7,151 (edited by suana 12-07-2010 10:43)

Re: Despre nimfe - Nymphicus hollandicus

Simo,ti-ai luat motzat????  :wow: Ce dragutz e......Cum a fost primit in familie?E un pui dulce si seamana cu Motzatul meu,trebuie sa se mai coloreze putin.  :hug:

Tratamentul umanitar al animalelor,bazat pe compasiune si respect,este un drept al omului.
3 chow-chow,1 ciobanesc caucazian,1 mare alexandru,3 perusi,4 nimfe,2 borke,1 iepuras pitic
:perus:  ~ Ramona ~ :perus:

7,152 (edited by necunoscuta 12-07-2010 11:02)

Hehe.. as vrea eu sa imi iau. E nimfa care am daruit-o cadou nepoatei mele;Sta la mine preventiv cat sunt ei plecati la tara. In familie a fost primit bine.. ceilalti deja il considera de-al casei.. in schimb.. el e foarte salbatic.. scuipa..sasaie. Stie sa isi strige numele.. o striga pe nepoata-mea dar.. e extrem de agresiv. Si cu familia surorii mele, si cu mine. Imediat o sa atasez si un video sa vedeti cum se comporta.
Are acest temperament inca de la inceput, la fel o trateaza si pe sora mea si restul familiei sale. Sora-mea nu i-a amenajat colivia corect, vreau eu sa i-o fac asa cum trebuie.... dar Pupi nu vrea sa iasa din colivie. sad 
Bietul de el, a avut parte si de un eveniment nefericit... a aterizat exact in balia cu apa mult prea calda pentru el . Zicea ca sora mea ca nici la ea nu prea mai zbura.. dar iesea oricum.. La mine, nu a iesit deloc, si il am de cateva zile bune.

Am reusit sa il filmez, dar e cam intunecata filmarea. Oricum, ideea e sa se vada cum face el. [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=LM_yaMPY6G4[/youtube]

Simo

7,153

Simona, sper ca nimfa ta sa se simta bine.

- Mary-
Sa-ti feresti capul de frig si de prostie. Pr. Arsenie Boca
             http://deyseby.sunphoto.ro

7,154

Simo e foarte draguta nimfulina nepotelei ... trebuie doar sa ai rabdare si se va acomoda incet incet... ai mei abia dupa 1 an si ceva mi sau asezat pe cap ieri   big_smile

Kiki&Paco :heart:  Ella :fluture:

7,155

suana wrote:
sandradasa wrote:

poti sa-i  dai niste vitamine pt imunitet big_smile

Vad ca nu tii cont de ce te-a rugat Latifa:sa nu scrii doar pentru a te afla in treaba.Crezi ca singurul lucru important aici e sa scrii in nestire ca sa fii utilizator de bronza sau argint????Ce au vitaminele cu diareea?
@zuxi,Mary si Sabrina ti-au raspuns.In completare la ceai poti sa fierbi cateva boabe de orez iar zeama sa o pui in apa de baut.Nu-i mai da salata sau fructe multe ,nefiind obisnuita.Branzica de vaca e buna in cantitate mica pentru ei.

mersi suana...daca tot esti din deva spune-mi te rog unde gasesc un veterinar bun...mersi pt sfaturi!! :heart:  :heart:  :heart:

fructe nu ii prea dau decal la cateva zile ca nu mananca...dar cred ca a fost putin stresata ca ieri a cam fost singura aproape toata ziua...acum si-a revenit maimutzica :heart:  :heart:

Animalele impart cu noi privilegiul de a avea un suflet!!

7,156

deyseby wrote:

Simona, sper ca nimfa ta sa se simta bine.

