Re: Despre Perusi - Melopsittacus undulatus
Neata Alina. Nu stiu daca ar trebui sa iti faci griji. Asa e si ciocul Rosellei mele. Asteptam pe cei mai experimentati.
Forumul tuturor animalelor de companie. Comunitatea posesorilor de animale de companie.
You are not logged in. Please login or register.
Forum 4animale → Pasari → Despre Perusi - Melopsittacus undulatus
Neata Alina. Nu stiu daca ar trebui sa iti faci griji. Asa e si ciocul Rosellei mele. Asteptam pe cei mai experimentati.
Doar nu credeati ca scapati de noi...
Poze!
Cel mai mic face cea mai multa galagie!!!
:k:
toata lumea de aici are pui dcat eu nu.Ce sa mai fac.le-am montat cuibul inafara coliviei au ditamai colivia,mancare si apa proaspata si la discretie vitamine,fructe,os de sepie etc.Si tot degeaba.Ce sa fac ca imi doresc asa de tare puiutzi???
Adaugat: 28-07-2010 15:43
foarte frumosi puiutzi gabriela.Ce varsta au?
scuze am gresiit o poza , si cred ca in asta se vede cel mai bine.
Piki este o femela aflata in calduri...cioculetul este ceva cam mult crescut si trebuie taiat...poti sa o faci singura cu ajutorul unei unghiere, si cu multa grija ( sa nu tai mai mult decat trebuie pt. ca poate avea o hemoragie de toata frumusetea )...sau poti merge cu ea la un medic veterinar. :k:
Va multumesc pentru aprecieri
Gabriela felicitari pentru micuti sunt minunati :bravo: Sa-ti traiasca si sa creasca toti mari si sanatosi :k:
Gabriela sunt minunate mogaldetele tale ... :pup:
Probleme cu Paco, perusul de 2 sapt ( de cand e la mine), cand bag mana in cusca, mai are umpic si iese printre gratii, fuge, ciupeste si tipa foarte tare, cand il iau in mana numai zic ( deja am semne ), CE SA FAC??
Multumesc.
Parintii papagalilor mei au facut si ei pui, si parintii parintilor lor au facut pui... Nu-mi pot explica de ce nu fac ai tai, iancumarian. Cel mai mare face o luna pe 1, al doilea 23 de zile si ultimul 21.
Va pup pe toti!
buna, sunt noua pe aici si doresc un sfat.
momentan nu am nici un pet si m-am gandit la un perus intrebarea mea e : cum nu am mai avut niciodata ce ma sfatuiti sa imi cumpar doi deodata sau ajunge doar unul? ma andeam la 2 ca sa nu se simta singurel saracutul ...hmmm sunt cam nehotarata in cea ce priveste intrebarea ma puteti ajuta???
si inca o intrebare , m-am tot informat despre perusi am obs ca e necesar osul de sepie si nu am gasit nicaeri info pt ce e bun si sunt curioasa sa aflu rolul acestuia .... ink ceva se gaseste osul in magazinele de animale???sau de unde achizitionez unul...
nu va suparati de atatea intrebari dar cum nu am mai avut nu vreau sa se simta incomod saau sa il chinui pe saracutul...astept rasp multumes
Probleme cu Paco, perusul de 2 sapt ( de cand e la mine), cand bag mana in cusca, mai are umpic si iese printre gratii, fuge, ciupeste si tipa foarte tare, cand il iau in mana numai zic ( deja am semne ), CE SA FAC??
Ce sa faci ? Sa ai rabdare , in 2 saptamani nu se ataseaza de tine , urmeaza indicatiile de pe site , cum sa il dresezi.
P.s : ai meu au 6 luni si tot nu se aproprie asa mult de mine
buna, sunt noua pe aici si doresc un sfat.
momentan nu am nici un pet si m-am gandit la un perus intrebarea mea e : cum nu am mai avut niciodata ce ma sfatuiti sa imi cumpar doi deodata sau ajunge doar unul? ma andeam la 2 ca sa nu se simta singurel saracutul ...hmmm sunt cam nehotarata in cea ce priveste intrebarea ma puteti ajuta???
si inca o intrebare , m-am tot informat despre perusi am obs ca e necesar osul de sepie si nu am gasit nicaeri info pt ce e bun si sunt curioasa sa aflu rolul acestuia .... ink ceva se gaseste osul in magazinele de animale???sau de unde achizitionez unul...
nu va suparati de atatea intrebari dar cum nu am mai avut nu vreau sa se simta incomod saau sa il chinui pe saracutul...astept rasp multumes
incerc din experienta mea care nu e atat de mare sa-ti raspund la intrebari!
-daca stai mult timp plecata de acasa este indicat sa-i iei pereche pt a nu se simti singur!
