6,651

Re: Despre Perusi - Melopsittacus undulatus

Buna tuturor .. Tocmai acum am venit de la 2 petshop`uri .. Le-am explicat ambilor vanzatori ce are baiatul` la nas .. Unul mi-a spus ca are raie iar celalalt ca are o ciuperca  neutral .. Acum snt confuza  hmm  .. Dati-va si voi va rog cu parerea

Apropo .. penele nu ii cad

Adaugat: 01-08-2010 12:26

A si   smile Superbi micutii gabriela  :pup:

O pereche de perusi :perus: .. Masculul albastru :perus: si Femela verde cu galben :heart:

6,652

Eu sincer cred ca are raie... Da-l cu ulei menajer sau du-l la veterinar smile

6,653

big_smile  Buna tuturor, mi-am cumparat si eu azi un perus in jur de 5-6 luni cred ...mascul si il cheama Sunny (Insorit). El e noua mea achizitie sunt foarte incantata de el si il iubesc ffff mult deja mi-a intrat sub piele atunci cand s-a lasat mangaiat big_smile :X  :perusi:  :lma: imi place ca e pot spune prietenos :ironic:  cred inca nu pot afirma 100% pentru ca e cam speriat ...retras sad mai tot timpul pana ce se va acomoda .... are si momente de joaca ... :heart:
imi puteti da niste sfaturi cum as putea sa il ajut sa se acomodeze cu noua locuinta...pentruca vreau sa incep si dresajul cu el..Multumesc mult si Sunny va va multumi sigur :perusi:  :pls:

:perusi: Sfaturile bune sunt cel mai probabil ignorate, dar asta nu este un motiv ca , sa nu le oferi. smile  ~~SANDA~~ 1 perus Bella si al 2-lea(coco care s-a dus la ingerasi) sad(

6,654

sa-ti traiasca,da silviu are dreptate sunny e fetita ,baieti au deasupra ciocului albastru :perus:

http://asia.sunphoto.ro

6,655

xxy wrote:

sa-ti traiasca,da silviu are dreptate sunny e fetita ,baieti au deasupra ciocului albastru :perus:

Cand l-am cumparat am spus ca vreau mascul si stiam de faza ca cei cu albastru sunt masculi si cu roz,maro sau alb sunt femele si i-am spus ..dar a spus ca asa e intradevar dar este inca pui si nu se poate diferentia f b sexul doar dupa ce devine adult ... asta e daca e femela tot asa de tare o voi iubi :heart:  :rusine:

As mai avea inca o intrebare pentru voi ... Dupa cat timp l-ati lasat liber sa zboare prin camera??? :ironic:

:perusi: Sfaturile bune sunt cel mai probabil ignorate, dar asta nu este un motiv ca , sa nu le oferi. smile  ~~SANDA~~ 1 perus Bella si al 2-lea(coco care s-a dus la ingerasi) sad(

6,656

Lasa-i cateva zile de acomodare sa cunoasca noua locuinta si sa isi cunoasca colivia ca sa stie sa se intoarca la ea  wink

Animalele mele : Alex - papagal Nimfa, Teddy - catel Bichon Havanese, Dolly - pisica,  Suzy - hamster Campbell, 16 Zebrute Australiene, 3 Pescarusi Japonezi

6,657

sandutza wrote:

As mai avea inca o intrebare pentru voi ... Dupa cat timp l-ati lasat liber sa zboare prin camera??? :ironic:

Eu cam dupa 2 saptamani,dar se lovea de tot smile) (Ai grije la oglizi ca se lovesc rau in ele)

:rock:

6,658

Estera wrote:

Lasa-i cateva zile de acomodare sa cunoasca noua locuinta si sa isi cunoasca colivia ca sa stie sa se intoarca la ea  wink

Ms mult Estera voi tine cont dar a devenit asa de agitat si tot incearca sa deschida usitele unde este pusa mancarea sau usa principala ..am confectionat niste cleme din sarma si atata a dat ci ciocu pana si-a dat seama de ce nu poate deschide si cand si-a dat seama atata a dat cu ciocul si a muscat acea clema pana a indepartat-o  hmm si din nou incepea sa deschida acum sunt prinse cu ata nu se pot deschide dar mi-e frica ca isi da seama din nou si atata va avea treaba pana va reusi din nou sa deschida. :bang: .. de acea m-am gandit sa il las putin prin camera sa zboare...dar daca nu asta e ii voi mai lasa cateva zile

6,659

Pai tocmaj de asta sa nu il lasi asa de repede pe afara pentru ca el vrea foarte mult sa iasa si mai mult nu va mai intra in colivie numai daca il prinzi tu si asa o sa il sperii si mai rau. Daca il vei mai lasa putin o sa se mai acomodeze cu colivie si va sti ca este casuta lui.

Animalele mele : Alex - papagal Nimfa, Teddy - catel Bichon Havanese, Dolly - pisica,  Suzy - hamster Campbell, 16 Zebrute Australiene, 3 Pescarusi Japonezi

6,660

buna!sunt noua pe forum si am si eu o intrebare,perusii pot avea purici? neutral  ca am gasit un purice pe perete langa colivia lor,nu am putut sa il prind ca s-a ascuns,am doar 2 perusi,colivia lor e curata,si daca pot avea purici cum pot sa fac sa dispara?ca imi este frica sa nu ii dau daca nu merge cu tratament...multumesc anticipat  :perus: !

