6,776 (edited by necunoscuta 30-08-2010 15:33)

Re: Despre Perusi - Melopsittacus undulatus

.

Simo

6,777

scuze

frumosi papagali

1 chow chow;3 perusi 
                          ->Alex<-

6,778

de obicei se impaca aceste 2 specii din cate stiu eu.daca gresesc sa ma corecteze cineva.apropo, femela mea de perus sta sa cloceasca dar cand mai iese din cuib isi tine aripilr intredeschise.ce inseamna asta?

,,metalrock,, and animals forever........ :rock:

6,779

Ii este cald  wink  Are cadita cu apa sa faca baita ca mai ales pe caldurile astea nu-i de mirare si e bine si pentru oute sa aiba umiditate.

Animalele mele : Alex - papagal Nimfa, Teddy - catel Bichon Havanese, Dolly - pisica,  Suzy - hamster Campbell, 16 Zebrute Australiene, 3 Pescarusi Japonezi

6,780

da am cadita si le-o pun la fiecare 2-3 zile.ma bucur ca nu e altceva. ms estera.sper sa cloceasca  :pls:

6,781

Cu multa placere. Si perusa mea tot asa cand iesea din cuib statea cu aripioarele departate de corp si cred ca din cauza ca se prea incalzesc in cuib mai ales ca acum e vara si cald.

Animalele mele : Alex - papagal Nimfa, Teddy - catel Bichon Havanese, Dolly - pisica,  Suzy - hamster Campbell, 16 Zebrute Australiene, 3 Pescarusi Japonezi

6,782

Eu i-am luat lui Tyopoka un partener, pentru ca era tare disperata si il cauta peste tot pe Csuri sad
Nici nu manca, doar tipa dupa el...
Micutul  :perus: e cam ca si acesta, de miercuri e la noi.
Azi a indraznit sa iasa prima data din colivie, dupa ce Tyopoka tot statea pe colivie si il chema afara. Acum stau amandoi pe colivie si e liiiiniste.
Ma ucide linistea asta, Csuri si in somn povestea.
Cand l-am ales, mi-a placut ca povestea si povestea, iar la mine de 2 zile e mut.
Oare in cat timp se acomodeaza?
Trebuie sa va zic ca sunt foarte mandra de Tyopoka, nici nu a indraznit sa il bata, se inteleg de minune.
Sper sa fie totul ok, mai ales ca pe ea am cumparat-o de aproape 3 ani.
Oare am sanse de puiuti?
Csuri al meu era prea batran de copii, asa ca nici nu ma mir ca nu au depus ou.
Bineinteles, au si cuib, si os de sepie, de toate...
Ma uit la micut si stiu ca e frumos, dar il tot vad pe Csuri in fata mea. Si dimineata l-am strigat...
Pe urma mi-am dat seama ca nu mai e  :cry:

Noemi = workaholic smile  Bundas -  :perus:  meu, Picike alintatul meu  :dans:
Csuri, Tyopoka, nu va voi uita niciodata! sad :perus:

6,783

poseidon96 te rog sa nu mai scrii mesaje consecutive aiurea! Altfel urmeaza ban!

Intrebari frecvente si raspunsurile lor
Termeni si conditii
Va multumim pentru ca sunteti membri activi ai forumului Latifa.ro si va rugam sa va respectati intotdeauna partenerii de discutie!

6,784

eu am pus perusilor mei cuibul in interior!Pana ssaptamana viitoare cand le cumpar unul ce poate fi atasat in exterior credeti ca pot lasa cuibul actual fara capacul detasabil de deasupra( nu prea intra in cuib prin orificiu special conceput pentru asta intra mai mult pe sus)

O pereche de perusi si o catea carpatina+1 puiut al acesteia

6,785 (edited by AlinaVanesa 21-08-2010 22:31)

Noemi ,Csuri a mers sa zboare si sa cante printre ingeri nu mai plange pt el , ii e mai bine acolo .  :hug: 
si eu merg chiar acum sa cumpar cuib peruseilor. azi am gasit ceva ciudat in colivie ... adica au rupt fasii si fasii (asa ca niste ate) din scoarta stinghiilor care le au in colivie , le-au amestecat cu puf  si le-au innodat in toate felurile. la inceput nu stiam ce e toata chestia aia dar pe urma mi-am dat seama ca si-au pregatit un strat pufos pt a depune oua.  big_smile     sper sa nu ma insel ...