-din osul de sepie papagalii isi iau calciul necesar!la inceput cand i l-am bagat in colivie nici nu se atingea de el,dar incet incet incepe sa-i simta gustul!acum depinde si de papagal..se gaseste in toate magazinele si supermarcheturile la raionul de mancare pt pasari!
sper ca ti-am putut fi de ajutor!
sanduta iati prima data un mascul si dupa vreo saptamana iati o femela.e mai bine asa ptr ca masculul numai bine se invata cu colivia si cand va veni femela el va fi mai indraznet si poate o va curta.daca nu ai de unde cumpara os de sepia punele o bucata de b.c.a.,sau nisip cu coarja de ou .succes si nuti fa probleme din cauza ca pui prea multe intrebari ptr.ca acest sait este ptr.a raspunde tuturor intrebarilor.
osul de sepie contine calciu de care au nevoie pasarile in captivitate,plus ca ajuta si la rotunjirea sau ascutirea ciocului
sanduta osul de sepie contine calciu de care au nevoie pasarile in captivitate,plus ca ajuta si la rotunjirea sau ascutirea ciocului
ms mult de sfat yokoman
Este cineva din Bucuresti care doreste un puiut de papagal? Sunt nascuti la mine in casa. Deocamdata trebuie sa-i gasesc casa doar mijlociului, astept sa-mi spuna prietena mea daca doreste pe cel mic, cel mare si cel de 3 luni au casa, si parintii lor si-au gasit si ei camin. Inca nu m-am despartit de ei, insa o voi face.
Poate este cineva interesat. Numai in Bucuresti, puiutul este albastru. Il dau, nu il vand.
De ce ii dai pe toti Gabriela?
george1991 wrote:Probleme cu Paco, perusul de 2 sapt ( de cand e la mine), cand bag mana in cusca, mai are umpic si iese printre gratii, fuge, ciupeste si tipa foarte tare, cand il iau in mana numai zic ( deja am semne ), CE SA FAC??
Ce sa faci ? Sa ai rabdare , in 2 saptamani nu se ataseaza de tine , urmeaza indicatiile de pe site , cum sa il dresezi.
P.s : ai meu au 6 luni si tot nu se aproprie asa mult de mine
da dar vreau sa spun ca nimfa mea de la 3 luni statea pe deget , inafara volierei
Depinde si de firea fiecarui animal , ai rabdare si asa va veni el cu timpul la tine. Poate ca e el mai fricos dar va veni la tine cu siguranta doar rabdare sa ai
Estera, nu ma mai lasa parintii sa ii tin. Banuiam asta, ma bucur ca au stat macar putin la mine si ma bucur ca puiutii au crescut sub ochii mei...
Imi pare foarte rau, nici nu stii...
Si mie imi pare foarte rau pentru tine pentru ca stiu cum e sa te desparti de niste iubitei atat de draguti
si mie imi pare rau Gabi...sunt asa frumosi puiutii tai...si eu l-am dat ieri pe Vivi...peste trei saptamani o sa incep si cu ultima serie...asta este, stam la bloc si nu ne permitem sa tinem tot "stolul "... :perus:
Nu ştiu sigur dacă să-l iau pe micuţu' alb .. am deja doi porcuşori şi încă un peruş :-?Credeţi că mă descurc ? Am o cuşcă de peruş pt că am mai avut, hrană am de unde să-i iau,dar nu ştiu .. în camera la mine nu mai am unde să-l pun, cred.
Nici numai ştiu exact cele trebuie ..
Cam cât cheltuiţi cu ei ?
Cam ce au nevoie ?:-?
Hmm, grea decizie.
sandutza wrote:buna, sunt noua pe aici si doresc un sfat.
nu va suparati de atatea intrebari dar cum nu am mai avut nu vreau sa se simta incomod saau sa il chinui pe saracutul...astept rasp multumesincerc din experienta mea care nu e atat de mare sa-ti raspund la intrebari!
-daca stai mult timp plecata de acasa este indicat sa-i iei pereche pt a nu se simti singur!
-din osul de sepie papagalii isi iau calciul necesar!la inceput cand i l-am bagat in colivie nici nu se atingea de el,dar incet incet incepe sa-i simta gustul!acum depinde si de papagal..se gaseste in toate magazinele si supermarcheturile la raionul de mancare pt pasari!
sper ca ti-am putut fi de ajutor!
multumesc si tie de sfat dar din fericire nu sunt prea mult plecata de acasa dar cand se va schimba programul ii voi cumpara companie...
gabi imi pare rau ca trebuie sa ii dai... crisu eu zic sa il iei.cred ca are si el loc pe acolo.eu am 7 colivii in camera+una in bucatarie si daca ar fi sa imi mai aduca cineva o pasare, as primi'o cu mare placere.mai gandeste'te :pup:
http://img840.imageshack.us/slideshow/w … c05344.jpg
Dragii de ei!
Edit 2: Imi pot da seama daca sunt fete sau baieti dupa punctele de pe cap? (nici nu stiu cum sa explic, de la gat)
Iti dai seama dupa cerom Eu zic ca cei 2 mai mici sunt baietei si cel mare fetita. Acum nu stiu asta este parerea mea . Poate stiu mai bine cei mai experimentati
Forum 4animale → Pasari → Despre Perusi - Melopsittacus undulatus