2 perusi-Lolita(Lola);Pakito(Paco) :perus: :perusi: ;1-bichon bolognese-Puppies(Puppy) :caine: ;am avut:5-caini :caine: ,4-perusi :perusi: :perus: ,1-iepure :iepure: ,1-hamster :hamster: ,pisici(bloc) :pisica:
;PROTECTIA ANIMALELOR!ANTI-POLUARE!IUBESC NATURA!AM MULTE ANIMALE LA TARA!MA IUB. ANIMALELE!

6,661

Gabriela, as lua eu perusul, mai am 2, asa ca nu se va simti singurel.

Vicky - Mamica fericita

6,662

cine stie ce se intampla cu Sunny, va rog sa ma ajutati sunt cam speriata  sad  de ieri seara a inceput sa isi tot puna ciocul la coada ,aripi si isi tot scote penele sau incepe sa naparleasca are un loc la coada unde deja sunt foarte rare penele si nu sunt sigura ce se intampla sa inceapa sa naprleasca deja sau si le scoate el? hmm  neutral

6,663

Poate de singuratate,i-ai pus o oglinda in colivie?

6,664

cristime wrote:

Da are oglinda, scarita, hinta si zilnic ii pun de peste 10 ori cred
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=sRu8PXfA93Q[/youtube]
ca sa fie bucurros ma gandesc eu k se bucura sa auda ciripuit cunoscut... sad si peste zi este afara la aer si soare (cand este soare) nu stiu ce sa fac mi-e frica sa nu ramana fara pene sad(  :pls:

am gasit pe net ceva si vreau sa imi spuneti daca e adevarat...

Exista cateva reguli de baza pentru a face un papagal de rasa asta sa vorbeasca:
1. Trebuie sa fie baiat si trebuie sa fie cat mai mic posibil(al meu avea cam 2 luni cand l-am luat, nici nu stia sa zboare bine)
2. A doua regula este sa fie lasat mereu liber (doar prima zi sa stea inchis pt ca trebuie sa se obisnuiasca mai intai cu camera)
3 Oricat de ciudat ar parea trebuie sa-l iubesti , trebuie sa-l placi cu adevarat pt ca el simte asta si incet incet capata incredere
4 Inainte de a incepe sa vorbeasca trebuie sa inceapa sa vina la tine, pe mana , pe umar etc timp in care trebuie sa-i vorbesti bland ca si cum ar fi un copil mic...un membru al familiei
5. Abia dupa ce a prins incredere in tine poti incepe sa-i repeti cuvintele pe care vrei sa le invete (in general invata mai repede de la femei pt ca au vocea mai stridenta..cred eu mai usor de imitat pt el)
Sa nu iti inchipui ca trebuie ani pt toate astea...nu! Chiar e nevoie de foarte putin timp daca se respecta toate aceste reguli(al meu si-a spus numele la 3 saptamani dupa l-am luat)
Cam atat este de retinut asa in mare...si ar mai fi faptul ca trebuie sa fie singur si toata atentia sa fie indreptata numai asupra lui. Daca sunt doi sau mai multi este foarte greu , poate chiar imposibil sa-i inveti ceva.
Acestea fiind spuse va doresc numai bine si mult succes daca vreti sa incercati.

vreau sa va intreb ca neaparat trebuie sa fie baiat  ca sa vorbeasca?

6,665

Cred ca trebuie sa ii iei companion ca sa nu se mai simta singur si sa isi smulga penele.

I love the animals!I hope everybody will love the animals.  Animalute:Foxa(alint.Foxilina)-un cut metis;Misu(alint.Misulica)-un domn pisoi;doua zebre australiene(Riky&Candy)_Ingeras-Blaky(alint.Blaks)

6,666

Buna din nou!  big_smile
Am revenit cu poze cu puiutii mei...
Voiam sa ii rog pe cei cu experienta sa-mi spuna daca isi pot da seama de sexul dragutilor.
Tin sa mentionez ca baiatul cel mai mare are ceromul mov-roz si fata un maro-verde-alb...
Uitati aici poza cu Rica: http://www.4animale.ro/forum/post62598.html#p62598.
Anuntul cu puiul nu mai este valabil...
Va pup!  :heart:

Gabriela

6,667

oare perusi mei nu se imperecheaza pentru ca nu i-am mai lasat sa zboare sau nu le-am mai lasat colivia in aer liber , prin curte?

O pereche de perusi si o catea carpatina+1 puiut al acesteia

6,668

sandutza wrote:
cristime wrote:

Da are oglinda, scarita, hinta si zilnic ii pun de peste 10 ori cred
http://www.youtube.com/watch?v=sRu8PXfA93Q
ca sa fie bucurros ma gandesc eu k se bucura sa auda ciripuit cunoscut... sad si peste zi este afara la aer si soare (cand este soare) nu stiu ce sa fac mi-e frica sa nu ramana fara pene sad(  :pls:

am gasit pe net ceva si vreau sa imi spuneti daca e adevarat...

