6,376

Re: Despre Perusi - Melopsittacus undulatus

Poate in mancare a fost ceva si l-a ranit de a facut o asa hemoragie.Sau a fost bolnav fara sa stii.Daca tu nu ai fost acasa,vezi poate a primit ceva in mancare care sa-i fi facut rau.Micuta e ok?

Tratamentul umanitar al animalelor,bazat pe compasiune si respect,este un drept al omului.
3 chow-chow,1 ciobanesc caucazian,1 mare alexandru,3 perusi,4 nimfe,2 borke,1 iepuras pitic
:perus:  ~ Ramona ~ :perus:

6,377

Andreea imi pare rau pentru pierderea suferita  :cry:

Kiki&Paco :heart:  Ella :fluture:

6,378

Perusi mei nu se hranesc deloc din osul de sepie , vre-un motiv de ingrijorare? Sau sunt ei mofturosi si nu vor smile)

:rock:

6,379

andreea7 wrote:

ramona m'am dus la galeata cu gunoi si m'am uitat si am vazut ca avea sange la fund, dar nu era muscat  neutral

l-ai aruncat in cosul de gunoi?  :wow:  :wow:

6,380

imi pare rau pentru Papi, andreea!condoleante!
Poate ca avea vreo boala de la pet-shop, sau, poate cum a zis Ramona, o fi facut hemoragie.
A avut la indemana vreo planta toxica?

I love the animals!I hope everybody will love the animals.  Animalute:Foxa(alint.Foxilina)-un cut metis;Misu(alint.Misulica)-un domn pisoi;doua zebre australiene(Riky&Candy)_Ingeras-Blaky(alint.Blaks)

6,381

cristime wrote:

Perusi mei nu se hranesc deloc din osul de sepie , vre-un motiv de ingrijorare? Sau sunt ei mofturosi si nu vor smile)

Nu are nevoie momentan de aportul de minerale wink aşa făcea şi al meu în primele săptmâni nici nu s-a atins de os, :sol:  dar când a dat de 'gust' nu se mai oprea  :k:

,,Libertatea nu înseamna nimic pentru o pasare care nu a-nvatat sa zboare.''

My pets: un perus Daisy-Roco, un caine Pechinez - Tichi si o pisicuta Biju (prescurtare de la bijuterie) ^^ :heart: si cativa pestisori fff colorati :heart: :heart: :heart: (blondu, dolly, poput, neon, blurel si aurora)

6,382

si eu stau la bloc dar am pus hamsterul intr-o cutie si a doua zi am cautat un loc unde sa-l ingrop si am sapat groapa cu o lingura ca nu aveam altceva; si prietena mea careia i-a murit pisica de curand sta la bloc si l-a ingropat prin apropiere, si mai am multe exemple pe care le cunosc
eu personal nu as putea sa arunc la gunoi un animal pe care l-am IUBIT si sa arunc peste el gunoaie...cine isi iubeste cu adevarat animalutul nu face asa ceva 100% ... ma abtin de la alte comentarii ... fiecare cu mentalitatea lui dar mi se pare oribil sa-l dai in galeata de gunoi, nu pot sa cred, unul de pe strada poate dar unul pe care l-ai crescut ...l-ai iubit...si ti-a fost alaturi... no comment...si punct  :sol: imi cer scuze daca deranjez pe cineva dar asta e parerea mea.

6,383

pattyto wrote:

si eu stau la bloc dar am pus hamsterul intr-o cutie si a doua zi am cautat un loc unde sa-l ingrop si am sapat groapa cu o lingura ca nu aveam altceva; si prietena mea careia i-a murit pisica de curand sta la bloc si l-a ingropat prin apropiere, si mai am multe exemple pe care le cunosc
eu personal nu as putea sa arunc la gunoi un animal pe care l-am IUBIT si sa arunc peste el gunoaie...cine isi iubeste cu adevarat animalutul nu face asa ceva 100% ... ma abtin de la alte comentarii ... fiecare cu mentalitatea lui dar mi se pare oribil sa-l dai in galeata de gunoi, nu pot sa cred, unul de pe strada poate dar unul pe care l-ai crescut ...l-ai iubit...si ti-a fost alaturi... no comment...si punct  :sol: imi cer scuze daca deranjez pe cineva dar asta e parerea mea.

