Re: Zebre australiene - Taeniopygia guttata
Salut prieteni ,si bine v-am gasit.Ma bucur mult ca exista o comunitate de iubitori de frumos ,cu care poti schimba o vorba,impartasi idei,experiente in experienta cresterii acestor mici bijuterii - zebreutele australiene.De mic am crescut pasarele,pana acum numai perusi,iar de cateva zile mi-am cumparat si eu o pereche de "CLAXONEI" de care sunt foarte incantat.Momentan le-am luat o colivie noua dar cam micuta,poate pe viitor le voi oferi o casuta mai mare.Am si o perche frumoasa de perusi ,binenteles cu o colivie mult mai mare.Ce sa vazic ,sunt niste minunatii.Ieri le-am cumparat si cuib dintrala impletit in forma de stup salbatic de albine.Cum l-am montat in coloivie cum au si intrat in el.Le-a cam placut ca ieri dupamiaza numai acolo au stat.Le-am pus niste iarba-tulpini de mohor uscate in cuib si cateva pe jos.Azi le-am pus si cateva smocuri de vata.De azi baitu s-a apucat mititelu sa care pie in cuib,deh,...capu familiei
.Poate veniti voi cu idei ce sa pun in colivie la dispozitie pentru a-si captusi cubusorul.Am o mica problema,cand le-am cumparat mi s-a parut ca totu e ok,eu i-am ales din mai multe perechi de zebrutze,la gramada baietei si fetite.Am observat ca baietelu tine aripiora stanga putin mai lasata si mai desfacuta un pic.Eu nul nu am bagat mana la ei sa-i stresez sau sa-i prind in mana.Fetita e blanda nu e foarte sperioasa insa baietelu e sperios.Oare sa-si fi fracturat putin aripiara zburand pin colivie mai haotic?Sau vanzatorul cand l-a prins l-o fi agatat putin aiurea,sau asa o fi fost el si nu l-am observat eu.Daca o fi aripioara putin luxata ,i-si va reveni de la sine?In rest ce sa zic e nergic
,canta femelei,azi am vaz caa dat sa o ciuguleasca pe la capusor,sburda prin colivie,...nu pare sa sufere de la aripioara.Ce am obs uneri da din ea mai mult decat din cea ce sta normal.In fine...oricum ar fi ...imi plac mult de tot si ma felicit ca le-am cumparat
.Osa le fac si vreo 2 poze si maine va fac cunostinta cu ei.