Multumes Mary. De simtit.. se simte bine.. daca vorbim de sanatate. Canta... mananca... in schimb sta numai intr-un singur loc... vreau sa ii reamenajez colivia.. dar nu vrea deloc sa iasa afara. :furios:  Nu stiu cat isi va mai reveni in ceea ce priveste comportamentul, caci a fost asa de cand l-am luat. Poate conditiile in care a trait inainte nu au fost tocmai bune. Era un nene ce se declara ``papadopol`` dar tinea pasarile in locul in care se crea cel mai mare curent.. Ma rog.. ar fi multe de zis. Noi incercam sa ii facem sa ii fie bine.. Maine voi iesi sa iau niste crengute de copac de afara... si poimaine sper sa reusesc sa ii reamenajez colivia asa cum pot .

Simo

7,157

AM O PROBLEMA MAREE!!!
De ceva timp, vreau sa imi iau o nimfa. Am citit despre ea, imi place de ea, mi-o doresc, dar cineva de prin preajma blocului meu are o nimfa si o tine, cred, in balcon (de se aude asa de tare si de bine) si o aud in fiecare dimineata cum TIPA, tipa cam 2-3 ore. Am intrat in conflict cu un var pentru ca mi-a zis ca daca o aude asa in fiecare dimineata, o gasesc in cuptor in tigaie, daca nu o gatuie. Chiar asa fac toate nimfele???? TIPA in fiecare dimineata? De ce tipa??? Eu vreau nimfa, dar nu vreau sa o gasesc in tigaie cand vin de la servici!!! sad

7,158

silviuof wrote:

AM O PROBLEMA MAREE!!!
De ceva timp, vreau sa imi iau o nimfa. Am citit despre ea, imi place de ea, mi-o doresc, dar cineva de prin preajma blocului meu are o nimfa si o tine, cred, in balcon (de se aude asa de tare si de bine) si o aud in fiecare dimineata cum TIPA, tipa cam 2-3 ore. Am intrat in conflict cu un var pentru ca mi-a zis ca daca o aude asa in fiecare dimineata, o gasesc in cuptor in tigaie, daca nu o gatuie. Chiar asa fac toate nimfele???? TIPA in fiecare dimineata? De ce tipa??? Eu vreau nimfa, dar nu vreau sa o gasesc in tigaie cand vin de la servici!!! sad

Bine ai venit Silviu !!

Toti papagalii tipa/canta dimineata... si in restul zilei, ce-i drept... uneori cam mult dimineata. Cand iti iei un papagal, iti asumi riscul asta.. e o pasare, si e absolut normal sa tipe/cante. Nu exista regula sa tipe in fiecare dimineata.. Ce vrei.. au energie si vor sa isi faca simtita prezenta... si cum nu pot altfel... o fac asa cum stiu mai bine. :ok:  Ca sa nu iti mai tipe dimineata, seara poti acoperi colivia cu un prosop..  Amuzant verisor. wink

Simo

7,159

nimfa tipului probabil tipa deoarece aude ciripitul pasarilor dimineata, asa face si Roco al meu  smile  e ceva normal, multi papagali fac asa , dar depinde si de fiecare specie, de personalitate, de caracter, nu toate sunt la fel  smile eu stiam ca nimfele sunt tacute, si eu am avut nimfe si erau extrem de tacute  smile  dimineata parintii il duc pe Roco in alta camera (departe de dormitorul meu) ca sa nu ma trezeasca , el are prostul obicei de a urla la 6 dimineata  smile  , sper ca viitoarea ta nifma sa nu tipe, dar pana nu'ti iei una nu vei stii care ii va fi personalitatea  smile  eu zic sa incerci, nu ai nimic de pierdut, decat sa stai mereu cu gandul ca vrei o nimfa si nu o poti achizitiona, mai bine iti iei una, eu zic ca ai de castigat  wink

sfat: nu da niciodata cheile de la usa verisorului tau tongue

-Lory-   :heart: *Nu exista psihiatru mai bun pe lume decat un catelus care te linge pe fata.*
:floare: *Cainele este singura fiinta dupa pamant care te va iubi mai mult decat te iubesti tu insuti.*

7,160

Da, multumesc. E clar, adio nimfa mea. Pai verisorul meu oricum are chei, ca sta la mine in apartament. OF sad( si eu vroiam nimfa. Nu vreau sa ma cert cu verisorul meu din cauza aceasta. Nu e problema de trezit, ca oricum ne trezim destul de devreme. Problema e ca TIPA prea tare si prea aiurea nimfa si "il scoate din sarite". Eu o suport, ca na... o indragesc, dar el..... o papa smile) (gluma, bineinteles, dar mi-a promis ca o sa faca in asa fel ca nimfa sa "evadeze" si am sa raman cu o colivie goala. Perusii nu imi plac, dar cica si ei tipa. Micul Alexandru tipa si el. Oare care dintre papagalii vorbitori nu tipa in felul cum tipa nimfa??