:wow:

My pets: un perus Daisy-Roco, un caine Pechinez - Tichi si o pisicuta Biju (prescurtare de la bijuterie) ^^ :heart: si cativa pestisori fff colorati :heart: :heart: :heart: (blondu, dolly, poput, neon, blurel si aurora)

6,384

silviu wrote:
pattyto wrote:
andreea7 wrote:

ramona m'am dus la galeata cu gunoi si m'am uitat si am vazut ca avea sange la fund, dar nu era muscat  neutral

l-ai aruncat in cosul de gunoi?  :wow:  :wow:

Ce vroiai sa ii faca?
Eventual sa il ingroape, dar poate daca sta la bloc nu are unde.  neutral

Si eu stau la bloc si te asigur ca n-am aruncat nici un animnalutz care m-a parasit la gunoi.Asta-i culmea.......

@andreea,era bine totusi,daca-l inveleai in ceva,il puneai intr-o cutie si gaseai un loc linistit unde sa-l duci.

Tratamentul umanitar al animalelor,bazat pe compasiune si respect,este un drept al omului.
3 chow-chow,1 ciobanesc caucazian,1 mare alexandru,3 perusi,4 nimfe,2 borke,1 iepuras pitic

6,385

Sunt de acord cu voi, nici eu nu l-as fi aruncat, toate animalutele mele le-am ingropat in curte. Dra depinde de fiecare. smile

"Numai cand vei iubi un animal vei simti iubirea cu toata inima." (Anatole France) ->Dany<-1 perus Candy,1 nimfa Miki

6,386 (edited by andreea7 13-07-2010 12:26)

stau la bloc si nu am avut unde sa il ingrop.daca as fi stat la casa l'as fi ingropat.mi'au mai murit animalute si le'am ingropat.nici mie nu mi'a facut placere sa il arunc.vecinii mei de la parter au ocupat gradina din fata blocului si nu aveam unde sa il ingrop pentru ca imi faceau scandal
pattyto imi iubesc foarte mult animalele, dar am explicat de ce nu l'am ingropat

5 :aga: Chiky,Pufy,Maslinutza,Puiu si Puiutza+ 1 pui+ 2 oua- 6 :nimfa: Bruno si Perluta, Mafy si Snow, Tzuiu si Tzuiuka 12 :perus: Papi si Pipa+ 3 pui 4 Zebre Australiene: Cipy si Ciry+ 1 pui 1 peste Betta- Beti- 1 :caine: Brack German -Max- 4 Cucuruzi

6,387

Nu ai o padure sau vreun parc unde poti sa mergi?E pacat sa fie aruncat asa,parca mi se strange inima.....   sad  Macar invelit in ceva,a fost o fiinta mica care te-a intovarasit o perioada.Stiu cum e cu vecinii care monopolizeaza parterul,insa eu chiar ieri am avut scandal cu ei....nu mai ai nici pe unde sa treci.In caz ca n-au aflat,stam si noi in acelasi bloc.....   :bang:

6,388 (edited by andreea7 13-07-2010 12:39)

suana asa e.de invelit l'am invelit in mai multe servetele si l'am pus intr'o cutie.am un parculet in care sunt o groaza de copii mici si nici acolo nu pot.m'a durut foarte mult ca nu am putut sa il ingrop, dar nu am avut de ales.treaba e ca nici la bunici nu am ajuns dupa ce a murit el ca l'as fi ingropat acolo(cum am facut cu puiutul de aga)
vad ca pipa se face albastra pe la ceronom.cred ca e baiat.ma duc acum sa ii iau pereche, dar nu stiu ce sa ii iau.se intelegea bine cu papi.sa iau mascul sau femela?!

