Re: Despre nimfe - Nymphicus hollandicus
buna azi am primit 3 pui de nimfa si au 5 saptamini ce sa le dau sa minince? :sol:
Forumul tuturor animalelor de companie. Comunitatea posesorilor de animale de companie.
You are not logged in. Please login or register.
Forum 4animale → Pasari → Despre nimfe - Nymphicus hollandicus
buna azi am primit 3 pui de nimfa si au 5 saptamini ce sa le dau sa minince? :sol:
Pai cine ti-a dat puii la varsta asta? Ei sunt hraniti de parinti pana la 2 luni. Nu inteleg. :bang:
Nimfa cuibul tau este pt perusi , de asta nu pot intra nimfele in el. Mareste intrarea si punele talas fara arome. Sunt diferite tipuri de talas, tu punele talas simplu. Cea mai mare rugaminte este sa le dai pace si sa nu te bagi toata ziua cu nasul in cuib ca le faci rau si ii stresezi. Ei stiu ce au nevoie si ce trebu sa faca. Vitaminele, osul de sepia simplu si mancarea buna este tot ce au ei nevoie in perioada asta.Daca citesti pe site la imperechere si restul despre nimfe ai sa gasesti cele mai bune raspunsuri. Eu de acolo am invatat tot si am avut reusite foarte bune. Acum avem si noi un out. Sper sa mai am un pui ca si Mago.
Se pare ca vrea el sa faca oua
A doua poza e foarte tare
![]()
Oana, sa-ti traiasca puiul! .... Te rog nu mai folosi limbajul de mess pentru ca nu inteleg in niciun fel rolul h-ului in anumite cuvinte si citeste articolul asta despre amenajarea coliviei unei nimfe: http://www.4animale.ro/pasari/papagali/ … alul-nimfa
mersi de sfat si de chestia cu h-ul voi incerca sa nu mai folosesc limbajul de la mess dar sa nu te supi pe mn daca voi mai scapa cate un h
N-ai pentru ce! Eu nu ma supar dar sa nu se supere Latifa
sa va spun ceva azi dim ea incearca sa intre in cuib da paco nu il lasa chiar daca sta pe langa cuib o goleste,intra iese etc. o intrebare am la voi ca sa faca oul ea sa tre fie umflata cu 12-24 ore inainte?
Da.. asa scria in articolul de pe Latifa.. De ce? E umflata?
nu, este normal
Se pare ca la noi tot invers se plac motzatzii.Schimbare de situatie si culori(again).Asta e..... :grey: :nimfa:
Uploaded with ImageShack.us
Uite ca am mai aparut si eu pe aici..
Dupa o lunga lipsa m-am gandit sa mai vad ce e pe latifa :x!Intotdeauna ma intorc aici :hihi:
Paco si Jake,nimfele mele sunt sanatoase tun si fericite ca de obicei. :hug:
O sa pun poze in curand.
Ce frumosi sunt motatii. Cea cu Bombonel si Hanny e super. :k:
am noutati de la Iusty :hihi: din pacate ea are treaba cu pregatirile pt clasa a 8 a ... Angel peste 4 zile implineste 1 an yuuupi
:lma: perusii sunt foarte foarte bine
si are un nou rezident .. un motanel de 3 luni si ceva :pisica:
Este buna plasa de rabita pentru voliera pentru nimfe? :grey: :nimfa:
Ramona ca si la noi oameni nu trebuie sa decida nimeni perechea noastra decat noi asa ca lasa-i sa se iubeasca in voi .... :pup:
imi e dor de motzatiiiiii meiiiiiii :cry: :cry: :cry: :iubareti: :grey:
Silverinii.....sedinta foto. :grey: :grey: :heart:
superbi nimfa suana ,cei trei puiuti ai mei mininca singuri acum are ceva daca le dau ou in fiecare zi?
nu,nu are nimic e bun out fiert pt ei, sa va spun ceva, ea vrea sa intre in cuib si paco era in cuib si nu o lase sa intre...sarim peste alta faza acuma ea in cuib si el o pazeste pe ea la gaura ea vroia sa iasa si el nu o lasa sa iasa )
adorabili motatii tai suana...deosebit de adorabili!!in sfarsit am ajuns si eu acasa...pollyta era bosumflata cand am ajuns ca nu a avut nimeni timp de ea vreo 3 zile...dar e bine sanatoasa(inafara de problema noastra cu aripioara) si i-a trecut supararea cand s-a vazut iubita iar :heart: :heart: :heart:
Acum 3 zile miam luat o nimfa si nu stiu daca ar fi bine sai dau drumu... e speriat rau si tot ce vede crede ca e periculos. Nu accepta sa fie mangaiat si nici pe mine nu ma prea suporta pe langa el :cry: Ma gandeam ca daca ias da drumu ar fi mai calm si sar obisnui cu mine mai repede :sanatate: ce credeti? sai dau drumu http://www.4animale.ro/forum/uploads/2010_08/zuzu_d_b_b.jpg
Suana sunt superbi :pup: :bravo: Imi pac atat de mult :hug:
zuzu,bun venit.Cum e de asteptat ,orice animalutz care-si schimba locatia,ambientul e derutat.Pana se obisnuieste si se familiarizeaza cu locul,e bine sa n-o lasi afara,pentru ca se sperie si necunoscand ce are imprejur,nu stie unde sa se aseze si se va lovi.Las-o cateva zile,linistita in colivie,vorbeste cu ea,stai mult in preajma ei,ofera-i in plus fata de mancare mar,out fiert pe care poti sa i le pui jos in tavita,dupa ce scoti gratarul ala pe care nu sta confortabil cu gherutzele atunci cand coboara.Poti pune coli de hartie sau un dosar de plastic dupa ce scoti sina ,taiata pe masura tavitei ,care se spala fosrte usor cu apa si burete in fiecare zi.Si cu mangaiatul,nu te astepta la prea mult,pasarile in general nu stau sa fie prinse in mana sau mangaiate.Daca se obisnuieste cu mana ta in prealabil e bine,sa n-o considere un stres,sa nu asocieze ca atunci cand te apropii de ea o si prinzi.Si un sfat,sa schimbi betele de plastic cu bete de lemn.
