7,426

Re: Despre nimfe - Nymphicus hollandicus

Măcar acel veterinar a fost corect şi ţi-a zis că nu ştie... alţii se dau deştepţi şi tratează bietele păsări exotice ca pe găini, ceea ce duce evident,de cele mai multe ori, la pierderea păsării.Trist!

"Inteligenta fara ambitie, este ca pasarea fara aripi." (Salvador Dali)
--Bianca--

7,427

Da este trist ca la facultatea de medicina veterinara se studiaza un singur semestru animalele exotice sin 5 ani cat tine facultatea...sau cat o tine. Si la animale exotice intra pasari, rozatoare, reptile....adica o gama foarte larga pentru care medicii nostrii veterinari nu sunt pregatiti smile

Un spitz corcit cu pechinez (Bella) , 2 nimfulini (Mango si Ares). Ingerasii: un roborovsky (Pufu)    [ Sabrina ]

7,428

Chiar dacă nu învaţă în facultate, dacă s-au apucat de ea, părerea mea e că ar trebui să le şi placă animalele, deci ar putea,dacă ar vrea, să se documenteze şi singuri.Măcar forumul şi întreg site-ul ăsta dacă l-ar studia atenţi, ar învăţa destule cât să nu omoare sufleţelele nevinovate...

--Bianca--

7,429

Da asa este....dar asta tine de fiecare, si sunt foarte putini care se specializeaza pe reptile, pasari sau rozatoare pentru ca banu iese cu celelalte animale si hai sa fim seriosi....ca sunt foarte putini medici care chiar isi dau interesul smile

Schimba si mancarea...daca este ieftina nu inseamna ca este buna....

Un spitz corcit cu pechinez (Bella) , 2 nimfulini (Mango si Ares). Ingerasii: un roborovsky (Pufu)    [ Sabrina ]

7,430

Aşa este!Cel mai bine pentru toţi ar fi să nu avem nevoie de ei niciodată!

--Bianca--

7,431

ms foarte mult ;D iam luat vitamine vitakraft sunt ca niste seminte dar scrie ca sunt vitamine O_O' oricum o sa incerc sa ii pun mancarea in tavita sau in un capacel pe jos... ms din nou pentru sfaturi ;D

7,432

am o vesteee...astazi am cantat si noi cu atata foc :grey:  :grey:  :grey: ...una intr-una...nu i-am mai auzit glasciorul asa de atata timp :heart:  :heart:

Animalele impart cu noi privilegiul de a avea un suflet!!

7,433

sper sa va placa
@zuxi ma bucur pt el

http://nimfa185.sunphoto.ro My Nymphs Pacolina :nimfa: Paco  :grey: Silver :grey: Dodo :caine:
==>Misu<==

7,434

Salutatre tuturor. Aseara va scriam ca astept sa imi vina nimfa. A VENIT smile Cand am ajuns de la servici, am si primit-o. E cam agitata. A luat toate sarmele de la colivie la ros, nu mananca nimic, nu bea apa, doar roade fiarele.  As vrea sa ma ajutati. Cand l-a adus, la adus intr-o cutie si a trebuit sa il iau in mana ca sa il bag in colivie. M-a muscat, strangea cu toata puterea lui, cred. Mi-a ramas doar cateva urma, dar nu mi-a facut rana. Eu stiu ca el are vreo 3-4 luni. Care se pricepe, poate sa imi spuna ce sex e?

Adaugat: 18-08-2010 21:45

Nu are stare deloc. A mancat cateva seminte, dar apa tot nu a baut. E prea agitata sad(

7,435

ooofff help nimfa mea terorist nu stie sa zambeasca D: nu mananca decat rar (normal abia a venit...) dar nu ii place nimic nici mar nici castravete si nici un alt fruct, exista vreun deliciu universal pentru nimfe? Adica un fel de desert sau ceva ce le-ar placea pentru ca al meu abia mananca fructe sau legume  sad maine o sa incerc cu ou fiert, dar sincer nu cred ca o sa se atinga de el <.<'

inca ceva:
E normal sa manance odata pe zi? desi e la inceput sunt ingrijorat ca mananca prea putin, de boala nu poate fi vorba k e forate vioi si se usureaza normal (cateodata apos, dar nu mereu)

7,436

dai ou fiert sa vezi daca mananca

http://nimfa185.sunphoto.ro My Nymphs Pacolina :nimfa: Paco  :grey: Silver :grey: Dodo :caine:
==>Misu<==

7,437

ce pot sa ii fac sa se linisteasca? ca face kilometri. nu sta deloc. prinde in cioc tot ce se poate, in afara de mancare

7,438

E sigur? Inseamna ca o sa fie mai greu de imblanzit? Si de vorbit? Alte pareri? Oricum merci tare mult pentru raspuns, ca observasem ca toti sunt la somn

7,439

buna,incearca sa-i faci niste poze la coada ,piept si sub aripi,nu mai asa ne putem da seama daca este fata sau baiat.

am avut un catel pe nume bobi,un perus pe nume ali,un papagal  pe nume lori,o broasca testoasa;am un papagal nimfa de 5 ani jumatate pe nume coco si un ciobanesc geraman pe nume grand

7,440

E baiat suta la mie, fetele cu mutatia aia au gri pe fatza, baietii au fatza foarte frumos conturata ca al tau smile

7,441

Multumesc tare mult. Nu pot sa ii fac alte poze  pentru ca nu vreau sa mai pun mana pe el, ca sa nu se sperie mai mult. O sa ii fac poze mai multe dupa ce il invat sa imi stea pe deget. S-a mai linistit, dar in schimb TREMURA. De ce?

