6,326 (edited by iancumarian 11-07-2010 10:01)

Re: Despre Perusi - Melopsittacus undulatus

salut!Am observat ca de cateva zile perusa mea roade stinghia pe care sta.A ajuns de la diamentrru de aproximativ 1.5 cm la grosimea unui creion.Oare din ce cauza?

O pereche de perusi si o catea carpatina+1 puiut al acesteia

6,327

Vă rog din tot sufletul să mă ajutaţi. Fata i-a spart nasul băiatului. Se vede spărtura. Ce fac? Credeţi că e ok dacă mut tatăl cu puiul? Nu mai, gata! Nu mai pot îndura eu!  sad

Gabriela

6,328

nu are nimic daca ia spart ciocul.se va regenera in cateva saptamani.Problema e ca nu ii poti separa.Masculul hrameste femela acum dar daca ii desparti cine o mai hraneste?

6,329

Doamne. Nu stiu ce sa fac! Masculul sta cuminte, aproape ca nu se misca si inchide ochii. Imi vine rau. Tremur toata. Ce fac?!

Gabriela

6,330

pune o poza cu ciocul lui sa vedem car e de rau!

6,331

marian ai os de sepie in colivie? e posibil ca fetitei sa nu-i convina sau sa fie stresata de ceva...
gabriela sper sa fie totul bine, pune o poza, i-a spart ciocul sau l-a lovit in cerom ?  hmm

6,332

da am os de sepie dar totusi roade lemnul!

6,333

nu cred sa fie ceva foarte grav ca am mai auzit de perusi care rod lemn, plastic si alte minunatii ce pot fi distruse :hihi:

6,334

Nu se vad prea bine. Baiatul tot asa sta. Iar fata sta in afara cuibului cu gura cascata si se uita la Coco. Sunt terminata...

Gabriela

6,335

nustiu ce sa zic.Nu am mai intalnit asa ceva.In legatura cu rana de la cerom putina vitamina A sau dai acolo cu putina faina!

6,336 (edited by biancadumi 11-07-2010 11:04)

Gaby,ai niste puiuti tare tare frumosi  :heart: sati traiasca! http://i727.photobucket.com/albums/ww274/biancadumi_2009/budgiedance.gif

- Bianca

6,337

gabriela sper sa-si revina   :succes:   pe penele de pe frunte era asa de dinainte nu?

6,338

iancumarian wrote:

Salut marian punei o crenguta de salcie ii face bine contine antibiotic.

pattyto cum se simte riky?

Adaugat: 11-07-2010 12:39

crescator_papagali wrote:
iancumarian wrote:

incearca sa ii pui un morcov

6,339

pattyto cum se simte riky?

si-a revenit complet, multumesc  big_smile

6,340

Cu placere.Probabil a inghitit ceva care nu ia facut bine.Ma bucur ca nu a patit nimic si ca este bine.

6,341

Baiatul a intrat la loc in cusca, parca innebunise... si l-am lasat. Fata l-a pus pe spate si l-a batut. Acum el mananca si ii da ei in gura sa le dea la pui...

Gabriela

6,342 (edited by pattyto 11-07-2010 12:34)

vai sper sa se linistiteasca..isterice mai sunt femeile :hihi:  :bang:   :succes:  tin pumnii sa fie in regula perusul si sa fie fetita mai tolerenta..probabil e si ea stresata cu puiutii...

6,343

iancumarian wrote:

incearca sa ii pui un morcov

este posibil sa fie stresata sau are o usoara anemie ca si oamenii?

6,344

Imi puteti da undeva sa citesc ce le pot da puilor sa manance? Presimt ca o sa-i lase sa moara de foame. Eu pe baiat nu-l mai bag acolo, ca mi-l omoara. Sau, sa-mi spuneti voi. Multumesc mult pentru tot...

Gabriela

6,345

ea e bella :heart: cate luni credeti ca are?  :perus:  ... inca nu i-au aparut bulinele negre big_smile

6,346

Ce scumpică ee mă faci să-mi iau şi eu una sad

Gabriela nu ştiu ce să spun ....îmi pare rău pt băiat că e mereu bătut.

„Intunericul nu este intotdeauna echivalent cu raul,la fel cum lumina nu aduce intotdeauna binele ”

6,347

Va rog, va rog, va rog... ce pot da de mancare puisorilor?!

Gabriela

6,348 (edited by pattyto 11-07-2010 15:55)

am citit pe net ca poti sa le dai cu seringa sau cu pipeta, mei macinat lasat in putina apa cateva ore, ou fiert tare si pisat cu furculita, morcov razuit si stors de suc sau biscuiti simpli zdrobiti; din cate am vazut se hranesc din doua in doua ore...si se mai gaseste si in farmacii sau petshopuri mancare speciala pentru puiuti...mult noroc

crisu multumesc, e draguta si am vazut ca sta si pe deget mititica, pot sa ma plimb cu ea prin casa... dar daca se ia dupa salbaticul de riky o sa fuga de mine :hihi: :heart:

6,349

gabriela094 wrote:

Va rog, va rog, va rog... ce pot da de mancare puisorilor?!

Hrana moale cumparata din pet-shop wink . Ovomix gold  smile  E ca un fel de pate  :sol:  are vecinul meu si stiu, costa 6 lei. Uite un filmulet big_smile hraniti cu ovomix  tongue  [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=XdSRniDpJSc[/youtube] Sunt foarte scumpi  smile

,,Libertatea nu înseamna nimic pentru o pasare care nu a-nvatat sa zboare.''

My pets: un perus Daisy-Roco, un caine Pechinez - Tichi si o pisicuta Biju (prescurtare de la bijuterie) ^^ :heart: si cativa pestisori fff colorati :heart: :heart: :heart: (blondu, dolly, poput, neon, blurel si aurora)

6,350

pattyto wrote:

ea e bella :heart: cate luni credeti ca are?  :perus:  ... inca nu i-au aparut bulinele negre big_smile

Ce frumoasa e bellutsa.  :heart: Dupa marime e pui, dar pozele nu sunt clare, oricum in jur de 3-4 lui cred.  :hihi: Iar bulinele negre nu apar la toti perusi, doar unii perusi le au.  tongue

"Numai cand vei iubi un animal vei simti iubirea cu toata inima." (Anatole France) ->Dany<-1 perus Candy,1 nimfa Miki