@xxy,multumesc.Outul fiert nu are ce sa le dauneze,mai ales acuma mici fiind,le asigura un plus de calciu ca si branzica de vaca nesarata.Mary(deyseby) le-a oferit si ea la puiutzii ei si s-au simtit foarte bine.Sa-ti creasca mari si frumosi.
@estera,multumesc si pupici.
@suana
I-am tot dat si castraveti si nectarine si piersica si piersica si el tot nu mananca :wow: Oricum de cate ori ma vede ca ma apropi se retrage, nu stiu cum sa scot grataru ala... o sa incerc sa il tai sau sa fac ceva dar papagalul sigur o sa se sperie de asta
oricum... betele alea de plastic sunt de la suportul pentru mancare si apa (iam pus apa la fel ca la mancare si cand vrea isi baga capusorul si bea ) in schimb colivia e ceva in gen 2 etaje si sus are un bat de lemn si un leagan (tot cu bat de lemn)
Sunt obisnuit sa il mangai pentru ca al 2lea papagal a fost EXTREM DE BLAND de cand am venit ma lasat sal manga pe pieptut pe spat si chiar pe creasta fara sa fuga sau sa ma ciupeasca, nu manca daca nu stateam cu el in camera :sanatate: si lam iubit mult, dar intro zi in timp ce eram la iarba verde (el era liber pentru ca a mai stat liber in natura si nu a fugit) a zburat :cry:
oricum sper sa ma imprietenesc cu el chiar daca o sa imi ia ceva timp :angel:
Uite o imagine cu colivia (nu e cam mica? )
http://www.4animale.ro/forum/uploads/2010_08/dsc00068_1_b.jpg
Adaugat: 16-08-2010 15:14
ooofff ce gramatica am
frumoasa nimfuta ta zuzu...seamana cu poly a mea :heart: :heart: ...nici ea nu mananca fructe sau legume...sau orice altceva...decat seminte...mei...alte destea...marul si morcovul si oul fiert de cel mai indicat...o am de vreo luna...a fost foarte sperioasa la inceput...cand ma apropiam de cusca ori se agita ori incepea sa tremure...eu am avut noroc ca nu stie sa zboare...sau mai de graba nu prea poate la inaltimi mari..doar jumate de metru ca are o problema la aripioara...si asa am reusit sa ne imprietenim...nu ca am fi cei mai buni prieteni...dar oricum nu mai fuge chiar asa ca inainte...si sta o o mangai de numa...ii place la nebunie...isi lasa capusorul in jos s-au pe o dunga ca un catelus ca sa o mangai...gratarul il poti scoate fara sa il tai ca se desface cusca...e aproape ca a mea doar ca e rotunde...unde se imbina cu plasticul trebuie sa aiba niste "carlige" care o fixeaza...
...acum a invatat sa iasa singurica din cusca si sa intre cand ii e foame...e o dulceata...intr-o dimineata a inceput sa tipe si s-a dus fratimio la ea sa vada ce are...s-a oprit si el s-a dus in pat sa mai stea 1pic...a atipit 5min si cand a deschis ochii s-a trezit cu ea in pat ca a uitat sa ii inchida usa la cusca
...as fi vrut sa vad ce fata a facut cand a vazut-o
...nu-ti face griji ca se va obijnui cu tine cu timpul... :pup: :pup: :pup:
Adaugat: 17-08-2010 00:49
hranitoarele alea nu se pun cumva pe din afara??la mine raman in interior doar chestiile alea pe care se urca...eu i-am luat si o oglinda ca sa nu se simta prea singura cat se acomodeaza...doua saptamani nici nu s-a dat jos de pe ea...acum nici macar nu se mai uita la ea...sta mai mult la usa sau afara...
In prima poza o aveam de 2 zile...era speriata rau...musca pana la sange...acum doar te prinde cand nu ii convine...
A doua poza avea vreo 3 saptamani de cand e la mine...incerca sa se urce pe birou
In a treia poza este un papagal transformat in catelus care sta la mangaiat :iubareti: o dulceata :heart: :heart:
depinde de forma hranitoarei dar nomal ar trebui inauntru,foarte draguta nimfulina ta,o scumpa,mika si frumushica,succes in continuare! :heart: :heart: :heart:
oooohhh tutututu ce draguta e oricum, nu i-am scos gratarul dar i-am pus niste ziare dedesubt... la inceput i-a fost frica de ele dar acuma s-a obisnuit... sper ca nu are nimic tusu de la ziare cu papagali :?
oricum am o planta care le-a placut la toti ceilalti 4 papagali pe care i-am avut, dintre care unul rosela. se pare ca si lui zuzu ii place planta asta are niste frunze lunguiete si ascutite in varf e ca un palmier si din un singur trunchi se desparte dintr-o data in 3... spec ca nu e toxic sau ceva ca al doilea papagal mi-a devorat planta >:C
Am o problema D: papagalul meu isi vede reflectia in geam si se agita (crede ca e vreun semen deal lui :iubareti: pe langa asta mai aude de afara strigatul altor nimfe si devine agitat (cea ce inseamna fulgi cea ce inseamna aspirator...) ce sai fac sa nu isi mai vada reflectia in geam :pls:
Forum 4animale → Pasari → Despre nimfe - Nymphicus hollandicus