1,751

Re: Zebre australiene - Taeniopygia guttata

ms estera .si tie la tel :sanatate:  :k:  :k:  :angel:

Ionut,dar prietenii imi spun Tomitza smile

1,752

tedyrory cuplacere sa le dai si ou fiert si morcovi razuiti ca le place mult osul de sepie sa nu lipseasca ca au nevoie de calciu eu la ale mele le-am pus cadita in care se balacesc de mama focului succes cu ele :sanatate:

http://asia.sunphoto.ro

1,753

ok ms.eu azi leam pus caditza da se balacesc si se fac ude,iar cand ies din cada,juma'de apa nu mai e ca ba stropesc cu ea,ba o beau smile  smile  smile  :sanatate: .ms de ajutor.tot binele din lume

1,754

Poti sa lasi outul chiar si 20 de zile ca sa fii sigur!

I love the animals!I hope everybody will love the animals.  Animalute:Foxa(alint.Foxilina)-un cut metis;Misu(alint.Misulica)-un domn pisoi;doua zebre australiene(Riky&Candy)_Ingeras-Blaky(alint.Blaks)

1,755

ps:(ptr xxy) leam dau ou fiert si in 3 minute au lins farfuria.de morcov ras nu  mai zic.in 2 zile nu au avut ce face decat sa bage in  stomac=) smile :angel:  :k:

Adaugat: 10-08-2010 15:15

am 1 intrebare .la zebre australiene.cand le iau mancare e bn sa apare pe punga/cutie doar poza zebrelor sau si a altor pasari?.ms  :wow:

1,756

nu trebuie sa apara poza cu ele eu le cumpar si din piata la vrac si le iau si din magazin si le amestec oricum contin mei,orz,floarea soarelui si le cumpar batoane cu vitamine

1,757

aha deci tre sa fie mancare de oricare dar nu de pasari mari nu?k asta am inteles :einstein:

1,758

exact gasesti multe feluri ma refer la firma si vezi tu care le place cel mai mult smile

1,759

Nu poti sa le dai la zebrute mancare pentru papagali mari pentru ca e prea mare si solida pentru ele.

1,760

ms amandurora de sfat.dar inca 1 intrebare tongue :ce sa nu le dau sa manance(daca stitzi)adik sunt intolerante la cevams wink  wink

1,761 (edited by birdslover 10-08-2010 21:18)

Incearca sa le dai in cantitati cat mai mici salata, struguri, kiwi, citrice si patrunjel, NU le da cartof crud, avocado, fructe nespalate, mai multe fructe/legume la un loc, hrana speciala pentru alte specii de pasari si alimentele de care nu esti sigur. A.. fructele si legumele sa fie decojite si date prin razatoare sau taiate in bucati mici.

1,762

ms de raspuns birdslover.eu am vrut sa e fac azi ou cu biscuiti si am citit ca in loc de biscuitii de pasari sunt buni si cei de catei/pisici.dar nush...am fost um pic mirad de reteta asta.tu ce zici?adik biscuitii de pasari ii faci firimituri nu? :wow:  :wow: ms

1,763 (edited by birdslover 10-08-2010 21:25)

Eu si multi utilizatori de aici le dam pasarilor galbenus cu pesmet (sau cu morcov ras), care mi se pare cel mai ok. Incearca sa ocolestii biscuitii astia de pasari, betele cu seminte, osul de sepie/blocul mineral cu arome pentru ca au numai chimicale. Eu nu m-as risca sa le dau nici mancare de caini  neutral

1,764

:wow:  :wow:  :wow:  :wow: deci sa nu le dau os de sepie?? :wow:  :wow:

1,765

Ba da, obligatoriu os de sepie, dar din ala simplu. Sa nu fie cu arome. Ca exista cu capsuni, cu banana etc. Alea nu-s bune.

1,766

ok ms de sfaturi.o sa ma ajute.dar tu sti daca zebrele au o perioada anume de clocire sau cand isi fac cuibul?daca sti
:rusine:

1,767

Nu stiu dar aflam smile
http://www.4animale.ro/pasari/canari-ci … producerii
Ps: nu isi fac ele cuibul, trebuie sa-l cumperi. Ps2: cel mai bine te-ar ajuta un crescator/stapan de zebrute.. cel putin la capitolul asta..

1,768

aha.oricum cuib au .dar la petshopul de unde leam luat nu au avut .iar akm leam pus iarba uscata pe jos si o sa e pun alaj cu a zis xxy.dar la alt petshop avea pe un musor niste atza a zis ca e speciala ptr asta adik ptr cuib de pasari(citeze australiene).si nus daca sa il iau sau nu.tu ce zici?ca eu cunosc un crescator dar nu are zebre sad  sad  si nush.poate ma poti ajuta

1,769 (edited by birdslover 10-08-2010 21:52)

Pai in primul rand n-ai facut bine ca le-ai pus iarba uscata pentru ca are foarte multi microbi. Poate avea si viermi intestinali pe ea.. fie ca vin ei de la mama natura, fie ca au fost eliminati de alte animale prin excretie si substante toxice si multe altele.
Ai putea sa le iei ata din aia dar sa o poti si schimba, pentru ca dupa ce ies puii, din cate stiu, asternutul trebuie schimbat zilnic.

1,770

aha.stai linistit k nu leam pus in cui..dar maine primu lucru o scot.ser sa faca pui ca de intes nam probleme cu iei.sunt cuminti.ms de sfat si eu ma gandeam sincer la atza aia.si la pui sa le dau eu hrana sau ii hranesc parintii ?

1,771

Vezi ca in primul rand sunt o "ea" big_smile
Pai lasa-i pe parinti sa ii hraneasca pentru ca ei sunt foarte plapanzi si trebuie sa fii experimentat ca sa le dai tu. Doar in cazul in care ii abandoneaza (ceea ce nu cred sa se intample), trebuie sa-i hranesti tu.

1,772

Ionutz, le poti pune in cuib zebrutelor servetele de masa simple, fara arome, taiate fasii.
Le poti pune os de sepie, chiar au nevoie.

I love the animals!I hope everybody will love the animals.  Animalute:Foxa(alint.Foxilina)-un cut metis;Misu(alint.Misulica)-un domn pisoi;doua zebre australiene(Riky&Candy)_Ingeras-Blaky(alint.Blaks)

1,773

ma ajuta si pe mine cineva?
am 2 cintezze si mi sau amperechiat si au facut 4 oua dupa aceia leau spart, si au facut acuma 8 oua :cry:  e de bn sau rau sa ami dea cineva sfaturi cat mai repede va roggg!!

Adaugat: 11-08-2010 14:42

(eu sunt sora lui oana) care cere ajutor
:fluture:

1,774

Pfoai...pai asteapta sa iasa puii...pune-le os de sepie si morcovel ras si o cadita cu apa speciala pt. ei ca sa fie umiditate la oua!

1,775

ms raluky4.eu oleam luat ieri un ghem special(cika)ptr cuib,dar daca nu au fost invatzati cu cuib nu stiu ce sa faca cu el.si doar imprastie atzele.oare o sa se descurce :pls:  :pls:  :pls:  :pls:  :pls: ?