Adaugat: 19-08-2010 10:57

ralukutza.cool wrote:

buna,incearca sa-i faci niste poze la coada ,piept si sub aripi,nu mai asa ne putem da seama daca este fata sau baiat.

Mie mi se pare ca seamana perfesct cu nimfa din poza ta.

7,442

buna silviuof, nimfa ta inca nu a avut prima naparlire si de aceea nu se stie sigur daca este fata sau baiat. Abia atunci i se schimba penajul si i se face fata gri daca este femela . Daca te uiti la coada vezi niste forme tarcate pe ea si dupa naparlire ii dispar daca este baietel daca nu dispar este fetita. Eu cred ca nimfa ta este femela deoarece masculul are altfel creasta si capsorul:)

7,443

vasi wrote:

buna silviuof, nimfa ta inca nu a avut prima naparlire si de aceea nu se stie sigur daca este fata sau baiat. Abia atunci i se schimba penajul si i se face fata gri daca este femela . Daca te uiti la coada vezi niste forme tarcate pe ea si dupa naparlire ii dispar daca este baietel daca nu dispar este fetita. Eu cred ca nimfa ta este femela deoarece masculul are altfel creasta si capsorul:)

I-mi pare rau ca te contrazic, dar eu una nu am vazut nimfa normal grey cu capul galben in totalitate si sa fie femela   :wis:
Silviuof bine ai venit si sa stii ca ai un baietel foarte frumos. Este 100% baiat. Sfatul meu este sa-l lasi linistit o perioada de o saptamana sa se acomodeze cu noua locuinta si apoi treptat sa-i dai drumul prin camera cate 2 ore pe zi minim. Daca poti si vrei, il lasi liber non stop. El se va aseza pe cel mai inalt corp din camera si se va simti in siguranta.Tremura daca te apropii prea mult de el . Se streseaza deoarece si-a schimbat locul si se simte singur si nesigur pe el ce se va intampla in continuare. Poate ca de unde l-ai luat tu erau mai multe nimfe si el avea companie, acum roade gratiile sa iasa afara. Daca ai rabdare va fi bine. In legatura cu vorbitul, sunt putine sanse sa vorbeasca. Nimfele sunt o specie de papagali care imita foarte bine melodii. Canta deosebit de frumos. O sa cante si al tau dupa o luna sau 2.

- Mary-
Sa-ti feresti capul de frig si de prostie. Pr. Arsenie Boca
             http://deyseby.sunphoto.ro

7,444

Merci tare mult. Cei mai multi dintre voi spuneti ca e baiat. Am inceput sa cred ca e baiat si il cheama Kiki. Oricum nu am aveam de gand sa il chinui o saptamana. O sa stea in colivie, numai ca nu mananca si nici apa nu cred ca a baut. Doar isi baga ghiarele in mancare si asa sar toate semintele pe jos. Sper sa se mai linisteasca. Da, eu nimfa o am de la o crescatorie si de la inceput a stat cu inca vreo 5-8 nimfe. De ce imi spuneti ca sunt slabe sanse de vorbit? Pentru ca baietii nu vorbesc? Sau de ce?

7,445

de obicei femelele  sunt cele care nu prea vorbesc. masculii canta si mai frumos decat femelele.

7,446

merci. Eu am mai citit despre nimfe, dar nu mai tineam minte daca mascalul sau femela poate sa nu vorbeasca niciodata. Bine, stiu ca nu toate nimfele vorbesc, indeferent de sex. Este tot agitata si nu cred ca a mancat ceva:( Din cate am citit aici pe forum, cam asa sunt toate nimfele la inceput
Sper sa se linisteasca mai repede big_smile
Merci la toti

imi place de el ca atunci cand vorbesc cu el, se plimba cand pe un picior cand pe altul. E asa de comic. Si tot cand vorbesc cu el se uita fix la mine, ridica motul

vad ca nu prea a chef de vorba si de sfaturi. Eu am venit mai devreme de la servici ca sa am grija de "copilul" meu. Poate imi mai dati niste sfaturi, care sunteti mai experimentati, va rog!

7,447 (edited by necunoscuta 30-08-2010 15:33)

.

Simo

7,448

Din cate am citit pe acest site, "limbajul papagalilor", imi dau seama ca nimfa mea e multumita  :k: dar nu as crede, pentru ca inca se mai agita si nu mananca. ma urmareste peste tot smile)

7,449

silviuof,nimfele se numara printre papagalii care au slabe sanse sa vorbeasca.Fetele vor tipa iar baietii vor incepe sa imite si sa cante foarte frumos.Faptul ca isi tin motul ridicat e normal pentru ca au aceasta creasta specifica si cand o lasa in jos inseamna ca sunt precaute si nesigure.Faptul ca se plimba da dovada ca sunt agitate si sunt atente la ce se intampla in jur.Ii trebuie o perioada de acomodare pentru a se linisti,a se simti in siguranta si apoi va incepe sa manance si sa bea apa.

Tratamentul umanitar al animalelor,bazat pe compasiune si respect,este un drept al omului.
3 chow-chow,1 ciobanesc caucazian,1 mare alexandru,3 perusi,4 nimfe,2 borke,1 iepuras pitic
:perus:  ~ Ramona ~ :perus:

7,450

Creasta sta aproape vertical, si restul penelor de pe cap sunt ridicate; aceasta inseamna ca nimfa este atenta, arata interes pentru ceva      Creasta este lasata pe spate, aproape orizontal, unele pene de pe cap sunt totusi ridicate; aceasta inseamna ca nimfa este relaxata, se afla intr-o perioada de liniste      Toate penele sunt nete, lasate jos, creasta este tare lasata pe spate; pasarea este agresiva ii este frica de ceva      Creasta este tare ridicata iar penele de pe cap sunt nete; nimfa vrea sa se arate imposanta. :grey: