6,701 (edited by gabriela094 08-08-2010 10:08)

Re: Despre Perusi - Melopsittacus undulatus

Perusii mei au un astfel de bat abraziv si pana acum sunt ok:
http://www.petboutique.ro/popup_image.php?pID=699
Nu as avea curajul sa le tai unghiutele.

In legatura cu perusii care au zburat: imi pare foarte rau pentru ei si sunt absolut sigura ca stapanii nu au ramas chiar indiferenti. Oricui i se poate intampla. Atunci cand luam un animal, il luam pentru a-l ingriji si pentru a-i oferi viata pe care nu o poate duce oriunde. Si chiar daca Silviu nu a aratat prin emoticoane cat de rau ii pare, mai mult ca sigur a suferit pentru pierderea micutului.

Toti isi iubesc animalele.

Si acum despre pasaricii mei: pui numar 2 a inceput sa zboare, si inca destul de bine, pui numar 3 musca mai rau decat mami Rica si aproape ca-mi dau lacrimile cand baga ciocul in mana mea, dar bineinteles, ii spun ca il iubesc si imi da drumul, ceilalti sunt bine, asteptam sa creasca si ii ducem la noile lor familii. A zis mama ca o sa-l pastreze pe pui numar 4, iar pe pui numar trei nu stiu unde sa-l dau, e ok daca pastrez doi baieti? (desi nu prea cred eu c-o sa am voie, dar speranta moarte n-are...)

E ok ca se agata de gratiile custii si dau repede din aripi? Observ ca le cad niste pene mici, un fel de puf... big_smile

Va pupam toti 7!

Gabriela

6,702

gabriela094 wrote:

E ok ca se agata de gratiile custii si dau repede din aripi?

Vor sa zboare de aceea dau din aripi si mie m-i s-a intamplat.da-le mai des drumul din colivie. smile

6,703

Alexandra, eu le dau zilnic sau de mai multe ori drumul sa zboare, nu cred sa fie aceasta cauza.

Gabriela

6,704

atunci face asa pentru asi exprima nervozitatea. smile

6,705

silviu wrote:

iancumarian, fa o poza la colivie asa cum se afla acum si posteaz-o aici.

am pus si acum ce fac??

O pereche de perusi si o catea carpatina+1 puiut al acesteia

6,706

Suana stai linistita ca eu nu mi-as chinuii perusul inutil, dar are gherutele foarte mari si doua dintre ele sau rasucit cumva si il incurca. Oricum nu as face asta singura. Luni planuiam sa ma duc la veterinar cu el.

6,707

dragi iubitori de perusi ce diferenta mare e intre o colivie si o voliera.intr-o colivie e mai greu sa-ti scoata perusii oua pe cand intr-o voliera nu mai  scapi de oua,asta numai daca ai perechi viabile de ati scoate

6,708

Revin! Scuzati lipsa mea pe forum, dar am fost si eu in vacanta ca toti oamenii....
Paco, peruselul meu i-am deschis usa la colivie si de doua zile, nu iese afara...Ce sa fac?

Detin un perus (Paco) :perus: si o nimfa de 3 ani (Cookie), :nimfa:, VA IUBESC :heart:

6,709

George1991, parerea mea este sa-l ademenesti cu mancare, daca nici asa nu merge, scoate-l tu de acolo, vorbeste-i calm, daca se intoarce inapoi in colivie poate ca este bolnav sau poate ca pur si simplu nu vrea afara.

Mai am si eu o intrebare:D, as vrea sa ii fac papagalului un leagan din lemn si vroiam sa va intreb ce material ar trebui sa folosesc pentru sustinerea lui. Sarma este buna sau e toxica?

6,710

George, NU scoate perusul cu forta.
Colivia e casa lui, acolo se simte in siguranta. Daca bagi mana si il scoti cu forta, nu se va simti in siguranta in colivie.
Daca vezi ca e ok, lasa-l in pace, poate pur si simplu nu are chef sa iasa.

Noemi = workaholic smile  Bundas -  :perus:  meu, Picike alintatul meu  :dans:
Csuri, Tyopoka, nu va voi uita niciodata! sad :perus:

6,711

Si totusi, nimeni nu are puiuti dormiciosi ca ai mei... big_smile

Gabriela

6,712

Hehe smile Tare draguti big_smile Primul se face ca al doilea nu?

