Re: Despre Perusi - Melopsittacus undulatus
Multumesc! pot sa spun ca ma lasa sa-l ating pe aripi, si cand l-am luat in mana,musca prosopul
Forum 4animale → Pasari → Despre Perusi - Melopsittacus undulatus
Multumesc! pot sa spun ca ma lasa sa-l ating pe aripi, si cand l-am luat in mana,musca prosopul
salutare tuturor... pun si eu o poza cu un baiat frumos foc...
...
VREAU SA VA DATI CU PAREREA ASUPRA VARSTEI, multumesc !!! sa vad daca ghicititi.
In jur de 4 luni, ceromul nu este bine definit iar dungile de pe frunte nu au disparut.
As avea si eu o intrebare, cum imi dau seama de sexul unui pui cand este mic? Adica la 2-3 luni! La nas acolo (cerom parca) e la fel ca la adulti? Adica albastru la masculi si maron deschis la femele? Astept raspuns!
Cand sunt mici nu ii poti deosebii prea usor. Daca ii iei de la un crescator ar trebuii sa aiba inel.
As avea si eu o intrebare, cum imi dau seama de sexul unui pui cand este mic? Adica la 2-3 luni! La nas acolo (cerom parca) e la fel ca la adulti? Adica albastru la masculi si maron deschis la femele? Astept raspuns!
'
daca are ciocul roz, e baiat si daca nu... fata
Ok, multumesc de raspunsuri
A zburat Iubi. Numai eu sunt vinovata. Sunt o babaloaica. Am gasit usita coliviei deschisa.. Acum am scos colivia cu femela pe balcon poate il striga si se intoarce.. dar si ea e speriata si nu zice nimic.. Sunt constienta ca sunt minime sansele ca el sa se intoarca..
si mai stiu ca de un vecin l-ar gasi nu mi l-ar inapoia. Si doar ce il admiram azi ca am un baiat tare frumusel, i se facuse si cerculetul alb la ochi..
A zburat Iubi. Numai eu sunt vinovata. Sunt o babaloaica.
Ce pacat Imi pare rau pentru tine... Lasa geamurile deschise... Poate se intoarce!
Se aude ciripind afara.. A zburat de 2 ori prin fata mea alaturi de o vrabiuta. El saracu se bucura de momentele astea.. dar nu se va descurca.. Asta mica mai tipa dupa el pe balcon... Si a inceput sa se intunece..
sochaux wrote:As avea si eu o intrebare, cum imi dau seama de sexul unui pui cand este mic? Adica la 2-3 luni! La nas acolo (cerom parca) e la fel ca la adulti? Adica albastru la masculi si maron deschis la femele? Astept raspuns!
'
daca are ciocul roz, e baiat si daca nu... fata
Femela mea are 6 luni si si-a schimbat toate culorile pana acum , alb , roz,violet,maroniu,deci nu te poti lua dupa culoarea ceromului.
Ba te poti lua foarte bine dupa cerom, asta este singurul indiciu in depistarea sexului la perusi.
La 2 luni ?:))
Normal ca si la 2 luni
Interesant eu n-am reusit sa fac asta.
pur si simplu dupa culoarea narilor
Hai mai, nu va mai contraziceti atat. La varsta de 2 luni, poti doar presupune sexul perusului, dar nu il determini. Ati fi surprinsi cum pot lua lucrurile o intorsatura neasteptata si cum ceea ce voi credeati a fi femela e mascul, sau invers. Uite aici un articol interesant despre asta: http://www.4animale.ro/pasari/papagali/ … -undulatus
De multe ori, presupunem sexul.. si culmea il NIMERIM !! Dar asta nu face din noi niste cunoscatori.. niste experti.
Mihai, verifica mesageria privata.
dupa cum mi-ati zis am mutat cuibul perusilor mei mai sus aproape de tavanul coliviei,dat totusi pe interior nu in exterior.Are ceva daca nu le mai pun si capacul de deasupra al cuibului(ei intra in cuib mai mult pe acolo decat prin gaura speciala)?
Mai bine lasi cuibul asa cum l-ai cumparat. Lasa capacul deasupra. Vor trebui sa invete sa intre pe acolo unde trebuie.. pe usa.. nu pe geam. Asa e cel mai bine, plus ca fara capac nu se vor mai simti in siguranta.. si li se si invadeaza intimitatea.
Later Edit: De ce nu atasezi cuibul in exteriorul coliviei? Ocupa mult din spatiu, si din cate vad, nu e foarte spatioasa colivia ta.
Am adus colivia de la tara, maine o dezinfectez si totul e pregatit: numai ca n-as vrea sa-mi iau perusul de la pet-shop... Dar in judetul meu nu cunosc vreun crescator (si nici nu cred ca exista) ... Poate iloveanimals ma poate ajuta din cate vad e din Alexandria dar nu mi-a raspuns la MP... necunoscuta s-a intors iubi?
:pup:
Imi pare rau ca nu ai lua din petshop...
Imi poti spune, te rog frumos, de ce?
Deoarece acolo ii vad foarte stresati, tipa incontinuu asa sunt agitati! Apoi nu poti sa sti ce iei, majoritatea ii iau bolnavi tre` sa-i trateze... In al treilea rand vreau sa stiu EXACT ziua in care s-a nascut perusul... Plus altele... De la crescator esti mult mai sigur !
Nu vreau sa te contrazic, ca nu cred ca are rost.
Multi au luat teapa cu crescatori
Mult succes!
Chiar te rog sa ma contrazici... Pentru asta e forumul! Vorbesc cat se poate de serios, nu ironic! Spune tot ce crezi in legatura cu pet-shopurile si crescatorii, sau cu orice altceva ce ti se pare dubios din ce am spus!
O prietena de-a mea a luat o nimfa de la un crescator. Acesta i-a zis ca puiutul are 2 luni, de fapt avea vreo 6-7 ani...
Daca tipa papagalii, inseamna ca sunt ok!
Csuri al meu de la 6 dimineata tipa ca nebunul, si in casa scarii i se aude vocea, si nu e decat un perus!
Daca mergi in petshop, uita-te un pic, nu trebuie sa sari sa il cumperi in 2 minute, eventual mai mergi cu cineva si observati perusii.
Vezi sa aiba mancare si apa, si adapatorile si hranitorile sa fie curate.
Uita-te sa nu aiba fecale lipite pe pene.Uita-te sa aiba penele cat de cat aranjate. Daca un perus nu se simte bine, mu isi aranjeaza penele.
Csuri al meu cand nu tipa si nu mananca, se infrumuseteaza la pene...
Sper ca te-am putut ajuta si sper ca iei un perus asa cum iti doresti!
Multumesc, am sa tin cont cand voi merge!
Forum 4animale → Pasari → Despre Perusi - Melopsittacus undulatus