Si inca ceva. Da e drept, trebuie sa cante, dar chiar e necesar sa faca in asa fel? sa tipe asa de aiurea, de parca ar gatui-o careva? sad( E naspa tare, ca pana la urma, dupa cate vad, trebuie sa renunt la nimfa

7,161

silviu, nu te obligatoriu sa tipe intr'una... mai vorbeste si ea, ca nah, nu poate sa taca  smile  dar stii..poate varul tau va indragi papagalitzul...  smile  si eu stiam ca nimfele sunt cam tacute, ti'am spus..si eu am avut  wink  eu zic sa iti iei mai.... nu'l asculta pe verisorul tau, sau tine nimfa la tine in camera, ca doar nu dormiti in acelas pat tu cu vara-tu  big_smile  ... sau poti dresa nimfa sa taca, cand Roco urla, eu ii strig numele si tace  tongue  e un fel de dresaj , incearca si tu  smile

-Lory-   :heart: *Nu exista psihiatru mai bun pe lume decat un catelus care te linge pe fata.*
:floare: *Cainele este singura fiinta dupa pamant care te va iubi mai mult decat te iubesti tu insuti.*

7,162

Ok, merci. Oricum, chiar daca el e in cealalta camera, oricum aude. Daca auzim noi nimfa vecinului nostru, care cine stie pe unde o fi, in care bloc. cu siguranta va auzi si pe nimfa mea. si va dati seama ca oricum nu pot sa pun iala la camera mea:)) Nu stiu ce sa fac, o sa vad, dar nu vreau sa ma atasez de paduchele asta vorbitor si apoi sa ajunga "friptura".

7,163

frate, ia'ti ! vara'tu nu are nici un drept sa faca asta wink gandestete..dai bani pe el, dragoste, e si el un sufletzel..cum isi permite ? in fond e apartamentul tau ! nu ? poate par eu umpic rea dar teoretic e casa ta si faci ce vrei in ea  :wow:

7,164

smile) Bine ai zis, teoretic e casa mea, dar de cand am fost plecat in Franta vreun an, el a ramas "seful". Oricum ne intelegem bine si totusi nu as vrea ca el sa se supere pe mine si pe nimfa mea. Nu vreau sa stric o prietenie din cauza la un "paduche vorbitor". Nu e vorba de bani, nici la el si nici la mine, e vorba de dragostea care se va lega intre mine si nimfa. Oricum, asta vroiam sa am o certitudine, "asa tipa in fiecare dimineata?". Eu oricum, am fost in piata si mi-am ales colivie, jucarii si tot ce mai trebuie. a ramas sa ma duc sa le iau. Apropo, de unde ziceti sa ma duc sa imi iau ce am nevoie? Eu am fost in Rahova si m-am uitat, dar nu mi-a placut ca sunt multi.... stiti voi (nu bat nici un apropou). Poate imi mai raspunde cineva la intrebarea mea, in legatura cu tipatul. Multumesc

7,165

esti din bucuresti zona rahova ?

7,166

aproape pe acolo. Sebastian mai bine zis

7,167

stiu zona... deci iti vei lua papagal 100% ?:)

7,168

Nu stiu, sunt indecis. M-a intors pe dos nimfa vecinului, ca mai bine nu o auzeam si nu ii mai spuneam varului ca "aceasta" e nimfa. Noapte buna

7,169

Ti s-a mai zis... nu tipa in fiecare dimineata .  hmm
E pasare... ce vrei de la ea?Daca vrei liniste, acvariu cu pesti. Indiferent ca e nimfa, perus, alexander sau amazon.. va tipa, va canta.. indiferent de perioada zilei... dimineata.. pranz..