6,713

Nu, nu se face ca al doilea. Asa ramane.

Gabriela

6,714

super pozele gabriela :pup:  :sanatate:

6,715

Ce draguti sunt  :pup:

Animalele mele : Alex - papagal Nimfa, Teddy - catel Bichon Havanese, Dolly - pisica,  Suzy - hamster Campbell, 16 Zebrute Australiene, 3 Pescarusi Japonezi

6,716

Gabii smile)

„ mi-au dat lacrimile la cât de simpatic şi dulce e ” smile))

Scumpiciii

„Intunericul nu este intotdeauna echivalent cu raul,la fel cum lumina nu aduce intotdeauna binele ”

6,717

Ce scumpiiii...  :heart:

Sa-ti traiasca Gabi!!!  :perus:

O pereche de perusi: Theo (Theodor I) si Elly :X

6,718

gabi Foarte frumosi ...sa iti traiasa  :heart:  :perus:  :elefant:  :ou:  :perusi:

:perusi: Sfaturile bune sunt cel mai probabil ignorate, dar asta nu este un motiv ca , sa nu le oferi. smile  ~~SANDA~~ 1 perus Bella si al 2-lea(coco care s-a dus la ingerasi) sad(

6,719

Ce scump e ultimul!

I love the animals!I hope everybody will love the animals.  Animalute:Foxa(alint.Foxilina)-un cut metis;Misu(alint.Misulica)-un domn pisoi;doua zebre australiene(Riky&Candy)_Ingeras-Blaky(alint.Blaks)

6,720

sunt frumosi raw puiutzhii thai :heart:  :heart:  :heart:

Doi pitici!Cipi peruselul meu :perus: care are 1 an si 10 luni si Kyky nimfuta mea :nimfa: care are 10 luni smile smile smile

6,721

shadowdinasty wrote:

George, NU scoate perusul cu forta.
Colivia e casa lui, acolo se simte in siguranta. Daca bagi mana si il scoti cu forta, nu se va simti in siguranta in colivie.
Daca vezi ca e ok, lasa-l in pace, poate pur si simplu nu are chef sa iasa.

Cum sa spun.....deja ma calca pe nervi, are usa deschisa de 3 SAPTAMANI

Detin un perus (Paco) :perus: si o nimfa de 3 ani (Cookie), :nimfa:, VA IUBESC :heart:

6,722

George, incearca sa il scoti stand pe deget... eu asa am procedat cu al meusi a functionat... sad   :succes:

:perusi: Sfaturile bune sunt cel mai probabil ignorate, dar asta nu este un motiv ca , sa nu le oferi. smile  ~~SANDA~~ 1 perus Bella si al 2-lea(coco care s-a dus la ingerasi) sad(

6,723

George, de ce nu incerci sa prinzi pasarea usor in mana si sa ii dai drumul putin pe afara? Nu e chiar ok sa nu zboare 3 saptamani. Ai mei ies de doua-trei ori pe zi si nu se satura.
Vorbeste-i incet si fii bland cu el. Stii ce mai poti face? Poti scoate  (daca este posibil, bineinteles) acoperisul custii. Va iesi singur. Dar ai grija la usile si la geamurile deschise.
Sper sa reusesti!  :pup:
Apropo, daca nu vrea si nu vrea, nu ai ce sa-i faci.

Gabriela

6,724

Am o veste buna, azi dadeam cu aspiratorul unde sta papagalul ( in acceasi ) camera, si cred ca s-a speriat, a sarit de pe o gratie pe alta si a iesit afara

6,725

george1991 wrote:

Revin! Scuzati lipsa mea pe forum, dar am fost si eu in vacanta ca toti oamenii....
Paco, peruselul meu i-am deschis usa la colivie si de doua zile, nu iese afara...Ce sa fac?

si eu am avut aceeasi problema si daca bagam mana in colivie ma musca foarte tare sad asa ca i-am scus capacul de la colivie si am rezolvat problema asa il scoteam mereu fara sa il agit apoi am mai cumparat un papagal pe kyky(nimfa) care iesea singura din colivie iar iar cypi s-a luat dupa nimfuta mea si acum iese singur si nu mai am probleme cu el smile
sper k ti-am fost cat de cat de ajutor smile

Doi pitici!Cipi peruselul meu :perus: care are 1 an si 10 luni si Kyky nimfuta mea :nimfa: care are 10 luni smile smile smile