6,301

Re: Despre Perusi - Melopsittacus undulatus

i-am pus mancarea de dinainte si ceai de musetel in loc de apa pentru ca iese moale, astept sa intre in colivie dupa papa sa-i pun si lampa... luni o sa trec pe la veterinar daca tot nu-si revine, ca sa nu-i dau antibiotic chiar dupa ureche. cat despre galbenus sau alt tip de mancare nici nu vrea sa auda, abia daca ia putin de tot si asta fortat

6,302

va doresc multa sanatate

6,303

multumesc  :merci:

6,304

Anny, faci niste cheltuieli inutile. Ai avut papagalul bolnav de vrei sa schimbi colivia? E  veche si trebuie schimbata? Eu am o colivie de multi ani .... si au stat multi perusi in ea. Parerea mea este ca ar trebui sa o dezinfectezi... si poti muta noul locatar in ea.

Patty, imi pare rau pentru micutul Ricky... Bietii de ei, sunt asa mici si se mai si imbolnavesc. Eu multumesc lui Dumnezeu nu am avut nici o problema pana acum. Nu sunt in masura sa dau sfaturi medicale.. nu pot face nmic altceva decat sa va urez sanatate. smile  :pls:

Simo

6,305

vad ca a mancat nisip intr-o veselie, coji de mei nu vad dar nisipul l-a dat gata  :wow:  macar nu mai da semne de regurgitare si mananca ceva. cred ca-si revine big_smile nu voia deloc sa stea in colivie asa ca i-am dat drumul iar, sta pe dulap si rontaie ce are in gusa :hihi:
daca se face bine maine ii iau perechea  :heart:
:succes:  :succes:  :succes:

6,306

Eu spun sa nu il lasi sa exagereze cu nisipul. Nu stiu... mie nu mi se pare tocmai ok mancatul nispului. Le dau si eu drumul la ai mei.. i-am adus fiindca la noi ploua intr-una.. S-au vazut in casa, cer zbor. Incepem sesiunea foto !! big_smile

Simo

6,307

am citit pe forumuri mai multe cazuri in care mancau destul de mult nisip, e ok  pentru moment pentru ca macar papa ceva si nu ii mai este rau ca ieri, dupa ce trece "furtuna" o sa ii las mai putin nisip la dispozitie big_smile

6,308

necunoscuta wrote:

Anny, faci niste cheltuieli inutile. Ai avut papagalul bolnav de vrei sa schimbi colivia? E  veche si trebuie schimbata? Eu am o colivie de multi ani .... si au stat multi perusi in ea. Parerea mea este ca ar trebui sa o dezinfectezi... si poti muta noul locatar in ea.

Am cusca din Martie si papagalul mi-a fugit chiar de sub ochii mei!!  :cry: Cusca e buna dar cand a plecat loli m=am infurit foarte tare ca numai din cauza ei s-a intamplat, am trantit-o jos ca numai puteam de plans dupa el:(. Mie sa nu aiba microbi!
Eu ma gandeam sa fie baiat ca sa nu faca probleme, am inteles ca fetitele sunt foarte galagioase iar cand o sa-i iau pereche nu o sa-l primeasca in cusca.  mad

,,Libertatea nu înseamna nimic pentru o pasare care nu a-nvatat sa zboare.''

My pets: un perus Daisy-Roco, un caine Pechinez - Tichi si o pisicuta Biju (prescurtare de la bijuterie) ^^ :heart: si cativa pestisori fff colorati :heart: :heart: :heart: (blondu, dolly, poput, neon, blurel si aurora)

6,309

eu stiu ca baietii sunt mai galagiosi si fetele sunt mai incapatanate si rele, eu tot baiat mi-am luat prima data. dar la urma urmei fiecare perus cu personalitatea lui, nu cred ca exista un tipar big_smile

6,310

anny1997 wrote:
necunoscuta wrote:

Am cusca din Martie si papagalul mi-a fugit chiar de sub ochii mei!!  :cry: Cusca e buna dar cand a plecat loli m=am infurit foarte tare ca numai din cauza ei s-a intamplat, am trantit-o jos ca numai puteam de plans dupa el:(. Mie sa nu aiba microbi!
Eu ma gandeam sa fie baiat ca sa nu faca probleme, am inteles ca fetitele sunt foarte galagioase iar cand o sa-i iau pereche nu o sa-l primeasca in cusca.  mad

:wow:  Iar tu din cauza asta iti faci probleme? Dezinfecteaza colivia cu spirt/cloramina... Spal-o foarte bine cu apa.... si ai rezolvat problema.

Simo

6,311

necunoscuta wrote:
anny1997 wrote:
necunoscuta wrote:

:wow:  Iar tu din cauza asta iti faci probleme? Dezinfecteaza colivia cu spirt/cloramina... Spal-o foarte bine cu apa.... si ai rezolvat problema.

ok smile Acum ma duc sa o dezinfectez iau o sticla cu spirt de la magazin, niste discuuri din vata si gata  big_smile. De banii aia ii mai iau niste vitamine   wink  si jucarii foarte multe  big_smile . Deabia astept sa mi-l  :heart: cumpar  :rusine:

,,Libertatea nu înseamna nimic pentru o pasare care nu a-nvatat sa zboare.''

My pets: un perus Daisy-Roco, un caine Pechinez - Tichi si o pisicuta Biju (prescurtare de la bijuterie) ^^ :heart: si cativa pestisori fff colorati :heart: :heart: :heart: (blondu, dolly, poput, neon, blurel si aurora)

6,312

mai bine sa economisesti pe praful asta.
dar pana la urma, cred ca e si mai practic sa dezinfectezi.

I love the animals!I hope everybody will love the animals.  Animalute:Foxa(alint.Foxilina)-un cut metis;Misu(alint.Misulica)-un domn pisoi;doua zebre australiene(Riky&Candy)_Ingeras-Blaky(alint.Blaks)

6,313

anny1997 wrote:
necunoscuta wrote:
anny1997 wrote:

ok smile Acum ma duc sa o dezinfectez iau o sticla cu spirt de la magazin, niste discuuri din vata si gata  big_smile. De banii aia ii mai iau niste vitamine   wink  si jucarii foarte multe  big_smile . Deabia astept sa mi-l  :heart: cumpar  :rusine:

sa nu uiti sa o clatesti cu apa fiarta, :k:  big_smile

Perusica mea:Dasca :perus:

6,314

Bună. Nu am mai scris de câteva zile. Noi suntem bine, am făcut schimbări în cuşti, am crescut mari, gălăgioşi şi energici.
Mi s-a părut că ambele cuşti erau prea încărcate, aşa că astăzi am le-am curăţat şi am schimbat pe-acolo. Poza cu mov şi roz este a puiuţului, cealaltă este a părinţilor.
Am pus poze şi de când erau toţi trei afară.
Puiul a început să se urce pe deget şi mă pupă, e un scumpel. Mă supără că stă într-un colţ unde a descoperit el că este uşiţa şi deşi am prins cu un cârlig, stă acolo şi încearcă să o deschidă. În plus, încearcă să se dea peste cap oriunde.
Promit să revin şi cu nişte pozici cu puişorii. Celui mai mare începe să-i crească penele. Este albastru  :heart: . Voiam să vă întreb dacă-i afectează cu ceva dacă le fac poze cu blitz. La întuneric nu iese, fir-ar să fie!
Vă pup!
@pattyto, sănătate micuţului!

Gabriela

6,315 (edited by pattyto 10-07-2010 16:08)

ms gabriela, sunt niste scumpi toti 3, si puiutul e adorabil, sa-ti traiasca

riky a mancat foarte putin azi sad dar maine ii iau pereche fie ce-o fi....