Exista cateva reguli de baza pentru a face un papagal de rasa asta sa vorbeasca:
1. Trebuie sa fie baiat si trebuie sa fie cat mai mic posibil(al meu avea cam 2 luni cand l-am luat, nici nu stia sa zboare bine)
2. A doua regula este sa fie lasat mereu liber (doar prima zi sa stea inchis pt ca trebuie sa se obisnuiasca mai intai cu camera)
3 Oricat de ciudat ar parea trebuie sa-l iubesti , trebuie sa-l placi cu adevarat pt ca el simte asta si incet incet capata incredere
4 Inainte de a incepe sa vorbeasca trebuie sa inceapa sa vina la tine, pe mana , pe umar etc timp in care trebuie sa-i vorbesti bland ca si cum ar fi un copil mic...un membru al familiei
5. Abia dupa ce a prins incredere in tine poti incepe sa-i repeti cuvintele pe care vrei sa le invete (in general invata mai repede de la femei pt ca au vocea mai stridenta..cred eu mai usor de imitat pt el)
Sa nu iti inchipui ca trebuie ani pt toate astea...nu! Chiar e nevoie de foarte putin timp daca se respecta toate aceste reguli(al meu si-a spus numele la 3 saptamani dupa l-am luat)
Cam atat este de retinut asa in mare...si ar mai fi faptul ca trebuie sa fie singur si toata atentia sa fie indreptata numai asupra lui. Daca sunt doi sau mai multi este foarte greu , poate chiar imposibil sa-i inveti ceva.
Acestea fiind spuse va doresc numai bine si mult succes daca vreti sa incercati.

vreau sa va intreb ca neaparat trebuie sa fie baiat  ca sa vorbeasca?

majoritatea sunt adevarate dar mai pe scurt,oferai dragoste,vorbeste mult cu el,sa fie baiat,sa fiue luat de mic si cel mai bine ar fi cand te trezesti sa ii zici "Buna  dimineata!"si sa ii repeti in fiecare dimineata,cel mai usore de zis sunt:"Buna!" sau numele lui si dupa ce va rosti cuvintele acelea poti sa ii zici si propozitii!Si nu,nu trebuie sa fie neaparat baiat dar baietii sunt mai receptiv si ai mai multe sanse sa inveti baiatul decat fata sa vorbeasca,succes!

Adaugat: 04-08-2010 23:14

gabriela,ce scump! :heart: iancumarian eu nu pricep ce treaba are zburatul cu imperecheatul,dar indicat ar fi sa ii mai lasi sa zboare,si e mai bine sa ii tii la aer liber,la umbra,dar tot nu pricep ce legatura are asta cu imperecheatul neutral

2 perusi-Lolita(Lola);Pakito(Paco) :perus: :perusi: ;1-bichon bolognese-Puppies(Puppy) :caine: ;am avut:5-caini :caine: ,4-perusi :perusi: :perus: ,1-iepure :iepure: ,1-hamster :hamster: ,pisici(bloc) :pisica:
;PROTECTIA ANIMALELOR!ANTI-POLUARE!IUBESC NATURA!AM MULTE ANIMALE LA TARA!MA IUB. ANIMALELE!

6,669

:sanatate:  sa iti traiasca gabriela foarte frumosi  :heart:  :ironic:. Pentru puisori  :lma:

6,670

vaaai gabi :X puiul nr 4 e demential :X e alb :X ptiu ptiu sa nu'i fie de deochi :pup:

- Bianca

6,671

Eu am inceput sa ii iau lecitina,acum il invat sa fluiere smile)
Doamne ajuta \:D/ .

6,672

rebbecas wrote:

gabriela,ce scump! :heart: iancumarian eu nu pricep ce treaba are zburatul cu imperecheatul,dar indicat ar fi sa ii mai lasi sa zboare,si e mai bine sa ii tii la aer liber,la umbra,dar tot nu pricep ce legatura are asta cu imperecheatul neutral

am  zis asta pentru ca chiar daca perusii mei au toate conditiile pentru a se imperechea ,,refuza sa faca asta" si ma gandeam ca asta  ar fi cauza!

O pereche de perusi si o catea carpatina+1 puiut al acesteia

6,673

Totusi, nimeni nu mi-a raspuns in legatura cu sexul puilor... Rugamintea mea ramane valabila...

Gabriela

6,674

Desi inca nu vorbim, am descoperit o parte din biblioteca... poate invatam sa citim inainte de a vorbi! tongue

PS: Foarte frumosi puiutii gabriela094!!! :X

O pereche de perusi: Theo (Theodor I) si Elly :X

6,675

Gabita, eu acum sunt la mare, si pe leptop nu se vede prea grozav...dar tind sa cred ca ai numai fete, femelele au nasucul alb/bleu cand sunt mici si nasculii un roz frumos foc  tongue ...sper sa vezi mai bine tu si sa-i deosebesti singura
:sanatate:

:perus: Kimmy Puta jr.
RIP: Piscotel,Micu&Bella...Kimmy parte din sufletul meu