Re: Despre Perusi - Melopsittacus undulatus
estera imi pare rau
setris sunt foarte frumosi.sa'ti traiasca
setris ai mp de la mine
Forumul tuturor animalelor de companie. Comunitatea posesorilor de animale de companie.
You are not logged in. Please login or register.
Forum 4animale → Pasari → Despre Perusi - Melopsittacus undulatus
estera imi pare rau
setris sunt foarte frumosi.sa'ti traiasca
setris ai mp de la mine
Setris e un dulce micutul sa-ti traiasca si sa creasca mare :pup:
Va multumesc ca sunteti alaturi de mine :hug:
Am trecut si pe acolo si v-am vazut si frumusetea de catel. Si v-am mai vazut si ciobanescul. Sunt minunati toti. Sa va traiasca! :pup: Am o intrebate...perusul englez l-ati luat de la vreo crescatorie sau de la petshop? Ca eu nu am vazut pe la magazine :perus: englezi....
Pe Bubu l-am luat de la prietenii mei,care sunt crescatori de papagali de foarte multi ani si de la care am majoritatea papagalilor,inclusivv pe Alexi.Englezii nu se gasesc chiar pe toate drumurile,intr-adevar.Multumesc de aprecieri. :hug:
@Estera,imi pare tare rau pentru micut.
@setris,ai niste minunatzii acolo,pupam cioculetze mici. :pup:
Estera imi pare rau de pierderea micului.... :cry:
Setris sunt intradevar minunati ... :pup: pentru cioculetele mici
Ramona si Ella multumesc pentru consolari.
De ce perusul verde are picioarele mai inchise la culoare decat ceilalti?
Si mai am o intrebare
unul dintre perusi galbeni nu prea zboara....are cateva pene din coada lipsa (asa l-am cumparat) credetzi ca asta este problema?
si ultima intrebare vreau sa stiu daca nu m-am inselat cei 2 perusi galbeni si cel alb sunt femele iar restul masculi..?? nu sunt sigur
pai asa au perusii verzi(unii)astia sunt ei,unii din perusii mei e galben cu verde si are picioarele deshise,depinde de fiecare,nu ca si femela mea are lipsa din pene la coada si zboara fara probleme,cred ca e din cauza caldurii sau s-a ranit puin,nu stiu ce sa zic,ca femela cand am cumparat-o zbura greu pentru ca ea nu iesea afara din colivie la crescatorul respectiv ca si acum are pene lipsa si va avea pana ii vor creste iar dar acum nu are nici o problema legeta de zbor,in legatura cu sexul cel verde mi se pare mascul,cel alb mi se pare femela,cel albastru cu masca alba cred ca e mascul dar nu prea stiu,cei galbeni nu stiu ce sa zic ca asa are nasul si"baiatul meu"asa cred ca e baiat ca nu am habar,cel albastru cu masca galbena mi se pare baiat dar chiar nu stiu,au fost niste idei,oricum succes!
Adaugat: 17-08-2010 02:40
imi pare rau estera :cry: succes in continuare!!! :pup: :succes: :hug:
Salutare! Sunt disperata si-i rog pe cei care intr-adevar se pricep la cresterea perusilor sa-mi explice si mie comportamentul perusilor mei(am o pereche ). Dupa ce femela a clocit mai mult de 2 saptamani, intr-o seara i-am gasit 2 pui morti pe gratarul coliviei, iar celelalte 3 oua dispersate in cuibar si cuibul distrus. Ce s-a intamplat cu ei? Nu-mi explic comportamentul lor? I-am urmarit indeaproape in toata aceasta perioada in care urmau sa devina parinti si am fost fascinata de ei; cum masculul i-si proteja cuibul in care femela clocea, cum o hranea si starea lui de spirit parca era alta, nu mai era Gimi (asta este numele lui) zvapaiatul si agitatul de-l stia tot blocul.Stau si derulez filmul evenimentelor incercand sa gasesc o explicatie logica comportamentului ei,de ce si-a distrus cuibul si si-a aruncat puii. Ma gandesc ca poate am gresit eu mutandu-le colivia,dar am observat ca ea tot iesea afara din cuibar si m-am gandit ca din cauza caldurii nu poate sta prea mult timp pe oua,ca atare am adus colivia in sufragerie unde era racoare,ei stand in balcon.Va multumesc!
ariana ,bun venit.Depinde ce varsta au perusii tai.Daca sunt prea tineri nu au experienta necesara pentru a duce la bun sfarsit clocitul si cresterea puilor..Apoi daca s-a umblat la colivie si culb au fost deranjati si probabil asta i-a determinat sa distruga cuibul.Sau masculul simte nevoie de imperechere din nou si puii ii stau in cale.Nu intotdeauna,din prima ,se scot pui cu succes.Acuam daca ei nu vor sa mai cloceasca,sunt compromise si ouale ramase.Ar fi nevoie de un incubator daca ele sunt fertile,dar asta e o grija in plus.Mai trebuie urmarit comportamentul lor,sa vezi daca se apunca din nou de clocit.Si nu inteleg,puii i-a aruncat din cuib jos pe gratarul coliviei?????Caldura excesiva dauneaza si ea,probabil femela a fost prea istovita sa mai faca fata.
foarte frumos suana!
aveți idee de ce perușul meu doarme cu piciorușele agățate de tavanul coliviei și cu capul atârnând în jos?Mi se pare o poziție cam ciudata!