5 :aga: Chiky,Pufy,Maslinutza,Puiu si Puiutza+ 1 pui+ 2 oua- 6 :nimfa: Bruno si Perluta, Mafy si Snow, Tzuiu si Tzuiuka 12 :perus: Papi si Pipa+ 3 pui 4 Zebre Australiene: Cipy si Ciry+ 1 pui 1 peste Betta- Beti- 1 :caine: Brack German -Max- 4 Cucuruzi

6,389

Am inteles.....ce sa facem,nu toata lumea intelege cum e sa ai sau sa pierzi un animal.  sad  Pai daca e baietel cel mai bine ar fi o fetitza.dar nu un pui ci mai apropiata de vartsa si de preferat de la cineva care se si ocupa de ei sa nu fie tare salbatica.In general fetele sunt mai rele si risti sa se iste neintelegeri ,mai ales ca baietelul are deja spatiul lui.Dar cu putina rabdare,se vor intelege......

6,390

Andreea, pune te rog o poza cu Pipa, sa vedem daca e fata sau baiat...si mai astapta macar o saptamana, ca sa uiate de fostul partener.

:perus: Kimmy Puta jr.
RIP: Piscotel,Micu&Bella...Kimmy parte din sufletul meu

6,391

setris deja i'am luat pereche.am luat un baietel.vad ca nu se bat, ba chiar fetita se apropie de el si incearca sa'l atinga.oricum, daca e sa fie 2 baieti mai cumpar 2 femele si am revolvat problema

6,392

andreea7 wrote:

setris deja i'am luat pereche.am luat un baietel.vad ca nu se bat, ba chiar fetita se apropie de el si incearca sa'l atinga.oricum, daca e sa fie 2 baieti mai cumpar 2 femele si am revolvat problema

bravo  :heart: sper ca se vor intelege  :heart:   smile pune niste poze cu perusul nou sa-l vedem si noi  :rusine: ce nume i-ai pus ?  wink

6,393

Felicitari Andreea pentru decizia de ai lua un nou partener, eu nu mi-as lasa nici o zi unul din ei singuri daca doamne fereste sar intampla vreo nenenorocire   :pup:

Kiki&Paco :heart:  Ella :fluture:

6,394

i'am pus tot papi, dar poze nu pot sa ii fac pentru ca inca e putin speriat

6,395

Sa ai parte de el andreea.Ma bucur ca se inteleg.Eu te sustin cand e vorba de marit familia.....  :hihi:

6,396 (edited by andreea7 14-07-2010 12:20)

ramona eu nu sunt de acord ca o pasare sa stea singura, sa nu aiba pe cineva ca el(marele alex, kakadu, jako si cei care stiu sa vorbeasca mai fac exceptie pentru ca sunt blande si atasate de om), chiar daca nu se inteleg pe moment.eu le spun alor mei ca unde mananca atatia papagali mai mananca inca unul , si inca unul si tot asa  big_smile

6,397

paco are diaree,este umed la cloaca  :cry: nu mai mananca cum manca pana acum,el mergea din minut in minut si lua cate un bob de mei si se ducea la oglinda,acum nu l-am vazut sa manance poate nu am fost eu atenta.ieri a dormit aproape toata ziua dar credeam ca nu e ceva grav...mai avea zile in care era suparat.si azi e mai vioi.nasparleste oare asta sa fie cauza?si e bun ceaiul de musetel pentru diaree?

6,398

Fa-i ceai de menta.Poti fierbe si orez si zeama amestec-o in ceai.E un remediu rapid.Naparlirea nu are legatura cu diareea.

6,399

multumesc pentru raspuns!ii voi face ceai de menta si ii voi da.

6,400

salut tuturor, vreau sa va zic ca perusii mei sunt bine si sanatosi...
vreau sa va mai spun ca una din perechile mele e la a 3-a depunere.. prima data a depus 7 oua(au iesit 6 pui), a 2-a oara a depus 8 oua (au iesit 8 pui) si acum la a 3-a serie a facut 4 oua, apoi inca 2 care le-a spart pt ca s-a certat cu inca o femela, si apoi inca 3 oua(deci in total 9 oua neutral ceea ce ma mira) si sper sa se fi oprit, pe ultimul l-a facut azi. alta pereche are 7 oua si s-a oprit, asta nu vrea sa se opreasca big_smile ... dupa seria asta o bag la odihna indelungata!