6,316

:bravo: bravo, gabriela, frumosi puiuti!!!! :bravo:  :bravo:  :bravo:  :bravo:  :k:

Perusica mea:Dasca :perus:

6,317

sunt asa nervoasa...tata a zis ca a aruncat celelalte doua colivii mai mici care le aveam... si eu care voiam sa tin perusii separati primele zile...nici nu am in ce sa aduc acasa perusica maine....aveti vreo idee?

P.S. riky e bine, a inceput sa pape  :bravo:

6,318

Mă bucur că Riky este bine. Peruşica o poţi aduce într-o cutie de carton găurită, eu am văzut că se dau de la pet-shop... Eu într-un mi-am transportat prima dată papagalii şi a fost foarte ok. Nu trebuie să o zgudui, atâta tot.

Gabriela

6,319

pai la targul de animale nu cred ca-mi dau cutii, pe riki mi l-a dat intr-o punga de hartie iar in masina l-am pus in colivia mica, dureaza vreo 15 minute drumul cu masina, nu am cutii decat de la pantofi, adidasi etc...mi se par cam mici big_smile dar pana la urma o sa iau o cutie de asta  :perus:

6,320 (edited by gabriela094 10-07-2010 20:45)

Dragilor, aproape că era să mor aici adineaori. Peruşul stătea pe beţişorul din afara cuibului şi fata stătea în cuib. Dintr-o dată, au început să se pupe... din ce în ce mai agresiv. Am văzut cu ochii mei cum se ciupeau, îmi tremurau picioarele şi nu am ştiut ce să fac. Am luat un beţişor şi nu ştiu cum i-am scos afară, că erau lipiţi burtă în  burtă  şi i-am tras afară cu piciorul femelei agăţat de băţ. Apoi iar s-au certat. Femela este foarte agresivă (de mică este aşa), băiatul are şi o bubă în cap din cauza ei, i-a spart nasul puiului de 3 luni (astăzi a făcut big_smile), pe mine m-a muşcat serios de 3 ori astăzi, mi se face din ce în ce mai frică de ea.
Na, am făcut şi nişte poze...
Bonus: poze de la micile fiinţe. M-am uitat acum şi nu mi se mai pare că puiul de 10 zile este albastru, cred că este chiar alb. Sunt şi cretină, am început să plâng. Cred că este un complot de-al lor împotriva mea, că acum cred că se împerechează acolo în cuib. Mi-e o frică de mor.
Şi poze:
În prima este Bibi, în a doua este Rica şi în restul sunt puişorii. Sper că sunt ok...
Nu cred c-o să dorm la noapte...
Edit: Nu credeţi că Rica are privire de criminal în serie? Serios vorbesc.

Gabriela

6,321

Cheamă CSI-ul smile) simpatici foooc să-ţi trăiască

patty e ok într-o cutie de pantofi.

„Intunericul nu este intotdeauna echivalent cu raul,la fel cum lumina nu aduce intotdeauna binele ”

6,322 (edited by andreea7 10-07-2010 21:05)

wow gabriela...ce privire are rica  yikes

5 :aga: Chiky,Pufy,Maslinutza,Puiu si Puiutza+ 1 pui+ 2 oua- 6 :nimfa: Bruno si Perluta, Mafy si Snow, Tzuiu si Tzuiuka 12 :perus: Papi si Pipa+ 3 pui 4 Zebre Australiene: Cipy si Ciry+ 1 pui 1 peste Betta- Beti- 1 :caine: Brack German -Max- 4 Cucuruzi

6,323

asa ii ies ochii lu riky cand ii fac poze cu blitz smile
e draguta rica...albastrica  :perus:

6,324

Are pieptul cam mare, cred că va face un ou. Habar n-am. big_smile

Gabriela

6,325

gata ... riky are pereche :heart:  :bravo:  o fetita mica si scumpica, ea sta in colivie si el pe dulap si vorbesc in limba lor :hihi: