6,551

Re: Despre Perusi - Melopsittacus undulatus

A, si regula de baza: vrem poze!

Noemi = workaholic smile  Bundas -  :perus:  meu, Picike alintatul meu  :dans:
Csuri, Tyopoka, nu va voi uita niciodata! sad :perus:

6,552

Bineinteles, indata ce-l achizitionez vi-l voi arata pe... Inca mai lucrez la nume big_smile

6,553

necunoscuta wrote:

Mai bine lasi cuibul asa cum l-ai cumparat. Lasa capacul deasupra. Vor trebui sa invete sa intre pe acolo unde trebuie.. pe usa.. nu pe geam. wink  Asa e cel mai bine, plus ca fara capac nu se vor mai simti in siguranta.. si li se si invadeaza intimitatea. 

Later Edit: De ce nu atasezi cuibul in exteriorul coliviei? Ocupa mult din spatiu, si din cate vad, nu e foarte spatioasa colivia ta.

parerea mea e ca e destul de spatioasa.De unde am luato eu in astfel de coivii statea 3 perechi de perusi(fara cuiburi logic)

necunoscuta wrote:

A zburat Iubi. Numai eu sunt vinovata. Sunt o babaloaica. sad Am gasit usita coliviei deschisa.. Acum am scos colivia cu femela pe balcon poate il striga si se intoarce.. dar si ea e speriata si nu zice nimic.. Sunt constienta ca sunt minime sansele ca el sa se intoarca..  sad si mai stiu ca de un vecin l-ar gasi nu mi l-ar inapoia.  Si doar ce il admiram azi ca am un baiat tare frumusel, i se facuse si cerculetul alb la ochi..

asa am patit si eu dar al meu sa intors   http://www.4animale.ro/povesti/reintalnirea/244

O pereche de perusi si o catea carpatina+1 puiut al acesteia

6,554

Silviu poti detalia putin? Cateva repere ar fi perfecte, chiar nu vreau o femela! Multumesc! Apropo, m-am hotarat asupra numelui, il va chema Rico big_smile E destul de rar intalnit... De-asta l-am ales! (numele) smile  Maine pe vremea asta cred ca voi pune poze cu el smile In orice caz, vreau s-arate cam ca in pozele astea, dar sa fie si baiat... Mai aveau doar cativa la petshop dintre care 2 erau asa cum ii vreau eu... Stilul mai "salbatic" big_smile

6,555

Asa arata si Csuri al meu! big_smile
Sper sa alegi un perus ok si sa fii multumit!

6,556

Cel mai important sa fie baiat big_smile Si de-asta am nevoie de niste repere sa nu iau fata !!! Daca as avea noroc de un baiat asa ca si Csuri al tau ar fi perfect smile Doamne-ajuta !

6,557

sochaux wrote:

Silviu poti detalia putin? Cateva repere ar fi perfecte, chiar nu vreau o femela! Multumesc! Apropo, m-am hotarat asupra numelui, il va chema Rico big_smile E destul de rar intalnit... De-asta l-am ales! (numele) smile  Maine pe vremea asta cred ca voi pune poze cu el smile In orice caz, vreau s-arate cam ca in pozele astea, dar sa fie si baiat... Mai aveau doar cativa la petshop dintre care 2 erau asa cum ii vreau eu... Stilul mai "salbatic" big_smile

Stilul salbatic e cel mai usor de deosebit...masculii tineri au narile mov, iar femele au narinele bleo...deci mare grija la alegere, bleo la pui nu indica un mascul, elege un pui care sa aiba narile roz intens sau mov...Bafta multa!!! Sa-l vedem pe Rico.  :k:

:perus: Kimmy Puta jr.
RIP: Piscotel,Micu&Bella...Kimmy parte din sufletul meu

6,558

Deci ROZ sau MOV, nu albastru... Esti sigur?? big_smile

6,559

Cel mai important: in jurul narilor, deci chiar in jurul lor sa nu aiba cerculet alb.
Trebuie sa aiba culoareea uniforma, ori roz, ori mov.

6,560

Ok multumesc, deci sa fie mov sau roz, culoarea intinsa asa si sa NU aiba cerculet alb chiar in jurul lor... Adica la nari acolo... Multumesc de raspunsuri, sper sa gasesc din-ala salbatic mascul :X Ala e cel mai smecher mie asa mi se pare ala e originalu... Astia sunt cu mutatii genetice smile Oricum, Forza :perus:

6,561

Celelalte culori nu sunt mutatii genetice, insa in natura gasest mai mult verzi. Cei care au alta culoare, cad prada pasarilor care le prind. Cei verzi se "amesteca" cu culoarea copacilor si se pierd smile

6,562

Nu din natura, dar asa cu verde si galben asa au fost ei la inceput... In Australia...

Adaugat: 21-07-2010 16:45

shadowdinasty wrote:

Celelalte culori nu sunt mutatii genetice, insa in natura gasest mai mult verzi. Cei care au alta culoare, cad prada pasarilor care le prind. Cei verzi se "amesteca" cu culoarea copacilor si se pierd smile

Se numeste camuflaj big_smile

6,563

1.outele de perus
2.femela alb-albastru
3.taticul
4.cuibul
5-6.femelele

6,564

Foarte tare titi smile Felicitari si asteptam poze cu micutii !  tongue

6,565

sochaux wrote:

Deci ROZ sau MOV, nu albastru... Esti sigur?? big_smile

Sunt 100%...uite o poza cu Vivi, mascul de 3 luni culoare verde , din pui mei  de anul acesta, si Petrache fratele lui din aceeasi generatie, pied dominant verde...poti observa ca unul e mov si celalalt e roz.

6,566

Foarte tare! Pacat ca esti din Brasov smile L-as fi luat pe Vivi big_smile Vreau unul identiiiic sad(

6,567

care este perioada de clocire la  :perusi:  :ou:  :ou:  :iubareti:

6,568 (edited by necunoscuta 22-07-2010 09:12)

Perioada de clocire la perusi este de 18-21 de zile.. sau cel putin asa stiu eu. Sa zica cei mai priceputi.
:bd:

Simo

6,569

titi.coco wrote:

Daca au cuib perusii clocesc tot timpul anului...femela depune cate un ou la doua zile, deobicei incepe sa cloceasca incepand cu al doilea ou...puii vor iesii tot la doua zile dupa o perioada de incubatie de 18-19 zile.  :hug:

6,570 (edited by necunoscuta 22-07-2010 10:13)

Poti afla sexul, crede-ma, chiar nu am chef sa ma contrazic sau sa ma cert cu cineva, trebuie doar sa ai putin "ochiul format", atata tot.

Acelasi lucru am vrut si eu sa il zic. Un adevarat crescator determina sexul fara doar si poate.

Simo

6,571

setris wrote:
titi.coco wrote:

Daca au cuib perusii clocesc tot timpul anului...femela depune cate un ou la doua zile, deobicei incepe sa cloceasca incepand cu al doilea ou...puii vor iesii tot la doua zile dupa o perioada de incubatie de 18-19 zile.  :hug:

perusi mei au fct. astazi 18 zile si nimic :cry: la tine dupa cate zileu au iesit puiutzi din out? :dans:  :ou:  :sanatate:

6,572

La 18-19, cum ti-am zis...mai lasa-i nu-i stresa cu vizitatul...poate s-a apucat mai tarziu de clocit, mai lasa-i pana implineste ultimul ou 20 de zile...poate cine stie, pana atunci iese ceva, ceva .  :ou:

6,573

:dans:  :aga: asa am sa fac
:fluture:  :fluture:  :fluture:  :fluture:  :fluture:  :fluture:  :fluture:  :fluture:  :fluture:  :dans:  :perusi:  :perusi:  :perus:  :iubareti:  :ou:  :ou:

6,574

Inca putin si vine tata de la munca sa dezinfectam cusca :X Apoi fuga la pet-shop big_smile Rico is comiiing  :perusi:

6,575

Super Sochaux !!

Simo