... Miar placea sa invat din experienta voastra.
poi eu de ex. zebrutele le am de 1 an si ceva si abia acum 1 luna mi-au facut oua dar din pacate nu au fost fertile de imblinzit atit pot sa iti spun ca ale mele ies din colivie si se baga singure la loc dar nu stau pe mina sau ceva de genu iti doresc succes cu ele daca te hotarasti sa iti achizitionezi o pereche de clacsonei
Sigur o sa imi iau. Sunt foarte entuziasmata. Totusi sunt in mare pana cu numele. Cel mai mult ma intereseaza sa gust din experienta unui stapan. Cred ca sunt o companie interesanta. Lea luat mult sa invete sa zboare? Nu au existat accidentari ?
Sigur o sa imi iau. Sunt foarte entuziasmata. Totusi sunt in mare pana cu numele. Cel mai mult ma intereseaza sa gust din experienta unui stapan. Cred ca sunt o companie interesanta. Lea luat mult sa invete sa zboare? Nu au existat accidentari
?
Iti spun din experienta mea de stapan.
Pai cand le dau drumul la picii mei , se mai lovesc de geamuri.
Ele stiau sa zboare de muuuult timp.
o zebruta australiana este un animal perfect...nu cred ca este greu de intretinut ca si eu am un perus...si sunt si foarte frumusele...am vazut si eu la Carrefour ERA in Iasi
Sambata plec la mare si sar putea sa stau 10 zile... dar cand ma intorl leam luat. Deja leam aranjat colivia, am curatato si leam pus un cuib. Nu au nevoie de doua, nu? :-S
probabil ca nu...doar daca e destul de mare sa incapa amandoi...nu stiu zic si eu...oricum sa ai o vacanta placuta la mare
Recomandate sa pui 2, dar doar daca ai destul spatiu.
Forum 4animale → Pasari → Zebre australiene - Taeniopygia guttata