Simo

7,170

hai totusi sa nu facem ironie de proasta calitate  wink  lasa baiatu sa aleaga ce vrea, ce ai cu el ? nu vezi ca saracu e indecis ? il mai sacai si tu..

7,171

zuxi02 wrote:

mersi suana...daca tot esti din deva spune-mi te rog unde gasesc un veterinar bun...mersi pt sfaturi!! :heart:  :heart:  :heart:

Eu merg la dr.Mihaila de foarte multi ani.Are clinica deschisa pe DN.Daca vrei mai multe detalii sa-mi spui si  iti trimit nr.lui pe mesaj privat,apoi poti sa-ti faci o programare cand ai nevoie.Ma bucur ca motzatul e bine acum.Nu -i da foarte multe fructe,de preferat ar fi doar marul si morcovul.Restul produc acid si fermenteaza sau produc diaree.Exista si carbune medicinal special pentru pasari in caz de deranj stomacal.E bine sa ai o mica farmacie acasa,pentru situatii de urgenta.

Tratamentul umanitar al animalelor,bazat pe compasiune si respect,este un drept al omului.
3 chow-chow,1 ciobanesc caucazian,1 mare alexandru,3 perusi,4 nimfe,2 borke,1 iepuras pitic
:perus:  ~ Ramona ~ :perus:

7,172

dar in halul acela, de parca ar omora-o careva? Of. Stiu, mai bine il dau afara pe varul meu si imi iau nimfa smile glumesc. vreau sa le impac pe amandoua, dar s-a vedea ce va iesi. Multumesc. Nu mai stau, maine o zi noua, plina, obositoare de munca

7,173

poate maine te hotarasti, noapte buna  :pup:

7,174

necunoscuta wrote:

Ti s-a mai zis... nu tipa in fiecare dimineata .  hmm
E pasare... ce vrei de la ea?Daca vrei liniste, acvariu cu pesti. Indiferent ca e nimfa, perus, alexander sau amazon.. va tipa, va canta.. indiferent de perioada zilei... dimineata.. pranz..

Eu am pus intebarea daca TIPA asa si de ce ar tipa, dar nu am afirmat ca ma deranjeaza pe mine, ci pe altii. Atentie mare la sensuri. Daca vroiam altceva intrebar altundeva, asa ca am intrebat despre nimfe wink
Grija mare la sensuri!

7,175

si la mine se intampla sa tipe Carla,de fapt nu ca se intampla,era un obicei,in fiecare dimineata,dar de cand i-am luat un baietel,nu o mai aud aproape deloc.In schimb, lui nu-i tace cioculetul nici macar cand mananca, greu de crezut, stiu, dar asa se intampla.Degeaba le pun cearsaful in cap seara, dimineata la 7 canta pe sub el.Deci nici nu-i pasa ca e intuneric.Insa nu voi regreta vreo clipa ca l-am luat, nimfele canta atunci cand se simt bine, iar eu prin comportamentul lui inteleg ca se simte bine mereu.Nu ma intereseaza nici de vecini...pana la urma poate nici eu nu am chef de manelele lor sau mai stiu eu ce si tot sunt nevoita uneori sa le ascult.In plus de asta baietelul meu canta intr-un mod pe care sper eu oricine il considera placut, rar tipa, insa fluiera de mama focului pe langa urechile fetitei.Si cum cei 2 motati nu se plang cand eu dau muzica tare sau vorbesc cu cineva pe langa ei, la fel nu ma pot nici eu plange de glasurile lor!Sunt niste fiinte nevinovate si tocmai pentru asta alegi sa ai in casa o pasare, in special pentru cantat.Cel putin la mine asa a fost.

"Inteligenta fara ambitie, este ca pasarea fara aripi." (Salvador Dali)
--Bianca--