6,786

Inca nu am gasit nici o domnisoara pentru Theo...  sad  adica erau domnisoare, dar nu cum vreau eu sa fie... alba, sau alba cu cateva pene bleu...  big_smile

P.S.: Cautarile continua... caut geva in genul celui din poza atasata... cu mai mult sau mai putin albastru... big_smile

O pereche de perusi: Theo (Theodor I) si Elly :X

6,787

AlinaVanesa wrote:

Noemi ,Csuri a mers sa zboare si sa cante printre ingeri nu mai plane pt el , ii e mai bine acolo .  :hug: 
si eu merg chiar acum sa cumpar cuib peruseilor. azi am gasit ceva ciudat in colivie ... adica au rupt fasii si fasii (asa ca niste ate) din scoarta stinghiilor care le au in colivie , le-au amestecat cu puf  si le-au innodat in toate felurile. la inceput nu stiam ce e toata chestia aia dar pe urma mi-am dat seama ca si-au pregatit un strat pufos pt a depune oua.  big_smile     sper sa nu ma insel ...

asa au facut si ai mei in urma cu vreo 2 saptamani dar facusera pe fundul coliviei.le-am facut curat si vad ca nu sau mai apucat de rontait.Facuse-re dintr-un bat de 3 cm diamentru o scobitoare!!Si totusi pana azi nu au depus nici un ou asa ca nu cred ca din cauza asta fac asa!

6,788

Cateva poze cu Cichi puiu. :X

6,789

de vreo doua zile perusa mea face niste lucruri ciudate.De exemplu se aseaza pe capacul cuibului si sta culcata cu aripile plecate.Asta nu e nimic dar in timp ce sta asa arata ca o gravida care are contractii adica i se misca burta de parca se ,,screme".Si mai este o chestie.A inceput sa se rotunjeasca.Adica ori s-a ingrasat peste masura ori are ou.Nustiu ce sa zic.Voi ce credeti?

6,790

Eu cred ca dosr se infoaie in pene.Are ceromul maro? E in calduri? S-a imperecheat?

I love the animals!I hope everybody will love the animals.  Animalute:Foxa(alint.Foxilina)-un cut metis;Misu(alint.Misulica)-un domn pisoi;doua zebre australiene(Riky&Candy)_Ingeras-Blaky(alint.Blaks)

6,791

raluky4 wrote:

Eu cred ca dosr se infoaie in pene.Are ceromul maro? E in calduri? S-a imperecheat?

are ceromul maro deci e in calduri dar nu i-am vazut imperechinduse cu toate ca prezinta unele semne specifice imperecherii!

6,792

buna seara.acum mi-am bagat perusii in camera ca ziua ii tin pe balcon la aer si am observat k are un ou in cuib.ce trebuie sa fac?cum imi dau seama daca oul e bun?femela de 10 minute a iesit din cuib, e bine asta?pls ras

6,793

pei probabil ca da...nu ma pricep  big_smile  oricum...sa iti traiasca micutul care va veni  big_smile

Metallica !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

6,794

femela nu mai intra in cuib.  sad obisnuieste sa doarma afara.mai sunt cev sanse daca pana maine dimineata nu intra inauntru?  sad

6,795

pei poti incerca sa o prinzi si sa o pui in cuib...si o lesi acolo vreo 2 zile  neutral

6,796 (edited by alexandra10 24-08-2010 22:04)

deutschland wrote:

femela nu mai intra in cuib.  sad obisnuieste sa doarma afara.mai sunt cev sanse daca pana maine dimineata nu intra inauntru?  sad

din cate stiu femela incepe sa cloceasca de la al doilea ou.stie ea ce face...nu interveni in perioada clocitului.eu zic sa lasi oul asa cum e.nu e nevoie sa vezi daca e fertil.ai rabdare!decat sa deranjezi femela mai bine nu umbla la cuib(doar uita-te daca mai face oua) big_smile si felicitari!  :bravo:

6,797

nicidecum nu o s-o inchid in cuib, e absurd! totusi cu putin ,,ajutor,, am indrumat-o in cuib si nu a mai iesit.sper sa ramana acolo pana dimineata cand va iesi sa se hraneasca.e la primul ei ou si poate ma gandesc ca nu stie foarte bine ce sa faca.o sa fiu cu ochii pe ea si daca sta mai mult de 15-20 min afara o sa incerc s-o indrum spre cuib.daca gresesc astept sfaturi.  :pls:

6,798

scuze nu am vrut sa ma exprim asa...sa incerci sa o aduci cumva in cuib sa stea mai mult acolo ...scuze daca am fost rau si fara inima...am vrut doar sa ma exprim  sad

6,799

iancumarian wrote:
raluky4 wrote:

are ceromul maro deci e in calduri dar nu i-am vazut imperechinduse cu toate ca prezinta unele semne specifice imperecherii!

Hmm...poate asa se infoaie cand e in calduri...sau poate o sa te trezesti cu oua de la ei.Au cuib?

I love the animals!I hope everybody will love the animals.  Animalute:Foxa(alint.Foxilina)-un cut metis;Misu(alint.Misulica)-un domn pisoi;doua zebre australiene(Riky&Candy)_Ingeras-Blaky(alint.Blaks)

6,800

buna! ma numesc Alexa . si vreau putin ajutor. perusii  verisoarei mele sunt bolnavi. sunt infati in pene,dorm pe amindoua picioare.  ei maninca si beau apa, dar aceste simptome osperie. miine se va duce la veterinar. ajutati-ma! va rog! :pls:  :pls:  :pls:  :pls:

Adaugat: 25-08-2010 17:56

:perus: micutii mei:Yoyo si Cucky

picii mei, va iubesc!