poate e pe jumatate liliac
iancumarian wrote:foarte frumos suana!
aveți idee de ce perușul meu doarme cu piciorușele agățate de tavanul coliviei și cu capul atârnând în jos?Mi se pare o poziție cam ciudata!poate e pe jumatate liliac
![]()
cred ca e 75% liliac ca si ziua mai sta asa!
salut,ce parere aveti de taierea aripilor la perusi,eu sunt total impotriva,o prietena vrea sa faca asta dar eu i-am zis sa nu o faca pentru ca il chinuie sa il oblige sa stea numai cu ea,ca si cum i-as taia eu iei picioarele sa nu mai poata sa mearga si sa o pun sa stea langa mine,e groaznic asa ceva,i-am sugerat un ham de papagali,am citit tot aici undeva de el,merge si la perusi,e bun?va rog :pls: ,multumesc anticipat :merci: :pup:
este cineva pe aici care stie de unde pot cumpara un cuib pentru perusii mei??Sunt din Dambovita!
Adaugat: 18-08-2010 22:34
salut,ce parere aveti de taierea aripilor la perusi,eu sunt total impotriva,o prietena vrea sa faca asta dar eu i-am zis sa nu o faca pentru ca il chinuie sa il oblige sa stea numai cu ea,ca si cum i-as taia eu iei picioarele sa nu mai poata sa mearga si sa o pun sa stea langa mine,e groaznic asa ceva,i-am sugerat un ham de papagali,am citit tot aici undeva de el,merge si la perusi,e bun?va rog :pls: ,multumesc anticipat :merci: :pup:
orice ai face nu le taia aripile!!Acest lucru face perusii si celelalte pasari sa se diferentieze de noi!Daca le privam si de dreptul de a zbura inseamna ca le torturam nu ca le ingrijim.Incearca sa o convingi pe prietena ta sa nu le taie aripile!
.
Marian, nu e cea mai mare problema, gasesti in thread-ul de voliere, marimile, materiale si tot ce iti trebuie si cum a spus necunoscuta cu 2 maini dibace, in 1-2 zile e gata
Din pacate anul acesta a fost destul de nefericit pt. pasarelele mele ( am pierdut cateva sufletele )...ieri Yoyo ( ultimul pui din ultima serie ) s-a hotarat sa zboare catre alte ceruri...ceilalti au deja doua zile de zbor liber ( in camera bineinteles ) si sunt deja stapani pe situatie...la mancarica suntem destul de puturosei, inca mai cerem la mamica :rusine: ... va transmite pupici Bubu, baietelul, si cele doua fetite, Galusca si Mutulica . :heart:
Setris ce draguti sunt :pup: Imi pare rau pentru micut
Toti sunt niste galusti mici si frumoase. :pup: :heart:
buna.....vreau si eu sa cumpar o pereche de perusi trebuie sai iau pe amandoi aceeasi culoare
eu vreau sa iau unu albastru si unu galben cu vrede
puiii ce culoare vo avea?
daca are cineva poze cam cum ar arata puii sa puneti pe forum va rog frumos
si daca are cineva papagali de vanzare sa ma ajute si pe mine ca de fiecare data cand am luat de la pet shop miau murit au murit 5 pana acum ........mai am unu batran de 8 ani....si deasta vreau sami iau o pereche .......daca are cineva sami vanda si mie...va rog frumos.......apropo sunt din galati
Ieri, in 18.08.2010 dragul meu Csuri a zburat catre Rai.
Dimineata la 7:30 a murit intre mainile mele, uitandu-se la mine, si-a inchis ochii pentru totdeauna.
Pentru mine era mai mult de un perus iubit, l-am gasit fix la un an dupa ce a murit cineva drag mie si il vedeam ca pe un semn din Ceruri.
Te iubesc pentru totdeauna!
Hai acasa!
:cry:
Marian, cuibul il poti gasi la pet-shop, fara doar si poate.. iar daca intr-adevar nu se gasesc pe acolo pe la tine, cu 2 maini dibace, poti confectiona chiar tu unul. Sa stii ca nu e greu.. dimensiunile le gasesti pe aici... cuibul sa aiba scobitura pe podea... iesirea indeajuns de mare ca pasarea sa intre/iasa fara nici o problema...lemnul acela ( hai sa-i zicem prag ) iar acoperisul sa poata fi ridicat ca tu sa poti face curatenie. Parca 25x17x17 erau dimensiunile.
Peste cateva minute ma apuc sa fac eu unul.M-am gandit la dimensiunile 25*20*15.25 e parte ce vine lipita de colivie 20 are inaltime si 15 latime.Ce ziceti e bine??
Noemi,a zburat dincolo de curcubeu,acolo unde toate animalutzele sunt vesele,libere dar ne privesc pe noi cei care i-am iubit asa de mult.Imi pare rau.....
.
Ce rau imi pare pentru perusii vostri, setris si noemi :cry: :cry: !Au zburat spre un loc, probabil, mai bun, la alti ingerasi. :angel: :angel:
multumesc pt raspuns
dar papagali aceia din poza sunt ai tai ?
:perus: :perus: :perus:
Adaugat: 19-08-2010 20:27
:perusi: daca un perus este galben cu verde iar perusita este albastru cu alb (predomina albul) exista posibilitatea sa iasa un pui alb omplet?
si inca ceva perusii se impaca cu zebrele australiene daca stau in aceeasi colivie?
Forum 4animale → Pasari → Despre Perusi - Melopsittacus undulatus